Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

Notebookcheck для вас жарт чи що?
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd
Изображение

https://www.overclockers.ua/ua/notebook ... 606wx/all/

Хоч би вже не ганьбився

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
pelia: 16.12.2025 16:18 Notebookcheck для вас жарт чи що?
Та ну, то сайт не сайт бо там тести не тести :D
yuriy_dd
Member

плани Apple щодо випуску нових пристроїв у 2026-2027 роках
Процесори:
Apple M5 Pro / Max / Ultra (T6050) — перша половина 2026
Apple A20 / A20 Pro (T8160) — вересень 2026
Apple M6 (T8152) — кінець 2026

M5 Ultra - буде явно цікавим

Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
AntonyKandaurov: 16.12.2025 17:20Хоч би вже не ганьбився
ви знову за своє? у своєму ж тексті фрази не бачите?
"яскравість екрана зафіксована на рівні"
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 16.12.2025 17:28ви знову за своє? у своєму ж тексті фрази не бачите?
"яскравість екрана зафіксована на рівні"
Що тобі не подобається? Ти кричиш що ноути від батарейки не тестять. я тобі кидаю скрін і посилання звідси на огляд місячної давнини - ти вже починаєш щось видумавати за зафіксовану яскравість. Ти вже зовсім того, не знаєш чого ти хочеш? :gigi:

Відправлено через 37 секунд:
yuriy_dd: 16.12.2025 16:10на інших сайтах, включно і на цьому - тести від батареї не роблять
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 16.12.2025 17:31Що тобі не подобається? Ти кричиш що ноути від батарейки не тестять
але ви в принципі відрізняєте тест швидко дії при роботі від батареї і тест автономності?
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 16.12.2025 18:42
AntonyKandaurov: 16.12.2025 17:31Що тобі не подобається? Ти кричиш що ноути від батарейки не тестять
але ви в принципі відрізняєте тест швидко дії при роботі від батареї і тест автономності?
То навіщо ти сюди припер свій власний тест автономності і коли тебе почали тицяти пикою в твої вигадані 28 годин то ти почав вже тут заливати про тести швидкодії. Може ти вже нарешті визначишся із тим що ти хочеш отримати у відповідь на свої питання? ;)
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 16.12.2025 18:59і коли тебе почали тицяти пикою в твої вигадані 28 годин
ви впевнені? бо ваша реакція як колись люди реагували на твердження що земля обертається навколо сонця
AntonyKandaurov: 16.12.2025 18:59то ти почав вже тут заливати про тести швидкодії
це різні речі - тут мова йде про те що x86 суттєво падає швидкодія при роботі від батареї
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 16.12.2025 20:12ви впевнені? бо ваша реакція як колись люди реагували на твердження що земля обертається навколо сонця
І, знову з'їзд до коней, тракторів, обертання сонця та інші тези які ми вже чули тисячу і один раз.
Так, я впевнений що твій скріншот це 16 годин роботи stand by із повністю вимкненими бездротовими сервісами, включеним максимальним енергозбереженням і забороною спати/гібернувати і нульовим навантаженням весь цей час.

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
yuriy_dd: 16.12.2025 20:12це різні речі - тут мова йде про те що x86 суттєво падає швидкодія при роботі від батареї
Цього ніхто не заперечує, від батареї падає швидкодія. Було би дивно якби було навпаки ;)

Відправлено через 6 хвилин 16 секунд:
Ти ж не будеш чисто мені записувати 16 годин відео аби я тобі повірив? Або все ж таки аби заткнути за комір якогось рандома на маленькому форумі ти наважешся?
Звісно що ні бо хто буде на мене витрачати свій час, логічно.
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 16.12.2025 20:27Так, я впевнений що твій скріншот це 16 годин роботи stand by
а як ви можете пояснити що скрін каже що екран був увімкнений?
AntonyKandaurov: 16.12.2025 20:27Цього ніхто не заперечує, від батареї падає швидкодія. Було би дивно якби було навпаки
але у АРМ швидкодії від батареї не падає
це вам вже дивно чи що ні?
AntonyKandaurov: 16.12.2025 20:27Ти ж не будеш чисто мені записувати 16 годин відео аби я тобі повірив?
звичайно що не буду по-перше М1 у мене вже нема, а MacBook air m4 він в роботі і я не можу виділитись стільки часу щоб провести тест
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 16.12.2025 20:52як ви можете пояснити що скрін каже що екран був увімкнений?
Екран в мінімум = працює. Головне все зайве вимкнути ;)
Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
yuriy_dd: 16.12.2025 20:52звичайно що не буду по-перше М1 у мене вже нема, а MacBook air m4 він в роботі і я не можу виділитись стільки часу щоб провести тест
А по третє людина не буде витрачати свій час аби щось довести рандому на форумі. Вуаля, ти познав дзен інтернет-суперечки . Можливо ;)

Відправлено через 50 секунд:
yuriy_dd: 16.12.2025 20:52але у АРМ швидкодії від батареї не падає
це вам вже дивно чи що ні?
От навіть ні на процентик не падає, авжеш.
yuriy_dd
Member

AntonyKandaurov: 16.12.2025 20:55Екран в мінімум = працює. Головне все зайве вимкнути
а якщо таке зробити на х86? отримаєте 28 год роботи екрану?
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd
Ні, не отримаємо. Навіщо задавати питання на які ти сам знаєш відповідь? :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Але сенсу в цьому 0.0 . Для роботи достатньо 8 годин автономки, для забавок треба екофлоу або інший варіант додаткового живлення. А 28 годин роботи екрану в мінімумі нікому не потрібні. А ютуб 28 годин твій мак не покрутить хоч як би ти не намагався довести зворотнє
artko
Member

Apple Macbook Air M1 (2020), Apple Macbook Air M4 (passive cooling), Asus Vivobook S 14 OLED
таблиця споживання у різних режимах.
power.jpg
Apple Macbook Air M1 (2020) - WiFi Websurfing 17h 10min, WiFi Websurfing 16h 00min
Apple Macbook Air M4 (passive cooling) - WiFi Websurfing 16h 13min, WiFi Websurfing max. Brightness 7h 05min
Asus Vivobook S 14 OLED - WiFi Websurfing 17h 10min, WiFi Websurfing max. Brightness 10h 57min

дані згідно
https://www.notebookcheck.net/Apple-Mac ... 057.0.html
https://www.notebookcheck.net/The-passi ... 534.0.html
https://www.notebookcheck.net/Asus-Vivo ... 243.0.html

так, я теж повірив в 28 годин екрану у арму :)
pelia
Member

notebookcheck це лайно, по версії пана Юрія, немає чого кидати сюди ці куплені тести (хоча вони колись і були упереджені за амд, було діло)
artko
Member

pelia
ну, я не знайшов інших швидко, де є вимірювання енергоспоживання у різних режимах та доволі багато тестів різних пристроїв в схожих умовах. може є ще хтось? порівняти можна буде.
yuriy_dd
Member

3 компа, кожен з швидкістю роботи з оперативкою на рівні 270 гб/с
всі на арм
місця для x86 нема :weep: :weep:

Відправлено через 46 хвилин 42 секунди:
ситуація для Нвідіа також погана - сильно дорожче повільніше і сильно більше споживає :weep: :weep:

і це лише проти М4 Про
але ще є М4 Мах
ну і новий М5 вже скоро

:super: :super:
pelia
Member

yuriy_dd: 17.12.2025 19:01 3 компа, кожен з швидкістю роботи з оперативкою на рівні 270 гб/с
всі на арм

І що це дасть мені на практиці? У мене локально проект буде збиратись на багато швидше? Чи може давінчі/АЕ/прем'єр буде швидше рендерити відео? Чи може гітлаб/жира/бітбакет/гітхаб буде працювати швиде на стільки щоб воно не тупило на стороні серверу коли я запускаю пайплайни і тикаю тикаю на кнопку "автомерж" і воно дійсно встигає за мною, а не тупо мержить (було багато разів, я швидший за респонс сервера)? Ні? Тоді який сенс
waryag
Member

yuriy_dd: 17.12.2025 19:473 компа, кожен з швидкістю роботи з оперативкою на рівні 270 гб/с
всі на арм
Який жах!
yuriy_dd: 17.12.2025 19:47ситуація для Нвідіа також погана - сильно дорожче повільніше і сильно більше споживає :weep: :weep:
Він настільки активно підлизував еплу, що я здивований, що відео викладене на ютубі, а не на порнхабі у тематичній категорії. :lol:
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 17.12.2025 19:47 всі на арм
А что он делает вообще в тесте? использует квантованyые нейросети? А если запустить FP16 или сколько там в оригинале? В данном случае ARM идет в довесок к видеокартам как специфическим ускорителям. Лень просматривать видео все, там есть тесты на разных значениях квантования и разном размере базы?
yuriy_dd
Member

pelia: 17.12.2025 19:50І що це дасть мені на практиці?
може й нічого не дасть, ця новина більше для поціновувачів прогресу, а конкретно для тих хто запускає локальні LLM, для кого важлива ціна, швидкість, споживання
до речі 100Вт/год - це 72 кВт/міс
pelia: 17.12.2025 19:50Чи може давінчі/АЕ/прем'єр буде швидше рендерити відео?
саме так, якщо ви використовуєте можливості що задіюють AI. Ви знаєте де це застосовується - чи як завжди ваші знання знову погані? Вам допомогти це поправити, чи самі пошукаєте?
waryag: 17.12.2025 21:33Він настільки активно підлизував еплу
яким чином? озвучуючи реальні результати тестів? :spy:

Відправлено через 33 хвилини 42 секунди:
пс: до речі пристрій для вимірювання споживаної потужності - в мене такий точно як у автора відео

Відправлено через 7 хвилин 58 секунд:
yuriy_dd: 12.12.2025 00:52не хватає докумекати що я маками користуюся понад 10 років?
а як можна за 10 років не прийти до очевидного висновку - навіщо купувати дорогезні макбук про - які реально тротлять?
дешевше і краще купити мак студію + для мобільності (якщо реально треба) макбук ейр
якраз знайшов відео на підтвердження своїх слів:

Ответить