Цього кварталу твердотілі накопичувачі подорожчають на 8-13%.

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
kalakawa
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Цього кварталу твердотілі накопичувачі подорожчають на 8-13%.

Дякую за можливість недорого докупити вільного місця. За останній рік добавив з майже 0.9тб до 3.3тб B-) півроку блекаутів без інтернету буде чим зайнятись
Melofon
Member

Повідомлення

kalakawa

Я к 240ГБ который как системный уже 7 лет в этом году добавил 4 ссд по 2ТБ (три из которых сата) и наконец-то выкинул из системы ХДД и настала полнейшая тишина в простое, да и в нагрузке тоже стало тише, корпус теперь не издаёт никаких вибраций, хотя я его ещё и недавно звукоизолировал добавив вибро- и шумо-изоляцию, и в клавиатуру тоже :gigi:
Ну а во время мы блэкаутов не только интернета нет но и электричества ;)
Востаннє редагувалось 17.10.2023 13:03 користувачем Melofon, всього редагувалось 2 разів.
Grindeath
Member

Повідомлення

Я бы удивился, если бы что-то в мире ПК-железа подешевело. Что ни день, то новые рекорды в цене комплектух.
Melofon
Member

Повідомлення

Grindeath

За последний год ссд реально сильно подешевели, память драмм тоже немного просела, особенно новая ддр5, или этого вы не заметили?
yupi
Member

Повідомлення

Melofon: 17.10.2023 13:00Я к 240ГБ который как системный уже 7 лет в этом году добавил 4 ссд по 2ТБ
блин зачем? что вы там храните? у меня с 1Тб свободна половина :eek:

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Melofon: 17.10.2023 13:02За последний год ссд реально сильно подешевели, память драмм тоже немного просела, особенно новая ддр5, или этого вы не заметили?
просто кому-то доступ в интернет дают раз в 2-3 года :gigi:
kalakawa
Member

Повідомлення

Melofon: 17.10.2023 13:00 Ну а во время мы блэкаутов не только интернета нет но и электричества ;)
Світло буде, правда довелось відкласти 4к/144гц/32", 7800х3д та 4070ті в дуже довгий ящик
Melofon
Member

Повідомлення

yupi

Много чего храню, коллекция фильмов в хорошем качестве, 80-90 установленных игрушек, ну и всякого остального цифрового мусора и мне так нравится :gigi:
yan1x
Member

Повідомлення

yupi: 17.10.2023 13:13
Melofon: 17.10.2023 13:00Я к 240ГБ который как системный уже 7 лет в этом году добавил 4 ссд по 2ТБ

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Melofon: 17.10.2023 13:02За последний год ссд реально сильно подешевели, память драмм тоже немного просела, особенно новая ддр5, или этого вы не заметили?
просто кому-то доступ в интернет дают раз в 2-3 года :gigi:
У меня от рабочего софта около 5ТБ +/-, и рост объемов дальше идет. Жду 990 про на 4тб, чтобы заменить два 2тб на два по 4тб.
Ostin
Member

Повідомлення

Melofon
А чому було не перенести колекції в зовнішнє сховище? Хоча б на тих же хдд через юсб? Для чого вони висять постійно підключені?
80-90 іграшок теж можна тримати не на ігровому ссд, а в сховищі.
Ну це я так, розмірковую) Просто сам для себе розділив робочі ссд і сховище, вийшло цілком зручно і не треба постійно думати, як наростити об'єм.
kalakawa
Member

Повідомлення

yupi: 17.10.2023 13:13
Я там тримаю інтернет
Востаннє редагувалось 17.10.2023 13:33 користувачем kalakawa, всього редагувалось 2 разів.
Melofon
Member

Повідомлення

Ostin

Ну если его уже и делать то где-то в другой комнате или кладовке чтобы шум не напрягал, бо смысла делать внешнее хранилище на хдд и ставить его в той же комнате я не вижу, бо именно ради тишины я от них и избавился.
daesz
Member

Повідомлення

Можуть й дорожчати, мав 1тб м2 + 500 гб сата, докупив ще 1тб м2 + маю 1 тб вінчестер для файлопомийки.
Думаю, всі хто хотіли - вже купили собі в достатній кількості, а ждуни будуть дальше ждати :D
Artem_K
Member

Повідомлення

yupi
Про объемы. Игрушки у детворенка занимают фантастически много места, при том, что их и не очень много. Более того, есть вопросы к размеру сохранений - в некоторых играх они стали десятки мегабайт каждое - раньше игры целиком такие были. Из последнего, когда он сносил BG3 с сохранками там было 180Гб.
В результате в компьютере 500Гб системный и 2 диска по 1Тб названные Games и Games2 :)
Grava
Member

Повідомлення

Melofon: 17.10.2023 13:28Ну если его уже и делать то где-то в другой комнате или кладовке
Я так і зробив. Залишив в пк тільки ссд, 3 хдд ніхто на олх за адекватні гроші не придбав тому кинув в старий корпус на старе залізо та в іншу кімнату. Складаю туди все чому гігабитного лану вистачає. Встановив openmediavault з jellyfin для музики/фільмів/серіалів та торррент клієнт :rotate:
gehka3
Катярко

Повідомлення

Очередное цунами?
kalakawa
Member

Повідомлення

gehka3: 17.10.2023 14:51 Очередное цунами?
Ні, вони прямим текстом говорили що не хочуть продавати пам'ять дешево, тому скорочуватимуть виробництво щоб підняти ціни
Ektalion
Member

Повідомлення

yupi: 17.10.2023 13:13 блин зачем? что вы там храните? у меня с 1Тб свободна половина :eek:
Що таке зараз 1тб? :-/
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

1 и 2 тб отдают почти за копейки. 4 тб не особо просели по цене с начала года. Среди 8 тб по пальцам можно пересчитать модели:

1) 870 qvo. 160 мегабайт после переполнения и еще qlc? Нет, спасибо :lamer: .
2) Корсары, Сэйбренты и прочие Фисоны. Стоят как крыло самолета и в наличии только на западе.
3) Разные DC накопители от Штеуда, Самсунга, Микрона и прочих. Варьируются по цене, но такие накопители слишком хардкорны для домашней пекарни. Саташники еще можно подключить, а U.2 куда скажете тыкать :-/ ?
TerryCone
Member

Повідомлення

Grindeath
За торічну ціну на DDR5 5600MHz 32Gb зараз можна взяти ту ж модель пам'яті, але DDR5 6000MHz 64Gb. Так, звісно, нічого не дешевшає :lol:

Отправлено спустя 9 минут 10 секунд:
yupi
Якщо відкинути питання смаку та ігрових вподобань, то, наприклад, сучасні збірки модів на той же Скайрим зараз важать від 180Gb, деякі - під 400Gb. І це якщо не брати до уваги розмір самої гри без модів (21Gb) і місце для архівів з модами, з яких інсталюється потім все (ще 400-450Gb). Сучасні іграшки теж важать вже під 200Gb. Ну а якщо ПК тільки під офіс/інтернет, то там взагалі не важливий об'єм накопичувача. Мені на роботі і диска на 256Gb вистачає.
Відповісти