Попередні характеристики мобільних відеокарт GeForce RTX 40-ї серії

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dante1980
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Попередні характеристики мобільних відеокарт GeForce RTX 40-ї серії
У GeForce RTX 4060 и GeForce RTX 4050 будут экономичные версии по 85 Вт, которые найдут широкое применение в тонких компактных лэптопах.
-------------------
где-то тут я выпал в осадок
Знакомьтесь. Это 1650 на 80 ватт.... и я бы не сказал, что она тихая и холодная
спойлер
16_big.jpg
Sanьka
Member

Повідомлення

економічні версії по 85 Вт, які знайдуть широке застосування в тонких компактних лептопах
О дивний новий світ...... :facepalm:

Після такого я не здивуюсь перпендикулярним лініям що проходять паралельно.
VovaII
Member

Повідомлення

Чи є шанс, що хоч якась контора випустить десктопні відеокарти на ноутбучних чіпах? Наприклад GeForce RTX 4090 із продуктивністю десктопної GeForce RTX 4080 і споживанням 150-175 Вт?
yupi
Member

Повідомлення

Sanьka
Они забыли добавить, что из 85Вт ноуты получат 15 :laugh:
Gelonyrum
Member

Повідомлення

VovaII: 22.12.2022 12:09 Чи є шанс, що хоч якась контора випустить десктопні відеокарти на ноутбучних чіпах? Наприклад GeForce RTX 4090 із продуктивністю десктопної GeForce RTX 4080 і споживанням 150-175 Вт?
Є, правда контора зветься "китайський підвал" і такі гібриди краще брати від АМД бо в НВІДІЇ вони працюють лише з кастомними китайськими драйверами, а в АМД з дефолтними з сайту.
А так то я б і сам не відмовився від ноутбучної карточки на десктопі, теж не раз над цим задумувався)
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Ого, мобільна 4050 споживатиме від 85 до 150Ват.
Це ж скільки буде навалювать дискретна 4050? :eek:
Нагадаю, що 3050 вписується в 120Ват.
Тепер стає зрозуміло чому на 4070ті роз'єм дод. живлення 12vhpwr! То походу він буде на всіх моделях. :horror:
AssayMAS
Member

Повідомлення

Если будет политическая воля Куртки то и к 4050 буду и 4030 на 30-75Ватт или выпустят какие-то "Профессиональные видеокарты"= Quadro на чипах от 4050 но с "эффективным"=зажатым энергопотреблением под 70-75 Ватт что бы без доп питаний, а то плебс не купит.
VRoman
Member

Повідомлення

Жду мобильную 4030 или перехожу на встройку АМД. От батареи 4050 работать долго не будет. Моя 40-ваттная 3050Ти тянет 2 часа игр, а 4050 и часу не сможет.
l-m
Member

Повідомлення

RTX 4050 мають економічні версії по 85 Вт, які знайдуть широке застосування в тонких компактних лептопах.
А хтось бачив тонкі компактні лептопи у яких місткість акумулятора 100 Вт*год, щоб вистачило хоча б на годину роботи такої "економічної" версії RTX 4050? (15Вт лишимо на екран, процесор та все інше, ха-ха).
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Зараз у всіх виробників приблизно однакові технології виготовлення і архітектури і лише розгін сильно впливає на розкид споживання. З приходом DDR5@6400 і кешів по 16мб в інтеграшках можна забути про економні дискретки - інтеграшки будуть рівня мінімум Geforce 1060/1650, а вони навіть на старих техпроцесах споживали 60-100Вт. Сучасні впишуться в 30. Тому економні дискретки мусять починатись хоча би від 50-65 Вт , щоб не бути слабшими за інтеграшки. До того ж в дискретках стоїть gddr6, яка теж неслабо споживає, а також більший процент енергоспоживаючих модулів - текстурники, згладжування.
В інтел 768 ядер, і це на початок, частоти 1500-2000
в АМД - 768 RDNA2@2500
Думаю в майбутніх Інтел процах підвищуть мінімальну кількість шейдерів до 512 (зараз 256), адже на зарашньому техпроцесі 128 шейдерів+8текстурників займає 4 мм.кв.
В АМД взагалі RDNA3 і техпроцес 5нм - там розгулятись можна далеко, аж до інтеграції ядер проца у відеокарту типу 6500, адже це простіше - ядра проца всього 3,8 мм.кв, разом з 1 МБ кешу L2, а кільцева шина буде ділити кеш L3 між cpu i gpu - все одно ж адресний простір вже спільний
AssayMAS
Member

Повідомлення

ronemun
Встройки уровня 1650 у Интела и АМД будут через год или два. А "економні дискретки" будут ТОЛЬКО для тонких клиентов с урезанным биосом (тянуть будут: пара винтов\сдд, пара процов, пара видюх) и TPD 60-75Ватт и в рознице\барахолках мы их увидим под конец их жизненного цикла.
Вот Нвидия нарукоблудила gt1010 - если бы оно появилось в продаже за 60$ "+ -" то 710 730 и тип того стали бы калом (а это 5-10% часть рынка) - так как 1010 лучше и имеет аппаратные кодеки и дрова будут еще много времени выпускаться и кушает Ватт меньше... Нвидия не хочет конкурировать сама с собой и поэтому каждое поколение дороже предыдущего ИСКУССТВЕННО из за тех процесса более дорогого и из за наличия фич чисто номинально (стриминг у лоу-енд и лучи на младших моделях). Завод делает один чип - а патом его из за характеристик делят на десятки сортов. Раньше (20-30 годиков тому) было 10% премиум кристаллов и 90% "не очень" и была куча лоу енд карт на рынке по себестоимости... сча же 80% кристаллов премиум и 20% "не очень". Пруф у rtxXX50 ядро до 2.5ГГц кочегарится, а у rtxXX90 еле еле до 2ГГц но ядер больше... тоесть грубо говоря у rtxXX50 отобрали ядра что умеют в 2,5ГГц, а те что не умеют отключили - прородив младшую модель из премиум.
Nick22
Member

Повідомлення

Вони б давно випустили б, як могли! Нема чим охолоджувати тих монстрів, особливо у тонких ноутах!
yupi
Member

Повідомлення

AssayMAS: 22.12.2022 23:37Встройки уровня 1650 у Интела и АМД будут через год или два.
Наивный
AssayMAS
Member

Повідомлення

yupi
да ладно предельная втройка Вега (8 и 9 под 2ГГц, 11 под 1,5ГГц) в 3000 4000 5000 рязанях это половина, а то и треть ФПС от gtx1650 и примерно как gt1030. Я имею в виду предельная двуканал память под частоту что тянет проц Рязаней и норм матеря.
Вот Интел 770 uhd это примерно 70% от gt1030 при предельной памяти в двуканале или 25-35% от gtx1650...
Прогресс то надо корпорациям у новых процов показывать... и будет ФПС как минимум вдвое от gt1030 у будущих встроенных видео карт... а это уровень gtx1630...
Правда gt1030 бывают разные от 1,2ГГц до тех что бустятся до 1,9ГГц автобустом... как и память, но тут я имею ввиду 6ГГц память.
yupi
Member

Повідомлення

AssayMAS
Не будет такого за год-два, тк карты 1650 и ей подобные надо нвидии продавать. А вот за 4-5 как вариант, да и то сомневаюсь
AssayMAS
Member

Повідомлення

yupi
Я тут немножко "по брежу"\по пересказываю фейки - пруфов чего-то не нашел:
1650 разные бывают, вроде уже какой год Нвидия их делает. Вот GDDR5 от GDDR6 и первые чипы от последних кой где чуть ли не на 15-25% ФПС из за авто буста отличаются... как и потреблением энергии - у последних на 20 Ватт больше.
Амд наделало процессоров 6000 серии с мощной встройкой для ноутов и консолей (говорят уже третья ревизия)...нишу консолей ноутов когда заполнят тогда и на ПК появятся встройки мощные... а за АМД и интел подтянуться... даже сейчас есть ПРОТОТИПЫ мини ПК (за оверпрайс - ну там элитность обладания) на "ноутбучных" рязанях 6000 серии в Китае с задратым энергопотреблением...осталось подождать пока в серию выйдут и цена станет приемлемой. Там типо пол кило радиатор=корпус мини ПК - а к нему проц с матерью крепятся... мат плата с впаянным процом в фигурный гробик\корпус из алюма кладётся, а потом переворачиваешь и ... убило что верхняя крышка не квадратная, а овальная пирамидка и это превозносили как достоинство - типо фигурные щели у пирамидки повышают качество обдува и тишину.
так что прототипы мини ПК с мощной встройкой рязаней 6000 серии уже есть и ими хвастаются, осталось дождаться в сегменте обычных ПК. Может на ближайшей выставке покажут миниПК - если амд разрешит.
Slon_76Kg
Member

Повідомлення

l-m: 22.12.2022 17:01 А хтось бачив тонкі компактні лептопи у яких місткість акумулятора 100 Вт*год, щоб вистачило хоча б на годину роботи такої "економічної" версії RTX 4050? (15Вт лишимо на екран, процесор та все інше, ха-ха).
Шановний, профільна залізка має 80Wh акб. Після андервольту (так - це не для всіх колупати біоса в Grub.efi) і7 10875Н на встройці UHD с 4К екраном 15" та 35% яскравості дисплею,‐ при роботі в браузері, знову ж таки колупання *.ROM чи exel ноут живе 9‐11 Годин, при 20% яскравості навіть більше. І не обов'язково купувати мака, який без колупань з UBU також не вміє в Virtual Box ну ні як (є в макOS якийсь костиль, але для не складних завдань і за 45+/‐$ на місяць :-/ ). І Ви ну Дуже здивуєтесь, що все це діло їсть на моїй машинці 6-8Wh в годину після налаштувань реєстру та калічної потвори б.гейтса B-) як я тут вже писав десь в попередніх темах бентежить, що з кожним новим поколінням заліза - все складніше його настроїти під свої потреби. Важко уявити профі, який буде щось рендирити на Clevo, Razer и т.п. без розетки, коли максимальна частота dGPU на Батарейці дуже каструється, і цен не виправити ніяк.

Тож загляньте у профіля ;) 2кіло ваги, метал, тонкий в дорозі заряджється від typeC 100w. Є один мінус :-/ Багато баксів коштую, дуже...а машинки 2022+ року з якісним екраном 3500$ і до безкінечності. У наших реаліях, для погратися - це не раціональна трата коштів такі ноути взагалі. Їх купують для портативності і наявності завжди з собою, незважаючи на обставини, - можливості заробляти кошти. З повагою

Хто не вірить, можу скинути скріншота, де і7 10875h з усіма активними ядрами та HT + VT споживає меньше 1w , звісно speedstep увімкнено B-)
ssslinks
Junior

Повідомлення

а по цене ноутов, то как обычно лютый оверпрайс? а то сейчас продают вонючий Асер нитро на дохлой 3050ти за килобакс, я вообще в шоке с таких цен, они там досихпор думают что майнинг в разгаре и десктоп видяхи по 2000$ за 3070 продают? иначе я не могу объяснить за что там килобакс, этот ноут же ни рекорды автономности, ни рекорды производительности не ставит, кто их тогда вообще покупает и зачем? а 4070 со своими 8 гигами это типа чтобы на год и потом все? сейчас 8гб прям впритык, а они их досихпор тыкают
Відповісти