Останні статті і огляди
Новини
Meta анонсувала автономну VR-гарнітуру Quest 3
-
Grytc
Junior
Предлагаю обсудить Meta анонсувала автономну VR-гарнітуру Quest 3
Як власник Quest 2 кажу що треба брати Quest 3, виглядає класно, правда контролери з другої версії мені по дизайну подобаються більше, але то таке вже.
Як власник Quest 2 кажу що треба брати Quest 3, виглядає класно, правда контролери з другої версії мені по дизайну подобаються більше, але то таке вже.
-
kortex
Junior
Цікаво чи можна буде контролери від Quest 3 використовувати з Quest 2.
-
kawalot
Member
Краще б додали можливість регулювання фокусної відстані. Не у всіх же 100% зір, а одягати гарнітуру поверх окулярів таке собі задоволення. Колись купував на аліекспресі дешеву гарнітуру, в яку вставлявся телефон і можна було дивитись відео 360 градусів, так навіть в такому дешевому виробі регулювався фокус лінз. А тут 400 баксів і регулюється лише відстань між очима.
-
Kravan
Member
А есть в что на этом играть?
Дума взять 2-й но посмотрел список игр и не понял - нахиба.
Дума взять 2-й но посмотрел список игр и не понял - нахиба.
-
kawalot
Member
Kravan
Насправді ігор вдосталь. Той же Alyx. В основному ігри для вр це казуалки в яких можна весело вбити час, а головне, можна спалювати купу калорій розважаючись.
Насправді ігор вдосталь. Той же Alyx. В основному ігри для вр це казуалки в яких можна весело вбити час, а головне, можна спалювати купу калорій розважаючись.
-
Lekrs
Member
Також іноді розмірковую на рахунок покупки вр гарнітури, але повноцінних ігр мало, буде лежати без діла після проходження тих кількох що можуть мене зацікавити.
-
Grytc
Junior
в цілому ігр вдосталь, як і якісь тайм-кілери розважальні так і повноцінні проєкти, так, їх не так багато як, скажемо, ігр для ПК або консолей, але в що пограти завжди є, як на мене. З умовних мінусів можна виділити хіба що відсутність локалізації (я говорю зараз про ігри для гри автономно, без пк), тобто англійську треба знати щоб відчути гру повністю, ну і за кожну гру треба віддати від 10 до 40 баксів, але як на мене більшість ігр того коштує. У нас, нажаль VR контент ще не має популярності, на зарубіжних ютуб каналах є безліч відосів типу в що пограти на VR, гугліть "TOP VR Oculus Quest games", якось так. Ну і плюс різні ігри виходять саме на ПК з підтримкою VR, але треба потужний комп для повноцінного геймінгу в VR і бажано мати роутер з Wi-FI6 для роботи гарнитури без кабелів до ПК. Я вже більше року користуюсь Quest 2, так шо питайте, буду радий допомогти))Lekrs: ↑ 02.06.2023 12:01 Також іноді розмірковую на рахунок покупки вр гарнітури, але повноцінних ігр мало, буде лежати без діла після проходження тих кількох що можуть мене зацікавити.
-
erkins007
Member
Если линзы диопритические, которые сверху одеваются.kawalot: ↑ 02.06.2023 11:36 Краще б додали можливість регулювання фокусної відстані. Не у всіх же 100% зір, а одягати гарнітуру поверх окулярів таке собі задоволення. Колись купував на аліекспресі дешеву гарнітуру, в яку вставлявся телефон і можна було дивитись відео 360 градусів, так навіть в такому дешевому виробі регулювався фокус лінз. А тут 400 баксів і регулюється лише відстань між очима.
-
kawalot
Member
Можна і лінзи одягти замість окулярів. Але це все костилі і додаткові витрати. Регулювання фокусу має бути нативним.erkins007: ↑ 02.06.2023 14:44 Если линзы диопритические, которые сверху одеваются.
-
erkins007
Member
kawalot
Никаких костылей. Я раз закрепил и забыл. Очки снял, шлем надел. Шлем снял очки надел.
Никаких костылей. Я раз закрепил и забыл. Очки снял, шлем надел. Шлем снял очки надел.
-
Lukash
Member
Навряд чи існують гарнітури, в яких фокус можна накрутити до моїх -9
-
Snikard
Member
догадуємось які відео ви дивилисяkawalot: ↑ 02.06.2023 11:36 Краще б додали можливість регулювання фокусної відстані. Не у всіх же 100% зір, а одягати гарнітуру поверх окулярів таке собі задоволення. Колись купував на аліекспресі дешеву гарнітуру, в яку вставлявся телефон і можна було дивитись відео 360 градусів, так навіть в такому дешевому виробі регулювався фокус лінз. А тут 400 баксів і регулюється лише відстань між очима.
-
XAMCTBO
Member
На hubі вони хоч і називаються 360, але фактично мають робочу зону десь у 200-240 градусів, а у деяких ще й проблема із пропорціями і масштабом.Snikard: ↑ 02.06.2023 17:54 догадуємось які відео ви дивилися
А от відосіки на 360 на ютубі є дуже прикольні, наприклад горнолижні спуски, або стрибки і польоти у стилі бетмена.
Отправлено спустя 8 минут 34 секунды:
Також маю квест2. Роутера достатньо якогось 5G, бо по факту окуляри виступають як монітор, а там не такий вже великий бітрейт. Комп дійсно треба потужний, хоча для Alyx райзена 3600+rx6650xt вистачало, відеопам'яті бажано мати більше ніж 8Гб.Grytc: ↑ 02.06.2023 12:14 але треба потужний комп для повноцінного геймінгу в VR і бажано мати роутер з Wi-FI6 для роботи гарнитури без кабелів до ПК.
-
erkins007
Member
Гарнитуры нет, только до -6, а сторонние линзы и -16Lukash: ↑ 02.06.2023 16:56 Навряд чи існують гарнітури, в яких фокус можна накрутити до моїх -9
-
Belich
Member
Як власник quest 2 кажу, що на даний момент не бачу сенсу з quest 2 переходити на quest 3. Та й навіть якщо нема гарнітури взагалі та хочеться спробувати технологію VR, oculus quest 2 все ще найкращий варіант для такого, на мою думку.Grytc: ↑ 02.06.2023 10:56 Предлагаю обсудить Meta анонсувала автономну VR-гарнітуру Quest 3
Звісно, занадто мало інфи відомо про нову версію, тому насправді поки рано робити остаточні висновки. Але з того, що відомо:
1) екран з більшою роздільною здатністю - наче прикольно, але саме якість екрана окулуса в плані роздільної здатності мене цілком влаштовував, мені там пікселі не кидались в очі. При цьому, якщл грати у VR через комп'ютер, то комп'ютеру потрібно буде більшу роздільну здатність опрацьовувати, що відповідно збільшить навантаження на відеокарту, а це вже не дуже добре. Що дійсно треба покращити в екрані - так це збільшення куту огляду десь до 120 градусів, бо нинішніх 90 градусів вже, скажімо так, застарілий показник.
2) інші конструкції камер і вони подвійні, до того ж сконцентровані по центру а не розтикані по бокам як було в квест 2 - для чого таке рішення, до кінця невідомо. Підозрюю, щоб покращити відслідковування рук (безгеймпадний режим), завдяки камері глубини "відокремлювати" фон від рук.
3) гарнітура стала на 40% тонше - ну, не сказав би що габарити окулуса для мене були проблемою, але менше це зручніше, чому б ні. Можливо й по вазі менше, деяким власникам окулуса він здається важким (особисто не маю такої проблеми, для мене легкий)
4) інші геймпади - поки невідомо характеристики, що взагалі змінилось в них, але з того що видно - пропали інфрачервоні кільця, можливо тепер відслідковування геймпадів в просторі реалізовано по іншому. В плані дизайну - особисто мені більше до вподоби геймпади з квеста 2, але це вже справа смаку.
5) потужніше залізо (саме чіп) - ну, окей) напевно, це добре) хоча наче як ігри на окулус добре оптимізовані (ті що на ньому запускаються), тому з цим не було питань, хоча графіка звісно була урізана в порівнянні з десктопною версією гри, можливо цей розрив стане менше.
За це все доплата в 200 доларів - слабенько. На мою думку, не варто того.
І в цілому нова стартова ціна в 500 доларів/євро це сумнівне рішення. Стартова ціна квеста другого в 300 доларів/євро це прям супер, це ціна, яку люди реально готові заплатити, щоб "ризикнути" та купити специфічну технологію щоб спробувати її, 500 умовних одиниць вже трохи кусається.
Що б реально хотілось побачити в новому окулусі, за що я б серйозно задумався перейти на наступну версію з нинішньої:
1) екран з ширшим кутом огляду, десь градусів 120-140
2) більший вбудований акумулятор або ефективніше залізо, яке б довше працювало з такою батареєю. В ідеалі - і те і інше.
3) швидка зарядка, бо близько 2 годин заряджати розряжений окулус, в якого з заводу 3000мА акум (колись був, за роки користування звісно ж деградував) - таке собі щось. Це або з пауербанком грати (чи в кишеню кидати і кабель тягнути чи кріплення з пауербанком купити, є такі) або з кабеля грати, але через кабель грати на цій повністю безпровідній VR гарнітурі це злочин
4) краще відслідковуванпя геймпадів в просторі, в нинішніх трохи є проблеми з відслідковуванням геймпадів збоку, за спиною чи за головою (тобто за межами камер)
5) нормальне кріплення яке йде в комплекті, а не ці комплектні "трухани". Бачу, їх і в третьому окулусі теж залишили, на жаль. Хоча за цей час багато різних варіацій кріплень вийшло, на різну ціну, але ж звісно окулусу треба якось продавати свій elite strap за мільярд, тому в цілому не дивно, що "труси" в комплекті залишились.
6) можливо, вбудовані акумулятори в геймпади, і можливість їх відразу заряджати через type-C.
7) адекватний блутус, без великих затримок по звуку. Давно не користувався там блутусом з наушниками і можливо софтом пофіксили вже зараз це питання, але коли користувався то затримки дуже великі були, незалежно від блутус-наушників.
8) більше регулювань для лінз, причому в двох площинах. Три фіксованих положення ширини - дуже мало, хоч я й не стикнувся з такою проблемою але не всім підійдуть заготовлені положення.
-
kawalot
Member
Гарнітурою можуть користуватись і інші з іншим зором. Особисто я іноді беру гарнітуру, щоб з друзями погратись, коли збираємось разом. Тому це саме костилі. При чому, зробити конструкційно регулювання фокусу насправді дуже легко, головне щоб було бажання у розробника.erkins007: ↑ 02.06.2023 16:34 Никаких костылей. Я раз закрепил и забыл. Очки снял, шлем надел. Шлем снял очки надел.
До речі, а що саме за лінзи для окулюс маєш на увазі? Як називаються і де купити можна?
-
zaqik
Member
Протирая с неё пыль, разве что. Я так с PS Move до сих пор "развлекаюсь"можна спалювати купу калорій розважаючись.
-
erkins007
Member
Ну это уже частные случаи. У большинства пользователь один.kawalot: ↑ 02.06.2023 20:52Гарнітурою можуть користуватись і інші з іншим зором.
-
azimut
Member
Lekrs
Бери, не пошкодуєш. Хочаб на деякий час) в мене 2 роки був квест 2)
Бери, не пошкодуєш. Хочаб на деякий час) в мене 2 роки був квест 2)