Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
volodya81
Member

Повідомлення

Хлопці, з Нвідіа розумно брати, дійсно 760 або одразу Тітан. Нажаль, 770 з 4 Гб коштує дорого, а платити за 2 Гб більше 300 доларів я вважаю ідіотизмом. Особливо тому, що БФ 4 та КОД жеруть більше 2 Гб. А про майбутні ігри можна буде забути взагалі або грати на середніх настройках.
Як і 780 з 3 Гб пам'яті за баснословні гроші, яка через рік у нових іграх буде показувати "мило", бо пам'яті буде мало. На прикладі КОДу - це вже видно сьогодні.

АМД дуже високі ціни залупило, тому на сьогодні вигідніше чекати або зниження цін на АМД та нових ревізій карт Р9 290 або нового покоління Нвідіа та зниження цін на Титан.

Добавлено через 22 минуты 51 секунду:
І не треба мінусувати!!! Все правда!.
І 760 і 770 - це все карти розроблені у кінці 2011 - 2012 році. В той час не було ігор, для яких треба було більше ніж 2 Гб пам'яті. Правда, БФ 3 на ультра брав 1800 Мб.
У кінці 2013 року вийшли нові ігри, які беруть від 2 до 3 Гб. Контролер пам'яті в картах Нвідіа може працювати або в режимі 2 Гб або в режимі 4 Гб. ДДР5 коштує дорого.
В вершину Кеплера - Тітан запихнули 6 Гб памяті, що для нього цілком достатньо, навіть більше того. І 4 Гб би вистачило. Але ж 780 карта - тільки 3 Гб, тобто розрахована тільки на ігри 2013 року.
У 2014 році буде нове покоління Нвідіа з іншим контролером пам'яті і там карти будуть мінімум по 4 Гб. Згадаєте мої слова.
===============
Був би ідеальний варіант 780 і 4 Гб памяті - це карта на перспективу на 2-3 роки. Але ж ні. Хуангу не вигідно було переробляти контролер пам'яті Тітану. Адже Тітан розроблявся з можливостями майбутніх "урізань", як і інші топові карти.
Усі сили на нове покоління. І це правильно.
Darth_Maul_x3
Member

Повідомлення

volodya81
Если топ купить не можете, то и вайнить незачем.
2 для верхнего сегмента - да, маловато, но и игр, которые жрут больше - нету. Те, что жрут - так с ними gk104 не справляется.
volodya81
Member

Повідомлення

Darth_Maul_x3:volodya81
Если топ купить не можете, то и вайнить незачем.
2 для верхнего сегмента - да, маловато, но и игр, которые жрут больше - нету. Те, что жрут - так с ними gk104 не справляется.
Моя 7850, яка слабша за 760 на 30% (при умові розгону моєї карти до 1000 Мц) в БФ 3 на ультра, в залежності від карти, брала 1600-1800 Мб. В БФ 4 на середніх (дещо високе) вона бере 1800-1900 Мб. Тобто, навіть моя 7850 ефективно використовує 2 Гб пам'яті.
760 карта, яка рівна по швидкості 7950, може потягнути і кращі текстури в БФ 4, але тоді треба буде 2200 Мб пам'яті, яких в неї немає. І якщо, навіть, кількість кадрів буде однакова - це значить, що графічний движок - "замилює" текстури. На цьому сайті вже була про це стаття на прикладі КОД. І різниця між "замиленими" та якісними текстурами БІЛЬШ ніж помітна.

Саме по цій причині, для карт типу 760/770 та 7950/7970/Р9 280Х - 3 Гб пам'яті буде оптимально. Вони обганяють 7850 (в розгоні до 1000 Мц) аж на 50% і реально потягнуть на 50% більше пам'яті.

Карти типу 780/780ТІ та Р290/290Х швидші за минулі ТОПи теж на 50%. Тому 4-6 Гб для них буде оптимально.
=====================================================================================
Прикол в розподілі прибутку. 1 Гб ДДР5 коштує 25 доларів (для виробників). Нвідіа, як і АМД визначає ціни на карти, а отже і свою долю за чіпи. Хуанг з Нвідіа вирішив, що якщо в сьогоднішніх іграх досить 3 Гб пам'яті, то краще 25 доларів на кожній карті залишити Нвідіа (а це мільйони доларів). І це правильно, у людей же є гроші на топи :lol:

Добавлено через 6 минут 14 секунд:
До речі, для "багатіїв", історія повторюється. Згадайте Джефорс 8800 з 320 Мб пам'яті, ТОП, який реально тягнув текстури на 1000 Мб (адже були його версії, правда пізніше і з 1024 Мб і був приріст в іграх) і коштував величезні гроші. А через 1-2 роки ніякі ігри не тягнув нормально, бо текстури не влазили в пам'ять. А деякі "побідніші" брали аналоги АМД, хоч реально і гірші, але які мали 512 Мб і грали нові ігри, хоч і не на максимумі.
Ну Ви зрозуміли.

Добавлено через 9 минут 35 секунд:
Darth_Maul_x3:
Щодо можливостей купити. Давайте не будемо. Мені 32 роки, самі розумієте, що "було б бажання". Я до ігр вернувся тільки у 2012 році і то задля БФ 3. Для БФ 3 я взяв Коре і5 3470 та 7850 2 Гб. Все на ультра, фул шд. Частота кадрів 55-60, іноді незначні просадки. Що я роблю не так? Треба було в два рази дорожчий 7970 брати ;) Я краще ці гроші не піндосам віддам, а на сім'ю потрачу.
------------------------------------
Пройшов рік, в БФ 4 уже середньо-високі і я думаю про нову карту. Навіть на Новий рік хотів брати 780 і майже замовив. Але проблема в 3 Гб. Віддавати 4,5 тис. грн. за карту на рік я бажання не маю. Для БФ 4 на високий і 760 вистачить, коштує у два рази дешевше і теж через рік міняти. Щось порадите?
madman
Member

Повідомлення

volodya81
судя по вашим рассуждениям вы не похожи на человека с семьёй :gigi: разве что железки для вас важнее семьи? :spy: :-/
Fetjoy
Member

Повідомлення

volodya81
Тут вже 100500 разів доказували, що головне в відеокарті не об'єм памяті, а архітектура GPU, а ви далі за своє :facepalm:
Якщо GK110 вистачає 3 Гб памяті, то навіщо їй більше. Були тести, де 770 з 2 і 4 Гб мали абсолютно однакову продуктивність навіть в 4К розширенні. Навіщо платити за 4 Гб версію? На перспективу - GK104 вже не витягне нових проектів на максах, давай йому хоч 15 Гб буфер.
Навіть в SLI ситуація не поміняється. Не тіште себе ілюзіями.
vitos8289
Member

Повідомлення

Стоит выбор между Палит GTX 770 и Inno3d ichill gtx 770. До того как увидел цену на палит хотел брать инно3д, денег как бы и на инно 3д хватает, но сэкономить не против. В приоритете тишина и производительность. Посмотрев тесты так и не пришел к решению, прошу объективной помощи
Fetjoy
Member

Повідомлення

vitos8289
Вместо много букаф :gigi:
" target="_blank
Смотрите и выбирайте...
Есть разные Палиты и разные IchiLL. Одни хорошие, а другие не очень.
Укажите точную модель хотябы
Востаннє редагувалось 03.01.2014 16:09 користувачем Fetjoy, всього редагувалось 1 раз.
vitos8289
Member

Повідомлення

Fetjoy:vitos8289
Вместо много букаф :gigi:
" target="_blank
Смотрите и выбирайте...
там инно3д нет
Fetjoy
Member

Повідомлення

vitos8289
Какая Инно3д интересует 2-х или 3-х вентиляторная.
Укажите точные модели карт среди которых хотите выбрать.
vitos8289
Member

Повідомлення

Palit GTX 770 JetStream и Inno3D iChiLL GeForce GTX770 HerculeZ X3 Ultra 2GB.
Sergey771
Member

Повідомлення

Fetjoy да хорош уже :facepalm:

(в "кале надутом" на максимальных с 2х кратным сгл. настройках, потребление памяти 3853 мб)при 2 гигах драйвер сжимает текстуры и мылит картинку, не выпуская ее за предел оной (о чем я тебе раньше говорил )
ты зазубрил эти глупости и не понимая сути - навязываешь свое "авторитарное" мнение, то по малому кол. фаз, то по памяти (главную роль здесь играет скорость заполнения текстур чипом ) ,это не снизит критично fps (1-2 кадра в худшем случае) но скоростей заполнения текстур на 770 ,780,780 ti хватает для нормальный работы с удвоенным количеством памяти

Fps с Vcync 60- 30 в тяжёлых замесах (но тут идет упор в профильный проц нагрузка на все головы у меня под 100% ) у Mechanical с интелом на Radeon R9 290X в стоке и Vcync падение до 45

С Новым Годом !
Вкладення
Безымянный.png
Darth_Maul_x3
Member

Повідомлення

volodya81:Darth_Maul_x3:
Щось порадите?
Если Вам достаточно мидла, и вы играете в одну игру, то - перестать ныть про заговор производителей? Топы всегда были 500$+, интеловские extrim'ы всегда стоили 999$, и ничего, и никто еще не умер.
Fetjoy
Member

Повідомлення

Sergey771
Юзер Inno3D GeForce GTX770 i-Chill Herculez X3 Ultra, 4Gb никогда не признается, что выкинул деньги на ветер :gigi:
А что влияет на скорость заполнения текстур чипом, не его архитектура, не скорость самой памяти??
при 2 гигах драйвер сжимает текстуры и мылит картинку, не выпуская ее за предел оной
Что есть понятие мылит, фпс же критично не снижается, 1-2 фпс это же погрешность, а про качество самой картинки можно спорить долго, имхо она не изменяется совсем. Драйвер не сжимает текстуры, а высвобождает неиспользуемые благодаря быстрой 7 ГГц памяти, но собственное "авторитарное" мнение не позволяет этого понять...
Востаннє редагувалось 03.01.2014 17:02 користувачем Fetjoy, всього редагувалось 1 раз.
Sergey771
Member

Повідомлення

Fetjoy

ну вы действительно глупы (я умываю руки ) как я уже когда то вам говорил учите мат часть ;)
Fetjoy
Member

Повідомлення

Sergey771
Раз нету аргументов, то не посылайте других учить мат часть, раз сами не понимаете про что пишете ;)
Sergey771
Member

Повідомлення

Fetjoy

не тролль меня глупышка (есть факты ,а есть твои предположения ),проблема в том ,что вы навязываете "свое" мнение, даже не понимая сути вопроса и аргументируете это отсутствием прибавки в Fps (которого и не должно быть -как и падения от большего количества памяти но комфорт в геймплее существенен ) :laugh:
Fetjoy
Member

Повідомлення

Sergey771:Fetjoy

не тролль меня глупышка (есть факты ,а есть твои предположения ),проблема в том ,что вы навязываете "свое" мнение, даже не понимая сути вопроса и аргументируете это отсутствием прибавки в Fps (которого и не должно быть -как и падения от большего количества памяти но комфорт в геймплее существенен ) :laugh:
Сами же тоже написали про что и я толкую :laugh:
Ваш "комфорт в геймплее" понятие суто субъективное, опираться надо на факты, которым есть минимальный и средний фпс ;)

Добавлено через 5 минут 47 секунд:
vitos8289:Palit GTX 770 JetStream и Inno3D iChiLL GeForce GTX770 HerculeZ X3 Ultra 2GB.
Обе эты карты с очень хорошым СО, только 3 слота могут в будущем помешать собрать SLI. Плата Inno3D - копия референса, в хорошем разгоне будет греться VRM, который тут плохо охлаждется, также могут пищать дроссели если не повезет. У палита такой проблемы нет, там плата собственного дизайна. Если не будете разгонять и мутить SLI, то берите что дешевле.
vitos8289
Member

Повідомлення

Fetjoy:
Sergey771:Fetjoy

Сами же тоже написали про что и я толкую :laugh:
Ваш "комфорт в геймплее" понятие суто субъективное, опираться надо на факты, которым есть минимальный и средний фпс ;)

Добавлено через 5 минут 47 секунд:
vitos8289:Palit GTX 770 JetStream и Inno3D iChiLL GeForce GTX770 HerculeZ X3 Ultra 2GB.
Обе эты карты с очень хорошым СО, только 3 слота могут в будущем помешать собрать SLI. Плата Inno3D - копия референса, в хорошем разгоне будет греться VRM, который тут плохо охлаждется, у палита такой проблемы нет. Если не будете разгонять и мутить SLI, то берите что дешевле.
Слай не собираюсь. Разгон планирую, но не факт. Вот тут при разгоне видно что у палита температура больше
Зображення
volodya81
Member

Повідомлення

Fetjoy:volodya81
Тут вже 100500 разів доказували, що головне в відеокарті не об'єм памяті, а архітектура GPU, а ви далі за своє :facepalm:
Якщо GK110 вистачає 3 Гб памяті, то навіщо їй більше. Були тести, де 770 з 2 і 4 Гб мали абсолютно однакову продуктивність навіть в 4К розширенні. Навіщо платити за 4 Гб версію? На перспективу - GK104 вже не витягне нових проектів на максах, давай йому хоч 15 Гб буфер.
Навіть в SLI ситуація не поміняється. Не тіште себе ілюзіями.
Коли я брав 7850, то стало питання: економити 200 грн. і брати 1 Гб карточку чи ні? Тести потужних сайтів, ще рік назад, свідчили про те, що різниці практично немає. По факту через ГПУ-З я в БФ 3 бачу завантаження пам'яті 1600-1800 Мб, а в БФ 4 - 1800-1900 Мб. Постає два питання:
1. Чому кількість кадрів однакова?
2. Чи впливає на якісь картинки додатковий гіг?

Можете відповісти?
===============================================================
Якщо в БФ 4 7950 з її трьома гігами на ультра бере 2200 Мб, то що вже говорити про карточку 770, яка потужніша і обмежена 2 Гб? Це вже навіть не смішно. Почитайте на Хобіті як люди зараз жаліють, що брали карточки на 2 Гіга, навіть не 680, а 660Ті. А все тому, що реально гірші текстури і реально гірша по якості картинка у карт на 2 Гіга.

Добавлено через 5 минут 27 секунд:
Два Гіга для карти - це карти рівня 7850/7870/270Х або 650 Ті Буст/660/660Ті - максимум. Що вище, то реально може задіяти 3 Гіга. На прикладі БФ 4 та КОД ми бачимо, що навіть 7950 чудово прокачує текстури від 2200 до 2600 Мб.
Sergey771
Member

Повідомлення

Fetjoy

в воздухе не переобувайтесь :gigi:
ваш максимальный аргумент (нет прибавки Fps и потом Gpu загнется, все что более менее вы внятно смогли сказать)
есть загрузка памяти при большем количестве оной и при недостаточном (о чем и речь ),фактов ты не видишь (потребление памяти см. скриншот ,ограниченную выработку памяти при недостатке оной тоже тебе не удается разглядеть ) :gigi:

а если есть минимальный и средний Fps то не делайте глупых громких заявлений (я о количеству памяти )
Востаннє редагувалось 03.01.2014 18:58 користувачем Sergey771, всього редагувалось 1 раз.
Закрито