Останні статті і огляди
Новини
Процесори AMD Ryzen 8000 для платформи AM5 отримають ядра Zen 5 та графіку Navi 3.5
-
CADR
Member
Пропоную обговорити Процесори AMD Ryzen 8000 для платформи AM5 отримають ядра Zen 5 та графіку Navi 3.5
Надеюсь различие по CPU не будет состоять только в наращивании кэша всех уровней.
Надеюсь различие по CPU не будет состоять только в наращивании кэша всех уровней.
-
kalakawa
Member
Предлагаю обсудить Процесори AMD Ryzen 8000 для платформи AM5 отримають ядра Zen 5 та графіку Navi 3.5
Оце я чекаю.
Хотів оновитись на 7600 + 4070, але враховуючи невдалу 4000 лінійку, не катастрофічну(хоча й значну) різницю між 11400 та 7600, а також те що вже через 2 роки 6000 пам'ять буде такою ж позорною як зараз 2400, а її хотілось би взяти раз на цикл, поновлюю стан чекуна і чекаю на добренний 8600 та, по чуткам, нормальну 5000
Оце я чекаю.
Хотів оновитись на 7600 + 4070, але враховуючи невдалу 4000 лінійку, не катастрофічну(хоча й значну) різницю між 11400 та 7600, а також те що вже через 2 роки 6000 пам'ять буде такою ж позорною як зараз 2400, а її хотілось би взяти раз на цикл, поновлюю стан чекуна і чекаю на добренний 8600 та, по чуткам, нормальну 5000
Востаннє редагувалось 05.06.2023 17:42 користувачем kalakawa, всього редагувалось 1 раз.
-
bes
Member
разве что в 2024 будет время переходить на ам5 так как 7000 процессоры упадут в цене а такие как 7600 вообще за мешок картошки отдавать будут как в принципе и всегда после выхода нового поколения райзена
-
manbearboar
Member
bes
Без конкуренции скорее будет как два мешка картошки.
Без конкуренции скорее будет как два мешка картошки.
-
n+gibat[]r
Member
Мб будет допиленная годнота, а то первый блин на DDR5 комом, поэтому пока и на 5000 ряжанке неплохо пересижу
-
konb999
Member
Хотів купити майбаха s223, але, враховуючи невдалу лінійку моторів, і те що скоро ауді хорх вийде, - почекаю на неї, а поки поїжджу на трамваї, а як вийде, то на метро, - теж не погано!kalakawa: ↑ 05.06.2023 17:41 Предлагаю обсудить Процесори AMD Ryzen 8000 для платформи AM5 отримають ядра Zen 5 та графіку Navi 3.5
Оце я чекаю.
Трохи доповнив думку комрада!
-
kalakawa
Member
У мене стільки капусти нема щоб просто кожного року заходити на хотлайн, сортувати всі категорії по "спочатку дорожчі" і купувати кожну верхню позицію, доводиться думати як краще і колиkonb999: ↑ 05.06.2023 20:03Хотів купити майбаха s223, але, враховуючи невдалу лінійку моторів, і те що скоро ауді хорх вийде, - почекаю на неї, а поки поїжджу на трамваї, а як вийде, то на метро, - теж не погано!kalakawa: ↑ 05.06.2023 17:41 Предлагаю обсудить Процесори AMD Ryzen 8000 для платформи AM5 отримають ядра Zen 5 та графіку Navi 3.5
Оце я чекаю.
- спойлер
-
konb999
Member
Мені просто цікаво, в чому саме 4000 лінійка невдала? Я 3080 на сарті брав в долларах в 1,5 рази дорожче за 4090. Ще дешевше треба?kalakawa: ↑ 05.06.2023 20:12У мене стільки капусти нема щоб просто кожного року заходити на хотлайн, сортувати всі категорії по "спочатку дорожчі" і купувати кожну верхню позицію, доводиться думати як краще і колиkonb999: ↑ 05.06.2023 20:03
Хотів купити майбаха s223, але, враховуючи невдалу лінійку моторів, і те що скоро ауді хорх вийде, - почекаю на неї, а поки поїжджу на трамваї, а як вийде, то на метро, - теж не погано!
- спойлер
-
kalakawa
Member
konb999: ↑ 05.06.2023 20:21Мені просто цікаво, в чому саме 4000 лінійка невдала? Я 3080 на сарті брав в долларах в 1,5 рази дорожче за 4090. Ще дешевше треба?kalakawa: ↑ 05.06.2023 20:12
У мене стільки капусти нема щоб просто кожного року заходити на хотлайн, сортувати всі категорії по "спочатку дорожчі" і купувати кожну верхню позицію, доводиться думати як краще і коли
- спойлер
- спойлер
я допускаю що хуанг взагалі не буде випускати більше ігрових відеокарт, але поки подивимось. як запахне смаженим, на останній апгрейд в житті вже якось назбирав українських доларів, чекають вдалого моменту
-
konb999
Member
Тогда думаю правильно мыслите. А я, кстати не каждый год так делаю. Видеокарты почаще, - раз в 2-3 года, а процы раз в 4-5лет. Беру на старте и наслаждаюсь весь период актуальности продукта! С детства обожаю игры. Хотя я уже и старый дед!kalakawa: ↑ 05.06.2023 20:27konb999: ↑ 05.06.2023 20:21
Мені просто цікаво, в чому саме 4000 лінійка невдала? Я 3080 на сарті брав в долларах в 1,5 рази дорожче за 4090. Ще дешевше треба?
- спойлер
я допускаю що хуанг взагалі не буде випускати більше ігрових відеокарт, але поки подивимось. як запахне смаженим, на останній апгрейд в житті вже якось назбирав українських доларів, чекають вдалого моменту
-
kalakawa
Member
впереше на оверах мені захотілось потиснути руку співбесідникуkonb999: ↑ 05.06.2023 20:41Тогда думаю правильно мыслите. А я, кстати не каждый год так делаю. Видеокарты почаще, - раз в 2-3 года, а процы раз в 4-5лет. Беру на старте и наслаждаюсь весь период актуальности продукта! С детства обожаю игры. Хотя я уже и старый дед!kalakawa: ↑ 05.06.2023 20:27
- спойлер
-
konb999
Member
Тисну вам руку і добавляю в друзі.kalakawa: ↑ 05.06.2023 20:46впереше на оверах мені захотілось потиснути руку співбесідникуkonb999: ↑ 05.06.2023 20:41
Тогда думаю правильно мыслите. А я, кстати не каждый год так делаю. Видеокарты почаще, - раз в 2-3 года, а процы раз в 4-5лет. Беру на старте и наслаждаюсь весь период актуальности продукта! С детства обожаю игры. Хотя я уже и старый дед!
Зара в мене донька грає в гаррі поттера а я втретє проходжу год оф вор на пк. Да в мене вже старшій 14 , а молодшій 4. І я навіть мріяти не міг, щоб в дитинстві грати на такому залізі. Донькам з татом повезло! А вони не цінуютьї(розкрию секрет).
А після хогвардс донька мені обіцяла звернути увагу на год оф вор! А я просто обожнюю компютерні ігри! І вам бажаю знайти те що ви шукаєте в плані заліза!
-
Paradox1306
Member
судячи зі всього в 5й лінійці до 26 року не планується 8 ядер....тепер чекаємо коли інтел їх піджене
-
Kashtan
Member
Zen 5 на 23% буде швидший ніж зен 4 по IPC, плюс частоти мінімум на 5%, Келлер прогнозував що по потоку в цілому Зен 5 буде на 30% потужніший проти Зен 4.
Але тут головне що буде ховатись за Арроу Лейк, який теж вийде в 2024 році, чи буде там кеш 4 рівня, який IPC, частоти.
Але тут головне що буде ховатись за Арроу Лейк, який теж вийде в 2024 році, чи буде там кеш 4 рівня, який IPC, частоти.
-
VRoman
Member
Такими переименованиями одного и этого же 4х-ядерного кристалла обычно занимается Интел: 7я -> 8я -> 9я -> 10я линейка. Alder Lake -> Raptor Lake: увеличили L2 = новое название. Zen1 Zen2, Zen3, Zen4 - все имеют архитектурные улучшения самих ядер. Zen5 не должен стать исключением.CADR: ↑ 05.06.2023 17:33 Пропоную обговорити Процесори AMD Ryzen 8000 для платформи AM5 отримають ядра Zen 5 та графіку Navi 3.5
-
ImperiumAeternum
Member
VRoman
Intel действительно регулярно переименовывает линейки процессоров, но редко делает маркетинговое переименование микроархитектуры. Интел никогда не отрицал, что в 6/7/8/9 линейке была все та же микроархитектура Skylake. Полностью согласен с вашим направлением мысли, но не стоит путать тёплое с мягким.
Intel действительно регулярно переименовывает линейки процессоров, но редко делает маркетинговое переименование микроархитектуры. Интел никогда не отрицал, что в 6/7/8/9 линейке была все та же микроархитектура Skylake. Полностью согласен с вашим направлением мысли, но не стоит путать тёплое с мягким.
-
Earanak
Member
Мне вообще как потребителю плевать какая там архитектура. Как она там называется.
Как ее позиционируют. Какое там поколение вообще начхать...
От следующего апгрейда чего лично мне хотелось бы :
Что бы платы под новые сокеты и IMC в процах тащили 4x48GB DDR5 в 7200/CL30.
В общем то, больше особо каких то желаний к железякам будущим у меня нету.
Раньше я бы захотел больше ядер, больше мощи в Рендере...
Но сейчас мы перешли на видяхи в студии и стало как то пофиг в целом на процы.
Но движок юзает Shared Memory, а это строго 50% от установленной ОЗУ.
Это конечно в худшем случае приходится доводить прям уж до такого...
Но иметь 96GB Shared памяти на ~120+ GB ПСП как то поприкольнее чем 64GB на ~60GB ПСП.
Как ее позиционируют. Какое там поколение вообще начхать...
От следующего апгрейда чего лично мне хотелось бы :
Что бы платы под новые сокеты и IMC в процах тащили 4x48GB DDR5 в 7200/CL30.
В общем то, больше особо каких то желаний к железякам будущим у меня нету.
Раньше я бы захотел больше ядер, больше мощи в Рендере...
Но сейчас мы перешли на видяхи в студии и стало как то пофиг в целом на процы.
Но движок юзает Shared Memory, а это строго 50% от установленной ОЗУ.
Это конечно в худшем случае приходится доводить прям уж до такого...
Но иметь 96GB Shared памяти на ~120+ GB ПСП как то поприкольнее чем 64GB на ~60GB ПСП.
-
ronemun
Advanced Member
тре враховувати що це назва десктопної лінійки - а в ній все почалось з росту кількості ядер з 4х до 6, потім до 8, далі 10.VRoman: ↑ 05.06.2023 23:55Такими переименованиями одного и этого же 4х-ядерного кристалла обычно занимается Интел: 7я -> 8я -> 9я -> 10я линейка. Alder Lake -> Raptor Lake: увеличили L2 = новое название. Zen1 Zen2, Zen3, Zen4 - все имеют архитектурные улучшения самих ядер. Zen5 не должен стать исключением.CADR: ↑ 05.06.2023 17:33 Пропоную обговорити Процесори AMD Ryzen 8000 для платформи AM5 отримають ядра Zen 5 та графіку Navi 3.5
також i3 стали мінімум 4 ядра, i5 - 6 ядер, включили багатопоточність
споживання все таки значно зменшили, як не дивно - те що Скайлейк в 4 ядра жер, 8ма лінійка в 6, а 10та в 8 ядер умудрилась.
Звичайно, до рівня АМД з її 16 ядер було далеко, але й ціни Інтел опустила.
Ну і головне - в Інтел весь час повно дешевих сучасних 4ядерних платформ, і навіть 2х ядерних, а в АМД там самий хлам на zen1. Більш-менш пристойне дешеве з Ryzen 5500, але без графіки повністю, і вигідгіше вже 12100 взяти - там кодек хоч з av1, і монітор хоч 4 шт по 4к@120
-
EvhenS
Member
ronemun
5500 сто баксів коштує. В наші часи це задарма. А двоядерні проци вже років п'ять як можна не виробляти, вони в рази гірші ніж дешевші. Я ще розумію що роботодавцю байдуже на почуття офісних працівників, а додому так економити повний ірраціонал.в Інтел весь час повно дешевих сучасних 4ядерних платформ, і навіть 2х ядерних, а в АМД там самий хлам на zen1
шість ядер проти чотирьох і 4шт моніторів по 4к@120 це якраз для 100$ процесора маст хев.Ryzen 5500, але без графіки повністю, і вигідгіше вже 12100 взяти - там кодек хоч з av1, і монітор хоч 4 шт по 4к@120
-
Vecchio
Member
"will scale into 2026" - into тут скорее означает не "до", а "в/во/внутрь", т.е. и в 2026 году, скорее всего, для АМ5 будет новое поколение CPU.В частности, «красные» рассчитывают, что её жизненный цикл продлится как минимум до 2026 года.