Новые контроллеры Intel Thunderbolt 3 получили поддержку DisplayPort 1.4

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ekz0rcyst
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Новые контроллеры Intel Thunderbolt 3 получили поддержку DisplayPort 1.4
Из соседней новости https://www.overclockers.ua/news/hardwa ... 05/121591/
"Ассоциация стандартизации видеоэлектроники VESA объявила о планах подготовить в течение следующих 18 месяцев новую версию интерфейса DisplayPort, обеспечивающую вдвое большую пропускную способность по сравнению с актуальным стандартом DisplayPort 1.4 (72,8 Гбит/с против 32,4 Гбит/с)."
Будьте добры, исправьте во втором абзаце "Стандарт DisplayPort 1.4 характеризуется пропускной способностью 32,4 Гбит/с" на достоверную информацию.
P.S. Сообщение можете удалить после так как сказать нечего - я только прикупил 27" 2k Dell и мне вполне хватит и первой ревизии, впрочем это никак не значит что новые не нужны. Прогрес чтоб его! ;)
nazar-pc
Member

Повідомлення

Хотілось би доступні карти PCIe з хоча б якимось контролером, бо зараз Thunderbolt 3 є лише в кількох материнках Gigabyte (які я брати не хочу через прикрий досвід), або в самих топових материнках у вигляді карт PCIe (які окремо коштують неадекватних > $100 USD). Думав зробити NAS з маршрутизатора профільного і з'єднати мережею 10 Гбіт/с через Thunderbolt 3, але віддати $250 USD за пару адаптерів з кабелем якось не дуже радує.

Залишається сподіватись що Thunderbolt 3 буде більш масовим на материнках Z390 (чи навіть молодших чіпсетах).
ChuprinaIevgen
Member

Повідомлення

Залишається сподіватись що Thunderbolt 3 буде більш масовим на материнках Z390 (чи навіть молодших чіпсетах).
Таки буде, принаймі можна сподіватись. Зараз за контроллер просять 12 дол + ліцензійні виплати, 2018 року Thunderbolt 3 повинен стати вільним інтерфейсом як і DisplayPort - є надія, що будуть і нотубуки на процесорах AMD з Thunderbolt 3, прийнаймі ходять чутки, що в нових HP Spectre такий інтерфейс є.
Відповісти