Последние статьи и обзоры
Новости
Знайомимося з портативною ігровою консоллю Lenovo Legion Go
-
KYDRAM
Member
Пропоную обговорити Знайомимося з портативною ігровою консоллю Lenovo Legion Go
Ну в будь-якому разі конкуренція це добре, але вирішить ціна і автономність!
Якщо хочаб між ісус-риг і деком буде по батарейці, тоді точно буде прибутковим продуктом
Ну в будь-якому разі конкуренція це добре, але вирішить ціна і автономність!
Якщо хочаб між ісус-риг і деком буде по батарейці, тоді точно буде прибутковим продуктом
-
Kravan
Member
Ахахаха я не могу с этих мечтателей. Асус Рог "убийца Дека" уже "выстрелил", похайпился неделю и на том все. Весьма себе посредственные продажи, а автономность и производительность в режиме портатива оказалась таже что у Дека (по мощности +15% по батарее где то -15%).
В итоге как я и ванговал, стало крайне нишевым и дорогим устройством (с учетом того, что Дек щас можно купить за 350 Евро а Рог за 800+).
Вот еще один убивайца. Ну-ну.
В итоге как я и ванговал, стало крайне нишевым и дорогим устройством (с учетом того, что Дек щас можно купить за 350 Евро а Рог за 800+).
Вот еще один убивайца. Ну-ну.
-
alexeygalas
Member
Це все не вбивці а самогубці ))
-
BoKl
Member
Так це добре, бо комуністи витратять купу грошей, ще й стимулюють валв до випуску стімдек 2KYDRAM: ↑ 17.08.2023 12:19 Ну в будь-якому разі конкуренція це добре, але вирішить ціна і автономність!
-
_clawfinger_
Member
BoKl
не простімулюють, буде ще одна консоль, яких достатньо на ринку й нічого більше.
Нова консоль буде приблизно в 2025-26 році, коли залізо отримає більш потужний ривок, ну й щоб в плані енергозбереженні був вельми ефективним. Це не менш важливе питання, як й потужність. Нові процесори АМД мають достатьно потужності, от тільки... батарейка дуже швидко садиться.
Цим більше компаній зроблять таких "революцій" тим більше виграє Вальв.
не простімулюють, буде ще одна консоль, яких достатньо на ринку й нічого більше.
Нова консоль буде приблизно в 2025-26 році, коли залізо отримає більш потужний ривок, ну й щоб в плані енергозбереженні був вельми ефективним. Це не менш важливе питання, як й потужність. Нові процесори АМД мають достатьно потужності, от тільки... батарейка дуже швидко садиться.
Цим більше компаній зроблять таких "революцій" тим більше виграє Вальв.
-
Keyser Soze
Member
Есть два варианта, когда выпускают подобные устройства:
1. сказать всем, что я тоже так могу и, затем, слиться в будущем...
2. есть какой-то план по развитию/увеличению/захвату рынка подобных устройств, например, стать первым/лучшим...
Эй, Lenovo, Asus и др., вы с какого варианта?
1. сказать всем, что я тоже так могу и, затем, слиться в будущем...
2. есть какой-то план по развитию/увеличению/захвату рынка подобных устройств, например, стать первым/лучшим...
Эй, Lenovo, Asus и др., вы с какого варианта?
-
waryag
Member
При чому тут процесори?_clawfinger_: ↑ 17.08.2023 16:36Нові процесори АМД мають достатьно потужності, от тільки... батарейка дуже швидко садиться.
Питання правильного настроювання, оптимізації осі і економічного екрану.
Валве випустила нормальний продукт, а асус недоробок тільки трохи краще нонейм китайців.
-
Sashkotem
Member
А відчіпні контролери нінтенда не запатентувала?
-
Kravan
Member
Походу нет, или кто то попал на лицензионные отчисления. В любом случае это чисто пародия на Нинтендовские.Sashkotem: ↑ 17.08.2023 19:23 А відчіпні контролери нінтенда не запатентувала?
Они посмотрели на Асус и решили похайпится еще сильнее)) Хотя "успехи" РОГ должны были как бы намекнуть)
-
vmsolver
Member
Мало китайцам телефонов, решили ещё и на консолях помайнить личных данных пользователей?
-
Ostin
Member
Заходимо в будь-які новини про відеокарти і бачимо, що пк-геймінг тоне.Keyser Soze: ↑ 17.08.2023 17:34Эй, Lenovo, Asus и др., вы с какого варианта?
Я ставлю на другий варіант. Місце пустим не має бути, і портативчики типу дек\асус\леново можуть закрити нішу неадекватних цін на системники.
Багато, ні, БАГАТО людей, які інколи граються в ігри, оберуть готовий пристрій за 20к, ніж одну відеокарту, до якої треба монітор-периферія-системник ще на таку ж суму.
Та й здається комусь не дають спокою заробітки на мобільному геймінгу) Це теж туди до купи мотивації.
Последний раз редактировалось Ostin 17.08.2023 20:31, всего редактировалось 2 раза.
-
_clawfinger_
Member
Притому що, рог й легіон мають тотожні проци. Вони нові й дуже потужні, от тільки дуже швидко батарею з'їдають.waryag: ↑ 17.08.2023 18:27При чому тут процесори?
Питання правильного настроювання, оптимізації осі і економічного екрану.
Валве випустила нормальний продукт, а асус недоробок тільки трохи краще нонейм китайців.
Дек їсть набагато менше, от тільки там проц набагато слабше, ніж у новинок. Тож чудес не буває, суцільні компроміси.
-
waryag
Member
Я повторюся: споживання залежить не тільки (а інколи і не стільки) від заліза, а й від екосистеми та оптимізації. І тут роботу валве можно оцінити на тверду 4, а асуса - на двійку, якщо не одиницю._clawfinger_: ↑ 17.08.2023 20:30Притому що, рог й легіон мають тотожні проци. Вони нові й дуже потужні, от тільки дуже швидко батарею з'їдають.
Дек їсть набагато менше, от тільки там проц набагато слабше, ніж у новинок. Тож чудес не буває, суцільні компроміси.
Судячи по дизайну, леново, як мінімум, знає про існування свіча, і може більш відповідально підійти до роботи над досвідом і помилками попередників.
-
_clawfinger_
Member
Ви подивіться на специфікацію процесорів. А ще треба враховувати розміри консолі, ті ж ноутбуки за розміром більше. У них тдп до 45, тоді як декстопні 65ватт. Як що затиснути, то й потужність буде менше. Тому й кажу, чуда не буде.waryag: ↑ 17.08.2023 20:59Я повторюся: споживання залежить не тільки (а інколи і не стільки) від заліза, а й від екосистеми та оптимізації.
Взагалі не вірна оцінка. Асус й леново прив'язались до віндовс, а там оптимізація залежить повністю від майків, яким просто начхати й більше того, не хочуть щоб й натяка на конкуренцію.waryag: ↑ 17.08.2023 20:59І тут роботу валве можно оцінити на тверду 4, а асуса - на двійку, якщо не одиницю
А вальв створила чудо на лінуксі, в буквальному сенсі. Вони писали драйвера й оптимізували все наскільки можливо. Також не треба забувати що більшість іграшок написані під віндовс.
Я раніше грав на лінуксі а на консолі й дивлячись на розміри й якість оптимізації . Різниця небо й земля.
-
Kravan
Member
Верно, по факту у Винды действительно очень много проблем. Например:_clawfinger_: ↑ 17.08.2023 22:19Ви подивіться на специфікацію процесорів. А ще треба враховувати розміри консолі, ті ж ноутбуки за розміром більше. У них тдп до 45, тоді як декстопні 65ватт. Як що затиснути, то й потужність буде менше. Тому й кажу, чуда не буде.waryag: ↑ 17.08.2023 20:59Я повторюся: споживання залежить не тільки (а інколи і не стільки) від заліза, а й від екосистеми та оптимізації.
Взагалі не вірна оцінка. Асус й леново прив'язались до віндовс, а там оптимізація залежить повністю від майків, яким просто начхати й більше того, не хочуть щоб й натяка на конкуренцію.waryag: ↑ 17.08.2023 20:59І тут роботу валве можно оцінити на тверду 4, а асуса - на двійку, якщо не одиницю
А вальв створила чудо на лінуксі, в буквальному сенсі. Вони писали драйвера й оптимізували все наскільки можливо. Також не треба забувати що більшість іграшок написані під віндовс.
Я раніше грав на лінуксі а на консолі й дивлячись на розміри й якість оптимізації . Різниця небо й земля.
1. Работа с картами памяти, она на Винде отвратная и Рог от АСУС это доказал. По факту не важно насколько у тебя там скоростной разьем, карта погибнет или будет работать как переносчик видео-аудио.
2. Тотальная неоптимизированность Винды под портативный формат. От слова вообще и всегда. Как показал Крейт - это неоптимизированное нечто, на которое разрабы забивают +- сразу после хайпа. Снова привет Асус.
3. Драйвера АМД. Я не знаю стоит ли тут что-то еще писать? Просто оставлю это здесь. (и да, на Вальв также дрова АМД НО 1. на Стим Дек стоит реально кастомный процессор, разработанный при участии и сугубо по заказу Вальв. По факту АМД там выступает производителем-подрядчиком. 2. Вальв неоднократно заявляла о том, что драйвера под свое устройство она пишет сама при участии АМД. Тут же, обычный ноутбучный чип, соответственно, обычные дрова от чудо-гениев из АМД).
4. Эти проекты с первого дня расчитаны чисто на маржу с них, партнерки и хайп вокруг.
5. Сообщество. Тут и сравнивать нечего. На одном только реддите посмотрите Стим Дек 465К чел, РОГ - 33К чел. Где обе консоли за аналогичный период набрали = 65К и 33 К соответственно.
6. Этот проц мощный сугубо при Турбо режиме. В портативном режиме 15 Ватт он показывает аж прирост в 15-20% при приросте в 2 раза к цене.
Исходя из вышеперечисленного, не думаю, что этот Леново точно чуда не сотворит, и если РОГ выезжал на Хайпе то этот утонит почти сразу, ибо уже хайпа вокруг него по сути нет.
-
1234waltz
Member
По большей части текста согласен с вами, кроме пункта 3.Kravan: ↑ 18.08.2023 09:17 3. Драйвера АМД. Я не знаю стоит ли тут что-то еще писать?
Никаких "волшебных драйверов написанных святым Вальвом" физически не существует, драйвера там самые-самые АМДшные линуксовые, частично свободные. Собственно линуксовые драйвера для GPU от АМД уже давно в линуксовом сообществе являются эталоном качества.
В чём же тогда фокус?
1. Собственный оконный "микрокомпозитор" gamescope - написанный для работы с RDNA 2 и имеющий потрясающие киллерфичи по работе с железом
- It can use DRM/KMS to directly flip game frames to the screen, even when stretching or when notifications are up, removing another copy.
- When it does need to composite with the GPU, it does so with async Vulkan compute, meaning you get to see your frame quick even if the game already has the GPU busy with the next frame.
В других дистрибутивах Линукс и Виндоус такого просто нет, это достаточно консольный подход к работе с железом.
2. dxvk - работает в ряде игр быстрее нативного дайректикс в Виндоус, при том не только на СтимОС, а на любом мейнстрим дистре.
3. Протон - для многих игр применяются индивидуальные патчи по улучшению производительности игр (один пример с Элден Ринг, где костылём пофиксили косяк разработчиков чего стоит).
4. Компоненты операционной системы скомпилированны под Zen2, что даёт буст в работе самой ОС. Прямо как у консолей или Маков, в то время как Виндоус компилируется так, что бы быть совместимым и работоспособным с зоопарком между старыми Корами, Бульдозерами, разными Зенами.
Вот по этим причинам любые сторонние портативки и будут дальше проигрывать из-за нежелания производителей серьёзно заняться ПО для них и попыткам втулить туда Win11. У которой как вы и писали даже с картами памяти работа нормально не поставлена (да и с ССД они в недавних апдейтах скорость работы поломали).
-
Kravan
Member
Да, наверное вы правы, видимо я перепутал драйвер МЕСА с Протоном который реально делается Вальв.1234waltz: ↑ 18.08.2023 09:54По большей части текста согласен с вами, кроме пункта 3.Kravan: ↑ 18.08.2023 09:17 3. Драйвера АМД. Я не знаю стоит ли тут что-то еще писать?
Никаких "волшебных драйверов написанных святым Вальвом" физически не существует, драйвера там самые-самые АМДшные линуксовые, частично свободные. Собственно линуксовые драйвера для GPU от АМД уже давно в линуксовом сообществе являются эталоном качества.
В чём же тогда фокус?
1. Собственный оконный "микрокомпозитор" gamescope - написанный для работы с RDNA 2 и имеющий потрясающие киллерфичи по работе с железом
- It can use DRM/KMS to directly flip game frames to the screen, even when stretching or when notifications are up, removing another copy.
- When it does need to composite with the GPU, it does so with async Vulkan compute, meaning you get to see your frame quick even if the game already has the GPU busy with the next frame.
В других дистрибутивах Линукс и Виндоус такого просто нет, это достаточно консольный подход к работе с железом.
2. dxvk - работает в ряде игр быстрее нативного дайректикс в Виндоус, при том не только на СтимОС, а на любом мейнстрим дистре.
3. Протон - для многих игр применяются индивидуальные патчи по улучшению производительности игр (один пример с Элден Ринг, где костылём пофиксили косяк разработчиков чего стоит).
4. Компоненты операционной системы скомпилированны под Zen2, что даёт буст в работе самой ОС. Прямо как у консолей или Маков, в то время как Виндоус компилируется так, что бы быть совместимым и работоспособным с зоопарком между старыми Корами, Бульдозерами, разными Зенами.
Вот по этим причинам любые сторонние портативки и будут дальше проигрывать из-за нежелания производителей серьёзно заняться ПО для них и попыткам втулить туда Win11. У которой как вы и писали даже с картами памяти работа нормально не поставлена (да и с ССД они в недавних апдейтах скорость работы поломали).
Что, к слову не меняет косяки драйвера АМД на винде, что несколько усложняет существование портативки на Винде.
Но третие производители никогда не будут столько денег и времени вкладывать в ПО и в свои устройства, просто по той причине, что это дорого, а никакого варианта монетизации в отличии от Вальв у них просто нет (Вальв то зарабатывает с продаж в Стим, а Стим Дек буквально работает на эти продажи) в то время как с чего зарабатывает Асус и Леново? С продаж. Вот и все, продал и забыл.
Потому, по сути, до появления Стим Дек 2 эти все портативные ПК можно проходить мимо. Никакого скачка ни в производительности ни в качестве там нет, и к сожалению не может быть.
-
waryag
Member
Спробуйте знайти одну системну помилку в своїй цитаті.Ostin: ↑ 17.08.2023 20:29 Заходимо в будь-які новини про відеокарти і бачимо, що пк-геймінг тоне.
Відправлено через 10 хвилин 5 секунд:
Так, якщо затиснути, потужність і продуктивність стануть менше... але там не лінійна залежність і зажатий "фенікс" буде ефективніше за АПУ стімдека._clawfinger_: ↑ 17.08.2023 22:19Ви подивіться на специфікацію процесорів. А ще треба враховувати розміри консолі, ті ж ноутбуки за розміром більше. У них тдп до 45, тоді як декстопні 65ватт. Як що затиснути, то й потужність буде менше. Тому й кажу, чуда не буде.
Ну і що їм заважало ліцензувати стімОС чи створити власний форк лінукса? Лінь та жадібність?_clawfinger_: ↑ 17.08.2023 22:19Взагалі не вірна оцінка. Асус й леново прив'язались до віндовс, а там оптимізація залежить повністю від майків, яким просто начхати й більше того, не хочуть щоб й натяка на конкуренцію.
Вони просто пішли по шляху найменшого спротиву, як і нонейми типа Айа до них, і з величезною ймовірністю отримають ті ж результати.
-
_clawfinger_
Member
Звісно, адже більш нове покоління.waryag: ↑ 18.08.2023 12:36Так, якщо затиснути, потужність і продуктивність стануть менше... але там не лінійна залежність і зажатий "фенікс" буде ефективніше за АПУ стімдека.
Там не треба нічого ліцензувати й створювати власний велосипед. Вальв без проблем запрошує до співпраці й ділиться напрацюванням.waryag: ↑ 18.08.2023 12:36Ну і що їм заважало ліцензувати стімОС чи створити власний форк лінукса? Лінь та жадібність?
Саме так. До речі, Айа робила ще до Вальв, у них там є на стімос, але якщо чесно не бачив й не чув про неї, не цікавився просто.waryag: ↑ 18.08.2023 12:36Вони просто пішли по шляху найменшого спротиву, як і нонейми типа Айа до них, і з величезною ймовірністю отримають ті ж результати.
Там нова інфа по легіонам пішла.
https://www.overclockers.ua/ua/news/har ... 18/133155/