Останні статті і огляди
Новини
Постачання жорстких дисків впало на 34% через послаблення попиту
-
ShamilFox
Member
-
yupi
Member
ShamilFox
Чиа все ещё с самого рождения, я вообще удивлён, что кто-то собирал фермы для неё
Чиа все ещё с самого рождения, я вообще удивлён, что кто-то собирал фермы для неё
-
white_noise
Member
тобто, попит падає, але ціни ми все одно не опустимо до адекватних, краще зменшимо обсяг виробництва? я чогось не розумію. на що вони розраховують?
-
WWQ
Member
я бы сделал на их месте дефицит и рост ценыwhite_noise: ↑ 16.07.2022 12:58на що вони розраховують?
-
white_noise
Member
якби вони в короткостроковій перспективі вміли зробити з величезного профіциту дефіцит і при цьому не збанкротувати + зупинити падіння попиту підвищенням ціни - вони б володіли світом.WWQ: ↑ 16.07.2022 13:01 я бы сделал на их месте дефицит и рост цены
спроба в тебе була непогана, але економіка не твоє.
-
KimRomik
Member
Не совсем понятна ситуация. У SSD информация хранится до тех пор, пока не разрядятся конденсаторы, а это в среднем 1-2 лет без питания или перезаписи файлов. Чем они лучше HDD, кроме скорости? Или потребители на свои файлы просто забили?
Востаннє редагувалось 16.07.2022 13:37 користувачем KimRomik, всього редагувалось 3 разів.
-
WWQ
Member
ты серьезно считаешь что это на писал на полном серьезе?white_noise: ↑ 16.07.2022 13:12спроба в тебе була непогана, але економіка не твоє.
-
white_noise
Member
мені так подобається цей спосіб соскочити. це так мило, так по-дитячому. ще дуже поширений способ: сказати що то був сарказм, коли їм там і не пахло. бери на озброєння.
-
WWQ
Member
white_noise
ты мне что-то хочешь доказать?
если тебе будет приятно, то я сдаюсь\капитулирую
ты мне что-то хочешь доказать?
если тебе будет приятно, то я сдаюсь\капитулирую
-
Vatrushka
Member
А що тут незрозумілого? От в тебе є дві тисячі баксів. На що ти їх витратиш: на приватну лікарню і нову куртку чи ДРОБОВИК, бо хтось десь колись можливо до тебе вдереться до будинку?KimRomik: ↑ 16.07.2022 13:31 Не совсем понятна ситуация. У SSD информация хранится до тех пор, пока не разрядятся конденсаторы, а это в среднем 1-2 лет без питания или перезаписи файлов. Чем они лучше HDD, кроме скорости? Или потребители на свои файлы просто забили?
-
slv
Member
Вот поэтому ты лежишь на диване, а они зарабатывают миллиардыWWQ: ↑ 16.07.2022 13:01я бы сделал на их месте дефицит и рост ценыwhite_noise: ↑ 16.07.2022 12:58на що вони розраховують?
-
KimRomik
Member
сравнение дебильноеVatrushka: ↑ 16.07.2022 13:55А що тут незрозумілого? От в тебе є дві тисячі баксів. На що ти їх витратиш: на приватну лікарню і нову куртку чи ДРОБОВИК, бо хтось десь колись можливо до тебе вдереться до будинку?KimRomik: ↑ 16.07.2022 13:31 Не совсем понятна ситуация. У SSD информация хранится до тех пор, пока не разрядятся конденсаторы, а это в среднем 1-2 лет без питания или перезаписи файлов. Чем они лучше HDD, кроме скорости? Или потребители на свои файлы просто забили?
никто не запрещает держать SSD под систему, а HDD под файлы, как это делают, например, я
но судя по всему все идет к тому, что люди будут хранить все в облаке, а локальное хранение постепенно отомрёт, а HDDы станут на вес золота, т.к. спрос будет низким, а их производство дорогим
-
minesweeper
Member
Нет таких конденсаторов, которые бы держали заряд 2-3 года Это в ОЗУ конденсаторы, а в SSD микросхемы флеш-памяти, который имеет затворно-переходный принцип, который со временем может переместится и тем самым с портить данные. Как-то так вродеKimRomik: ↑ 16.07.2022 13:31 Не совсем понятна ситуация. У SSD информация хранится до тех пор, пока не разрядятся конденсаторы, а это в среднем 1-2 лет без питания или перезаписи файлов. Чем они лучше HDD, кроме скорости? Или потребители на свои файлы просто забили?
-
ДядяСаша
Member
Оце так падіння 40%. Це кінець ери HDD. Якраз в "облаке" вони і залишаться надовго, а в інших сегментах вимруть як сідюки чи флопіки.
Останнім часом емність жорстких дисків зростає, а виробництво дешевшає (якщо порахувати доллар на терабайт).
Тай нових технологій запису завезли, тому їм в серверах ще жити й жити.
Особисто я використовую в системі жорсткий диск в якості довгоооострокового зберігання: є ще ціла колекція кліпів Алізе в форматі dat, дитячі фотки, порнуха ще з студентських років(навіть вже не знаю нащо вона, але є), ісошки 98, ХР, Diablo, Halo, Dungeon Siege .... короче старий ностальгічний хлам.
Останнім часом емність жорстких дисків зростає, а виробництво дешевшає (якщо порахувати доллар на терабайт).
Тай нових технологій запису завезли, тому їм в серверах ще жити й жити.
Особисто я використовую в системі жорсткий диск в якості довгоооострокового зберігання: є ще ціла колекція кліпів Алізе в форматі dat, дитячі фотки, порнуха ще з студентських років(навіть вже не знаю нащо вона, але є), ісошки 98, ХР, Diablo, Halo, Dungeon Siege .... короче старий ностальгічний хлам.
-
Ostin
Member
В час сучасного інтернету зберігання великих обсягів втратило актуальність в користувацькому сегменті. Все є в інтернеті, а для тимчасового запису є ССД. Я ще за звичкою бекаплю дані на зовнішній ХДД, але не сказати, що це так критично. По-перше, є хмара (і навіть в двох місцях). По-друге, є бекапний ССД якраз для випадків, коли основний диск вмер, а дані потрібні швидко (ну не викидати ж трирічні ссд, для яких куплена заміна). Ну і флешку тримаю на 128 ГБ для того, що важливо і що завжди зі мною. Чесно кажучи, імовірність виходу з ладу геть усього в один момент малоймовірна (хмара ж є). Тому якщо здохне ХДД, навряд чи куплю заміну. Швидше портативний ссд чи флешку на 256, щоб в кишені було з собою. Єдине, раз в рік роблю повний перезапис. Поки що схема не дає збоїв. А великий обсяг даних вдома мені не потрібен, як і багатьом іншим користувачам.
-
minesweeper
Member
На мою думку щодо серверного сегменту, то там можно впровадити інший форм фактор HDD. Сам млинець може бути як вініл пластинка - 12 дюймов – 30 см. Там можна Петабайти зберігати, може труднощі у механіці виникати будуть, там інерція шпинделя, из-за чого можливо швидкість запису/читання буде падати... Хто що про це думає?
-
KimRomik
Member
статья из Викиminesweeper: ↑ 16.07.2022 15:35Нет таких конденсаторов, которые бы держали заряд 2-3 года Это в ОЗУ конденсаторы, а в SSD микросхемы флеш-памяти, который имеет затворно-переходный принцип, который со временем может переместится и тем самым с портить данные. Как-то так вродеKimRomik: ↑ 16.07.2022 13:31 Не совсем понятна ситуация. У SSD информация хранится до тех пор, пока не разрядятся конденсаторы, а это в среднем 1-2 лет без питания или перезаписи файлов. Чем они лучше HDD, кроме скорости? Или потребители на свои файлы просто забили?
этот изолированный затвор как раз служит своего рода конденсаторомОсновным компонентом в флеш-памяти является транзистор с плавающим затвором, который является разновидностью МОП-транзисторов. Его отличие в том, что у него есть дополнительный затвор (плавающий), расположенный между управляющим затвором и p-слоем. Плавающий затвор изолирован, и хранимый в нём отрицательный заряд будет оставаться надолго.
и, что интересно, написано "надолго", а не "навечно"...
-
minesweeper
Member
Ладно, ты победилKimRomik: ↑ 16.07.2022 16:16статья из Викиminesweeper: ↑ 16.07.2022 15:35
Нет таких конденсаторов, которые бы держали заряд 2-3 года Это в ОЗУ конденсаторы, а в SSD микросхемы флеш-памяти, который имеет затворно-переходный принцип, который со временем может переместится и тем самым с портить данные. Как-то так вродеэтот изолированный затвор как раз служит своего рода конденсаторомОсновным компонентом в флеш-памяти является транзистор с плавающим затвором, который является разновидностью МОП-транзисторов. Его отличие в том, что у него есть дополнительный затвор (плавающий), расположенный между управляющим затвором и p-слоем. Плавающий затвор изолирован, и хранимый в нём отрицательный заряд будет оставаться надолго.
и, что интересно, написано "надолго", а не "навечно"...
-
Melofon
Member
KimRomik
Всё равно нифига это не конденсатор и нигде так об этом так не сказано, а теперь иди гугли в Википедии слово конденсатор
Всё равно нифига это не конденсатор и нигде так об этом так не сказано, а теперь иди гугли в Википедии слово конденсатор
-
Sanьka
Member
Поки всі розповідають як вони відмовляються, я до війни хотів придбати 10тб хдд, але дороговато. Навіть з падінням чіа, в продажу не з'явились тонни шарових хдд великого калібру.
Так що все залежить від потреб.
Так що все залежить від потреб.