Останні статті і огляди
Новини
Qualcomm опубликовала характеристики грядущего 48-ядерного серверного чипа Centriq 2400
-
AGaming
Member
Предлагаю обсудить Qualcomm опубликовала характеристики грядущего 48-ядерного серверного чипа Centriq 2400
Пусть для начала разберутся с троттлинг на мобильных чипах.
Пусть для начала разберутся с троттлинг на мобильных чипах.
-
Scoffer
Member
А в цифрах це скільки?обладая при этом намного меньшим энергопотреблением.
Ну і хоча б синтетичні бенчмарки не завадили б.
-
Nic_Roman
Member
AGaming
При чому тут мобільні чіпи. Тут можна сво поставити. Мова йде про серверну галузь а не мобільну. Ви ігри не грайте на мобільному з зарядним пристроєм і тротлінгу не буде
Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
Scoffer
Материнки які, якщо розєм лґа?
При чому тут мобільні чіпи. Тут можна сво поставити. Мова йде про серверну галузь а не мобільну. Ви ігри не грайте на мобільному з зарядним пристроєм і тротлінгу не буде
Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
Scoffer
Материнки які, якщо розєм лґа?
-
46Tolik
Member
я думаю это г проиграет i5
-
Scoffer
Member
Nic_Roman
Материнки звісно пропрієтарні:
Материнки звісно пропрієтарні:
- спойлер
-
kyon
Member
вендекапец
-
M1Z0
Member
В специфических задачах он что-то может. Вот только на специфических задачах вряд ли продажи сделаешь, а без продаж будет Оно и дальше только в новостях появляться.
-
zmax
Member
тоже искал цифры по энергопотреблению и не нашел
чип не 48 ядер, а 2х24. наверное старый чип 2-хлетней давности перевели на новый техпроцесс, склеили 2 штуки и получили новый революционный продукт))
Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
чип не 48 ядер, а 2х24. наверное старый чип 2-хлетней давности перевели на новый техпроцесс, склеили 2 штуки и получили новый революционный продукт))
Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
это серверные технологии, заявлена поддержка вынь_сервер и multiple version of linuxkyon:вендекапец
-
jimbo
Member
Уже который год они поют про сервера. И чет не ломятся все за арм-серваками.
-
kyon
Member
zmax
я знаю, суть в том что если такие процы то и х86 загнётся, соотв и вендекапец. А вообще это сарказм и шутка, вендекапец это как капец нынешнего положения вещей
я знаю, суть в том что если такие процы то и х86 загнётся, соотв и вендекапец. А вообще это сарказм и шутка, вендекапец это как капец нынешнего положения вещей
-
Scoffer
Member
kyon
Ці проци мають вкрай низьку продуктивність на поток, нижче атомів. Відповідно ніяка х86 не загнеться.
Інша справа, що існує деякий пул завдань, наприклад веб сервіси, де і такі проци знайшли б застосування, аби лише дешевші були. Більш того, не треба інфраструктуру готувати - вже є готові ARM версії для практично всіх популярних лінукс-дистрибутивів, лише бери собі і продавай. Але чомусь не продають. Може тому, що характеристики не відповідають обіцянкам?
Ці проци мають вкрай низьку продуктивність на поток, нижче атомів. Відповідно ніяка х86 не загнеться.
Інша справа, що існує деякий пул завдань, наприклад веб сервіси, де і такі проци знайшли б застосування, аби лише дешевші були. Більш того, не треба інфраструктуру готувати - вже є готові ARM версії для практично всіх популярних лінукс-дистрибутивів, лише бери собі і продавай. Але чомусь не продають. Може тому, що характеристики не відповідають обіцянкам?
-
GrimReaperUA
Junior
Воу-воу, зачекайте. Серверні процесори на базі архітектури АРМ? Система на чіпі для сервера? Я нічого не маю проти, молодці, файно. Але що там такого з системі на чіпі лишиться? Усіляка підтримка вайфай, 3Джи і ще купи технологій не потрібна серверу. То ж там просто голий АРМпроц. Тоді постає питання у мене. Продуктивність на такт яка у них? Скільки більше операцій на такт робить цей процесор в порівнні з аналогінчими на рішеннями х86-64? Якщо не більше, а менше, то для чого городити горбатого? В чому купівельна зацікавленість має бути кінцевого користувача в обличчі влаників тих чи інших сервверів та дата-центрів? Які кардинально нові чи вигідно статі завдання може вирішити цей процесор?
-
Saffa
Member
кто помнит далёкий 2011 год и релиз 144 ядрового проца для рабочих станций от некого университута из СШАйки? Сильно они кого то убили?kyon:zmax
-
Alexiy
Member
Думаю, когда ARM догонит хотя бы Atom, тогда будет интересно. А пока - разве что для достаточно специфичных задач.
-
KimRomik
Member
Новость вот какая! Интересно, а Интел при этом будет демпинговать цены и увеличивать ядра Зеонов, как сделала у Кофи после выпуска Райзена?
-
NiTr0
Member
бред же, почитайте тесты того же похороникса. производительность на ядро вполне себе ничего, выше атома, сравнима с кор2 а то и сэнди бридж в целочисленных вычислениях.Scoffer:kyon
Ці проци мають вкрай низьку продуктивність на поток, нижче атомів.
Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
да никого не волнуют операции на такт (иначе бы не лепили зионы по 20+ ядер на 1.8-2 ГГц), волнуют операции на ватт.GrimReaperUA:Скільки більше операцій на такт робить цей процесор в порівнні з аналогінчими на рішеннями х86-64? Якщо не більше, а менше, то для чого городити горбатого?