Qualcomm опубликовала характеристики грядущего 48-ядерного серверного чипа Centriq 2400

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
AGaming
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Qualcomm опубликовала характеристики грядущего 48-ядерного серверного чипа Centriq 2400

Пусть для начала разберутся с троттлинг на мобильных чипах. ;)
Scoffer
Member

Повідомлення

обладая при этом намного меньшим энергопотреблением.
А в цифрах це скільки?
Ну і хоча б синтетичні бенчмарки не завадили б.
Nic_Roman
Member

Повідомлення

AGaming
При чому тут мобільні чіпи. Тут можна сво поставити. Мова йде про серверну галузь а не мобільну. Ви ігри не грайте на мобільному з зарядним пристроєм і тротлінгу не буде :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 5 секунд:
Scoffer
Материнки які, якщо розєм лґа?
46Tolik
Member

Повідомлення

я думаю это г проиграет i5
Scoffer
Member

Повідомлення

Nic_Roman
Материнки звісно пропрієтарні:
спойлер
Зображення
що значення в принципі і не має. А от ці обіцянки завалити серверний сегмент супердешевими енергоефективними ARM серваками вже років з 5 чую. З місця діло не здвинулось. На практиці вони не дуже дешеві, не дуже енергоефективні, і не дуже є в наявності.
kyon
Member

Повідомлення

вендекапец
M1Z0
Member

Повідомлення

В специфических задачах он что-то может. Вот только на специфических задачах вряд ли продажи сделаешь, а без продаж будет Оно и дальше только в новостях появляться.
zmax
Member

Повідомлення

тоже искал цифры по энергопотреблению и не нашел
чип не 48 ядер, а 2х24. наверное старый чип 2-хлетней давности перевели на новый техпроцесс, склеили 2 штуки и получили новый революционный продукт))

Отправлено спустя 1 минуту 48 секунд:
kyon:вендекапец
это серверные технологии, заявлена поддержка вынь_сервер и multiple version of linux
jimbo
Member

Повідомлення

Уже который год они поют про сервера. И чет не ломятся все за арм-серваками.
kyon
Member

Повідомлення

zmax

я знаю, суть в том что если такие процы то и х86 загнётся, соотв и вендекапец. А вообще это сарказм и шутка, вендекапец это как капец нынешнего положения вещей
Scoffer
Member

Повідомлення

kyon
Ці проци мають вкрай низьку продуктивність на поток, нижче атомів. Відповідно ніяка х86 не загнеться.
Інша справа, що існує деякий пул завдань, наприклад веб сервіси, де і такі проци знайшли б застосування, аби лише дешевші були. Більш того, не треба інфраструктуру готувати - вже є готові ARM версії для практично всіх популярних лінукс-дистрибутивів, лише бери собі і продавай. Але чомусь не продають. Може тому, що характеристики не відповідають обіцянкам?
GrimReaperUA
Junior

Повідомлення

Воу-воу, зачекайте. Серверні процесори на базі архітектури АРМ? Система на чіпі для сервера? Я нічого не маю проти, молодці, файно. Але що там такого з системі на чіпі лишиться? Усіляка підтримка вайфай, 3Джи і ще купи технологій не потрібна серверу. То ж там просто голий АРМпроц. Тоді постає питання у мене. Продуктивність на такт яка у них? Скільки більше операцій на такт робить цей процесор в порівнні з аналогінчими на рішеннями х86-64? Якщо не більше, а менше, то для чого городити горбатого? В чому купівельна зацікавленість має бути кінцевого користувача в обличчі влаників тих чи інших сервверів та дата-центрів? Які кардинально нові чи вигідно статі завдання може вирішити цей процесор?
Saffa
Member

Повідомлення

kyon:zmax

я знаю, суть в том что если такие процы то и х86 загнётся, соотв и вендекапец. А вообще это сарказм и шутка, вендекапец это как капец нынешнего положения вещей
кто помнит далёкий 2011 год и релиз 144 ядрового проца для рабочих станций от некого университута из СШАйки? Сильно они кого то убили?
Alexiy
Member

Повідомлення

Думаю, когда ARM догонит хотя бы Atom, тогда будет интересно. А пока - разве что для достаточно специфичных задач.
KimRomik
Member

Повідомлення

Новость вот какая! Интересно, а Интел при этом будет демпинговать цены и увеличивать ядра Зеонов, как сделала у Кофи после выпуска Райзена?
NiTr0
Member

Повідомлення

Scoffer:kyon
Ці проци мають вкрай низьку продуктивність на поток, нижче атомів.
бред же, почитайте тесты того же похороникса. производительность на ядро вполне себе ничего, выше атома, сравнима с кор2 а то и сэнди бридж в целочисленных вычислениях.

Отправлено спустя 2 минуты 8 секунд:
GrimReaperUA:Скільки більше операцій на такт робить цей процесор в порівнні з аналогінчими на рішеннями х86-64? Якщо не більше, а менше, то для чого городити горбатого?
да никого не волнуют операции на такт (иначе бы не лепили зионы по 20+ ядер на 1.8-2 ГГц), волнуют операции на ватт.
Відповісти