Sapphire топ
Останні статті і огляди
Новини
Відеокарта Sapphire Radeon RX 6750 GRE Aurora Edition отримала заводський розгін GPU та пам'яті
-
Kanjo
Member
Предлагаю обсудить Відеокарта Sapphire Radeon RX 6750 GRE Aurora Edition отримала заводський розгін GPU та пам'яті
Sapphire топ![🙂](//cdn.jsdelivr.net/gh/twitter/twemoji@latest/assets/svg/1f642.svg)
Sapphire топ
-
EkselentE
Member
если и у нас по такой цене будут, то норм
-
Павло
Member
Будуть купляти 4060!)EkselentE: ↑ 04.11.2023 13:59 если и у нас по такой цене будут, то норм
-
7_s_7
Member
А какой смысл? Ведь только ленивый не хаял серию 4060Павло: ↑ 04.11.2023 14:07Будуть купляти 4060!)EkselentE: ↑ 04.11.2023 13:59 если и у нас по такой цене будут, то норм
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
-
Hotspur
Member
Куплю за 300 баксів
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
Відправлено через 57 секунд:![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
Відправлено через 57 секунд:
люди які пишуть шо куплять 4060 зазвичай сидять на 1060 3 Гб і нічого не куплять7_s_7: ↑ 04.11.2023 14:47А какой смысл? Ведь только ленивый не хаял серию 4060
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
-
ShevaVSS
Member
З яких пір частота вимірюється в Гбіт/с? Може все-таки в ГГц?відеопам'ять замість 16 Гбіт/с функціонує на швидкості 18 Гбіт/с.
-
pelia
Member
Ну, як там зелені адепти кажуть, краще лоу від зелених чим мідл від червоних, ось так і переходять зі своїх 1050 на всякі 3050 за оверпрайс, бо у амд немає богоподібного длсс, який "краще нативу", та драйвера у них "криві"
-
7_s_7
Member
Ну за 12к очень интересная была бы, если бы не наши местные "бизнесмены"Hotspur: ↑ 04.11.2023 16:39 Куплю за 300 баксів![]()
![]()
... люди які пишуть шо куплять 4060 зазвичай сидять на 1060 3 Гб і нічого не куплять![]()
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
Input_Lag
Member
[/quote]
Ну за 12к очень интересная была бы, если бы не наши местные "бизнесмены"![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
[/quote]
ПДВ 20%. Це не бізнесмени а твоя улюблена Податкова.
Ну за 12к очень интересная была бы, если бы не наши местные "бизнесмены"
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
[/quote]
ПДВ 20%. Це не бізнесмени а твоя улюблена Податкова.
-
daesz
Member
ShevaVSS: ↑ 04.11.2023 16:55З яких пір частота вимірюється в Гбіт/с? Може все-таки в ГГц?відеопам'ять замість 16 Гбіт/с функціонує на швидкості 18 Гбіт/с.
![Зображення](https://i.imgur.com/kfOUGVk.png)
![facepalm :facepalm:](./images/smilies/facepalm.gif)
-
lewerlin
Member
Коректніше всього для DDR пам'яті в гігатранзакціях. Реальны базові, саме гігагерци там щось в 4 рази нижчі(точно не пам'ятаю). Особливості роботи DDR.ShevaVSS: ↑ 04.11.2023 16:55З яких пір частота вимірюється в Гбіт/с? Може все-таки в ГГц?
-
Intel74320ASuperFin+
Member
Рдна 2 в 2к23? Может еще ГСН со складов достать
?
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
-
ShevaVSS
Member
ну еффективна частота роботи пам'яті то так, але пишуть загальну частоту, для гарних і великих маркетингових чисел))lewerlin: ↑ 04.11.2023 21:36Коректніше всього для DDR пам'яті в гігатранзакціях. Реальны базові, саме гігагерци там щось в 4 рази нижчі(точно не пам'ятаю). Особливості роботи DDR.ShevaVSS: ↑ 04.11.2023 16:55З яких пір частота вимірюється в Гбіт/с? Може все-таки в ГГц?
А от чого при цьому написана швидкість, я не зовсім розумію, адже Гбіт\с це позначення саме швидкості. Чи там число 18 співпадає як для швидкодії так і частоті роботи пам'яті одночасно, і я бовдур?
![Зображення](https://i.imgur.com/sPLhtdH.jpeg)
Востаннє редагувалось 08.11.2023 23:19 користувачем ShevaVSS, всього редагувалось 2 разів.
-
lewerlin
Member
Дані, в ддр пам'яті, хитро передаються по декілька біт за один тактовий імпульс. Звідси поняття ефективної частоти. Це не реальна фізична частота, а спрощення для недалеких покупців.ShevaVSS: ↑ 08.11.2023 23:00Чи там число 18 співпадає як для швидкодії так і частоті роботи пам'яті одночасно, і я бовдур?
-
ShevaVSS
Member
Та я про інше. Нехай там буде вказана реальна частота 2.2ГГц\с, але звідки там взялася швидкість в Гбіт\с? Як ці величини порівнюють розробники цих карт? Адже такі самі дані вони пишуть у спеках на оф сайті. В мене вже дах їде.lewerlin: ↑ 08.11.2023 23:16 Дані, в ддр пам'яті, хитро передаються по декілька біт за один тактовий імпульс. Звідси поняття ефективної частоти. Це не реальна фізична частота, а спрощення для недалеких покупців.
![insane :insane:](./images/smilies/insane.gif)
-
lewerlin
Member
ГГц - фізична частота сигналу.ShevaVSS: ↑ 08.11.2023 23:22Та я про інше. Нехай там буде вказана реальна частота 2.2ГГц\с, але звідки там взялася швидкість в Гбіт\с? Як ці величини порівнюють розробники цих карт? Адже такі самі дані вони пишуть у спеках на оф сайті. В мене вже дах їде.
Гбіт - швидкість передачі даних. Ну, маркетологи свого часу обізвали його ГГц, бо так краще продавалося. Прижилося.
Реальна частота цікавить хіба інженерів/екстрим. оверів. Користувачів і програмістів(тобто переважну більшість) цікавить ПСП. А вона в бітах міряється.
-
ShevaVSS
Member
ПСП то так, основна інфа по швидкодії. Завжди на її показники орієнтувався. Коротше не буду дурити собі голову, буду дивитися на основні числа, а що там за ними приписують маркетолохи, нехай буде для маркетолухів)) І це при тому, що з компами я на ти вже більш 20 років, але таку вже плутанину навели розробники по всім фронтам, що скоріше чорт ногу зломить, ніж зрозуміє, що оті бовдури хотіли там вказатиlewerlin: ↑ 08.11.2023 23:31
Реальна частота цікавить хіба інженерів/екстрим. оверів. Користувачів і програмістів(тобто переважну більшість) цікавить ПСП. А вона в бітах міряється.
![:D :D](./images/smilies/biggrin.gif)
ПС: ГОСТ плаче по ним
-
lewerlin
Member
Документацію JEDEC в зуби - чим не ГОСТ? Там все чітко розписано має бути.
-
ShevaVSS
Member
це треба не мені, а маркетолухам, нехай вказують всі однаково, в одних одиницях вимірювання і нормальні найменування моделей, без ребусів, а то після 18 року в мене почав мозок плавитись від повної плутанини і зовсім перестав слідкувати за цією анархією)lewerlin: ↑ 09.11.2023 03:16Документацію JEDEC в зуби - чим не ГОСТ? Там все чітко розписано має бути.