Sony випустила оновлення для Playstation з підтримкою української мови, Steam проводить розпродаж другого набору ігор українських розробників, новинки Nvidia з конференції GTC 2022

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Lubon
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Sony випустила оновлення для Playstation з підтримкою української мови, Steam проводить розпродаж другого набору ігор українських розробників, новинки Nvidia з конференції GTC 2022

Нарешті світ зрозуміє, що Україна - це не Росія!!! Бо коли за кордоном говорив, що я з України, то питали це Раша? І нарешті виробники почали впровадження української мови в інтерфейси!!!! :super: Пора в Україні говорити українською мовою!!!!!!
Georgin
Member

Повідомлення

Гарна новина. І хотілося б більше української локалізації, хоча б у формі субтитрів. Пам'ятаю, як у цьому плані мене приємно вразила гра Streets of Rage 4 :)
Keiretsu
Member

Повідомлення

Lubon: 24.03.2022 18:37Пора в Україні говорити українською мовою!!!!!!
Да это сейчас самое важное
leif
Member

Повідомлення

повноцінно перейти на українську в більш-менш дорослому віці не так просто, особливо якщо маєш пару-трійку нейронів в голові і звичку говорити реченнями довше ніж 5-7 слів. я сам перейшов в 28 років. тому під час війни, з усім стресом, що її супроводжує, імхо, краще не треба педалювати мовну тему.

а після перемоги, вангую, що все само собою поступово українізується, природнім чином і без примусу. воно і до війни так відбувалось, але дещо повільно.
Paradox1306
Member

Повідомлення

Lubon
я даже больше могу накинуть, многие производители(не только игр) уже серьёзно обсуждают не просто не выпуск русского, а даже удаление уже существующего
stoned
Member

Повідомлення

Lubon: 24.03.2022 18:37в інтерфейси
Кирилиця в UI? Збоченець.

Відправлено через 16 хвилин 20 секунд:
H100
FP16 x3 + Transformer Engine
FP8 x6
Пан Шкіряний Жупан продовжує ліпити асіки судного дня. :popcorn:
спойлер
Зображення
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Я б не відмовився від українських субтитрів, на нацистську скоро перестануть перекладати ігри та софт, а з англійської перекладати на льоту лінь мозок зайвий раз напружувати)
Xeiller
Member

Повідомлення

leif: 24.03.2022 19:20а після перемоги, вангую, що все само собою поступово українізується, природнім чином і без примусу.
Так, тим більше, що Україна тепер асоційований учасник EFNIL ( European Federation of National Institutions for Language ), тобто Українська скоро буде однією з Європейських мов.
fastneed
Member

Повідомлення

я ще до війни помітив як хтось тицькає переклад відосіків в ютубі, з японської на українську, тож новина про соні не здивувала.
не знаю нюансів, але японці схоже досить сильно нам симпатизують.
Classic
Member

Повідомлення

Только бесит почему у многих написано с маленькой буквы "українська" а не с большой.
ViPo
Member

Повідомлення

Classic: 24.03.2022 23:57 Только бесит почему у многих написано с маленькой буквы "українська" а не с большой.
А чому назва мови повинна бути з великої літери? Там скоріше питання не чому українська з маленької, а чому інші з великої.
Uzh30
Member

Повідомлення

Lubon
спойлер
Зараз тобі «накидають» про мову: «какая разница», «яке відношення має расейська до роісі» і т.д. вперто ігноруючи очевидне. Прямо як в релігії - хоч сцяй їм в очі, а вони будуть казати що це свята вода!
Hotspur
Member

Повідомлення

Всіх радий бачити в коментах :beer:
bovza
Junior

Повідомлення

Keiretsu: 24.03.2022 19:14
Lubon: 24.03.2022 18:37Пора в Україні говорити українською мовою!!!!!!
Да это сейчас самое важное
Відповідаючи сарказмом на сарказм скажу так - Ви помиляєтеся, нам потрібно бідьше русофілії і більше українофобії, та ще більше фізичних жертв російської пропаганди, і можливо тоді - до когось спеціального дійде, що мова якій віддають перевагу визначає дискурс, визначає середовище в якому стає можлива/неможлива російська пропаганда, що веде за собою в тому числі втрату територій а потім і втрату тисяч людських життів !
Звичайно, мова якою послуговуються і що створює мовний бар'єр, бар'єр безпеки, що відділяє цивілізацію(Україну) від дикого поля(Росії) - не дає 100% гарантії від втрати територій і людей на цих територіях але, це - щонайменше зменшує ймовірність розвитку чи повторення цих подій які ми могли спостерігати в 2014-му і спостерігаємо вже цілий місяць в 2022-му.
Буде дивно якщо хтось після російсько-української війни буде на повному серйозі відстоювати необхідність захисту російської мови в Україні але з цим мабуть треба буде погодитись не дивлячись навіть на те, що російська мова буде мовою того хто фізично знищував твій народ, твій дім, когось із твоїх рідних чи близьких тобі тому, що ми, як частинка цивілізованого світу - можемо сприймати різного роду девіації (збочення) і в той самий момент можемо убезпечити себе від встановлення цієї смертельно небезпечної девіації як норми.
Keiretsu
Member

Повідомлення

bovza
TL;DR
Он враг потому что... [рандомный повод], отличная философия
bovza: 25.03.2022 13:34Буде дивно якщо хтось після російсько-української війни буде на повному серйозі відстоювати необхідність захисту російської мови в Україні
Как у вас так получается связать убийство людей и звуковая форма изречения мысли?
AntiochusDaGreat
Member

Повідомлення

Keiretsu: 25.03.2022 14:37 bovza
TL;DR
Он враг потому что... [рандомный повод], отличная философия
bovza: 25.03.2022 13:34Буде дивно якщо хтось після російсько-української війни буде на повному серйозі відстоювати необхідність захисту російської мови в Україні
Как у вас так получается связать убийство людей и звуковая форма изречения мысли?
Це не в нас, це в росіянської пропаганди питайте. Вони якось з 2014 року вмотивовують вбивство Українців захистом російськомовного населення.
Keiretsu
Member

Повідомлення

AntiochusDaGreat: 25.03.2022 15:40Це не в нас, це в росіянської пропаганди питайте.
Я этот бред не смотрю и вам не советую.
Grava
Member

Повідомлення

Keiretsu: 25.03.2022 16:10Я этот бред не смотрю и вам не советую
Тогда я Вам расскажу: весь движ начался в 2014 под предлогом защиты русскоязычного населения от угнетения нацистами. Вас угнетали? Меня вот за 30 лет нет, да и нацистов я не встречал. Просто если бы плешивый прямо сказал своему населению что идёт завоёвывать Украину потому что уме так захотелось, он бы мог не получить такой поддержки.
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

Classic: 24.03.2022 23:57 Только бесит почему у многих написано с маленькой буквы "українська" а не с большой.
Саме с того ж чину чому "русский" замiсть "Россия". Доречi в тому ж iнерфейсi.
kosoy2004
Member

Повідомлення

Grava: 25.03.2022 23:25да и нацистов я не встречал.
В контексте российской пропаганды любой носитель украинской культуры, украинской идентичности - нацист. Даже любой кто просто скажет условное "та нет, я вообще-то не русский, я так то украинец". Из-за чего мы здесь живущие обычно нацистов не видим, а россияне реально минимум полстраны нацистами видят. Слишком разные вещи этим словом называем. У россиян уже реально свой новояз и далеко не первый год.
Відповісти