Власникам платформи AMD AM5 поки що варто утриматися від купівлі модулів DDR5 об'ємом 24 та 48 ГБ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
erazel
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Власникам платформи AMD AM5 поки що варто утриматися від купівлі модулів DDR5 об'ємом 24 та 48 ГБ

А чому взагалі відійшли від степенів двійки? чому вже "трійкову" ємність почали використовувати?
Scoffer
Member

Повідомлення

Я думаю це не поки що, а взагалі до наступної ітерації процесорів. Мікрокод точно нічим не допоможе бо не має ніякого стосунку до DRAM контролеру. Вони навіть фізично на різних чіплетах знаходяться :rotate:
Ну і в принципі об'єми трішки дурнуватого розміру, так що проблема за великим рахунком надумана. Встромлять нормальні планки з круглими об'ємами.

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
erazel
Спробувати чи прокатить. Якщо прокатить, то потім гігабайти перерахують як в винтах не по 1024, а по 1000 :laugh:
Fen1xz
Member

Повідомлення

А зачем такие плашки нужны если есть устоявшийся стандарт? Для тех кому 32 мало, а 64 много ?
Dark_Angel3000
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2023 11:38 Я думаю це не поки що, а взагалі до наступної ітерації процесорів. Мікрокод точно нічим не допоможе бо не має ніякого стосунку до DRAM контролеру. Вони навіть фізично на різних чіплетах знаходяться :rotate:
Ну і в принципі об'єми трішки дурнуватого розміру, так що проблема за великим рахунком надумана. Встромлять нормальні планки з круглими об'ємами.

Відправлено через 1 хвилину 26 секунд:
erazel
Спробувати чи прокатить. Якщо прокатить, то потім гігабайти перерахують як в винтах не по 1024, а по 1000 :laugh:
Мікрокод райзенов в AGESA
Crossbow
Member

Повідомлення

Fen1xz: 09.03.2023 11:38А зачем такие плашки нужны если есть устоявшийся стандарт? Для тех кому 32 мало, а 64 много ?
в древне книге 2001г (или где-то там)-- "компьютер для чайников". Я прочитал: "ОЗУ много не бывает!" :gigi:
можно же и RAM диск сделать )) я как-то баловался таким, закидывал туда браузер или ворд допустим. Открывалось очень быстро!
Востаннє редагувалось 09.03.2023 11:46 користувачем Crossbow, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

Dark_Angel3000
Мікрокод райзенів завантажується по ядрам. Звідки - не важливо. DRAM контролер не є частиною ядра. Відповідно мікрокод там до сраки.
Ну і взагалі DRAM контролер штука виключно апаратна.
Так що якщо це не якийсь глюк самої вінди, то гарантовано нічого не допоможе.
Rex
Member

Повідомлення

Crossbow
закидывал туда браузер или ворд допустим. Открывалось очень быстро!
А игровая "классика" с открытым миром по типу Обливиона, Готики 3 и уже наверное Скайрима - оно все целиком поместится на рам диск (первые две вообще не больше 4 ГБ занимают в ваниле). Вот будут локации быстро подгружаться :rolleyes:
Megaclite
Member

Повідомлення

Абсолютно безтолкова оператива, краще брати 2х32 самсунги ті же занедорого
taras_cs
Member

Повідомлення

erazel: 09.03.2023 11:34 А чому взагалі відійшли від степенів двійки? чому вже "трійкову" ємність почали використовувати?
З тих самих причин, чому існують відеокарти із 6, 10, 12, 20, 24 ГБ
illyha
Member

Повідомлення

taras_cs: 09.03.2023 12:12 З тих самих причин, чому існують відеокарти із 6, 10, 12, 20, 24 ГБ
Відяхи по шині нарізають, а тут шина незмінна, звідси й проблеми.
XXXshadyXXX
Member

Повідомлення

Я бы добавил, что владельцам АМД стоит задуматься о переходе на Intel :gigi:
stoned
Member

Повідомлення

Scoffer
Рафаель то Самміт Рідж 2.0? :gigi:
DenisToporkov
Junior

Повідомлення

С несовместимостью материнской платы Асус и оперативной памяти я уже сталкивался ранее, что неудивительно. Несовместимость Asus z490i gaming wifi c Kingston fury beast 3000 mgz 64Gb. По моим многочисленным письмам в ТП Асус не увенчались успехом. Хотя материнская плата z370 prime A. Поддерживает эти модули памяти, после последнего обновления прошивки Биоса.
Востаннє редагувалось 09.03.2023 13:02 користувачем DenisToporkov, всього редагувалось 1 раз.
Nick22
Member

Повідомлення

Наприклад 16 замало, а 24 в сам раз)
ДядяСаша
Member

Повідомлення

illyha: 09.03.2023 12:17
taras_cs: 09.03.2023 12:12 З тих самих причин, чому існують відеокарти із 6, 10, 12, 20, 24 ГБ
Відяхи по шині нарізають, а тут шина незмінна, звідси й проблеми.
Так тут теж почали нарізати: 2*32.
Я не здивуюсь, якщо з'являться китайські "приколи" модулі з одною 32 шиною!
erazel
Member

Повідомлення

Crossbow: 09.03.2023 11:41 можно же и RAM диск сделать )) я как-то баловался таким, закидывал туда браузер или ворд допустим. Открывалось очень быстро!
ну так і беріть 32 гіга . нафіга вам огризок в 24гіга? :gigi:
Crossbow
Member

Повідомлення

erazel: 09.03.2023 13:27ну так і беріть 32 гіга . нафіга вам огризок в 24гіга?
загляніть у профіль))
скільки там ОЗП ? )) :gigi: :laugh:
і я писав до того що не бачу сенсу в "нестандарт об'ємі".

Nick22: 09.03.2023 12:54Наприклад 16 замало, а 24 в сам раз)
то якось для бідних виходить зробили. Кому ну ніяк вже не вистачає тих "копійок" на стандарт плашки.
anyname
Member

Повідомлення

Nick22: 09.03.2023 12:54 Наприклад 16 замало, а 24 в сам раз)
тогда уж - даёшь трехканальный контролёр в массы B-)
NiTr0
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2023 11:43 Dark_Angel3000
Мікрокод райзенів завантажується по ядрам. Звідки - не важливо. DRAM контролер не є частиною ядра. Відповідно мікрокод там до сраки.
Ну і взагалі DRAM контролер штука виключно апаратна.
Так що якщо це не якийсь глюк самої вінди, то гарантовано нічого не допоможе.
нет, может быть банально кривой детект нестандартных модулей (у которых на одном CS висит 16 гигов, на втором - 8 гигов). с кривым мапингом памяти в итоге в контроллере, или с кривыми таймингами.
slv
Member

Повідомлення

anyname: 09.03.2023 13:36
Nick22: 09.03.2023 12:54 Наприклад 16 замало, а 24 в сам раз)
тогда уж - даёшь трехканальный контролёр в массы B-)
Джуніор :lol: Йди в гугель
Відповісти