Останні статті і огляди
Новини
У першому кварталі постачання жорстких дисків скоротилося більш ніж на третину
-
kalakawa
Member
Пропоную обговорити У першому кварталі постачання жорстких дисків скоротилося більш ніж на третину
Мммм, хрустяще, тарахтяще, через 2 місяці до 46кбайт/с послідовного копіювання падающе, через півроку помираще, навіть один раз повний об'єм записати не встигаще
Мммм, хрустяще, тарахтяще, через 2 місяці до 46кбайт/с послідовного копіювання падающе, через півроку помираще, навіть один раз повний об'єм записати не встигаще
-
Kassatka
Member
Ну що за маячня , зараз сиджу на роботі за HDD, забитий під зав'язку, фрагментований-перефрагментований, використовую кілька років і все рівно щойно перевірив копіювання одного великого файла з одного розділа на інший в Total Commander не 46 кбайт/с, а 46 Мбайт/с, ну може часом до 42 Мбайт/с впаде, кілька вінчестерів у мене вмерло за останні 20 років, але років 5 мінімум живуть, звісно, повний об'єм записувався й перезаписувався не раз, навіть якщо це 12 Тб.kalakawa: ↑ 17.04.2023 13:31 через 2 місяці до 46кбайт/с послідовного копіювання падающе, через півроку помираще, навіть один раз повний об'єм записати не встигаще
-
kalakawa
Member
Я знав, що це будеш тиKassatka: ↑ 17.04.2023 13:46Ну що за маячня , зараз сиджу на роботі за HDD, забитий під зав'язку, фрагментований-перефрагментований, використовую кілька років і все рівно щойно перевірив копіювання одного великого файла з одного розділа на інший в Total Commander не 46 кбайт/с, а 46 Мбайт/с, ну може часом до 42 Мбайт/с впаде, кілька вінчестерів у мене вмерло за останні 20 років, але років 5 мінімум живуть, звісно, повний об'єм записувався й перезаписувався не раз, навіть якщо це 12 Тб.kalakawa: ↑ 17.04.2023 13:31 через 2 місяці до 46кбайт/с послідовного копіювання падающе, через півроку помираще, навіть один раз повний об'єм записати не встигаще
-
Afit
Member
С 2010 года Hitachi на 512Гб. До сих пор живой. Вот только в позапрошлом году стал использовать его как резервное хранилище уже вне компа. Записывал перезаписывал и живой. Возможно мне так повезло, но мне кажется не одному мнеkalakawa: ↑ 17.04.2023 13:31 Пропоную обговорити У першому кварталі постачання жорстких дисків скоротилося більш ніж на третину
-
Lekrs
Member
Також більше 10 років працює.
В ssd під файлопомийку не бачу сенсу.
В ssd під файлопомийку не бачу сенсу.
-
Alex+
Member
Afit
Аналогічно. У мене 1тб хітач з 2010 в щоденному користуванні під торентами - живий і здоровий, смарт в ідеалі. Є ще штук 5 різних, але вони молодші. Жоден не помер поки що .
Аналогічно. У мене 1тб хітач з 2010 в щоденному користуванні під торентами - живий і здоровий, смарт в ідеалі. Є ще штук 5 різних, але вони молодші. Жоден не помер поки що .
-
_Andrik_
Member
Перелік в кого скільки працює HDD розпочато
-
Васильович
Member
Причому, всі респонденти згадують вінчестери тих років, коли загальна якість виробництва та гарантія 3 роки були для HDD нормою_Andrik_: ↑ 17.04.2023 14:23Перелік в кого скільки працює HDD розпочато
-
Klon
CG graphikos fan
ну для користувача "ігруна" це дійсно правда - ХДД їм не потрібен.
У ноутах теж гуде і накладає обмеження щодо перенесення у робочому стані (якщо дбайливо ставитися до інформації).
Хдд це тільки в робочій девайс , для файлосховища бекапу краще взяти "карман" , швидкостей для цього вистачить.
В мене стоїть 1тб ВД блу - найгучніший в системі, аналогічно і в ноуті де м2 і 2,5 хдд.
А грунам та в "ютуб" девайси вистачить якогось дешманського ССД з аліка за копійкі.
У ноутах теж гуде і накладає обмеження щодо перенесення у робочому стані (якщо дбайливо ставитися до інформації).
Хдд це тільки в робочій девайс , для файлосховища бекапу краще взяти "карман" , швидкостей для цього вистачить.
В мене стоїть 1тб ВД блу - найгучніший в системі, аналогічно і в ноуті де м2 і 2,5 хдд.
А грунам та в "ютуб" девайси вистачить якогось дешманського ССД з аліка за копійкі.
Востаннє редагувалось 17.04.2023 15:18 користувачем Klon, всього редагувалось 1 раз.
-
Phos4
Member
Васильович
Хочете сказати що якшо я візьму зараз вд блю то він буде гіршим ніж аналогічний що в мене в системі крутиться? А чим власне?
Хочете сказати що якшо я візьму зараз вд блю то він буде гіршим ніж аналогічний що в мене в системі крутиться? А чим власне?
-
Enjoy
Member
Васильович
Но даже и это не является 100% гарантией от потери информации. Мой печальный опыт научил меня, что хрантить что то хоть немного ценное по крайней мере на одном источнике - рисковая затея.
Был у меня Samsung HD160JJ Made in Korea, которым пользовался с 2006 года (того же года был и произведён). Использовался внутри двух ПК, и только в третьем из-за малого объёма, как следствие сомнительная польза от него внутри очередного нового ПК в 2017 году, то решил использовать его как маленькое хранилище изредка подключая к ПК естественным образом через сата питание и дата кабель. Чистый смарт, 0 каких либо ошибок, 80+ тысяч наработанных часов. Всё было супер до 2021 года. Когда как раз таки хотел скопировать с него информацию на появившийся "2.5 терабайтник и ... он просто не определился в ПК на старте системы щёлкая механикой и вешая систему на POST инициализации.
Информация там не была настолько ценной, что бы платить за её восстановление, но всё равно очень обидно, потому что часть уже не достать нигде.
Всегда держал в мыслях, что hdd умирают медленно и инфу можно успеть достать. Понятное дело, такое может случиться с любым носителем информации, тем более сейчас. Но как противовес всем "пользуюсь с 2XXX года, всё ок" вот вам мой опыт.
Добавлю, что человек я аккуратный и бережный по отношению к любой вещи, и hdd этот хранился в надёжном месте в антистатическом пакетике, подключая к ПК, он тоже всегда лежал на этом пакете, дабы исключить любые риски с его платой на брюхе.
Но даже и это не является 100% гарантией от потери информации. Мой печальный опыт научил меня, что хрантить что то хоть немного ценное по крайней мере на одном источнике - рисковая затея.
Был у меня Samsung HD160JJ Made in Korea, которым пользовался с 2006 года (того же года был и произведён). Использовался внутри двух ПК, и только в третьем из-за малого объёма, как следствие сомнительная польза от него внутри очередного нового ПК в 2017 году, то решил использовать его как маленькое хранилище изредка подключая к ПК естественным образом через сата питание и дата кабель. Чистый смарт, 0 каких либо ошибок, 80+ тысяч наработанных часов. Всё было супер до 2021 года. Когда как раз таки хотел скопировать с него информацию на появившийся "2.5 терабайтник и ... он просто не определился в ПК на старте системы щёлкая механикой и вешая систему на POST инициализации.
Информация там не была настолько ценной, что бы платить за её восстановление, но всё равно очень обидно, потому что часть уже не достать нигде.
Всегда держал в мыслях, что hdd умирают медленно и инфу можно успеть достать. Понятное дело, такое может случиться с любым носителем информации, тем более сейчас. Но как противовес всем "пользуюсь с 2XXX года, всё ок" вот вам мой опыт.
Добавлю, что человек я аккуратный и бережный по отношению к любой вещи, и hdd этот хранился в надёжном месте в антистатическом пакетике, подключая к ПК, он тоже всегда лежал на этом пакете, дабы исключить любые риски с его платой на брюхе.
-
MetalistForever
Member
Люди счастья не понимают . Вымерли бы HDD , нас бы дружно всех пересадили бы на облака ( с постоянно растущей ценой ) ; и по правде такая попытка "Google Photos " уже была ,когда сначала место на облаках бесплатное > потом уменьшают доступные размер ГБ бесплатных > дальше вводится полностью платная подписка за место ГБ > после критики общества , сразу делают несколько видов премиум подписок : 1. Бесплатный - размером до 2-4 ГБ ( для стада и бедных плебеев ) 2. Premium - допустим с 200 ГБ 3. И Super Premium - до 2 TB и еще какая нибудь мелкая плюшка . Так что нужно благодарить , что HDD жив и будет жить ,только сократиться походу до одного производителя WD !
-
Alex+
Member
Enjoy
То ж самсунг. Зазвичай подібна поведінка виліковується чисткою контактів меж платою та банкою.
Phos4
Нажаль, сучасні технології це не лише покращення характеристик, але і зменшення видатків на розробку та тестування + уніфікація. Тому в синій лінійці зараз присутні моделі і на 5400, які колись були зеленими, та й "звичайні" мають іншу апаратну платформу ніж у тих, що були раніше.
То ж самсунг. Зазвичай подібна поведінка виліковується чисткою контактів меж платою та банкою.
Phos4
Нажаль, сучасні технології це не лише покращення характеристик, але і зменшення видатків на розробку та тестування + уніфікація. Тому в синій лінійці зараз присутні моделі і на 5400, які колись були зеленими, та й "звичайні" мають іншу апаратну платформу ніж у тих, що були раніше.
-
Enjoy
Member
Alex+
Пробовал, было бы слишком просто в моём случае.
Пробовал, было бы слишком просто в моём случае.
-
Artem_K
Member
Afit
Alex+
Хитачи на 1Тб работает с .. даже затрудняюсь вспомнить, когда его брал. Из первых терабайтников на 5 пластинах.
А были Самсунги на 5400, один на 1,5Тб пошел бедами и был поменян по гарантии, подменный тоже накрылся со временем, второй на 2Тб с прошлого года стал выдавать нестабильные сектора.
А мне идея облаков нравится. В 2014 и 2022 бросали дома и уезжали с 4 сумками и 2 детьми. Архив фото и документов есть на внешнем диске и продублирован в облаке, так надежнее. На данный момент подписка 200Гб за 80 грн, вполне, дешевле, чем одна шаурма .
Alex+
Хитачи на 1Тб работает с .. даже затрудняюсь вспомнить, когда его брал. Из первых терабайтников на 5 пластинах.
А были Самсунги на 5400, один на 1,5Тб пошел бедами и был поменян по гарантии, подменный тоже накрылся со временем, второй на 2Тб с прошлого года стал выдавать нестабильные сектора.
А мне идея облаков нравится. В 2014 и 2022 бросали дома и уезжали с 4 сумками и 2 детьми. Архив фото и документов есть на внешнем диске и продублирован в облаке, так надежнее. На данный момент подписка 200Гб за 80 грн, вполне, дешевле, чем одна шаурма .
-
Васильович
Member
Ох, там цілий "букет", чому новий буде вже не то - від зміни принципу запису на гірший (SMR) до економії виробника на компонентах плати.Phos4: ↑ 17.04.2023 15:13Хочете сказати що якшо я візьму зараз вд блю то він буде гіршим ніж аналогічний що в мене в системі крутиться? А чим власне?
Так, звичайно. Бекапи ніхто ніколи не відміняв. Це актуально взагалі для всіх носіїв даних - він може раптово померти не "власною смертю", особливо в Україні в 2023Enjoy: ↑ 17.04.2023 15:19Но даже и это не является 100% гарантией от потери информации. Мой печальный опыт научил меня, что хрантить что то хоть немного ценное по крайней мере на одном источнике - рисковая затея.
-
Alex+
Member
Ага, бачу, ревізія В? У мене трішки молодший - С, на три млинці. Чудові були диски, якщо їми не трясти при роботі та при нормальному живленні майже невбиваємі.Artem_K: ↑ 17.04.2023 15:47Из первых терабайтников на 5 пластинах.
А по новині - здається, що диски малих об'ємів дійсно під загрозою зникнення, бо майже зрівнялися ціни з ссд, а ось якщо потрібно велике сховище, на десятки ТБ, то з ссд це зробити поки що значно дорожче, чим з звичайним диском. Допоки ціни не зрівняються між ссд|хдд на великих обсягах, то виробникам дисків немає приводів для хвилювання.
-
Gelonyrum
Member
Я б таки поміняв блок живлення, видно з пульсаціями там не ало раз харди так швидко та часто помирають. В мене поки жоден хард не помер за останні років 10 і з швидкостями все нормально, останні ігри з харда запускаю та не відчуваю хоч якихось проблем.kalakawa: ↑ 17.04.2023 13:31 Пропоную обговорити У першому кварталі постачання жорстких дисків скоротилося більш ніж на третину
-
Artem_K
Member
Ревізія В. Вони представлені були в середині 2008-го, тому він в мене десь с 2009 року працює. Буду дома подивлюча напрацювання в годинах.Alex+: ↑ 17.04.2023 16:01 Ага, бачу, ревізія В? У мене трішки молодший - С, на три млинці.
-
kalakawa
Member
ну аерокули й справді популярні, може у тих тисяч власників нових мертвих ХДД, які залишають відгуки, і правда першопричиною були гівняні БЖ. але ж у власників ссд % цих БЖ має бути таким же що й у власників хдд. тільки про мертві ссд чомусь легенди не складуютьGelonyrum: ↑ 17.04.2023 16:13Я б таки поміняв блок живлення, видно з пульсаціями там не ало раз харди так швидко та часто помирають. В мене поки жоден хард не помер за останні років 10 і з швидкостями все нормально, останні ігри з харда запускаю та не відчуваю хоч якихось проблем.kalakawa: ↑ 17.04.2023 13:31 Пропоную обговорити У першому кварталі постачання жорстких дисків скоротилося більш ніж на третину