Gigabyte представила лінійку материнських плат Aorus Z790 X

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Graveworm
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Gigabyte представила лінійку материнських плат Aorus Z790 X

На першому фото прям максимальний пафос
Але: як діставати ВК зі слоту? там же хлястик заблоковано буде
Олег963
Member

Повідомлення

Пластику багато не буває перша мамка на фото.
Des
Member

Повідомлення

Graveworm: 29.08.2023 11:39 Але: як діставати ВК зі слоту? там же хлястик заблоковано буде
Там кнопка(квадратик) чуть правее от слотов оперативы есть для анлока.
А радиатор на М.2 как?) ВК будет в притирочку...
Graveworm
Member

Повідомлення

Des
до чого прогрес дійшов :rotate:
eilef
Member

Повідомлення

Интересная фича, но интересно другое - этот дисплей (и плата вообще) пост коды будет показывать? Или это только для красоты, а не диагностики?
Zoniq
Member

Повідомлення

eilef: 29.08.2023 12:10 Интересная фича, но интересно другое - этот дисплей (и плата вообще) пост коды будет показывать? Или это только для красоты, а не диагностики?
Там же видно семисегментные индикаторы посткодов справа вверху платы.
daesz
Member

Повідомлення

Хітсінк на першій дошці (тій що екстрім) буде точно мати проблеми сумісності і з ВК, і з широкими таверами (по типу д15, фуми 3 чи фрост командера) :spy:
MetalistForever
Member

Повідомлення

Gnilobyte Гнилобайтович Дюралайтович
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Якщо Z790 AORUS ELITE X AX при ціні менше 300 доларів буде тримати частоту ОЗУ 8266+ то це досить непогано.
Donate
Member

Повідомлення

Graveworm: 29.08.2023 11:39 Пропоную обговорити Gigabyte представила лінійку материнських плат Aorus Z790 X

На першому фото прям максимальний пафос
Але: як діставати ВК зі слоту? там же хлястик заблоковано буде
42к грн або 700 баксів на амазоні :eek:
ackstarvinta
Member

Повідомлення

я правильно розумію, що мушу купити величезну АТХ плату за овербагато бабок і отримати слотів розширень як на H61? 1 х16 та 4 слота рами?
terminahtor
Member

Повідомлення

ackstarvinta
А що ти туди зібрався вставляти? В моїй МП 4 слоти під NVMe. Всі зайняті. Встала одна 4090 і є один вільний х4 порт з самого низу. Чи як ти уявляєш шоб виробник розатушував порти? Чи щоб плата була метр на півтора? Чи аби перднути в калюжу, перед тим як подумати?
ackstarvinta
Member

Повідомлення

terminahtor: 29.08.2023 22:56 ackstarvinta
А що ти туди зібрався вставляти? В моїй МП 4 слоти під NVMe. Всі зайняті. Встала одна 4090 і є один вільний х4 порт з самого низу. Чи як ти уявляєш шоб виробник розатушував порти? Чи щоб плата була метр на півтора? Чи аби перднути в калюжу, перед тим як подумати?
про останнє речення це скоріше про вас. Гляньте z170 asrock oc formula, порівняйте слоти з ось цим неподобством.
Багато що можна вставити. Як М.2 спліттер на пару карт, так і декілька самих карт під майнінг/ШІ, так і звукові карти, карти відеозахвату, мережеві карти 10гігабітні, додаткові юсбшки, саташки. Може я нас хочу зробити з 10 хардів по 10тб. А тут і ІТХ формату вистачило б з одним слотом. Якийсь черговий хлам від гнилобайту.

Якщо ваш мозок не здатний оцінити можливість використання слотів розширень, саме як слотів розширень, а не відеокарти, то вам на форум домогосподарок краще податись :beer:
terminahtor
Member

Повідомлення

ackstarvinta
Ясно, дитино) Баранізм і відсутність аналізу - це зараз нормально для молоді.

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
ackstarvinta: 29.08.2023 23:10під майнінг
ясно все з тобою, мамкін інвестор)

Читати навчись, що тобі пишуть.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
ackstarvinta: 29.08.2023 23:10Як М.2 спліттер на пару карт, так і декілька самих карт під майнінг/ШІ, так і звукові карти, карти відеозахвату, мережеві карти 10гігабітні, додаткові юсбшки, саташки. Може я нас хочу зробити з 10 хардів по 10тб.
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Ти серйозно порівнюєш цей синьосракий шлак з теперішніми МП?
Зображення

Йди краще на Городоцькій каву продавай)
ackstarvinta
Member

Повідомлення

terminahtor: 30.08.2023 00:25 ackstarvinta
Ясно, дитино) Баранізм і відсутність аналізу - це зараз нормально для молоді.

Відправлено через 1 хвилину 45 секунд:
ackstarvinta: 29.08.2023 23:10під майнінг
ясно все з тобою, мамкін інвестор)

Читати навчись, що тобі пишуть.

Відправлено через 1 хвилину 33 секунди:
ackstarvinta: 29.08.2023 23:10Як М.2 спліттер на пару карт, так і декілька самих карт під майнінг/ШІ, так і звукові карти, карти відеозахвату, мережеві карти 10гігабітні, додаткові юсбшки, саташки. Може я нас хочу зробити з 10 хардів по 10тб.
:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Ти серйозно порівнюєш цей синьосракий шлак з теперішніми МП?
Зображення

Йди краще на Городоцькій каву продавай)
На ти з собіподібними на дні суспільства будете розмовляти :beer:

На наступний раз як подумаєте висратись - не забудьте зняти штани перед цим :)

Понаїхали тут :laugh:
Suo
Member

Повідомлення

ackstarvinta: 29.08.2023 22:50 я правильно розумію, що мушу купити величезну АТХ плату за овербагато бабок і отримати слотів розширень як на H61? 1 х16 та 4 слота рами?
По офіційному сайту там буде:
1 x PCIe 5.0 x16
1 x PCIe 4.0 x16 закритий заглушкою майже в самому низу плати
1 x Gen 5 M.2
4 x Gen 4 M.2 під пластиною для охолодження між слотами PCIe (точне розташування невідоме)
Denvys5
Member

Повідомлення

ackstarvinta: 29.08.2023 22:50я правильно розумію, що мушу купити величезну АТХ плату за овербагато бабок і отримати слотів розширень як на H61?
Не купуйте ATX
Не купуйте за овербагато бабок
Не купуйте цю модель, візьміть модель з ширшими опціями по розширенню https://ua.msi.com/Motherboard/MEG-Z790 ... cification
:dontknow:
Kashtan
Member

Повідомлення

ackstarvinta: 29.08.2023 22:50 я правильно розумію, що мушу купити величезну АТХ плату за овербагато бабок і отримати слотів розширень як на H61? 1 х16 та 4 слота рами?
Відверто кажучи, а давно АТХ плати стали величезними? Просто великі це Е-АТХ, дуже великі це XL-ATX, власне величезні це HPTX та WTX. А АТХ в усі часи вважались стандартом. Все що менше за неї - вже маленькими материнськими платами.
ackstarvinta
Member

Повідомлення

Kashtan: 31.08.2023 11:20
Відверто кажучи, а давно АТХ плати стали величезними? Просто великі це Е-АТХ, дуже великі це XL-ATX, власне величезні це HPTX та WTX. А АТХ в усі часи вважались стандартом. Все що менше за неї - вже маленькими материнськими платами.
Та вже декілька років як. Зайдіть в магазин, більшість консьюмерських плат є мАТХ. Хоча більшість людей влаштувало б ІТХ - вони крім відеокарти і одного-двох м.2 мало що використовують. Тоді навіщо на столі великий атх гроб?

Окремі збоченці купляють великі чуть не Е-АТХ корпуса, ставлять туди ІТХ плати і відяшку плану 3090 :gigi:
Відповісти