Відеокарта Sapphire Radeon RX 6750 GRE Aurora Edition отримала заводський розгін GPU та пам'яті

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
EkselentE
Member

Повідомлення

если и у нас по такой цене будут, то норм
Павло
Member

Повідомлення

EkselentE: 04.11.2023 13:59 если и у нас по такой цене будут, то норм
Будуть купляти 4060!)
7_s_7
Member

Повідомлення

Павло: 04.11.2023 14:07
EkselentE: 04.11.2023 13:59 если и у нас по такой цене будут, то норм
Будуть купляти 4060!)
А какой смысл? Ведь только ленивый не хаял серию 4060 :-/
Hotspur
Member

Повідомлення

Куплю за 300 баксів :beer: :beer: :beer:

Відправлено через 57 секунд:
7_s_7: 04.11.2023 14:47А какой смысл? Ведь только ленивый не хаял серию 4060
люди які пишуть шо куплять 4060 зазвичай сидять на 1060 3 Гб і нічого не куплять :rotate:
ShevaVSS
Member

Повідомлення

відеопам'ять замість 16 Гбіт/с функціонує на швидкості 18 Гбіт/с.
З яких пір частота вимірюється в Гбіт/с? Може все-таки в ГГц?
pelia
Member

Повідомлення

7_s_7: 04.11.2023 14:47
Павло: 04.11.2023 14:07
Будуть купляти 4060!)
А какой смысл? Ведь только ленивый не хаял серию 4060 :-/
Ну, як там зелені адепти кажуть, краще лоу від зелених чим мідл від червоних, ось так і переходять зі своїх 1050 на всякі 3050 за оверпрайс, бо у амд немає богоподібного длсс, який "краще нативу", та драйвера у них "криві"
7_s_7
Member

Повідомлення

Hotspur: 04.11.2023 16:39 Куплю за 300 баксів :beer: :beer:
... люди які пишуть шо куплять 4060 зазвичай сидять на 1060 3 Гб і нічого не куплять :rotate:
Ну за 12к очень интересная была бы, если бы не наши местные "бизнесмены" :gigi:
Input_Lag
Member

Повідомлення

[/quote]

Ну за 12к очень интересная была бы, если бы не наши местные "бизнесмены" :gigi:
[/quote]
ПДВ 20%. Це не бізнесмени а твоя улюблена Податкова.
daesz
Member

Повідомлення

ShevaVSS: 04.11.2023 16:55
відеопам'ять замість 16 Гбіт/с функціонує на швидкості 18 Гбіт/с.
З яких пір частота вимірюється в Гбіт/с? Може все-таки в ГГц?
Зображення

:facepalm:
lewerlin
Member

Повідомлення

ShevaVSS: 04.11.2023 16:55З яких пір частота вимірюється в Гбіт/с? Може все-таки в ГГц?
Коректніше всього для DDR пам'яті в гігатранзакціях. Реальны базові, саме гігагерци там щось в 4 рази нижчі(точно не пам'ятаю). Особливості роботи DDR.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Рдна 2 в 2к23? Может еще ГСН со складов достать :lol: ?
ShevaVSS
Member

Повідомлення

lewerlin: 04.11.2023 21:36
ShevaVSS: 04.11.2023 16:55З яких пір частота вимірюється в Гбіт/с? Може все-таки в ГГц?
Коректніше всього для DDR пам'яті в гігатранзакціях. Реальны базові, саме гігагерци там щось в 4 рази нижчі(точно не пам'ятаю). Особливості роботи DDR.
ну еффективна частота роботи пам'яті то так, але пишуть загальну частоту, для гарних і великих маркетингових чисел))
А от чого при цьому написана швидкість, я не зовсім розумію, адже Гбіт\с це позначення саме швидкості. Чи там число 18 співпадає як для швидкодії так і частоті роботи пам'яті одночасно, і я бовдур? :rotate:
Зображення
Востаннє редагувалось 08.11.2023 23:19 користувачем ShevaVSS, всього редагувалось 2 разів.
lewerlin
Member

Повідомлення

ShevaVSS: 08.11.2023 23:00Чи там число 18 співпадає як для швидкодії так і частоті роботи пам'яті одночасно, і я бовдур? :rotate:
Дані, в ддр пам'яті, хитро передаються по декілька біт за один тактовий імпульс. Звідси поняття ефективної частоти. Це не реальна фізична частота, а спрощення для недалеких покупців.
ShevaVSS
Member

Повідомлення

lewerlin: 08.11.2023 23:16 Дані, в ддр пам'яті, хитро передаються по декілька біт за один тактовий імпульс. Звідси поняття ефективної частоти. Це не реальна фізична частота, а спрощення для недалеких покупців.
Та я про інше. Нехай там буде вказана реальна частота 2.2ГГц\с, але звідки там взялася швидкість в Гбіт\с? Як ці величини порівнюють розробники цих карт? Адже такі самі дані вони пишуть у спеках на оф сайті. В мене вже дах їде. :insane:
lewerlin
Member

Повідомлення

ShevaVSS: 08.11.2023 23:22Та я про інше. Нехай там буде вказана реальна частота 2.2ГГц\с, але звідки там взялася швидкість в Гбіт\с? Як ці величини порівнюють розробники цих карт? Адже такі самі дані вони пишуть у спеках на оф сайті. В мене вже дах їде. :insane:
ГГц - фізична частота сигналу.
Гбіт - швидкість передачі даних. Ну, маркетологи свого часу обізвали його ГГц, бо так краще продавалося. Прижилося.
Реальна частота цікавить хіба інженерів/екстрим. оверів. Користувачів і програмістів(тобто переважну більшість) цікавить ПСП. А вона в бітах міряється.
ShevaVSS
Member

Повідомлення

lewerlin: 08.11.2023 23:31
Реальна частота цікавить хіба інженерів/екстрим. оверів. Користувачів і програмістів(тобто переважну більшість) цікавить ПСП. А вона в бітах міряється.
ПСП то так, основна інфа по швидкодії. Завжди на її показники орієнтувався. Коротше не буду дурити собі голову, буду дивитися на основні числа, а що там за ними приписують маркетолохи, нехай буде для маркетолухів)) І це при тому, що з компами я на ти вже більш 20 років, але таку вже плутанину навели розробники по всім фронтам, що скоріше чорт ногу зломить, ніж зрозуміє, що оті бовдури хотіли там вказати :D
ПС: ГОСТ плаче по ним :rotate:
lewerlin
Member

Повідомлення

ShevaVSS: 09.11.2023 00:08ПС: ГОСТ плаче по ним :rotate:
Документацію JEDEC в зуби - чим не ГОСТ? Там все чітко розписано має бути.
ShevaVSS
Member

Повідомлення

lewerlin: 09.11.2023 03:16
ShevaVSS: 09.11.2023 00:08ПС: ГОСТ плаче по ним :rotate:
Документацію JEDEC в зуби - чим не ГОСТ? Там все чітко розписано має бути.
це треба не мені, а маркетолухам, нехай вказують всі однаково, в одних одиницях вимірювання і нормальні найменування моделей, без ребусів, а то після 18 року в мене почав мозок плавитись від повної плутанини і зовсім перестав слідкувати за цією анархією)
Відповісти