Отправлено спустя 1 минуту 24 секунды:
Хотя, я знаю ответ, когда "продукция" Тайваня будет по рекомендуемым – когда с релиза по $2000 отпускную сразу сделают
А чего тут такого? Что 28, что 32, да даже 65 и 90 нм все еще сильно востребованы.
Процессоры для ПК они уже не производят, а вот микросхемы, которые управляют нагрузкой в тех же электромобилях/беспилотниках, у них в ходу будут еще долго.
IIAHKO: ↑
13.11.2021 15:14
А чего тут такого? Что 28, что 32, да даже 65 и 90 нм все еще сильно востребованы.
Такого тут вот что: пластины бывают 200мм, 300мм, и 450мм и измеряются в миллиметрах. А в нанометрах обозначают тех.процессы. Но кто-то всё перемешал
А ви на 100% впевнені, що пластини, які використовують для 28нм, 7нм, або 90нм продукції, однакові по технології виробництва, навіть якщо вони одного діаметра?
Якщо чесно, то нинішні тенденції не викликають нічого, окрім суму і розчарування.
Про ігри:
Покоління, яке зараз зацікавлене в покупці потужного ігрового комп'ютера виросло здебільшого в часи популярності смайликів, що знаходяться під вікном введення тексту. Це покоління виросло на GTA VC, SA; NFS U, U2 MW; Warcraft 3, L2, WoW і т д. Нам зараз по 30 років.
Ще 5-6 років тому, в часи актуальноссті Скайлейка та 900/1000 серії відекокарт НВ топове залізо було значно дешевшим порівняно сьогодення. Якщо я не помиляюсь, то і7 7700к вартував близько 7500 грн, а 1080ті близько 18к, враховуючи тодішні бум майнінгу. Відповідно і вся система обходилась в 40к, а зараз буде не менше 70к. Прирост в ціні колосальний.
Ми стали дорослішими, обросли сім'ями, роботами і обов'язками. Часу на ігри стало менше.
А як на мене, комп'ютер потрібен щоб грати багато, щось купив, щось зпіратив і граєшся) крутота)
Зараз же, в 29 років я не маю так багато часу, як мав в 20-25, а тому все більше думаю про консоль. Фіфа в режимі кар'єри, Форза Хорайзн, Кіберпанк, Хорайз зіро давн, Зе ласт оф ас чи ще якийсь Гост оф Цусіма і цього буде достатньо на кілька років. І вцілому, значно дешевше.
Тобто зараз поріг входженняв ПК-геймінг - знааааачно виріс.
Якщо подививитись на те, в що грають сучасні дітлахи, то це все частіше пабг МОБАЙЛ, кол оф дьюті МОБАЙЛ, МОБАЙЛ ліджендс та інші МОБАЙЛ. Бо телефон замінив умовну ПСП і став достатньо потужним для Геншен Імпакт або ще чогось такого. Мій ноут з і3 32ХХ і GT 630m не тягне нічого сучаснішого за Фар край 3 і НФС МВ 2012, і то на мінімалках в 720р.
Тому, скоріш за все моє дозвілля або перейде на консоль, що буде сумно, або ж піде в сторону серіалів, книг і сну більш як 8 годин на добу.
Про розробників.
Поріг входження в ПК-геймінг виріс, будь ласка вчіться в оптимізацію. Кіберпанк її провалив, нова батла прсоить круте залізо, що там ще?
Вцілому, прогрес в плані технологій має зупинитись на найближчі 5 років актуальності нинішнього покоління консолей.
Та і ціни на ігри кусаються, особливо з оглядкою на якість.
Майнінг.
Так склалось, що наразі основним споживачем комп'ютерних залізяк стали копачі. При чому, вони навідміну від гравців купують це в промислових масштабах.
Відповідно головними постарждалими тут стали ті самі гравці, а головними бенефіціарами - продавці лопат.
Про диво.
Я не знаю, майнінг - це наше майбутнє, чи мильна бульбашка, але які і з усім в цьому світі є ті, кому це вигідно і ті - кому в шкоду.
Давайте просто вірити в краще і берегти одне одного.
Вибачте, що забрав ваш час і дякую, що прочитали мій висер.
Если цены повышают все - то это называется инфляция. Нам долго говорили, что доллар обесценивается примерно на 1% в год, но возможно это совсем не так и 10% - это реальная цифра.