Останні статті і огляди
Новини
Свіжа прошивка UEFI покращує роботу високошвидкісної пам'яті на платформі AMD AM5
-
ImperiumAeternum
Member
Предлагаю обсудить Свіжа прошивка UEFI покращує роботу високошвидкісної пам'яті на платформі AMD AM5
Это улучшение только по двум планкам, или по четырем тоже?
Это улучшение только по двум планкам, или по четырем тоже?
-
terminahtor
Member
ImperiumAeternum
Без різниці скоріш за все, тому як контролер буде працювати в режимі /2.
Без різниці скоріш за все, тому як контролер буде працювати в режимі /2.
-
Prescott
Member
Ну, понеслась
-
terminahtor
Member
Інтелбої одномоментно напряглись Останній бастіон, останній аргумент на користь Intol - майже все)
- спойлер
-
sionus
Member
Простите за оффтоп, но тема заставила задуматься. Подскажите пожалуйста не будет ли проблем совместимости у памяти Corsair Vengeance RGB DDR5-7200 C34 DC - 32GB(2х16) и материнской платы ASRock B650E Steel Legend WIFI? А то купил и только сейчас понял что нужно было сначала перепроверить совместимость.
-
terminahtor
Member
sionus
99.9% що не буде, але пам'ять доведеться налаштовувати вручну.
99.9% що не буде, але пам'ять доведеться налаштовувати вручну.
-
Earanak
Member
Получается все это время они (AMD) не могли допилить прошивку под своего же производства контроллер памяти ? Не ну кайф конечно. Я просто все эти 11 месяцев что в релизе АМ5 думал что это какая то хардверная трабла с IMC в процах... А тут на тебе. Удивлен. Поздравляю АМД-шеров
-
Megaclite
Member
Тільки UCLK вище 6000-6400 працює в 1:2terminahtor: ↑ 19.07.2023 17:41 Інтелбої одномоментно напряглись Останній бастіон, останній аргумент на користь Intol - майже все)
- спойлер
так шо сенсу від таких розгонів нема
-
KimRomik
Member
на 7950X була така фігня, коли навіть пам"ять 5600 давала помилки в LinX і добре працювала лише на 4800, при тому на Інтелі все прекрасно працювало
а тут на тобі оновлення Біоса
коротше, треба затестувати
а тут на тобі оновлення Біоса
коротше, треба затестувати
-
terminahtor
Member
Megaclite
Як раз є, почитайте уважніше, чи ви писатель, а не читатєль? Так, контролер буде працювати /2(я про це написав вище), так само як і на інтелі він працює з високочастотною пам'яттю в gear2 режимі. Але це ніяк не заважає розганяти хоч до 8000мгц, що в кінцевому результаті дає більше профіту, аніж 1:1.
І тут розмова не про 6000-6400, а про 7200-8000+/-
Фанбойчікі мінусять..бггг)))
Як раз є, почитайте уважніше, чи ви писатель, а не читатєль? Так, контролер буде працювати /2(я про це написав вище), так само як і на інтелі він працює з високочастотною пам'яттю в gear2 режимі. Але це ніяк не заважає розганяти хоч до 8000мгц, що в кінцевому результаті дає більше профіту, аніж 1:1.
-
Евгений King
Member
Ну не знаю, у мене такі показники затримки на профільній Intel системі з @6200Mhz 30-36-36-28terminahtor: ↑ 19.07.2023 17:41 Інтелбої одномоментно напряглись Останній бастіон, останній аргумент на користь Intol - майже все)
- спойлер
Можна поїхати до 7000-7400, можливо вийде до 53ns вижати, але нащо? Та й такий дикий розгін уже заставляє задуматись про температури, доп обдув модулів і т.д. і т.п.
Так що Інтелбої не напряглись, як попивали собі скляночку чогось холодного на диванчику, так і продовжують.
А от AMD фанам треба трохи побігати і напрягтись, добряче заморочитись, щоб вийти на ті самі показники)
-
Dr_reg
Junior
На сайті Corsair написано що підтримується лише Intel на XMP профілі, на сайті ASRock цієї пам'яті нема. Якщо вмієте самі все налаштовувати то можете спробувати. Але ліпше здайте поки не пройшло 14 днів і купіть нову яка підійде до цієї плати.sionus: ↑ 19.07.2023 17:55 Простите за оффтоп, но тема заставила задуматься. Подскажите пожалуйста не будет ли проблем совместимости у памяти Corsair Vengeance RGB DDR5-7200 C34 DC - 32GB(2х16) и материнской платы ASRock B650E Steel Legend WIFI? А то купил и только сейчас понял что нужно было сначала перепроверить совместимость.
Востаннє редагувалось 19.07.2023 18:27 користувачем Dr_reg, всього редагувалось 1 раз.
-
aaleksandrenko
Member
Люди на форумі 6000 хмп не можуть запустити. А тут вже 8000
Для майбутніх райзен 8000 може буде корисно, коли UCLK 1:1 буде брати від 7000
Для майбутніх райзен 8000 може буде корисно, коли UCLK 1:1 буде брати від 7000
-
erkins007
Member
во-во, особенно если учесть что разница в производительности между 6400-7200 минимальна, а цена вышеMegaclite: ↑ 19.07.2023 18:07Тільки UCLK вище 6000-6400 працює в 1:2
так шо сенсу від таких розгонів нема
-
n+gibat[]r
Member
Эээ, а у меня на AM4 после обновки биоса наоборот память стала хуже работать, на DDR4-3800 ошибки появились, и синие экраны с ошибкой питания 41 в логах, на DDR4-3600 все ок, и ошибок нет, но блин, что за засада
При том что планки качественные, Ballistix-ы на Micron E-die которые можно гнать и гнать
При том что планки качественные, Ballistix-ы на Micron E-die которые можно гнать и гнать
-
aaleksandrenko
Member
З вашою топовою платою ASUS ROG CROSSHAIR X670E Hero може й поїде 8000.terminahtor: ↑ 19.07.2023 18:11 Megaclite
Думаю відсотків 90 юзає плати середнього класу чи бюджетні. Де світить 7000-7400 мргц, а при такій частоті контролер 1:2 зіпсує всей розгін.
Це те саме коли на ддр4 інтел в gear2 тестували - цей режим був нікому не потрібен навіть на високих частотах.
Хоча скоро будуть нормальні то побачимо
-
Megaclite
Member
Не дає воно ніякого профіту коли контроллер на 2000мгц 1:2 замість 3000мгц 1:1terminahtor: ↑ 19.07.2023 18:11 Megaclite
На АМД 3000мгц
На інтелі 2100мгц
Тому для АМД краще 6000 1:1
А на інтелі 8400 1:2
-
terminahtor
Member
Megaclite
Ну то ви вже все протестували і маєте результати на руках?)
Нічого, ви зараз на стадії Заперечення.
Ну то ви вже все протестували і маєте результати на руках?)
Нічого, ви зараз на стадії Заперечення.
-
Jay228
Member
невже я зможу хоч до 6000 розiгнати свою память 4800
доречi теж на X670E Taichi
едине що бентежить що бiос значиться як бета
доречi теж на X670E Taichi
едине що бентежить що бiос значиться як бета
-
terminahtor
Member