Останні статті і огляди
Новини
Samsung інвестує 3,1 мільярда доларів у виробництво OLED-панелей у Південній Кореї
-
Paradox1306
Member
Пропоную обговорити Samsung інвестує 3,1 мільярда доларів у виробництво OLED-панелей у Південній Кореї
ммм, видно планується вже масово переходити на олед
ммм, видно планується вже масово переходити на олед
-
Kib
Member
Питання в якому сегменті. Якщо смартів/ноутів, то це цілком очікувано. Якщо моніторів, то під питанням.Paradox1306: ↑ 05.04.2023 10:05ммм, видно планується вже масово переходити на олед
-
Paradox1306
Member
очевидно що моніторів, ноути і смартфони і так пиляться без труднощівKib: ↑ 05.04.2023 10:16Питання в якому сегменті. Якщо смартів/ноутів, то це цілком очікувано. Якщо моніторів, то під питанням.Paradox1306: ↑ 05.04.2023 10:05ммм, видно планується вже масово переходити на олед
-
Vpupkin
Member
ЖК скоро станут архаизмом как элт?
-
-falconer-
Member
Так, була новина, що самсунг повністю перейде на QD-OLED в преміум моніторах. Хоча, я так розумію, що бюджетні моделі вони будуть продовжувати випускати з ЖК матрицями від LG і китайських виробників і тому в своїй лінійці моделей повністю від ЖК не відмовляться. Цікаво, чому згорнулися JOLED? На такі панелі зараз як раз попит, а вони пішли з ринку. Дивно.
-
Sanьka
Member
Маю надію , що в майбутньому зміню 65"Q8 на Олед не меншої (краще більшої) діагоналі по ціні менше крила боїнга
Та і монік на Оледі хотілось би. Проте не знаю як там зі статикою Олед зараз дружать.
Та і монік на Оледі хотілось би. Проте не знаю як там зі статикою Олед зараз дружать.
-
Maxhope
Member
OLED топчик , кто попробовал , обратного пути нет
Чем больше производителей , тем лучше конечному потребителю, конкуренция решает.
Тут и LG выход MLA зафорсила на фоне QD-OLED, правда пока только в топовом G3 , но думаю в следующем году и до С доберется
Чем больше производителей , тем лучше конечному потребителю, конкуренция решает.
Тут и LG выход MLA зафорсила на фоне QD-OLED, правда пока только в топовом G3 , но думаю в следующем году и до С доберется
-
-falconer-
Member
Цікаво, як QD-OLED на очі? З AMOLED в мене проблем нема. А от ЖК з світлодіодною підсвіткою - не моє. Перебрав вже 5 різних моделей, різних брендів і всі повернув (очі печуть від них). Наче чимось сухим і холодним в очі світить. Декілька годин і очі печуть, капець, хоч що роби (режем захисту очей майже не дає полегшення). А от за ЖК на CCFL-лампах можу цілий день працювати - жлдних проблем. Проблема в тому, що мій мон вже старий і вже виходив з ладу. Шукаю заміну, але поки безрезультатно. Перші моделі QD-OLED поки дорогі, але вони повинні подешевшати з часом, якщо їх почнуть клепати масово.
-
Hemul
Member
JOLED обанкротились.-falconer-: ↑ 05.04.2023 10:31 Так, була новина, що самсунг повністю перейде на QD-OLED в преміум моніторах. Хоча, я так розумію, що бюджетні моделі вони будуть продовжувати випускати з ЖК матрицями від LG і китайських виробників і тому в своїй лінійці моделей повністю від ЖК не відмовляться. Цікаво, чому згорнулися JOLED? На такі панелі зараз як раз попит, а вони пішли з ринку. Дивно.
-
Maxhope
Member
Их хватает на полгода я бы брал только WRGB , первое поколение QD-OLED бета тест за ваши деньги... Самсунг сами заявляют для второго поколения в 2раза больше срок службы, что уже вызывает опасения. Да и тесты Rtings показали выгорание на телеках уже спустя пару месяцев тестов-falconer-: ↑ 05.04.2023 10:42Перші моделі QD-OLED поки дорогі
-
taras_cs
Member
В мене не новий вже CX 65", жодних ознак вигоряння, але я тримаю його на середніх налаштуваннях енергозбереження (крім фільмів, звісно, де яскравість дуже доречна), із фішками для захисту від вигоряння. У статиці автоматично зкидує яскравість (за 30 секунд приблизно), що дещо заважає, коли повільно читаєте, а ще у деяких фільмах (навіть із вимкненим енергозбереженням), наприклад, наприкінці Гаррі Поттера 7 або 8 (для мене тільки в цьому фільмі, в єдиному місці, але чув про інші також), в дуже темній довгій сцені. Але автоматично відновлює яскравість, якщо порухати сторінкою або сцена в фільмі зміниться досить помітно.Sanьka: ↑ 05.04.2023 10:34Проте не знаю як там зі статикою Олед зараз дружать.
Якщо у вас дуже яскрава кімната (як в мене), то макс яскравості OLED може трохи не вистачати влітку (хоча нормально підібрані штори мають вирішити проблему).
-
xtbtch
Member
Олед выгорает и недостаточно черный для меня, в мусорник
-
Paradox1306
Member
а що тоді достатньо чорне?xtbtch: ↑ 05.04.2023 11:12 недостаточно черный для меня
-
Maxhope
Member
Что простите ? как полностью отключеные пиксели могут быть недостаточно чернымиxtbtch: ↑ 05.04.2023 11:12недостаточно черный
Отправлено спустя 52 секунды:
Решается через сервисное меню, я у себя сразу отключилtaras_cs: ↑ 05.04.2023 11:10ще у деяких фільмах (навіть із вимкненим енергозбереженням)
-
KimRomik
Member
возможно моники, которые вы протестили, испускали сине-фиолетовый цвет, оттуда и усталость в глазах-falconer-: ↑ 05.04.2023 10:42 Цікаво, як QD-OLED на очі? З AMOLED в мене проблем нема. А от ЖК з світлодіодною підсвіткою - не моє. Перебрав вже 5 різних моделей, різних брендів і всі повернув (очі печуть від них). Наче чимось сухим і холодним в очі світить. Декілька годин і очі печуть, капець, хоч що роби (режем захисту очей майже не дає полегшення). А от за ЖК на CCFL-лампах можу цілий день працювати - жлдних проблем. Проблема в тому, що мій мон вже старий і вже виходив з ладу. Шукаю заміну, але поки безрезультатно. Перші моделі QD-OLED поки дорогі, але вони повинні подешевшати з часом, якщо їх почнуть клепати масово.
я на своем монике давно включил теплый режим и при желании еще теплее делаю средствами ОС - это очень полезно для глаз
потом со временем привыкаешь и теперь монитор воспринимается как обычный, белый есть белым, а не желтым как могло показаться
Востаннє редагувалось 05.04.2023 11:48 користувачем KimRomik, всього редагувалось 1 раз.
-
Sanьka
Member
Я за монітор. Не хотілось би щоб статичні елементи (меню пуск тощо) повигорали.taras_cs: ↑ 05.04.2023 11:10В мене не новий вже CX 65"
За ТВ я не переживаю, там статики як правило нема.
VantablackParadox1306: ↑ 05.04.2023 11:32а що тоді достатньо чорне?
-
azimut
Member
Тесты Rtings не показательны вообще, там нереальное использование, люди вон уже год пользуются S95B и все у них хорошо) думаю у A95K точно так же все хорошо. Сам сейчас присматриваю себе новый тв, выбор между Samsung S95B и LG C2 в одинаковой 55 диагонали. Разница в цене 100 баксов а вот по картинке S95B все же лучше будет. Но там других минусов хватает) операционка хреновенькая, прошивками его понерфили, плохой трекинг EOTF и т.д.) Хотя это исправляется через сервисное меню, точно так же как и на С2 нужно кое-что править там)Maxhope: ↑ 05.04.2023 10:51Их хватает на полгода я бы брал только WRGB , первое поколение QD-OLED бета тест за ваши деньги... Самсунг сами заявляют для второго поколения в 2раза больше срок службы, что уже вызывает опасения. Да и тесты Rtings показали выгорание на телеках уже спустя пару месяцев тестов-falconer-: ↑ 05.04.2023 10:42Перші моделі QD-OLED поки дорогі
-
lamer02
Member
Это те убогие экраны что ставят в топовые телефоны ? Они же вроде ужасно подходят для отображения статичных елементов , зачем они мониторам ?
-
Maxhope
Member
В течении 4месяцев , тогда как ещё LG B7 отработали в разы больше до первого прогара , а новые Evo панели куда более выносливые. Если брать ТВ лет на 5 как оно обычно и бывает и не страдать ерундой типа включения энергосбережения и снижения яркости , играть в игры с статичным интерфейсом... То надёжность S95b будет в разы ниже LG C2.azimut: ↑ 05.04.2023 11:58там нереальное использование
Да он ярче и то только потому Самсунгу нужно было в целях маркетинга так сделать, забив на долговременность... Обзоры вышли и как ты говоришь его чуток понерфили.
Я сам слюни пускал на QD-OLED, но для меня надёжность не на последнем месте.
Я догадывался что нельзя вот так с проходняка выпустить RGB OLED , яркий и без проблемный , когда LG уже более 10 лет развивает технологию.
Как по мне лучше пожертвовать яркостью и взять C2 , тем более там и Dolby vision есть
-
xtbtch
Member
олед в мусорник, только мини или микролед