Графічний процесор AMD Navi 4C дивує своєю складністю

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tranceliker
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Графічний процесор AMD Navi 4C дивує своєю складністю

Я так думаю, що технологію вони вже засвоїли. А в наступних поколіннях вони можуть видати готові продукти. Цікаво, як ця технологія буде охолоджуватись :shuffle:
Leeman
Member

Повідомлення

Tranceliker: 15.08.2023 12:03 Пропоную обговорити Графічний процесор AMD Navi 4C дивує своєю складністю

Я так думаю, що технологію вони вже засвоїли. А в наступних поколіннях вони можуть видати готові продукти. Цікаво, як ця технологія буде охолоджуватись :shuffle:
Радіатором вагою 2 кг. :shuffle:
vmsolver
Member

Повідомлення

Tranceliker: 15.08.2023 12:03Цікаво, як ця технологія буде охолоджуватись :shuffle:
Никак не будет, они отменили сиё непотребство
Alexsandr
Member

Повідомлення

Может с охлаждением и надежностью как раз и не справились. Охлаждать бутерброды и соединения между ними я так понимаю еще тот гемор. Разные блоки по разному греются, куча напряжения которое все время меняется в зависимости от нагрузки на блоки, Охлаждать микроканалами? видать еще есть куда думать про надежность.
Li
Member

Повідомлення

Такая сложная конструкция настораживает. Маловероятно, что это надёжное решение, те же Fury или Vega 56-64 пачками выходят из строя, из за GPU.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Leeman: 15.08.2023 12:13 Радіатором вагою 2 кг. :shuffle:
Не справится с тепловым потоком.
firestarter256
Member

Повідомлення

По моемому Интел такое Лепила же Форевос, не взлетела
Taran
Member

Повідомлення

firestarter256: 15.08.2023 13:22 По моемому Интел такое Лепила же Форевос, не взлетела
3D пакування для компонентів які "гарячі" не дуже добре підходить, AMD X3D це 2.5D пакування - і воно показало що з тепловідводом все погано, Інтел в 14-15 поколінні має випустити 2D пакування (як в VEGA та RDNA3 тільки складніше), побачимо як воно себе покаже.
Vecchio
Member

Повідомлення

Не так давно появилась информация, что «красные» решили свернуть работу над топовыми GPU Navi 4X.
Если это позволит им быстрее вывести карту на базе Navi51, чтобы в 2025г (а в 2024г ограничиться, как предполагают, только N43 и N44) конкурировать с RTX5000 - почему бы и нет.
Nortrom
Member

Повідомлення

Vecchio: 15.08.2023 17:05
Не так давно появилась информация, что «красные» решили свернуть работу над топовыми GPU Navi 4X.
Если это позволит им быстрее вывести карту на базе Navi51, чтобы в 2025г (а в 2024г ограничиться, как предполагают, только N43 и N44) конкурировать с RTX5000 - почему бы и нет.
На данный момент, пока так лето 2024 N43/44, Весна 2025 Хуанг RTX 5xxx, Осень 2025 RDNA5. Поэтому Subject to change.
И да, N41 имел около 9SE/270CU ;)
SergN
Member

Повідомлення

Vecchio: 15.08.2023 17:05
А якщо десь на півдорозі припинити розробку Navi51, то це їм дозволить швидше випустити Navi61? :D
Alexsandr
Member

Повідомлення

SergN: 15.08.2023 19:05 А якщо десь на півдорозі припинити розробку Navi51, то це їм дозволить швидше випустити Navi61? :D
Скорее всего разработка не стоит на месте, просто возникли трудности фундаментальные, вот и будут искать пути решения.
Відповісти