Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
tablestikus
Member

Scoffer: 12.08.2025 10:08 tablestikus
Ostin
USB, якщо не рахувати ід пристроїв, нічо не знає ні про які аудіо, йому глибоко пофігу. USB має 4 режими: control, interrupt, bulk i isochronous. З першими двома думаю зрозуміло з назви, а в останні можна запхнути будь-які дані. В режимі bulk цілісність перевіряється і перезапитується апаратно. В isochronous перевіряється але не перезапитується, в одночас цей режим має купу своїх тарганів з синхронізаціями кадрів, подвійними буферизаціями і отим всим, його додали в спеки сильно пізніше, і, наскільки мені відомо, до останнього часу його мало що юзало. Також ВСІ режими USB підлягають джиттерам. Протокол не гарантує час доставки. Навіть в ізохроні, навіть з зовнішньою синхронізацією.
Ostin: 12.08.2025 09:35з'їдаються" в тому вигляді, як дійшли
Це максимально погана ідея. Помилка може бути в старших бітах, на слух такі артефакти будуть якоюсь пилорамою.
tablestikus: 12.08.2025 09:28що робити з цим перезапитаним - воно ж вже не треба.
А хто сказав шо USB - гарний транспорт для аудіо? :rotate:
Я ще раз дам добі специфікацію для USB Audio з офіційного сайту, ти можеш показати там підтвердження свої слів?
https://www.usb.org/document-library/au ... -agreement
Scoffer
Member

tablestikus
Ти дивишся не в ту книгу. Ця спека про програмну частину драйверів, а ми про апаратні девайси. Дивись в загальну спеку юсб.
https://www.usb.org/document-library/us ... cification
файл usb_20.pdf
Розділи 5.8, 5.12, та і взагалі інші 5 теж не завадить.
StTechnik
Member

Какая жаркая дискуссия :D
Не знаю чо там и как у кого - у меня драйвер ЦАПа умеет в USB вот так:
Screenshot 2025-08-12 104428.jpg

Я этим особо не экспериментировал, стоит по дефолту. Может потом поиграюсь попробую. Думаю разницу не пойму своими ушами.
Почти уверен что в других ЦАПАх в драйверах тоже что то похожее есть. Ну и - да. USB кабель качественный :D

Відправлено через 10 хвилин 33 секунди:
И есть у меня еще подозрение, что моя "встройка на материнке" настолько сурова что тоже умеет в Native DSD. Завтра попробую это подтвердить или опровергнуть. :) Микросхема ЦАП там стоит правильная, с поддержкой.
Radio Bay
Member

Scoffer: 12.08.2025 10:12Наскільки мені відомо топові аудіви саме цим і займаються
Ні чим там ніхто не займається. Нема пакетної передачі. До топових девайсів, коли бюджет дозволяє, ставлять оптимізовані спецкомпи. Щось таке
tablestikus
Member

Scoffer: 12.08.2025 10:40 tablestikus
Ти дивишся не в ту книгу. Ця спека про програмну частину драйверів, а ми про апаратні девайси. Дивись в загальну спеку юсб.
https://www.usb.org/document-library/us ... cification
файл usb_20.pdf
Розділи 5.8, 5.12, та і взагалі інші 5 теж не завадить.
Апаратні девайси працюють без драйверів?
Radio Bay
Member

StTechnik: 12.08.2025 10:58Думаю разницу не пойму своими ушами
У меня Safe есть, разницы не услышал
Scoffer
Member

tablestikus: 12.08.2025 11:00Апаратні девайси працюють без драйверів?
Повторна відправка пакетів виконується апаратно. Це не проблеми драйвера.
Radio Bay
Member

Scoffer: 12.08.2025 12:00Повторна відправка пакетів виконується апаратно
Тоді б якість USB виходів та з'єднань не мала впливу. Упс, не складається, "Л" = логика :D
Scoffer
Member

Radio Bay
Вона і не має впливу окрім замих запущених випадків коли починаються затупи незалежно від режиму передачі. Все сходиться. Л - логіка.
Radio Bay
Member

Scoffer: 12.08.2025 12:29Вона і не має впливу окрім замих запущених випадків коли починаються затупи незалежно від режиму передачі
Більше питань не маю :)
Scoffer
Member

Radio Bay
На жаль, коли писали спеки, з аудіофілами не радились. А то завезли б режим в якому шнурки радикально впливають на звук :lol:
Alex_Lord
Member

Подскажите недорогой аудиокарту чтоб чуть более давала нагрузку на колонку/наушники(громкость) и качество звука получше бы.
По минимуму какую брать чтоб почувствовать разницу?
Scoffer
Member

Radio Bay: 12.08.2025 10:59Нема пакетної передачі.
Зав'язуй зі своїми бреднями. USB це пакетний протокол вже на самому низькому апаратному рівні про що написано в спеці в тих розділах на які я вище дав посилання. Більш того, пакети в USB мають тенденцію об'єднуватись в кадри по декілька (як мінімум три) пакети тому що так покращується пропускна спроможність. Ніхто ніяких окремих бітиків-байтиків по USB не шле.

Відправлено через 4 хвилини 39 секунд:
Взагалі виросло якесь недолуге покоління аудіофілів. Я розумію що попереднє наярювало на S/PDIF або краще AES3 зі зворотнім тактуванням по i2c, так в тому хоч якийсь примарний ефект був, на слух все ще сумнівно, але хоча б апаратурою фіксувалось зниження джиттеру мало не до нуля. А тут у них юсб у них без пакетів і шнурки впливають. ХА-ХА-ХА.
Radio Bay
Member

Alex_Lord: 12.08.2025 12:46По минимуму какую брать чтоб почувствовать разницу?
Класс ASUS Xonar DX/D2 на вторичке. Почитать, как там с усилком для наушников
https://www.olx.ua/uk/elektronika/kompy ... ZbT4NP5rMe
tablestikus
Member

Scoffer: 12.08.2025 12:00
tablestikus: 12.08.2025 11:00Апаратні девайси працюють без драйверів?
Повторна відправка пакетів виконується апаратно. Це не проблеми драйвера.
Изображение
Alex_Lord
Member

Radio Bay: 12.08.2025 13:09
Alex_Lord: 12.08.2025 12:46По минимуму какую брать чтоб почувствовать разницу?
Класс ASUS Xonar DX/D2 на вторичке. Почитать, как там с усилком для наушников
https://www.olx.ua/uk/elektronika/kompy ... ZbT4NP5rMe
Спасибо,будем мониторить
Radio Bay
Member

Alex_Lord: 12.08.2025 14:31Спасибо,будем мониторить
Просто все уже давно с этих карт соскочили, так чтоб в деталях помнить, а не выдумывать, но класс указан верно, это известнуе карты. и цена демократичная, особенно, чтоб разобраться и не зарываться в кучу инфы. Единственное, там некоторые с усилком для ушей, а некоторые без, тут надо не опростоволоситься, но это чёткая и понятная характеристика, тут не надо быть специалистом

Відправлено через 1 хвилину 55 секунд:
tablestikus
:lol:
Yaroslav308
Member

Ostin: 12.08.2025 09:35а просто "з'їдаються" в тому вигляді, як дійшли.
Имитировать такое поведение очень просто. Вот два файла с PCM-звуком: в одном из них я примерно равномерно по всей длине инвертировал 0,001% случайных битов, а если быть точным, то 423 из 42 336 000 (30 секунд, 2 канала, 16 бит, 44100 Гц). Не берусь судить, достаточно ли этого количества ошибок для имитации гипотетического плохого кабеля, но такие артефакты заметит любой.
https://drive.google.com/drive/folders/ ... sp=sharing
Вложения
Снимок экрана 2025-08-12 162939.png
Scoffer
Member

Yaroslav308: 12.08.2025 16:43но такие артефакты заметит любой
От і я про те ж саме. А вони тут розповідають про якість шнурків і вплив на гітари. Людь взагалі дупля не відбиває як працює цифра.
Hotspur
Member

Scoffer: 12.08.2025 10:08 Запинання будуть розміром в пакет, ви точно це не пропустите. В жодному з варіантів гітара з барабаною грати якось інакше не стане.
звичайно стане. якщо будуть наводки і замість 010101 буде 1110001

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
StTechnik: 12.08.2025 10:58Ну и - да. USB кабель качественный
цифри Біллі. нам треба цифри

Відправлено через 52 секунди:
Alex_Lord: 12.08.2025 12:46 Подскажите недорогой аудиокарту чтоб чуть более давала нагрузку на колонку/наушники(громкость) и качество звука получше бы.
По минимуму какую брать чтоб почувствовать разницу?
які колонки навушники є ? звукова карта (буду називати ЦАП) звичайно гарна коробка зроблена цнотливими китаянками в цехах імперії але вона треба виключно після покупки дорогих навушників або акустики
Ответить