Останні статті і огляди
Новини
AMD випустила драйвер Radeon Adrenalin 23.11.1 із підтримкою нових ігор
-
Габби
Junior
Предлагаю обсудить AMD випустила драйвер Radeon Adrenalin 23.11.1 із підтримкою нових ігор
Интересно, почему про новые версии драйверов видеокарт есть новости, а про новые версии bios материнских плат нет новостей? А где новости про новые драйвера на звук?
Интересно, почему про новые версии драйверов видеокарт есть новости, а про новые версии bios материнских плат нет новостей? А где новости про новые драйвера на звук?
-
yurez2008
Member
Можливо тому що драйвери на звук та біос не мають змін які варті уваги?Габби: ↑ 03.11.2023 11:17 Предлагаю обсудить AMD випустила драйвер Radeon Adrenalin 23.11.1 із підтримкою нових ігор
-
unique-neon
Member
Популярних драйверів для відео 2, апдейти мають помітну користь, цікаво широкій аудиторії. А всього решта надто багато і нішеве. Під інтегрований звук до того ж мені часто вистачало загального віндового драйвера і не ставив від ріалтека.Габби: ↑ 03.11.2023 11:17Интересно, почему про новые версии драйверов видеокарт есть новости, а про новые версии bios материнских плат нет новостей?
-
FarCry
Member
Как то вот странно выходят драйвера. Есть "официальные", которые находятся поиском и в архиве. А есть "секретные", о которых говорят лишь отдельные форумы и ресурсы. Вот к примеру спец. драйвер для Alan Wake 2, о котором почти никто не знает. Вышел раньше, а номер выше...
https://www.amd.com/en/support/kb/relea ... lan-wake-2
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
-
pelia
Member
Что тут странного? Первый получил WHQL сертификат, а второй - нетFarCry: ↑ 03.11.2023 13:50 Как то вот странно выходят драйвера. Есть "официальные", которые находятся поиском и в архиве. А есть "секретные", о которых говорят лишь отдельные форумы и ресурсы. Вот к примеру спец. драйвер для Alan Wake 2, о котором почти никто не знает. Вышел раньше, а номер выше...![]()
-
Chernogorez
Junior
Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
-
Kib
Member
Display Driver Uninstaller (DDU). Прогу запускаєш в безпечному режимі вінди.Chernogorez: ↑ 03.11.2023 16:36Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
Chernogorez
Junior
Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не було
чи може тому що вінда 11?
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
-
Kib
Member
Тут ще "фішка" амд драйверів. При перевстановлені драйвера на вк, в деяких іграх наприклад в тій же апекс, перших 5 хвилин будуть підтормози і статери, це іде компіляція шейдерів в новому драйвері, але це тільки при першому запуску, далі повинно бути все норм. Тому я б порадив спочатку трохи побігати в грі, може в цьому проблема.Chernogorez: ↑ 03.11.2023 17:02Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не булочи може тому що вінда 11?
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
-
daesz
Member
В мене він11, ставлю вже третій драйвер з адреналіна без ніяких танців з бубном, проблем не спостерігаюChernogorez: ↑ 03.11.2023 17:02 Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не булочи може тому що вінда 11?
![dontknow :dontknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
Факт, драйвер нвідії компілить шейдери при першому запуску самого екзешника, амд компілить безпоседеньо в грі, і то навіть не в меню, а саме коли запустили ігровий процес (по крайній мірі в р6с і кп77 так в мене було, в той час як при запуску на нвідії просто пару хв висів банер гри на робочому столі з текстом шейдери блаблабла).Kib: ↑ 03.11.2023 17:08Тут ще "фішка" амд драйверів. При перевстановлені драйвера на вк, в деяких іграх наприклад в тій же апекс, перших 5 хвилин будуть підтормози і статери, це іде компіляція шейдерів в новому драйвері, але це тільки при першому запуску, далі повинно бути все норм. Тому я б порадив спочатку трохи побігати в грі, може в цьому проблема.Chernogorez: ↑ 03.11.2023 17:02Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не булочи може тому що вінда 11?
![]()
-
Chernogorez
Junior
Всім дякую за відповідь
граю в ассасін вальгала
![super :super:](./images/smilies/super.gif)
-
Геральт
Member
Постійно ставлю зверху, проблем не було.Chernogorez: ↑ 03.11.2023 16:36 Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
-
pelia
Member
а чому це фішка амд драйверів, якщо у нвідії також іде компіляція шейдерів у дх12/вулкан іграх, це стандартна ситуаціяKib: ↑ 03.11.2023 17:08Тут ще "фішка" амд драйверів. При перевстановлені драйвера на вк, в деяких іграх наприклад в тій же апекс, перших 5 хвилин будуть підтормози і статери, це іде компіляція шейдерів в новому драйвері, але це тільки при першому запуску, далі повинно бути все норм. Тому я б порадив спочатку трохи побігати в грі, може в цьому проблема.Chernogorez: ↑ 03.11.2023 17:02Та побив , все одно криво стае, с нвідіа таких проблем не булочи може тому що вінда 11?
![]()
Отправлено спустя 3 минуты 6 секунд:
daesz
це питання до контор які ці ігри роблять, тому що можна і так і так, можливо там валізи від хуанга і "if nvidia then compile at startup"
-
daesz
Member
Я порівнюю безпосередньо з r6s, на 2070 банер гри на кожній новій операції і драйвері висів на робочому столі по декілька хвилин і компілив драйвери, а от на амд воно грузить моментально, а потім після старту "матчу" на стадії банів карти/операторів компілить шейдери і тупить хвилину-двіpelia: ↑ 03.11.2023 19:11 daesz
це питання до контор які ці ігри роблять, тому що можна і так і так, можливо там валізи від хуанга і "if nvidia then compile at startup"
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
Зрештою, для мене не проблема - що так, що так треба чекати ті декілька хвилин. Але якщо не знати про особливості на амд, то можна якраз-таки зустрітись з проблемою статерів і не зрозуміти звідкіля вони
![dontknow :dontknow:](./images/smilies/dontknow.gif)
-
Softas
Member
В драйверах від АМД нема ніяких помилок, почитай форум, тут пишуть що ніколи ніяких проблем нема і завжди все добре, навіть в тих, що пише про це і ніколи карту від АМД не мав. Так що не вводь спільноту в оману.Chernogorez: ↑ 03.11.2023 16:36 Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
-
Pride91
Member
Новий драйвер нвідіа ложить карти 20ї серії і про це мовчок.. тиииша. Хоча мабуть це через непопулярність 20ї серії, та й не всі ж карти лягають, от моя 2080 лягла і що, кому це цікаво. Пфф, нвідіа боги а амуде криворукі, так каже моя релігія, сам в це вірю і дітей цьому вчу..Softas: ↑ 04.11.2023 14:26В драйверах від АМД нема ніяких помилок, почитай форум, тут пишуть що ніколи ніяких проблем нема і завжди все добре, навіть в тих, що пише про це і ніколи карту від АМД не мав. Так що не вводь спільноту в оману.Chernogorez: ↑ 03.11.2023 16:36 Подскажите как правильно обновить адреналин? Через саму адреналин обновлял и после этого у меня идут микро фризы в играх, пришлось откатить драйвера. Пробовал на чистую ставить новый драйвер тоже лаги. Пока остался на версии 23.9
-
Nouriel
Member
треба, щоб ви писали під кожним постом, де згадується нвідія, які у вас проблеми з картою і драйверомPride91: ↑ 05.11.2023 14:45от моя 2080 лягла і що, кому це цікаво
-
daesz
Member
Власники нвідії ж пишуть під кожним постом які у амд проблеми з картами і драйверомNouriel: ↑ 05.11.2023 15:44треба, щоб ви писали під кожним постом, де згадується нвідія, які у вас проблеми з картою і драйверомPride91: ↑ 05.11.2023 14:45от моя 2080 лягла і що, кому це цікаво![]()
![]()
-
Pride91
Member
У мене обидві карти, єдиний плюс зелених це те що в цілому продуктивність однакова на всіх АРІ, в той час якось дідька у червоних улюбленіший АРІ це навіть не їх Вулкан, а раптово ДХ12... Отакої. Але плюсом АМД я б назвав картинку яку вони дають, щось в тому є, завжди по кайфу.. не знаю уж з чим це пов'язано але у синіх таку картинку налаштувати не вдається.. всі ці відтінки, чіткість.. якось так, я б ще третю взяв собі Інтел АRC, взагалі кайф був би набір... Ну а те що люди кажуть, то все фігня, косяки постійно є і у АМД і у Нвідіа.. а релігійно гіпертрофована любов до бренду з'являється на етапі покупки першої карти, так склалось що у мене завжди були і червоні і зелені, в цьому плані я атеїст, слава богуdaesz: ↑ 05.11.2023 16:01Власники нвідії ж пишуть під кожним постом які у амд проблеми з картами і драйверомNouriel: ↑ 05.11.2023 15:44
треба, щоб ви писали під кожним постом, де згадується нвідія, які у вас проблеми з картою і драйвером![]()
![]()
![]()
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
-
Nouriel
Member
Pride91
і ше мамку з 2 процами амд і інтел, з 3 псі-е для цих трьох відеокарт![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
і ше мамку з 2 процами амд і інтел, з 3 псі-е для цих трьох відеокарт