Останні статті і огляди
Новини
DLSS 3 у Cyberpunk 2077 та The Witcher 3 призводить до серйозних фризів на процесорах AMD Ryzen 7000
-
bombeybox
Member
Пропоную обговорити DLSS 3 у Cyberpunk 2077 та The Witcher 3 призводить до серйозних фризів на процесорах AMD Ryzen 7000
Така проблема дійсно є, і я, помилково, кілька разів в коментарях тут описував її, як недостаток DLSS 3. А виявилось, що це криві руки братків-поляків. Таке трапляється виключно в іграх CD Projekt RED з увімкненою технологією DLSS 3 на процесорах AMD Ryzen (всіх поколінь), а на Інтелі все ідеально...
Рішення теж є (можна додати в статтю) і воно поки таке: Це стосується всіх, хто хоче пограти в Cyberpunk 2077 та The Witcher 3 з DLSS 3 на Райзенах і без фризів.
Знаходимо в грі найгірший сценарій навантаження вашої відеокарти з вибраними вами налаштуваннями, фіксуємо ваш реальний фпс при цьому сценарії (без генерації кадрів), вмикаємо DLSS 3, виходимо з гри і знаходимо конфіг-файл вашої гри (dx12user.settings і опція LimitFPS= - для Відьмака 3 і UserSettings.json та опція MaximumFPS_Value для Кіберпанка) і там фіксуємо максимальний фпс, цифра якого буде відповідати вашому реальному фпс при найгіршому сценарії у самій грі -5 кадрів (тобто, у вас гра найбільше просідає до 60фпс, в конфігу прописуєте 55фпс, в самій грі з DLSS 3 у вас завжди буде 110фпс, за умови, що гра ніколи не просяде до 55-ти реальних кадрів, а значить у відеокарти завжди буде трохи вивільнених ресурсів для правильного виконання генерації кадрів, і все це без фризів). Це потрібно робити саме через конфіг гри, а не через RTSS \ Панель Нвідіа \ Меню гри.
Така проблема дійсно є, і я, помилково, кілька разів в коментарях тут описував її, як недостаток DLSS 3. А виявилось, що це криві руки братків-поляків. Таке трапляється виключно в іграх CD Projekt RED з увімкненою технологією DLSS 3 на процесорах AMD Ryzen (всіх поколінь), а на Інтелі все ідеально...
Рішення теж є (можна додати в статтю) і воно поки таке: Це стосується всіх, хто хоче пограти в Cyberpunk 2077 та The Witcher 3 з DLSS 3 на Райзенах і без фризів.
Знаходимо в грі найгірший сценарій навантаження вашої відеокарти з вибраними вами налаштуваннями, фіксуємо ваш реальний фпс при цьому сценарії (без генерації кадрів), вмикаємо DLSS 3, виходимо з гри і знаходимо конфіг-файл вашої гри (dx12user.settings і опція LimitFPS= - для Відьмака 3 і UserSettings.json та опція MaximumFPS_Value для Кіберпанка) і там фіксуємо максимальний фпс, цифра якого буде відповідати вашому реальному фпс при найгіршому сценарії у самій грі -5 кадрів (тобто, у вас гра найбільше просідає до 60фпс, в конфігу прописуєте 55фпс, в самій грі з DLSS 3 у вас завжди буде 110фпс, за умови, що гра ніколи не просяде до 55-ти реальних кадрів, а значить у відеокарти завжди буде трохи вивільнених ресурсів для правильного виконання генерації кадрів, і все це без фризів). Це потрібно робити саме через конфіг гри, а не через RTSS \ Панель Нвідіа \ Меню гри.
-
Paradox1306
Member
знову про 3д проци...ну що ж, класними вийшли нічого не скажеш
-
Kravan
Member
Вот что бывает когда разрабы отрабатывают бабки по партнёрке))
Отправлено спустя 1 минуту :
Отправлено спустя 1 минуту :
Думаю дело не в проце а в движке. Зачем вам ДЛСС3 в игре 3 и 7(?) Летней давности?Paradox1306: ↑ 24.04.2023 20:25 знову про 3д проци...ну що ж, класними вийшли нічого не скажеш
-
erkins007
Member
Ваше отличными. И для работы и для игр, быстрее интела, жрут меньше интела, сокет живёт дольше интела.Paradox1306: ↑ 24.04.2023 20:25 знову про 3д проци...ну що ж, класними вийшли нічого не скажеш
-
odessitmws
Member
ой не скажи, там фпса с лучами даже на топах не густоKravan: ↑ 24.04.2023 20:27Зачем вам ДЛСС3 в игре 3 и 7(?) Летней давности?
-
Kravan
Member
не знаю я прошел это все двести лет в обед и кроме как пацанам показать на Стим деке мол "ля шо Може" больше не качал даже. Нафиг оно на полном серьёзе в 2К23 с лучами на кривом движке для меня загадка.odessitmws: ↑ 24.04.2023 20:38ой не скажи, там фпса с лучами даже на топах не густоKravan: ↑ 24.04.2023 20:27Зачем вам ДЛСС3 в игре 3 и 7(?) Летней давности?
Как то зафиксировал момент когда 7!!! Одинаковых персонажей стояли на одном перекрестке. Буквально идентичных. 1к1. Зато лучи можно включить)))))
Это особенно смешно когда местная зелёная голотьба рассказывает за реализм с лучами в КП2077
-
Vpupkin
Member
А во что вы посоветуете поиграть в 2К23?Kravan: ↑ 24.04.2023 20:49Нафиг оно на полном серьёзе в 2К23 с лучами на кривом движке для меня загадка.
В позорный порт TLOU?
-
Геральт
Member
Давно цікавить, а в чому сакральний зміст скорочення 2к23?Kravan: ↑ 24.04.2023 20:49 Нафиг оно на полном серьёзе в 2К23 с лучами на кривом движке для меня загадка.
В ТЛОУ шикарнюча графіка. Ну і сюжет який неякий є. Кривувата трохи, але зараз це в тренді.Vpupkin: ↑ 24.04.2023 21:05А во что вы посоветуете поиграть в 2К23?Kravan: ↑ 24.04.2023 20:49Нафиг оно на полном серьёзе в 2К23 с лучами на кривом движке для меня загадка.
В позорный порт TLOU?
-
Kravan
Member
Модно дерзко молодежно) Смысла никакого.Геральт: ↑ 24.04.2023 21:07Давно цікавить, а в чому сакральний зміст скорочення 2к23?Kravan: ↑ 24.04.2023 20:49 Нафиг оно на полном серьёзе в 2К23 с лучами на кривом движке для меня загадка.В ТЛОУ шикарнюча графіка. Ну і сюжет який неякий є. Кривувата трохи, але зараз це в трненді.
Отправлено спустя 2 минуты 31 секунду:
Сыграйте в стратегии, умнее станете. Лучами газа так светить перестанет.Vpupkin: ↑ 24.04.2023 21:05А во что вы посоветуете поиграть в 2К23?Kravan: ↑ 24.04.2023 20:49Нафиг оно на полном серьёзе в 2К23 с лучами на кривом движке для меня загадка.
В позорный порт TLOU?
Да куча всего есть вырывайтесь за рамки ААА тайтлов и там вам откроется целый пласт шикарнючих и комплексных ИГР.
Ну а если вам чтобы свистело и пердело, то да, вам в кривущие ддо нимагу, Нвидиевские партнерки. Кибербаг например максимально унылая игра, если бы не центральный сюжет то вообще г...но. Но сюжет тащит.
-
Paradox1306
Member
якщо ми про топ говоримо в лиці 7950x3d то він копія 13900к тільки на 25-30% дорожче, буквальноerkins007: ↑ 24.04.2023 20:35Ваше отличными. И для работы и для игр, быстрее интела, жрут меньше интела, сокет живёт дольше интела.Paradox1306: ↑ 24.04.2023 20:25 знову про 3д проци...ну що ж, класними вийшли нічого не скажеш
якщо ми про "типу топ" в лиці 7800х3d то він в порівнянні з 13700к, має на 8 менше ядер, на 22% слабший в робочих задачах(менше ядер ще й по голові тут 2й раз дає, так що в реальності він ще гірше для роботи) і має просто космічну перевагу в 9% в фулхд в іграх, міжгалактичну перевагу в 6% в 2к і добиваючу перевагу в 1% в 4к і то якщо у вас 4090 і вся ця магія лише за 25-30% зверху, просто пушка
П.С. ціни я по хотлайну дивився
-
Kravan
Member
Вы не понимаете, это процессоры чтобы "никогда не включать режим 60 fps, там не важна эффективность, просто это ТОП для тех кто хочет ТОП" (с) тут на форуме помню мне рассказали когда я откомментил что это какой то калл за свои деньги.Paradox1306: ↑ 24.04.2023 21:16якщо ми про топ говоримо в лиці 7950x3d то він копія 13900к тільки на 25-30% дорожче, буквальноerkins007: ↑ 24.04.2023 20:35
Ваше отличными. И для работы и для игр, быстрее интела, жрут меньше интела, сокет живёт дольше интела.
якщо ми про "типу топ" в лиці 7800х3d то він в порівнянні з 13700к, має на 8 менше ядер, на 22% слабший в робочих задачах(менше ядер ще й по голові тут 2й раз дає, так що в реальності він ще гірше для роботи) і має просто космічну перевагу в 9% в фулхд в іграх, міжгалактичну перевагу в 6% в 2к і добиваючу перевагу в 1% в 4к і то якщо у вас 4090 і вся ця магія лише за 25-30% зверху, просто пушка
П.С. ціни я по хотлайну дивився
-
Vpupkin
Member
Я смотрю у вас прям пунктик по поводу нивидии и лучей.Kravan: ↑ 24.04.2023 21:13Сыграйте в стратегии, умнее станете. Лучами газа так светить перестанет.
Да куча всего есть вырывайтесь за рамки ААА тайтлов и там вам откроется целый пласт шикарнючих и комплексных ИГР.
Ну а если вам чтобы свистело и пердело, то да, вам в кривущие ддо нимагу, Нвидиевские партнерки. Кибербаг например максимально унылая игра, если бы не центральный сюжет то вообще г...но. Но сюжет тащит.
Я в этом году прошел только одну ААА игру resident evil village и мне не понравилось, лучистую версию ведьмака даже не видел, а КБ прохожу понемногу, 1-2 квеста в неделю.
-
Gelonyrum
Member
От коли випустять відеокарту, яка буде на ультрах видавати хоча б 60 фпс в грі 7(?!!!!!) літньої ддавнини, тоді можна буде говорити про недоцільність ДЛСС3.0 в ній, а так нвідія з амд на пару випускають шматки текстоліту з 8 гігабайтами на борту і захмарною ціною, тут лише з апскейлерами і генераціями кадрів якось можна існувати навіть в іграх багатолітньої давнини...Kravan: ↑ 24.04.2023 20:27 Думаю дело не в проце а в движке. Зачем вам ДЛСС3 в игре 3 и 7(?) Летней давности?
-
Kravan
Member
Моя видеокарта выдает сильно выше 60 кадров в этой игре с ФСР2 Квалити в 4К. Выпустили уже.Gelonyrum: ↑ 24.04.2023 21:33От коли випустять відеокарту, яка буде на ультрах видавати хоча б 60 фпс в грі 7(?!!!!!) літньої ддавнини, тоді можна буде говорити про недоцільність ДЛСС3.0 в ній, а так нвідія з амд на пару випускають шматки текстоліту з 8 гігабайтами на борту і захмарною ціною, тут лише з апскейлерами і генераціями кадрів якось можна існувати навіть в іграх багатолітньої давнини...Kravan: ↑ 24.04.2023 20:27 Думаю дело не в проце а в движке. Зачем вам ДЛСС3 в игре 3 и 7(?) Летней давности?
-
Nortrom
Member
Незнаю как у вас, но я купил себе на зимней распродаже 60+ игр, и ещё 30 куплю и как раз до 2025 весны хватит, а там новое поколение видях и процев, как раз можно будет себе апгрейд на след 7-8 лет сделать.
-
Kravan
Member
потому как ДЛСС в этих играх в принципе нужен с лучами онли. Вырубаем лучи и включаем обычный самый ДЛСС (не 3) и юзаем спокойно.Vpupkin: ↑ 24.04.2023 21:28Я смотрю у вас прям пунктик по поводу нивидии и лучей.Kravan: ↑ 24.04.2023 21:13Сыграйте в стратегии, умнее станете. Лучами газа так светить перестанет.
Я в этом году прошел только одну ААА игру resident evil village и мне не понравилось, лучистую версию ведьмака даже не видел, а КБ прохожу понемногу, 1-2 квеста в неделю.
-
Scoffer
Member
Я так підозрюю що проблема виключно на 7900/50X3D, а не на всіх Ryzen 7000, тому що воно криве одоробло з несиметричними кешами.
Виправлять колись патчами. Але це не останній подібний випадок.
Хотілось би аналогічний тест на 7800X3D i 7950X
Виправлять колись патчами. Але це не останній подібний випадок.
Хотілось би аналогічний тест на 7800X3D i 7950X
-
bombeybox
Member
В мене ця проблема з першого дня на 5800, вже вийшло купа патчів та версій длсс3 з релізу ігор, а проблему так і не виправили, хоча вона відома мінімум 4 місяці на реддіті/оф. форумі. Я думаю, братушки-поляки самі не знають як її виправити, це явно косяк самого рушія, він з першого дня не дружив з Райзенами нормально. Проблема стабільно проявляється на різких падіннях фпсу і локом цього фпсу вона повністю нівелюється (правда дивно, що на інтелах дійсно такого немає)Scoffer: ↑ 24.04.2023 22:20Я так підозрюю що проблема виключно на 7900/50X3D
Востаннє редагувалось 24.04.2023 22:34 користувачем bombeybox, всього редагувалось 1 раз.
-
Gelonyrum
Member
Що ще цікавого з фантастики розкажете?Kravan: ↑ 24.04.2023 21:58Моя видеокарта выдает сильно выше 60 кадров в этой игре с ФСР2 Квалити в 4К. Выпустили уже.Gelonyrum: ↑ 24.04.2023 21:33
От коли випустять відеокарту, яка буде на ультрах видавати хоча б 60 фпс в грі 7(?!!!!!) літньої ддавнини, тоді можна буде говорити про недоцільність ДЛСС3.0 в ній, а так нвідія з амд на пару випускають шматки текстоліту з 8 гігабайтами на борту і захмарною ціною, тут лише з апскейлерами і генераціями кадрів якось можна існувати навіть в іграх багатолітньої давнини...
- спойлер
-
Scoffer
Member
bombeybox
На 5950Х проблему не підтверджую. Політ нормальний.
На 5950Х проблему не підтверджую. Політ нормальний.