AMD випустила драйвер Radeon Adrenalin 23.11.1 із підтримкою нових ігор

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Габби
Junior

Повідомлення

Предлагаю обсудить AMD випустила драйвер Radeon Adrenalin 23.11.1 із підтримкою нових ігор
Интересно, почему про новые версии драйверов видеокарт есть новости, а про новые версии bios материнских плат нет новостей? А где новости про новые драйвера на звук?
yurez2008
Member

Повідомлення

Габби: 03.11.2023 11:17 Предлагаю обсудить AMD випустила драйвер Radeon Adrenalin 23.11.1 із підтримкою нових ігор
Интересно, почему про новые версии драйверов видеокарт есть новости, а про новые версии bios материнских плат нет новостей? А где новости про новые драйвера на звук?
Можливо тому що драйвери на звук та біос не мають змін які варті уваги?
unique-neon
Member

Повідомлення

Габби: 03.11.2023 11:17Интересно, почему про новые версии драйверов видеокарт есть новости, а про новые версии bios материнских плат нет новостей?
Популярних драйверів для відео 2, апдейти мають помітну користь, цікаво широкій аудиторії. А всього решта надто багато і нішеве. Під інтегрований звук до того ж мені часто вистачало загального віндового драйвера і не ставив від ріалтека.
FarCry
Member

Повідомлення

Как то вот странно выходят драйвера. Есть "официальные", которые находятся поиском и в архиве. А есть "секретные", о которых говорят лишь отдельные форумы и ресурсы. Вот к примеру спец. драйвер для Alan Wake 2, о котором почти никто не знает. Вышел раньше, а номер выше... :rotate:

https://www.amd.com/en/support/kb/relea ... lan-wake-2
pelia
Member

Повідомлення

FarCry: 03.11.2023 13:50 Как то вот странно выходят драйвера. Есть "официальные", которые находятся поиском и в архиве. А есть "секретные", о которых говорят лишь отдельные форумы и ресурсы. Вот к примеру спец. драйвер для Alan Wake 2, о котором почти никто не знает. Вышел раньше, а номер выше... :rotate:

https://www.amd.com/en/support/kb/relea ... lan-wake-2
Что тут странного? Первый получил WHQL сертификат, а второй - нет
Chernogorez
Junior

Повідомлення

Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
Kib
Member

Повідомлення

Chernogorez: 03.11.2023 16:36Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
Display Driver Uninstaller (DDU). Прогу запускаєш в безпечному режимі вінди. ;)
Chernogorez
Junior

Повідомлення

Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не було :-/ чи може тому що вінда 11?
Kib
Member

Повідомлення

Chernogorez: 03.11.2023 17:02Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не було :-/ чи може тому що вінда 11?
Тут ще "фішка" амд драйверів. При перевстановлені драйвера на вк, в деяких іграх наприклад в тій же апекс, перших 5 хвилин будуть підтормози і статери, це іде компіляція шейдерів в новому драйвері, але це тільки при першому запуску, далі повинно бути все норм. Тому я б порадив спочатку трохи побігати в грі, може в цьому проблема. :-/
daesz
Member

Повідомлення

Chernogorez: 03.11.2023 17:02 Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не було :-/ чи може тому що вінда 11?
В мене він11, ставлю вже третій драйвер з адреналіна без ніяких танців з бубном, проблем не спостерігаю :dontknow:

Kib: 03.11.2023 17:08
Chernogorez: 03.11.2023 17:02Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не було :-/ чи може тому що вінда 11?
Тут ще "фішка" амд драйверів. При перевстановлені драйвера на вк, в деяких іграх наприклад в тій же апекс, перших 5 хвилин будуть підтормози і статери, це іде компіляція шейдерів в новому драйвері, але це тільки при першому запуску, далі повинно бути все норм. Тому я б порадив спочатку трохи побігати в грі, може в цьому проблема. :-/
Факт, драйвер нвідії компілить шейдери при першому запуску самого екзешника, амд компілить безпоседеньо в грі, і то навіть не в меню, а саме коли запустили ігровий процес (по крайній мірі в р6с і кп77 так в мене було, в той час як при запуску на нвідії просто пару хв висів банер гри на робочому столі з текстом шейдери блаблабла).
Chernogorez
Junior

Повідомлення

Всім дякую за відповідь :super: граю в ассасін вальгала
Геральт
Member

Повідомлення

Chernogorez: 03.11.2023 16:36 Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
Постійно ставлю зверху, проблем не було.
pelia
Member

Повідомлення

Kib: 03.11.2023 17:08
а чому це фішка амд драйверів, якщо у нвідії також іде компіляція шейдерів у дх12/вулкан іграх, це стандартна ситуація

Отправлено спустя 3 минуты 6 секунд:
daesz
це питання до контор які ці ігри роблять, тому що можна і так і так, можливо там валізи від хуанга і "if nvidia then compile at startup"
daesz
Member

Повідомлення

pelia: 03.11.2023 19:11 daesz
це питання до контор які ці ігри роблять, тому що можна і так і так, можливо там валізи від хуанга і "if nvidia then compile at startup"
Я порівнюю безпосередньо з r6s, на 2070 банер гри на кожній новій операції і драйвері висів на робочому столі по декілька хвилин і компілив драйвери, а от на амд воно грузить моментально, а потім після старту "матчу" на стадії банів карти/операторів компілить шейдери і тупить хвилину-дві :gigi:
Зрештою, для мене не проблема - що так, що так треба чекати ті декілька хвилин. Але якщо не знати про особливості на амд, то можна якраз-таки зустрітись з проблемою статерів і не зрозуміти звідкіля вони :dontknow:
Softas
Member

Повідомлення

Chernogorez: 03.11.2023 16:36 Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
В драйверах від АМД нема ніяких помилок, почитай форум, тут пишуть що ніколи ніяких проблем нема і завжди все добре, навіть в тих, що пише про це і ніколи карту від АМД не мав. Так що не вводь спільноту в оману.
Pride91
Member

Повідомлення

Softas: 04.11.2023 14:26
В драйверах від АМД нема ніяких помилок, почитай форум, тут пишуть що ніколи ніяких проблем нема і завжди все добре, навіть в тих, що пише про це і ніколи карту від АМД не мав. Так що не вводь спільноту в оману.
Новий драйвер нвідіа ложить карти 20ї серії і про це мовчок.. тиииша. Хоча мабуть це через непопулярність 20ї серії, та й не всі ж карти лягають, от моя 2080 лягла і що, кому це цікаво. Пфф, нвідіа боги а амуде криворукі, так каже моя релігія, сам в це вірю і дітей цьому вчу..
Nouriel
Member

Повідомлення

Pride91: 05.11.2023 14:45от моя 2080 лягла і що, кому це цікаво
треба, щоб ви писали під кожним постом, де згадується нвідія, які у вас проблеми з картою і драйвером :gigi: :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

Nouriel: 05.11.2023 15:44
Pride91: 05.11.2023 14:45от моя 2080 лягла і що, кому це цікаво
треба, щоб ви писали під кожним постом, де згадується нвідія, які у вас проблеми з картою і драйвером :gigi: :gigi:
Власники нвідії ж пишуть під кожним постом які у амд проблеми з картами і драйвером :gigi:
Pride91
Member

Повідомлення

daesz: 05.11.2023 16:01
Nouriel: 05.11.2023 15:44
Власники нвідії ж пишуть під кожним постом які у амд проблеми з картами і драйвером :gigi:
У мене обидві карти, єдиний плюс зелених це те що в цілому продуктивність однакова на всіх АРІ, в той час якось дідька у червоних улюбленіший АРІ це навіть не їх Вулкан, а раптово ДХ12... Отакої. Але плюсом АМД я б назвав картинку яку вони дають, щось в тому є, завжди по кайфу.. не знаю уж з чим це пов'язано але у синіх таку картинку налаштувати не вдається.. всі ці відтінки, чіткість.. якось так, я б ще третю взяв собі Інтел АRC, взагалі кайф був би набір... Ну а те що люди кажуть, то все фігня, косяки постійно є і у АМД і у Нвідіа.. а релігійно гіпертрофована любов до бренду з'являється на етапі покупки першої карти, так склалось що у мене завжди були і червоні і зелені, в цьому плані я атеїст, слава богу :rotate: .
Nouriel
Member

Повідомлення

Pride91
і ше мамку з 2 процами амд і інтел, з 3 псі-е для цих трьох відеокарт :gigi:
Відповісти