Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador: 08.10.2025 00:12А ще є питання до підсилюваічів з Ш-образним трансфороматором по демпінг-фактору, не теоретично а практично
Я колись на мультимедійниках (гарних) замінив Ш на тор, так там динаміки та панчу додало чутливо й КПД у торів вище
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador: 08.10.2025 00:12А ще є питання до підсилюваічів з Ш-образним трансфороматором по демпінг-фактору, не теоретично а практично.
Немає ніяких питань. Демпінг-фактор це характеристика вихідного опору. Вихідний опір підсилювача легко робиться от взагалі будь-яким. Хоч від'ємним. І це зараз без жартів.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.10.2025 01:12
MSiAventador: 08.10.2025 00:12А ще є питання до підсилюваічів з Ш-образним трансфороматором по демпінг-фактору, не теоретично а практично.
Немає ніяких питань. Демпінг-фактор це характеристика вихідного опору. Вихідний опір підсилювача легко робиться от взагалі будь-яким. Хоч від'ємним. І це зараз без жартів.
Без жартів у топового Denon PMA-A110 ≥ 250 , у мого Марантца 5012: 60-80.
В той же час у моєї бюджетної торової Емотіви >500.
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 08.10.2025 00:44так там динаміки та панчу додало чутливо й КПД у торів вище
міряв якось ?
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador
Давай я тобі зроблю підсилювач з педалю керування демпінг-фактором від одного до нескінченості на трьох мікрухах всього за десять кілобаксів. :rotate:
Hotspur
Member

Повідомлення

MSiAventador: 08.10.2025 01:15Без жартів у топового Denon PMA-A110 ≥ 250 , у мого Марантца 5012: 60-80.
а скільки треба ? :shuffle:
Martix
Member

Повідомлення

Качественный Ш-образник сделать не легче, чем тор, а у Денона он весьма замороченный. Почему именно Ш у Денона - загадка дыры, вероятно им так больше нравится, а что нравится Денону нравится и мне, неравнодушен я к Денону :shuffle: :laugh: Хотя предполагаю что они просто когда-то упоролись по высокоточному конвееру для своих E-образников и не готовы от него отказаться, возможно им просто так удобнее.
В усилке для наушников у меня тор, но наводки тоже борол экранированием, удалось свести к нулю.
ПС: Ш или О или вообще импульсник - не важно при грамотном проектировании. Последний, знаю, не в почете у тру-аудиофилов, но результат важен в первую очередь, забавно видеть линейный блок питания и усилитель класса Д в "божественных" Адамах (вроде A7X) :insane: :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.10.2025 01:18а скільки треба ?
Та ні скільки. Бредова величина. Підсилювач для роботи зі стандартними колонками з паралельними фільтрами має мати вихідний опір біля нуля щоб не розповзлись фільтри в різні сторони. Можна переробити фільтри в принципі на будь-який інший опір, просто з заводу от так от, стандарт.
Є людь, котрий навмисно робить підсилювачі з джерелом струму, тобто опором близьким до нескінченості і відповідно демпінг-фактором біля нуля. Це радикально зменшує теплові спотворення в динаміках, правда ціною збільшення добротності.
Іноді роблять невеликий від'ємний вихідний опір для компенсації опору довгого кабелю. Іноді роблять великий від'ємний для роботи з динаміками, котрим треба було на пенсію ще в позаминулому сторіччі. Відповідно демпінг-фактор такого підсилювача теж буде від'ємний :laugh:
Martix
Member

Повідомлення

MSiAventador: 08.10.2025 01:15Без жартів у топового Denon PMA-A110 ≥ 250 , у мого Марантца 5012: 60-80.
Ни каким боком транс к демпингу не идет, вопрос проектирования выходного каскада.
Scoffer
Member

Повідомлення

Martix: 08.10.2025 01:28Ни каким боком транс к демпингу не идет
Тебе зараз зацькують з такими заявами :D
MSiAventador
Member

Повідомлення

Hotspur: 08.10.2025 01:18
а скільки треба ? :shuffle:
Достатньо 300 , але це має бути Ефективний коефіцієнт демпфування .
• Вихідний опір підсилювача Emotiva UPA-500= 8/500(демпінг фактор Емотіви) = 0,016 Ом
• Опір акустичного кабелю QED XT40i = 0,008 Ом
• Загальний опір джерела = 0,016 + 0,008 = 0,024
• Ефективний коефіцієнт демпфування = 8/0,024 = 333

• Вихідний опір підсилювача Marantz 5012 = 8/80(демпінг фактор Марантца) = 0,1 Ом
• Опір акустичного кабелю QED XT40i = 0,008 Ом
• Загальний опір джерела = 0,1 + 0,008 = 0,108
• Ефективний коефіцієнт демпфування = 8/0,108 = 74
Martix
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.10.2025 01:28Тебе зараз зацькують з такими заявами
Ти без мене гарно справляєшься, я пiшов спати :laugh:
MSiAventador
Member

Повідомлення

MSiAventador: 08.10.2025 00:12
А ще є питання до підсилюваічів з Ш-образним трансфороматором по демпінг-фактору, не теоретично а практично.
Scoffer: 08.10.2025 01:28
Martix: 08.10.2025 01:28Ни каким боком транс к демпингу не идет
Тебе зараз зацькують з такими заявами :D
Теоретично - ніяк, практично - більше зусиль при розробці та по схемотехніці.
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador: 08.10.2025 01:32практично - більше зусиль при розробці та по схемотехніці.
Це не так. Нуль вихідного досягається глибиною НЗЗ, котра в свою чергу залежить від комплектухи. Всунеш ОУ з високим підсиленням і швидкістю наростання напруги - буде ближче до нуля. Всунеш щось аудіофільного 80го року розробки - далі. А схема за вийнятком номіналів пари резюків при цьому однакова.
От для від'ємного так, треба ПЗЗ, а це в школі не проходять, складно, не кожен китаєць спроектує :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.10.2025 01:44А схема за вийнятком номіналів пари резюків при цьому однакова
Пффффффффффффф, комлектуха невідома, розводка плати теж, а так все таке ж, бери, паяй, буде Аккуфейс :D
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador: 08.10.2025 01:28Достатньо 300
Кому достатньо?) Чому 300, а не 1000?)
В реальності ж достатньо стільки щоб не розповзлись фільтри занадто далеко. Враховуючи що в фільтрах ставлять Е24 в кращому випадку, то, скажімо, фактор в 20 вже нічого радикально не змінить. 50 тим паче. Інакше на лампадах взагалі слухати було б неможливо, у них великі проблеми з вихідними опорами. Але ж ні, слухають.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.10.2025 01:54
MSiAventador: 08.10.2025 01:28Достатньо 300
Кому достатньо?) Чому 300, а не 1000?)
В реальності ж достатньо стільки щоб не розповзлись фільтри занадто далеко. Враховуючи що в фільтрах ставлять Е24 в кращому випадку, то, скажімо, фактор в 20 вже нічого радикально не змінить. 50 тим паче. Інакше на лампадах взагалі слухати було б неможливо, у них великі проблеми з вихідними опорами. Але ж ні, слухають.
==300 щоб зекономити на вартості довгих акустичних кабелів. Я просто не памятаю ці ЧИСТО ТЕОРЕТИЧНІ викладки по форумах.
Чи ви чекаєте від мене якусь формулу чи цифру після якої "звук поганий" ? :D
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador: 08.10.2025 01:56Ци ви чекаєте від мене якусь формулу чи цифру після якої "звук поганий" ?
Ну взагалі-то так. У будь-якої величини повинне бути обгрунтування. Тому що твоє зараз звучить приблизно як: "у мене колонки відрізняються одна від одної на 20%, але якщо підсилювач внесе додатковий здвиг на 0.1%, то наступить катастрофа" :rotate:

Відправлено через 3 хвилини 42 секунди:
У всього є доцільність. Спочатку знаходимо прецезійно однакові динаміки, робимо фільтри для них на Е192, не менше, а потім починаємо замислюватись про демпінг-фактори. Навпаки - контрпродуктивно.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.10.2025 02:01
MSiAventador: 08.10.2025 01:56Ци ви чекаєте від мене якусь формулу чи цифру після якої "звук поганий" ?
Ну взагалі-то так. У будь-якої величини повинне бути обгрунтування. Тому що твоє зараз звучить приблизно як: "у мене колонки відрізняються одна від одної на 20%, але якщо підсилювач внесе додатковий здвиг на 0.1%, то наступить катастрофа" :rotate:
Отже вам потрібна цифра по невідомому акустичному дроту невідомого підсилювача на невідомі колонки?
Добре! 300.
:lol:

Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
Scoffer
• При частоті 33 Гц вхідний опір динаміка (R2) становить: 5 Ом
• Маємо для Емотіви: R1 = 8/500 = 0,016 Ом.
Передатна функція при 119 Гц: 5/(5+0,016) = 0,9968
При перетворенні в дБ ослаблення на частоті 119 Гц становить:
20*Log(0,9968)= -0,027 дБ

• Маємо для Марантц: R1 = 8/80 = 0,1 Ом.
Передатна функція при 119 Гц: 5/(5+0,1) = 0,9803
При перетворенні в дБ ослаблення на частоті 119 Гц становить:
20*Log(0,9803)= -0,171 дБ

Отже: 0.171/0.027= в 6.3 рази краще нерівномірність фактичної ачх акустики від підсилювача Емотіва.
*** 33 Гц та 119 Гц – точки падіння імпедансу Focal Chorus 826V
Scoffer
Member

Повідомлення

MSiAventador
По-перше не 5, а 8, тому що демпінг-фактор заміряється не на рандомному навантаженні, а на еквіваленті, а вихідний опір від навантаження не залежить.
По-друге, ну і що? Ці колонки ковбасить на 4+дБ по всьому діапазону, а ти паришся про 0.1
спойлер
Зображення
Про це я і кажу, доцільність. Вона відсутня. От коли будуть колонки з нерівномірністю хоча б +/-0.2дБ замість +/-2дБ, тоді можна буде побалакати про те як впливає різниця в демпінг-факторах.

Відправлено через 7 хвилин 13 секунд:
По-перше відміняється, туплю під вечір. По-друге ні. Все ще не має практичного сенсу.
Відповісти