Прощайте старі ігри
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
Кожного дня комменти на цьому форумі пробивають дноerazel: ↑ 18.09.2023 13:58 Пропоную обговорити Флагманські GPU Nvidia Blackwell перейдуть на багаточипове компонування
Прощайте старі ігри. Я так на днях запустив FEAR на GF1070. Ледве 50 фпс видавало. А все чому? Бо гра заточена була під іншу архітектуру і у нових відях тупо може не вистачати якихось блоків у достатніх кількостях.
Ну біс зна. може збірка така була у мене. Або ви на лічильник фпс не дивились. А може 2к/4К розширення у мене зіграло свою роль, гра не так щоб оптимізована під такі розширення. Але ставив і фуллХД, фпс не прибавилось щось. З чого зробив висновок що грі чогось в залізі не вистачає. Або ж банально більше не вміє в силу архітектури.
Це той F.E.A.R. 2005 р.в., який літав на 6600 (не GT)?erazel: ↑ 18.09.2023 13:58 Пропоную обговорити Флагманські GPU Nvidia Blackwell перейдуть на багаточипове компонування
Прощайте старі ігри. Я так на днях запустив FEAR на GF1070. Ледве 50 фпс видавало. А все чому? Бо гра заточена була під іншу архітектуру і у нових відях тупо може не вистачати якихось блоків у достатніх кількостях.
не знаю, він і на 6800 не те щоб літав. Тут все питання що вважати літав.maksim2020: ↑ 18.09.2023 14:07 Це той F.E.A.R. 2005 р.в., який літав на 6600 (не GT)?
Ну от для того й зібрав старий ПК на коре2Квад, жифорс 7900, купив креатівку тут на форумі. Тепер залишилось поставити віндуХР і подивитися наскільки виросла швидкодія на сучасних системах у старих іграх1234waltz: ↑ 18.09.2023 14:34 Дуже дивна ситуація, я правда в 1080р запускав, що Кукурузіс, що F.E.A.R. йшли практично однаково, що на інтеграшці Vega, що на 1650, що на 3060. Єдине що, в F.E.A.R. були глюки зі об'ємним звуком у деяких приміщеннях з ехо ефектами, але це я списую на те, що EAX похоронили і емуляція криво працює.
Вы там не 8к включили случайноerazel: ↑ 18.09.2023 13:58 Пропоную обговорити Флагманські GPU Nvidia Blackwell перейдуть на багаточипове компонування
Нет, надо ожидать кардинальной переделки SM и возможно прочих блоков, а не просто верхней структуры. Уже несколько месяцев как был слух, что SM в Blackwell полностью переделан, я ещё в июле об этом упоминал и это не в день выхода слуха, а так просто пришлось к теме.Повідомляється, що кількість кластерів GPC не сильно відрізняється порівняно з Hopper, проте їхня внутрішня структура зазнає суттєвих змін. Тобто можна очікувати на іншу кількість блоків SM/CUDA/NVLink/Tensor/RT.
В мене дивним чином через тривалий час гри починав підторможувати Sacred Gold в Він10, не знаю чи з цим пов'язано, але в порівнянні з системою на якій запускалась, розроблялась вона на калькуляторах і для калькуляторів.DiSEqC: ↑ 18.09.2023 14:39 Що дійсно могли похоронити в нових картах так це DX9.
А ігри працюють через якусь емуляцію, не так добре як нативно колись.
В nVidia Profile Inspector были выставлены флаги совместимости для использования одновременно сглаживания и мягких теней, и форсирования SSAO? У меня так 2080Ti когда-то не могла стабильные 60 кадров "вытянуть" при 4х сглаживании + 4х избыточная выборка прозрачности. Стоило убрать что-то одно, фреймрейт взлетал в стратосферу. Разрешение 4К было (и есть). Теперь, правда, уже не проверить, потому что карту сменил на 6900ХТ.erazel: ↑ 18.09.2023 13:58 Пропоную обговорити Флагманські GPU Nvidia Blackwell перейдуть на багаточипове компонування
Прощайте старі ігри. Я так на днях запустив FEAR на GF1070. Ледве 50 фпс видавало.
В нього рушій не розрахований на FHD, воно ж прямо так і пише, якщо увімкнути все на максимум. Десь років із 3 тому теж с таким зіткнувся.erazel: ↑ 18.09.2023 13:58 Прощайте старі ігри. Я так на днях запустив FEAR на GF1070. Ледве 50 фпс видавало. А все чому? Бо гра заточена була під іншу архітектуру і у нових відях тупо може не вистачати якихось блоків у достатніх кількостях.
Запускав пару років тому на 5500ХТ - у 4к було в середньому 100фпс, у найважчих моментах 60+. Налаштування - все що є на максимум.erazel: ↑ 18.09.2023 13:58 Пропоную обговорити Флагманські GPU Nvidia Blackwell перейдуть на багаточипове компонування
У 640*480 з середніми налаштуваннями?!maksim2020: ↑ 18.09.2023 14:07 Це той F.E.A.R. 2005 р.в., який літав на 6600 (не GT)?