Microsoft представила оновлений Bing із вбудованим ChatGPT

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kravan
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Microsoft представила оновлений Bing із вбудованим ChatGPT

Походу перехожу на Бинг, чисто ради интереса)
HardSign
Junior

Повідомлення

Пріоритетний доступ до чату мають ті користувачі, хто встановив браузер Edge з Bing за замовчуванням основними на ПК

Це ломає все:( Мати edge браузером за замовчуванням це негатив який переважує будь-які бенефіти від ChatGPT:(((

Порш би запропонували за edge як основний браузер, відмовився би :rotate: :rotate: :rotate:
terminahtor
Member

Повідомлення

HardSign
Ти Едж хоч в очі бачив? Це той самий хром, тільки без зайвого лайна. Абсолютно нормальний браузер.
KimRomik
Member

Повідомлення

terminahtor: 08.02.2023 11:20Ти Едж хоч в очі бачив? Це той самий хром, тільки без зайвого лайна. Абсолютно нормальний браузер.
нормальный браузер - это такой кто его сделал своими руками, без всякой шпионской рекламы и телеметрии
Kassatka
Member

Повідомлення

Нормальний браузер, але яке там мокрософту собаче діло, який браузер в мене стоїть основним по замовчуванню? Прикріпив на панель завдань ярлики запуску різних браузерів поряд з кнопкою пуск і запускаю який на даний момент вважаю за доцільне. Цілком нормально давати плюшки тим, хто заходить на їхній сайт їхнім браузером, а не іншим, але якщо вже зайшов їхнім браузером, то яка різниця, чи основний він в системі, чи ні. Як прийшов на роботу в 2008 році, то в нас там всі користувалися й користуються у відділі Мозіллою, от і я звик до неї й користуюся по замовчуванню досі. А робити продукт мракософта основним за замовчуванням чисто з принципа неприємно, бо якщо до Win XP включно інтерфейс ОС розвивався виключно в бік збільшення корисних можливостей, то потім все більше й більше вирізають зручних функцій з нових ОС на користь спрощення-попсовості, при цьому дуже агресивно нав'язують перехід на нові версії ОС. За це я майків дуже недолюблюю, дебільна кастрована панель задач у Win 11 - це апогей, хоча поки здається ще можна повернути через задній прохід стару панель завдань, як у Win 10, але очевидно, що це не назавжди.
MetalistForever
Member

Повідомлення

Kassatka: 08.02.2023 12:00 Нормальний браузер, але яке там мокрософту собаче діло, який браузер в мене стоїть основним по замовчуванню? Прикріпив на панель завдань ярлики запуску різних браузерів поряд з кнопкою пуск і запускаю який на даний момент вважаю за доцільне. Цілком нормально давати плюшки тим, хто заходить на їхній сайт їхнім браузером, а не іншим, але якщо вже зайшов їхнім браузером, то яка різниця, чи основний він в системі, чи ні. Як прийшов на роботу в 2008 році, то в нас там всі користувалися й користуються у відділі Мозіллою, от і я звик до неї й користуюся по замовчуванню досі. А робити продукт мракософта основним за замовчуванням чисто з принципа неприємно, бо якщо до Win XP включно інтерфейс ОС розвивався виключно в бік збільшення корисних можливостей, то потім все більше й більше вирізають зручних функцій з нових ОС на користь спрощення-попсовості, при цьому дуже агресивно нав'язують перехід на нові версії ОС. За це я майків дуже недолюблюю, дебільна кастрована панель задач у Win 11 - це апогей, хоча поки здається ще можна повернути через задній прохід стару панель завдань, як у Win 10, але очевидно, що це не назавжди.
А у меня такая история : Internet Exploer 2000- 2006 , потом Opera 2006 - 2009 , после Chrome 2010 -2011 , и в финале перешел на Firefox ( с 2011 ) так ничего лучше и не увидел, до сих пор .

P.S. Скучаю за Chrome ( в начале пути ) какой же он был легкий и быстрый, и не грузил оперативу в обще :weep:
P.P.S. Кстати, сейчас Opera принадлежит москалям ( выкупили у норвежцев) , так что думайте , каким браузером пользуютесь
oversmoke
Member

Повідомлення

Нормальный браузер это Firefox. Никогда им не пользовался, но учитывая то, во что превратились остальные, то этот ещё более-менее.
quadrotony
Member

Повідомлення

в хромі серіали і форуми
в опері вкладки з сайтами з всіма моїми офферами по роботі + один діскорд
в мозіллі всі таблиці з цінами по роботі + другий діскорд
в едж/експлорер запускаю інколи щоб через амазон оплатити рекламу на одному сайті (через інші браузери не виходить)

тож одночасно 3 браузери використовую і інколи 4-й
Kassatka
Member

Повідомлення

2001-2008 я теж як браузер Internet Explorer використовував, але якщо вдома то тільки для перегляду html оффлайн, бо інтернетом користувався тільки десь раз у місяць в інтернет-кафе, або коли-не-коли в друзів чи в університетській комп'ютерній бібліотеці.
В сучасних браузерах бісить відсутність рядка меню зверху вікна. По суті нині все меню викликається однією кнопкою в правому верхньому куті екрану, виходить на одну дію більше, та й саме праве меню не таке зручне. Internet Explorer був дуже зручний через можливість з коробки зберегти в *.mht через Файл->Зберегти як.. Edge тепер вміє у *.mhtml, а для Firefox є сторонні плагіни. Зараз Edge використовую переважно для збереження сторінок. Якщо натрапив на щось цікаве у Firefox, то запускаю паралельно Edge, перетягую мишею вміст рядку адреси з Firefox в Edge і тоді вже зберігаю в *.mhtml в Edge.
Firefox дуже засмутив мене тим, що в абсолютно непотрібній мені але модній адаптації під планшети значно розширив відстань між пунктами в меню по вертикалі. А найголовніше, що в тому числі в меню закладок. І та кількість папок закладок, що раніше легко вміщалася в Full HD, тепер уже потребує прокрутки. Вдома на 4K екрані зі 100% масштабуванням стало легше, але на роботі на Full HD погано. Гуглив і так і не знайшов способу повернути назад компактний вигляд з малими проміжками між пунктами меню по вертикалі в Firefox. Якщо вліпили такий не баг, а фічу для власників планшетів, то чому не зробити легко доступну опцію в налаштуваннях, щоб власники звичайного десктопу могли повернути звичайний компактний вигляд. :mad: Тут навіть Microsoft у своїй жахливій за інтерфейсом Win 11 опцію компактний вигляд для вмісту Explorer відразу зробила. Тож з закладками у Firefox доводиться страждати.
Avenger80
Member

Повідомлення

Что касается меня - я не могу привыкнуть к шрифтам Хрома и клонов хрома, которые все, кроме Firefox. В лисе шрифты более четкие, контрастные. В хроме какая-то есть размытость и меньшая контрастность шрифтов, что напрягает глаза. Сравните как отображается наш сайт и тот же ukr.net - в Хроме, Эдже и т.д. и в Firefox. Может єто моя особенность какая-то, но у меня глаза напрягаются при переходе на Хром после Firefox.
Kassatka
Member

Повідомлення

quadrotony: 08.02.2023 13:54 в хромі ...
в опері ...
в мозіллі ...
в едж/експлорер ...
тож одночасно 3 браузери використовую і інколи 4-й
Ну я в Firefox залогінився в Google основним аккаунтом свій, в Edge - мого батька, а в Chrome спеціально не логінюся в гуглі. Щоб можна було собі швидко знайти в історії Youtube і запустити собі цікаве відео, яке щойно батьки дивилися через телік, або навпаки перекинути їм на телік цікаве відео, яке дивився сам. А на браузері Chrome користуватися Youtube без логіну, коли не потрібно засмічувати історію переглядів мого чи батькового аккаунту. Можна швидко перемикатися в одному браузері між гугл-аккаунтами, але коли один браузер асоціюється з одним аккаунтом, а інший з другим, то так зручніше. А вже коли треба Gmail користуватися, то там перемикаюся між трьома аккаунтами тільки в Firefox.
Yalg
Member

Повідомлення

terminahtor: 08.02.2023 11:20 HardSign
Ти Едж хоч в очі бачив? Це той самий хром, тільки без зайвого лайна. Абсолютно нормальний браузер.
Это лайно само себя на рабочий стол добавляет ДАЖЕ ЕСЛИ ОНО ТАМ УЖЕ ЕСТЬ!
Чего тут нормального?
terminahtor
Member

Повідомлення

Yalg

Ні разу подібного не бачив. В мене на робочому столі взагалі іконок немає, ні одної.
Emply
Member

Повідомлення

Avenger80: 08.02.2023 14:05 Что касается меня - я не могу привыкнуть к шрифтам Хрома и клонов хрома, которые все, кроме Firefox. В лисе шрифты более четкие, контрастные. В хроме какая-то есть размытость и меньшая контрастность шрифтов, что напрягает глаза. Сравните как отображается наш сайт и тот же ukr.net - в Хроме, Эдже и т.д. и в Firefox. Может єто моя особенность какая-то, но у меня глаза напрягаются при переходе на Хром после Firefox.
У меня точно такая же проблема. Вижу эту разницу в шрифте. По этому пользуюсь годами Firefox'ом. И это видно на Full HD 27", может на QHD при 27" это не так заметно, не было такого монитора, не с чем сравнить.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Хром став дуже тяжким та почав тупити... Інколи треба переглянути джерело сторінки (Ctrl+U) і щось там пошукати... При цій дії весь хром(всі вкладки та вікна) може зависнути на хвилин 5-10. :mad: Спочатку думав на доповнення, без них і навіть у анонімному режимі те саме. Панель інструментів розробника теж інколи сильно тупить. ще рік тому це все "літало", а зараз вимушено інколи запускаю вбудований Едж. І чим більше запускаю тим він все більше і більше подобається. :super:
saf_e
Member

Повідомлення

MetalistForever: 08.02.2023 12:52 P.P.S. Кстати, сейчас Opera принадлежит москалям ( выкупили у норвежцев) , так что думайте , каким браузером пользуютесь
это что-то новенькое
Wikipedia:В ноябре 2016 владельцы продали бренд и браузер китайской корпорации Golden Brick Capital Private Equity Fund I Limited Partnership за 600 млн долларов
А вообще есть идейный наследник Оперы - Vivaldi. Конечно же хромиум, но интерфейс близок к старой опере.
Avenger80
Member

Повідомлення

Emply
У меня обычные мониторы - FHD - 23 и 24 дюйма и на обоих єто чувствуется - разность в контрастности (толщине шрифтов) и в начертании и мне у Firefox приятней для глаз.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Emply: 08.02.2023 14:30 И это видно на Full HD 27"
та там просто битва пікселей у стилі Battle City :gigi:
MetalistForever
Member

Повідомлення

saf_e: 08.02.2023 14:36
MetalistForever: 08.02.2023 12:52 P.P.S. Кстати, сейчас Opera принадлежит москалям ( выкупили у норвежцев) , так что думайте , каким браузером пользуютесь
это что-то новенькое
Wikipedia:В ноябре 2016 владельцы продали бренд и браузер китайской корпорации Golden Brick Capital Private Equity Fund I Limited Partnership за 600 млн долларов
А вообще есть идейный наследник Оперы - Vivaldi. Конечно же хромиум, но интерфейс близок к старой опере.
В Opera , на каждом шагу рекламируется Яндекс Hуяендекс , ВК и прочие вражеские сервисы , там слишком большой уровень интеграции
Avenger80
Member

Повідомлення

Для сравнения
Firefox:
спойлер
Зображення
Хром:
спойлер
Зображення
Відповісти