Останні статті і огляди
Новини
Изучаем строение графического процессора AMD Navi 31 для видеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX
-
KimRomik
Member
Предлагаю обсудить Изучаем строение графического процессора AMD Navi 31 для видеокарт Radeon RX 7900 XT/XTX
красивый алмаз...
интересна его цена
красивый алмаз...
интересна его цена
-
lavr
Junior
Видеокарта на которую я буду откладывать денюжку
-
Олег963
Member
О це напевно заміна моєї старушки.
-
KROOM
Member
Ще можна додати, що об'єм кеш-пам'яті L0 становить 3 Мбайт, що майже в 2,5 рази більше, ніж у Navi 21. Об'єм кеш-пам'яті L1 втричі більший і дорівнює 3 Мбайт. Об'єм кеш-пам'яті L2 зріс на 50% і становить 6 Мбайт.
-
Vecchio
Member
Что значит не удалось?В дебютных продуктах этого показателя достичь не удалось: GPU видеокарты Radeon RX 7900 XTX работает на boost-частоте до 2,5 ГГц,
АМД скорее специально не стали задирать частоты в референсной модели, чтобы и TBP был не такой высокий, и карта сама была не огроменной из-за необходимости ставить еще большую СО, и чтобы у партнеров было больше пространства для их нерефов.
-
Cicero
Member
Це орієнтовно яка сума в $? Щоб самому зорієнтуватись.lavr: ↑ 06.11.2022 13:23 Видеокарта на которую я буду откладывать денюжку
-
Robostyle
Member
Cicero
Всего лишь косарь зелени. Бест-бай , нвидия утрется со своим оверпрайсом
Всего лишь косарь зелени. Бест-бай , нвидия утрется со своим оверпрайсом
-
_Slavko_
Member
Robostyle
я думаю дифіцит буде ще той, плюс наші реалії, так що півтори тищі полюбому
-
MetalistForever
Member
Наверное куплю RX 6750 XT и не буду ждать RDNA 3 . Учитывая полномасштабное вторжение , потерю частного дома ( пол дома ),а также минус 60% украинской экономике, блэкуты и неизвестный курс гривны к доллару в 2023 году- думаю это правильное решение
-
waryag
Member
MSRP +30%.Cicero: ↑ 06.11.2022 14:57Це орієнтовно яка сума в $? Щоб самому зорієнтуватись.
-
Volodya811
Member
Хто Вам таке сказав? У 2012 році я купував і5 3470 на старті продажів (в перші дні) за 1600 грн. Тоді це було 200 доларів, що копійка в копійку відповідало MSRP Інтела. І не треба розказувати про ПДВ, бо у США є податок на продаж, який рахується окремо і який платить покупець. Так само і у нас, ПДВ платить споживач.waryag: ↑ 06.11.2022 16:17MSRP +30%.Cicero: ↑ 06.11.2022 14:57Це орієнтовно яка сума в $? Щоб самому зорієнтуватись.
Більше того, в ціну MSRP вже закладений прибуток дилерів та роздрібних продавців.
Якщо хтось продає товар за MSRP +30%, то це або дуже жадібний дилер та роздрібний продавець або виробник не відпускає свій товар по MSRP.
Відправлено через 3 хвилини 57 секунд:
Щодо мита в Україні на відеокарти. Сумнівно, що воно більше 10% від ціни товару. В США мито - 25% для відеокарт завезених з Китаю (ще при Трампі ввели). Тобто, в Україні відеокарти мають коштувати дешевше, ніж MSRP, або, як мінімум, не дорожче.
Відправлено через 7 хвилин 38 секунд:
П.С. Ще по формуванню ціни. Нормальним вважається, коли гуртовий постачальник робить націнку 7-10%, а роздрібний 15%. В цілому, десь 25-30% для дилерів + Інтернет магазинів. До торгівлі через Інтернет, нормальною націнкою в "офлайн" магазинах вважалася 50-60%. Думаєте, чому в Інтернеті купувати було дешевше? Бо націнка була менша в два рази. А зараз деякі Інтернет магазини внаглу роблять націнку 50-60%, тому і ми бачимо пости MSRP +30%.
-
kalakawa
Member
залізобетонний аргумент
правда в тому, що msrp + 30-40%
-
Volodya811
Member
Ніхто і не сперечається. Може бути ще гірше. Он Чечьоткін з Розеткою, будучи і дилером і роздрібним продавцем, не соромився українцям впарювати відекарти на старті майнінг буму по msrp +200%. Бо йому дуже гроші треба.
П.С. Все може бути. У нас магазинів, власники яких не бариги, дуже мало. Можливо, колись з'явиться аналог Амозону, Невегу чи інших подібних.
-
Cicero
Member
Якщо так, то яка причина її неодмінно купувати? Невже якість ігр так підганяє нас випригувати з штанів?_Slavko_: ↑ 06.11.2022 15:21 Robostyle
Це все схоже більш на відати дань технодрочу і маркетингу ніж на технологічну необхідність.
-
Scoffer
Member
В Україні ввізне мито на відеокарти 0 (нуль). Як і на абсолютну більшість електроніки. Для юриків, котрі в білу працюють звісно, у фізиків-ходоків через кордони своя п'янка.Volodya811: ↑ 06.11.2022 17:11Щодо мита в Україні на відеокарти. Сумнівно, що воно більше 10% від ціни товару.
-
_Slavko_
Member
Scoffer
так ввізне мито ж відмінили, чи я помиляюсь?
Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
так ввізне мито ж відмінили, чи я помиляюсь?
Отправлено спустя 1 минуту 49 секунд:
ну не знаю, я припустим до цих пір не грав в РДР2, бо в 30кадрів щось не дуже хочеться в неї грати, адже як на мене, досить цікава гра. Свого часу я брав карту свою теперішню під Відьмак 3. з того часу на ній і "сиджу".Cicero: ↑ 06.11.2022 17:45Якщо так, то яка причина її неодмінно купувати? Невже якість ігр так підганяє нас випригувати з штанів?_Slavko_: ↑ 06.11.2022 15:21 Robostyle
Це все схоже більш на відати дань технодрочу і маркетингу ніж на технологічну необхідність.
-
Volodya811
Member
Ну тоді яким чином, ціна на відеокарти може бути в Україні вище, ніж у США? У нас мито з Китаю 0%, у США 25%. Навіть, якщо жадібні продавці будуть розказувати про ПДВ, забуваючи про податок з продажів у США, то все одно, 25-20=5%. В Україні карти мають коштувати на 5% дешевше ніж у США.Scoffer: ↑ 06.11.2022 18:00В Україні ввізне мито на відеокарти 0 (нуль). Як і на абсолютну більшість електроніки. Для юриків, котрі в білу працюють звісно, у фізиків-ходоків через кордони своя п'янка.Volodya811: ↑ 06.11.2022 17:11Щодо мита в Україні на відеокарти. Сумнівно, що воно більше 10% від ціни товару.
Можливо, причина у тому, що ввезення відеокарт в Україні монополізовано певними оптовими постачальниками. І саме вони забирають собі більшість нечесної націнки, грабуючи українців під час війни.
Востаннє редагувалось 06.11.2022 18:29 користувачем Volodya811, всього редагувалось 1 раз.
-
Scoffer
Member
Volodya811
Яким чином питання не до мене. Втім відповідь, думаю, і так очевидна
А ще у нас ПДВ нижче ніж у Польщі, наприклад, на 3 відсотки, між іншим.
Просто хтось сильно зажрався. Сподіваюсь після перемоги сюди зайдуть іноземні торгаші і задавлять наших жлобських.
Просто хтось сильно зажрався. Сподіваюсь після перемоги сюди зайдуть іноземні торгаші і задавлять наших жлобських.
-
Volodya811
Member
Вважаю, що це питання треба піднімати. Тільки не знаю, як краще. Логічним є заява в антимонопольний комітет + петиція до Зеленського. Можливо, є сенс писати і виробникам, ті же Нвідіа. Навіть не знаю.Scoffer: ↑ 06.11.2022 18:28 Volodya811
-
ronemun
Advanced Member
Так ціни на сайті і ціни з фабрики це дві великі різниці. Що видно по відеокартам, там навіть писали що всі відеочіпи напряму конролються якимось картелем, який всі вершки збирає, а вже потім АМД чи Нвідія щось могли там вплинути чи ні. З процами серверними і так всім ясно - через офіційних дилерів можна в 2 рази дешевше купити, а прості проци як зараз на АМД 5ї серії - можуть йти в розпродаж в 1,5 рази дешевше ще до офіційної обяви, а можуть як 3тя серія - триматись на максимумі до останнього, навіть якщо нові і кращі і дешевші