Останні статті і огляди
Новини
Microsoft представила оновлений Bing із вбудованим ChatGPT
-
Kravan
Member
Предлагаю обсудить Microsoft представила оновлений Bing із вбудованим ChatGPT
Походу перехожу на Бинг, чисто ради интереса)
Походу перехожу на Бинг, чисто ради интереса)
-
HardSign
Junior
Пріоритетний доступ до чату мають ті користувачі, хто встановив браузер Edge з Bing за замовчуванням основними на ПК
Це ломає все:( Мати edge браузером за замовчуванням це негатив який переважує будь-які бенефіти від ChatGPT:(((
Порш би запропонували за edge як основний браузер, відмовився би
![rotate :rotate:](./images/smilies/rotate.gif)
Це ломає все:( Мати edge браузером за замовчуванням це негатив який переважує будь-які бенефіти від ChatGPT:(((
Порш би запропонували за edge як основний браузер, відмовився би
-
terminahtor
Member
HardSign
Ти Едж хоч в очі бачив? Це той самий хром, тільки без зайвого лайна. Абсолютно нормальний браузер.
Ти Едж хоч в очі бачив? Це той самий хром, тільки без зайвого лайна. Абсолютно нормальний браузер.
-
KimRomik
Member
нормальный браузер - это такой кто его сделал своими руками, без всякой шпионской рекламы и телеметрииterminahtor: ↑ 08.02.2023 11:20Ти Едж хоч в очі бачив? Це той самий хром, тільки без зайвого лайна. Абсолютно нормальний браузер.
-
Kassatka
Member
Нормальний браузер, але яке там мокрософту собаче діло, який браузер в мене стоїть основним по замовчуванню? Прикріпив на панель завдань ярлики запуску різних браузерів поряд з кнопкою пуск і запускаю який на даний момент вважаю за доцільне. Цілком нормально давати плюшки тим, хто заходить на їхній сайт їхнім браузером, а не іншим, але якщо вже зайшов їхнім браузером, то яка різниця, чи основний він в системі, чи ні. Як прийшов на роботу в 2008 році, то в нас там всі користувалися й користуються у відділі Мозіллою, от і я звик до неї й користуюся по замовчуванню досі. А робити продукт мракософта основним за замовчуванням чисто з принципа неприємно, бо якщо до Win XP включно інтерфейс ОС розвивався виключно в бік збільшення корисних можливостей, то потім все більше й більше вирізають зручних функцій з нових ОС на користь спрощення-попсовості, при цьому дуже агресивно нав'язують перехід на нові версії ОС. За це я майків дуже недолюблюю, дебільна кастрована панель задач у Win 11 - це апогей, хоча поки здається ще можна повернути через задній прохід стару панель завдань, як у Win 10, але очевидно, що це не назавжди.
-
MetalistForever
Member
А у меня такая история : Internet Exploer 2000- 2006 , потом Opera 2006 - 2009 , после Chrome 2010 -2011 , и в финале перешел на Firefox ( с 2011 ) так ничего лучше и не увидел, до сих пор .Kassatka: ↑ 08.02.2023 12:00 Нормальний браузер, але яке там мокрософту собаче діло, який браузер в мене стоїть основним по замовчуванню? Прикріпив на панель завдань ярлики запуску різних браузерів поряд з кнопкою пуск і запускаю який на даний момент вважаю за доцільне. Цілком нормально давати плюшки тим, хто заходить на їхній сайт їхнім браузером, а не іншим, але якщо вже зайшов їхнім браузером, то яка різниця, чи основний він в системі, чи ні. Як прийшов на роботу в 2008 році, то в нас там всі користувалися й користуються у відділі Мозіллою, от і я звик до неї й користуюся по замовчуванню досі. А робити продукт мракософта основним за замовчуванням чисто з принципа неприємно, бо якщо до Win XP включно інтерфейс ОС розвивався виключно в бік збільшення корисних можливостей, то потім все більше й більше вирізають зручних функцій з нових ОС на користь спрощення-попсовості, при цьому дуже агресивно нав'язують перехід на нові версії ОС. За це я майків дуже недолюблюю, дебільна кастрована панель задач у Win 11 - це апогей, хоча поки здається ще можна повернути через задній прохід стару панель завдань, як у Win 10, але очевидно, що це не назавжди.
P.S. Скучаю за Chrome ( в начале пути ) какой же он был легкий и быстрый, и не грузил оперативу в обще
![weep :weep:](./images/smilies/weep.gif)
P.P.S. Кстати, сейчас Opera принадлежит москалям ( выкупили у норвежцев) , так что думайте , каким браузером пользуютесь
-
oversmoke
Member
Нормальный браузер это Firefox. Никогда им не пользовался, но учитывая то, во что превратились остальные, то этот ещё более-менее.
-
quadrotony
Member
в хромі серіали і форуми
в опері вкладки з сайтами з всіма моїми офферами по роботі + один діскорд
в мозіллі всі таблиці з цінами по роботі + другий діскорд
в едж/експлорер запускаю інколи щоб через амазон оплатити рекламу на одному сайті (через інші браузери не виходить)
тож одночасно 3 браузери використовую і інколи 4-й
в опері вкладки з сайтами з всіма моїми офферами по роботі + один діскорд
в мозіллі всі таблиці з цінами по роботі + другий діскорд
в едж/експлорер запускаю інколи щоб через амазон оплатити рекламу на одному сайті (через інші браузери не виходить)
-
Kassatka
Member
2001-2008 я теж як браузер Internet Explorer використовував, але якщо вдома то тільки для перегляду html оффлайн, бо інтернетом користувався тільки десь раз у місяць в інтернет-кафе, або коли-не-коли в друзів чи в університетській комп'ютерній бібліотеці.
В сучасних браузерах бісить відсутність рядка меню зверху вікна. По суті нині все меню викликається однією кнопкою в правому верхньому куті екрану, виходить на одну дію більше, та й саме праве меню не таке зручне. Internet Explorer був дуже зручний через можливість з коробки зберегти в *.mht через Файл->Зберегти як.. Edge тепер вміє у *.mhtml, а для Firefox є сторонні плагіни. Зараз Edge використовую переважно для збереження сторінок. Якщо натрапив на щось цікаве у Firefox, то запускаю паралельно Edge, перетягую мишею вміст рядку адреси з Firefox в Edge і тоді вже зберігаю в *.mhtml в Edge.
Firefox дуже засмутив мене тим, що в абсолютно непотрібній мені але модній адаптації під планшети значно розширив відстань між пунктами в меню по вертикалі. А найголовніше, що в тому числі в меню закладок. І та кількість папок закладок, що раніше легко вміщалася в Full HD, тепер уже потребує прокрутки. Вдома на 4K екрані зі 100% масштабуванням стало легше, але на роботі на Full HD погано. Гуглив і так і не знайшов способу повернути назад компактний вигляд з малими проміжками між пунктами меню по вертикалі в Firefox. Якщо вліпили такий не баг, а фічу для власників планшетів, то чому не зробити легко доступну опцію в налаштуваннях, щоб власники звичайного десктопу могли повернути звичайний компактний вигляд.
Тут навіть Microsoft у своїй жахливій за інтерфейсом Win 11 опцію компактний вигляд для вмісту Explorer відразу зробила. Тож з закладками у Firefox доводиться страждати.
В сучасних браузерах бісить відсутність рядка меню зверху вікна. По суті нині все меню викликається однією кнопкою в правому верхньому куті екрану, виходить на одну дію більше, та й саме праве меню не таке зручне. Internet Explorer був дуже зручний через можливість з коробки зберегти в *.mht через Файл->Зберегти як.. Edge тепер вміє у *.mhtml, а для Firefox є сторонні плагіни. Зараз Edge використовую переважно для збереження сторінок. Якщо натрапив на щось цікаве у Firefox, то запускаю паралельно Edge, перетягую мишею вміст рядку адреси з Firefox в Edge і тоді вже зберігаю в *.mhtml в Edge.
Firefox дуже засмутив мене тим, що в абсолютно непотрібній мені але модній адаптації під планшети значно розширив відстань між пунктами в меню по вертикалі. А найголовніше, що в тому числі в меню закладок. І та кількість папок закладок, що раніше легко вміщалася в Full HD, тепер уже потребує прокрутки. Вдома на 4K екрані зі 100% масштабуванням стало легше, але на роботі на Full HD погано. Гуглив і так і не знайшов способу повернути назад компактний вигляд з малими проміжками між пунктами меню по вертикалі в Firefox. Якщо вліпили такий не баг, а фічу для власників планшетів, то чому не зробити легко доступну опцію в налаштуваннях, щоб власники звичайного десктопу могли повернути звичайний компактний вигляд.
![mad :mad:](./images/smilies/mad.gif)
-
Avenger80
Member
Что касается меня - я не могу привыкнуть к шрифтам Хрома и клонов хрома, которые все, кроме Firefox. В лисе шрифты более четкие, контрастные. В хроме какая-то есть размытость и меньшая контрастность шрифтов, что напрягает глаза. Сравните как отображается наш сайт и тот же ukr.net - в Хроме, Эдже и т.д. и в Firefox. Может єто моя особенность какая-то, но у меня глаза напрягаются при переходе на Хром после Firefox.
-
Kassatka
Member
Ну я в Firefox залогінився в Google основним аккаунтом свій, в Edge - мого батька, а в Chrome спеціально не логінюся в гуглі. Щоб можна було собі швидко знайти в історії Youtube і запустити собі цікаве відео, яке щойно батьки дивилися через телік, або навпаки перекинути їм на телік цікаве відео, яке дивився сам. А на браузері Chrome користуватися Youtube без логіну, коли не потрібно засмічувати історію переглядів мого чи батькового аккаунту. Можна швидко перемикатися в одному браузері між гугл-аккаунтами, але коли один браузер асоціюється з одним аккаунтом, а інший з другим, то так зручніше. А вже коли треба Gmail користуватися, то там перемикаюся між трьома аккаунтами тільки в Firefox.quadrotony: ↑ 08.02.2023 13:54 в хромі ...
в опері ...
в мозіллі ...
в едж/експлорер ...
-
Yalg
Member
Это лайно само себя на рабочий стол добавляет ДАЖЕ ЕСЛИ ОНО ТАМ УЖЕ ЕСТЬ!terminahtor: ↑ 08.02.2023 11:20 HardSign
Чего тут нормального?
-
terminahtor
Member
Yalg
Ні разу подібного не бачив. В мене на робочому столі взагалі іконок немає, ні одної.
Ні разу подібного не бачив. В мене на робочому столі взагалі іконок немає, ні одної.
-
Emply
Member
У меня точно такая же проблема. Вижу эту разницу в шрифте. По этому пользуюсь годами Firefox'ом. И это видно на Full HD 27", может на QHD при 27" это не так заметно, не было такого монитора, не с чем сравнить.Avenger80: ↑ 08.02.2023 14:05 Что касается меня - я не могу привыкнуть к шрифтам Хрома и клонов хрома, которые все, кроме Firefox. В лисе шрифты более четкие, контрастные. В хроме какая-то есть размытость и меньшая контрастность шрифтов, что напрягает глаза. Сравните как отображается наш сайт и тот же ukr.net - в Хроме, Эдже и т.д. и в Firefox. Может єто моя особенность какая-то, но у меня глаза напрягаются при переходе на Хром после Firefox.
-
Mad Dog
Member
Хром став дуже тяжким та почав тупити... Інколи треба переглянути джерело сторінки (Ctrl+U) і щось там пошукати... При цій дії весь хром(всі вкладки та вікна) може зависнути на хвилин 5-10.
Спочатку думав на доповнення, без них і навіть у анонімному режимі те саме. Панель інструментів розробника теж інколи сильно тупить. ще рік тому це все "літало", а зараз вимушено інколи запускаю вбудований Едж. І чим більше запускаю тим він все більше і більше подобається. ![super :super:](./images/smilies/super.gif)
![mad :mad:](./images/smilies/mad.gif)
![super :super:](./images/smilies/super.gif)
-
saf_e
Member
это что-то новенькоеMetalistForever: ↑ 08.02.2023 12:52 P.P.S. Кстати, сейчас Opera принадлежит москалям ( выкупили у норвежцев) , так что думайте , каким браузером пользуютесь
А вообще есть идейный наследник Оперы - Vivaldi. Конечно же хромиум, но интерфейс близок к старой опере.Wikipedia:В ноябре 2016 владельцы продали бренд и браузер китайской корпорации Golden Brick Capital Private Equity Fund I Limited Partnership за 600 млн долларов
-
Avenger80
Member
Emply
У меня обычные мониторы - FHD - 23 и 24 дюйма и на обоих єто чувствуется - разность в контрастности (толщине шрифтов) и в начертании и мне у Firefox приятней для глаз.
У меня обычные мониторы - FHD - 23 и 24 дюйма и на обоих єто чувствуется - разность в контрастности (толщине шрифтов) и в начертании и мне у Firefox приятней для глаз.
-
Mad Dog
Member
та там просто битва пікселей у стилі Battle CityEmply: ↑ 08.02.2023 14:30 И это видно на Full HD 27"
![gigi :gigi:](./images/smilies/gigi.gif)
-
MetalistForever
Member
В Opera , на каждом шагу рекламируется Яндекс Hуяендекс , ВК и прочие вражеские сервисы , там слишком большой уровень интеграцииsaf_e: ↑ 08.02.2023 14:36это что-то новенькоеMetalistForever: ↑ 08.02.2023 12:52 P.P.S. Кстати, сейчас Opera принадлежит москалям ( выкупили у норвежцев) , так что думайте , каким браузером пользуютесьА вообще есть идейный наследник Оперы - Vivaldi. Конечно же хромиум, но интерфейс близок к старой опере.Wikipedia:В ноябре 2016 владельцы продали бренд и браузер китайской корпорации Golden Brick Capital Private Equity Fund I Limited Partnership за 600 млн долларов
-
Avenger80
Member