Пропоную обговорити Материнські плати AM5 з логікою AMD B650 будуть представлені на початку жовтня
Особисто не бачу сенсу брати з pci-e 4.0. Бо відчувається що буде гонка в gpu, як була в процесорах з 2017.
І варто одразу брати з pci-e 5.0, щоб при можливості докидати картку потужнішу, без зміни материнки через 1-2 роки.
Останні статті і огляди
Новини
Материнські плати AM5 з логікою AMD B650 будуть представлені на початку жовтня
-
block_stupid
Member
-
doc-oc
Member
block_stupid
Да просто смысла нет, покупать новое поколение в виде маркетингового обрубка... Максимально дебильное решение от амудэ наплодить недоразвитых родственников для старших плат.
Да просто смысла нет, покупать новое поколение в виде маркетингового обрубка... Максимально дебильное решение от амудэ наплодить недоразвитых родственников для старших плат.
-
Mike88
Member
doc-oc
положа руку на сердце, пропускной способности 3.0 х16 хватит еще надолго для 95% пользователей
положа руку на сердце, пропускной способности 3.0 х16 хватит еще надолго для 95% пользователей
-
Sanьka
Member
Для ГПУ (16х) актуальний на свій час канал псих ніколи не був обмежуючим. А навпаки давав набагато більше ніж треба карті. Зараз Псих 4.0 більш ніж достатнь як для сьогоднішніх топів так і для майбутніх 4090.block_stupid: ↑ 14.09.2022 12:29 Бо відчувається що буде гонка в gpu,
Це більш актуально для ссд, де обмежена кількість ліній, або відях обрубків з тією ж проблемою.
-
ImperiumAeternum
Member
Именно поэтому кампании начали обрезать линии PCIe до 8 и 4.Sanьka: ↑ 14.09.2022 13:00 Для ГПУ (16х)
-
block_stupid
Member
Не дуже люблю такі ствердження "для 95% пользователей".Mike88: ↑ 14.09.2022 12:58 doc-oc
Хто ці 95%, я складно можу виділити одну групу хоча б в 5-7%. А в 95% виділити не можу нікого, це ну хіба що 100% людей пили воду.
Ну комусь треба ноутбук чисто інколи погратись, і от класно було б мати зовнішній pci-e, підкинути туди навіть rtx 4070. Чи майбутню 5070. Тут можна і всі 16x пробувати кудись виводити через окулінк. А можна і всього 2 лінії умовного pci-e 7.0, а інші дві на моєму type-c з перехідником залишаться для ssd карману.
Тому наприклад мені в наступному ноуті назовні по бажаннях не вистачить pci-e 3.0
Ба навіть в компі, хай майбутня 5090 працює, від x8 pci-e 6.0, без упора в шину. А інші x8 використаю для іншої карти, або рейд контроллера.
Тому чим більше пропуску в 1-й лінії тим краще. Тим більше можливостей. В ноуті можна заюзати один роз'єм, підкидаючи його до маленького хаба, і тобі там буде і GPU і 2 монітора, і ssd де можна бекап за 5 сек робити. Це ж чудово.
upd. я ще років 3 тому чув, що 95% користувачам вистачить і pci-e 2.0
-
erkins007
Member
650e ничем не хуже иксов смотрится, если будет адекватная цена, а не -30$, то надо брать
-
-orion-
Member
А интелу нафига клепать не Z чипсеты? К слову вот там то реально обрубки. А тут даже самая простая 650я вполне годная. А если думаешь что вдруг ботлнек это PCIe4, то спешу огорчить, даже новое поколение видях ой как не факт сможет заюзать PCIe4 по полной, а 5 это сильно на вырост. Как по мне, то как раз 650 и 650Е это самые жизнеспособные тут чипсеты.doc-oc: ↑ 14.09.2022 12:51 block_stupid
-
ДядяСаша
Member
Якщо подивитись на життєвий цикл АМ4, то цілком логічно що в АМ5 хочуть запихнули все найновіше і по максимуму.
Це щоб через 5 років АМ5 був актуальний і споживач міг апгрейднуться з 7 сереї на 10 і не париться, що в нього досі PCIe 4.
Он повно відщепенців на ринку Ryzen 4100/4500/5500, які ніхто не хоче купувати бо там обмеження PCIe 3.
Як показує практика пропускна здатність в підсумку стає остаточним фактором вмирання платформи.
Це щоб через 5 років АМ5 був актуальний і споживач міг апгрейднуться з 7 сереї на 10 і не париться, що в нього досі PCIe 4.
Он повно відщепенців на ринку Ryzen 4100/4500/5500, які ніхто не хоче купувати бо там обмеження PCIe 3.
Як показує практика пропускна здатність в підсумку стає остаточним фактором вмирання платформи.
-
NiTr0
Member
широкая толстая шина нужна только для карточек-обрубков, которым не хватает локальной памяти для текстур. всё. на остальных - разницу даже между 2.0 и 5.0 надо с микроскопом искать, едва ли 10% будет.block_stupid: ↑ 14.09.2022 13:37 Хто ці 95%, я складно можу виділити одну групу хоча б в 5-7%.
-
yupi
Member
А де це воно виступає як обмеження?ДядяСаша: ↑ 14.09.2022 21:47там обмеження PCIe 3
-
nikolaiii
Member
B650E доволі непогано виглядає. Обрубаний не так як у Інтел рубають. Різницю у цінах ще побачити, щоб зрозуміти, чи варто економити.