Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.08.2025 17:05Людь взагалі дупля не відбиває як працює цифра
Взагалі пофіг на ті дивані балачки, як працює цифра, немає часу. Взяв на тест Jcat Femto, перекинув кfлька БЖ, зрозуміло. Взяв на тест Neotech NEUB-1020, теж зрозуміло проти попереднього Ояйда. Ще є зворотній корисний тест, через тиждень повернути, як було. Усі ці диванні теорії пофіг, ділом треба займатися та мати практичний досвід, а не бла-бла-бла

Відправлено через 1 хвилину 43 секунди:
Hotspur: 12.08.2025 17:34які колонки навушники є ? звукова карта (буду називати ЦАП) звичайно гарна коробка зроблена цнотливими китаянками в цехах імперії але вона треба виключно після покупки дорогих навушників або акустики
Та нехай Асусь візьме для початку, не завантажуй людину :)
tablestikus
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 12.08.2025 16:43
Ostin: 12.08.2025 09:35а просто "з'їдаються" в тому вигляді, як дійшли.
Имитировать такое поведение очень просто. Вот два файла с PCM-звуком: в одном из них я примерно равномерно по всей длине инвертировал 0,001% случайных битов, а если быть точным, то 423 из 42 336 000 (30 секунд, 2 канала, 16 бит, 44100 Гц). Не берусь судить, достаточно ли этого количества ошибок для имитации гипотетического плохого кабеля, но такие артефакты заметит любой.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Досить сильно чути
Kirakishou
Member

Повідомлення

Yaroslav308: 12.08.2025 16:43Имитировать такое поведение очень просто. Вот два файла с PCM-звуком: в одном из них я примерно равномерно по всей длине инвертировал 0,001% случайных битов, а если быть точным, то 423 из 42 336 000 (30 секунд, 2 канала, 16 бит, 44100 Гц). Не берусь судить, достаточно ли этого количества ошибок для имитации гипотетического плохого кабеля, но такие артефакты заметит любой.
Давайте краще подумаємо, як це перевірити на практиці. Я придумав таке – подати на ЦАП файл і записати його, а потім порівняти два цих файли. Взяти самий поганий на вашу думку кабель, який не відповідає специфікаціям, у якого немає феритового магніту, покласти його біля силового кабелю, щоб той дав наводки 50 герц. Або навіть обмотати його навколо силового кабелю. Можна подати якийсь простий звук, щоб його легше було порівняти з оригіналом.
Я теж думаю, що ЦАП перевіряє контрольну суму пакету даних, але не запрошує повторний пакет, а просто або пропускає його, або грає, як є, або якось намагається виправити його.
Перевірити це однозначно якось можна. Я поки що придумав такий спосіб. Може хтось знає кращий, то запропонуйте. Сам зробити це не можу, бо у мене немає ЦАПу, який підключається по USB, тому надіюся, щось хтось зацікавлений в темі зможе це зробити.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.08.2025 20:04 але не запрошує повторний пакет
Нічого він не запрошує, це не ізернет, це потокова передача даних
Kirakishou: 12.08.2025 20:04або якось намагається виправити його
Може апроксімірує, перераховує проміжок
Kirakishou: 12.08.2025 20:04Я придумав таке – подати на ЦАП файл і записати його, а потім порівняти два цих файли
1. З виходу цапу
2. Контрольний замір - мікрофон/колонки

Принтерний кабель за $2 проти Угріну побутового за 10, можу подарувати. Колись купував, що перевірити чи можна отримати комфортний на мій смак звук за копійки. Отримав медальку "Молодець".

Але з дешману:
1. Inakustik Premium USB A - чув гарні здивовані відгуки
2. PYST Cables - був в мене с пів року. Непогано, до купи купував, щоб окремо не виносити мозок
Kirakishou
Member

Повідомлення

Radio Bay
На форумі Headphones.com є тема, де Torq пояснює, як це працює. Дані передаються пакетами. Коли ЦАП отримує битий пакет даних, то в залежності від ЦАПа він або пропускає його і чекає наступний – в цей час ви чуєте тишу, або грає, як є – ви чуєте всякі клацання, або грає його з меншим рівнем гучності – клацання є, але вони тихі. Там же він пише про те, що перевіряв дешевий кабель з амазону, який відповідає специфікаціям USB 2.0, і за дні перевірки не було жодної помилки. А величезна кількість аудіофільских кабелів, які не відповідають специфікаціям USB 2.0, дають помилки. Для тих, у кого немає спеціального обладнання, він рекомендує перевіряти кабелі наступним чином: підключити до кабелю флешку або карман з жорстким диском і подивитися на швидкість копіювання файлів. Якщо швидкість менша, ніж зазвичай, значить кабель дає багато помилок і пакети запрошуються повторно, через що падає швидкість передавання файлу. Доволі пізнавальна тема.

Дякую за посилання, але я маю PCI-E звукову карту та навушники. Я вважаю, що на ПК треба слухати музику на PCI-E звуковій карті, тому для мене проблема вибору кабелю не стоїть. Але навіть якщо б у мене була USB звукова карта чи ЦАП, я б не купував аудіофільський кабель. Якби через невідповідний кабель там були якісь клацання, я б просто купив звичайний кабель, який відповідає специфікаціям USB 2.0.

До речі, пил на вінілі також клацає, але це не заважає деяким людям називати вініл найкращим варіантом прослуховування музики.
Hotspur
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.08.2025 22:14Там же він пише про те, що перевіряв дешевий кабель з амазону, який відповідає специфікаціям USB 2.0, і за дні перевірки не було жодної помилки. А величезна кількість аудіофільских кабелів, які не відповідають специфікаціям USB 2.0, дають помилки.
вітаю в реальному житті :beer:

Відправлено через 53 секунди:
Kirakishou: 12.08.2025 22:14 я маю PCI-E звукову карту та навушники. Я вважаю, що на ПК треба слухати музику на PCI-E звуковій карті
помилка

Відправлено через 35 секунд:
Kirakishou: 12.08.2025 22:14якщо б у мене була USB звукова карта чи ЦАП, я б не купував аудіофільський кабель. Якби через невідповідний кабель там були якісь клацання, я б просто купив звичайний кабель, який відповідає специфікаціям USB 2.0.
будь який фірмовий югрін з алі за 3-5-10 доларів
vitamir
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.08.2025 22:14 Я вважаю, що на ПК треба слухати музику на PCI-E звуковій карті, тому для мене проблема вибору кабелю не стоїть. Але навіть якщо б у мене була USB звукова карта чи ЦАП, я б не купував аудіофільський кабель. Якби через невідповідний кабель там були якісь клацання, я б просто купив звичайний кабель, який відповідає специфікаціям USB 2.0.
А я вважаю, що на ПК треба слухати музику на PCI звуковій карті. Бо на одне цифрове перетворення потоку даних, що наприкінці тракту стане звуком, менше. Бо DSP на більшості звукових карт PCI-naitive, а на тих, де фізичний інтерфейс PCI-E, встановлено додаткову мікросхему перетворювача інтерфйсу, що додасть джиттера та головняка з драйверами. Тому, з поміж АСУСів я би вибирав ST, D2 і таке інше. Але ж куди б її сьогодні запхнути? Гусари, мовчати! Китайці виготовляють досить відповідні спеціалізовані перехідники з окремим живленням, зокрема.
Але USB все одно дозволяє отримати кращий результат за звуком. Але не будь-який, а лише так звані асинхронні USB інтерфейси. Це також реалізовано всередині спеціалізованих мікросхем, про що можна довідатись зі специфікаціїї на зовнішній ЦАП, чи комбайн.
Це таки мій практичний досвід.
StTechnik
Member

Повідомлення

От вы тут сатанизм развели. :D
Насчет проводов. Особенно USB. Ну блин. Не верю я в магию «аудиофильских» USB проводов. Достаточно что бы он был норм качества, не в мм толщиной и качественно сделан. Того же UGREEN вполне достаточно. Для тех кто «з багатої сімʼї» есть Audioquest.
Насчет pci, pci-e - это для застрявших в прошлом. У меня встройка в мать наверно по классу выше этих музейных экспонатов.
Сейчас вот обновил понимание что есть на рынке - походу я свой ЦАП менять еще лет 5 точно не буду. Как для сценария «звук из компа» в отличном качестве - перекрывает все потребности.
Radio Bay
Member

Повідомлення

vitamir: 12.08.2025 22:41Але USB все одно дозволяє отримати кращий результат за звуком
Ще важливий момент - незалежне живлення та відокремлення. Девайс не збирає усі наведення навкруги, по живлення та взагалі. У плані вад та наведень комп, то люта лють, це одне велике наведення. Тому, наприклад, на компах чисто під музику роблять даунклок, я не можу собі такого дозволить, тому фіксована 3,5Ггц.
99% forever
Зображення
tablestikus
Member

Повідомлення

vitamir: 12.08.2025 22:41 Але ж куди б її сьогодні запхнути?
На днях була тема про те як апгрейдити старий комп і залишити його якість звуку)

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
До речі, а якщо кабель не 2.0 специфікації, а 3.0 чи 4.0?
Kirakishou
Member

Повідомлення

vitamir
Чим ваші китайські перехідники зі спеціалізованими мікросхемами відрізняються від спеціалізованих мікросхем на PCI-E звуковій карті? І там, і там – якийсь костиль. Якщо немає іншого вибору, а саме материнських плат з PCI інтерфейсом, то користуємося тим, що є. Проблем з драйверами для моєї звукової карти немає, все чудово працює вже четвертий чи п’ятий рік.
Я слухаю музику, а не кабелі чи перехідники. Мені моєї AE-5 Plus разом з DT 770 PRO вистачає з запасом. Загалом для мене більше значення має саме якість навушників. Щоб були комфортні для того, щоб сидіти в них цілий день. Щоб не було проблем замінити амбушури чи наголів’я. І щоб мали хоч якийсь відносно пристойний звук. Поки що DT 770 PRO зі всіма цими завданнями справляються.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.08.2025 23:10Чим ваші китайські перехідники зі спеціалізованими мікросхемами відрізняються від спеціалізованих мікросхем на PCI-E звуковій карті?
Тут треба мати особистий досвід
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay
Ще важливий момент - незалежне живлення та відокремлення. Девайс не збирає усі наведення навкруги, по живлення та взагалі.
Вот честно, питаю цап по тому же USB. Чисто из практичных соображений отсутствие лишнего провода. Никаких паразитных звуков не вижу/не слышу. Может я не прав конечно, но… завтра уши новые приедут - послушаю внимательно. 🙄
tablestikus
До речі, а якщо кабель не 2.0 специфікації, а 3.0 чи 4.0?
Еще лучше. Логично рассуждаем - предназначены для более высоких скоростей и соответственно требования выше.
Hotspur
Member

Повідомлення

StTechnik: 12.08.2025 22:58Достаточно что бы он был норм качества, не в мм толщиной и качественно сделан.
так. просто товсті провода

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
Kirakishou: 12.08.2025 23:10Я слухаю музику, а не кабелі чи перехідники. Мені моєї AE-5 Plus разом з DT 770 PRO вистачає з запасом.
770 не вершина ланцюга. якщо послухати якісь детальні Синхайзери НД 600 в тебе думка зміниться побіжиш за новою картою. а НД 600 також не вершина

Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
tablestikus: 12.08.2025 23:06До речі, а якщо кабель не 2.0 специфікації, а 3.0 чи 4.0?
головне екранування+товсті дроти. тільки дивитись реальну розпаковку шо там всередині. теоретично має бути краще
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 12.08.2025 23:14Никаких паразитных звуков не вижу/не слышу
А наводки не слышны, они как тот суслик, не видишь, а он есть. Как-то на предыдущих мультимедийниках, мы с камрадом решали апнуть Ш-образный транс на тор. Места мало, втулили. Вродо норм, но потом я как-то сделал погромче и услышал тихий фон. Так не слышно. Думали, гадали, головняк, я предложил кардинальное решение - вывесить транс сзади наружу и как же они вдруг чисто заграли, вообще другой уровень, там что суслик есть
Kirakishou
Member

Повідомлення

StTechnik
StTechnik: 12.08.2025 22:58У меня встройка в мать наверно по классу выше этих музейных экспонатов.
Мене цілком влаштувала б вбудована звукова Realtek S1200A, але вона не розкачає мої навушники. Потрібно купувати підсилювач для навушників. Я не дуже люблю всякі приблуди, які постійно мають бути увімкнені або в USB, або в розетку, тому прийняв рішення взяти звукову з підсилювачем для навушників. Працює чудово.

tablestikus
tablestikus: 12.08.2025 23:06До речі, а якщо кабель не 2.0 специфікації, а 3.0 чи 4.0?
USB 3.0 забезпечує більшу швидкість передачі даних, тобто вимоги до якості кабелю ще більші, ніж в USB 2.0, тому має бути ще краще.
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay
Я завтра послушаю внимательно :rolleyes:
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay
Я завтра послушаю внимательно :rolleyes:

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Kirakishou
Я не дуже люблю всякі приблуди, які постійно мають бути увімкнені або в USB, або в розетку
У меня теща тоже любит все из розеток выключать. :D
vitamir
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.08.2025 23:10 Чим ваші китайські перехідники зі спеціалізованими мікросхемами відрізняються від спеціалізованих мікросхем на PCI-E звуковій карті? І там, і там – якийсь костиль.
Милиці також бувають різної конструкці. Що впливає на зручність користування ними.
Kirakishou: 12.08.2025 23:10 Якщо немає іншого вибору, а саме материнських плат з PCI інтерфейсом, то користуємося тим, що є. Проблем з драйверами для моєї звукової карти немає, все чудово працює вже четвертий чи п’ятий рік.
Я слухаю музику, а не кабелі чи перехідники.
Ви не повірите, але я також. Але, рік так двадцять п'ятий. Так вже сталось.
Kirakishou: 12.08.2025 23:10 Мені моєї AE-5 Plus разом з DT 770 PRO вистачає з запасом. Загалом для мене більше значення має саме якість навушників. Щоб були комфортні для того, щоб сидіти в них цілий день. Щоб не було проблем замінити амбушури чи наголів’я. І щоб мали хоч якийсь відносно пристойний звук. Поки що DT 770 PRO зі всіма цими завданнями справляються.
Я слухаю крізь Audio Technica ATH-W1000 та Dr.DAC2 від Audiotrak.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 12.08.2025 23:20головне екранування+товсті дроти. тільки дивитись реальну розпаковку шо там всередині. теоретично має бути краще
Так, конструкція важлива. До речі Ugreen, за це респект, показує конструкцію.
Ці пишуть з чого, в мене був D+ Class S
StTechnik: 12.08.2025 23:14Логично рассуждаем - предназначены для более высоких скоростей и соответственно требования выше
Спецификации - это сферический конь в вакууме. В каких условиях, как каком расстоянии? 20см или 2м - большая разница для USB кабеля
Відповісти