Новости
Последние статьи и обзоры
Прогрес ARM процесорів
-
pelia
Member
Notebookcheck для вас жарт чи що?
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd

https://www.overclockers.ua/ua/notebook ... 606wx/all/
Хоч би вже не ганьбився
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:

https://www.overclockers.ua/ua/notebook ... 606wx/all/
Хоч би вже не ганьбився
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Та ну, то сайт не сайт бо там тести не тестиpelia: ↑ 16.12.2025 16:18 Notebookcheck для вас жарт чи що?
-
yuriy_dd
Member
плани Apple щодо випуску нових пристроїв у 2026-2027 роках
Процесори:
Apple M5 Pro / Max / Ultra (T6050) — перша половина 2026
Apple A20 / A20 Pro (T8160) — вересень 2026
Apple M6 (T8152) — кінець 2026
M5 Ultra - буде явно цікавим
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
"яскравість екрана зафіксована на рівні"
Процесори:
Apple M5 Pro / Max / Ultra (T6050) — перша половина 2026
Apple A20 / A20 Pro (T8160) — вересень 2026
Apple M6 (T8152) — кінець 2026
M5 Ultra - буде явно цікавим
Відправлено через 2 хвилини 54 секунди:
ви знову за своє? у своєму ж тексті фрази не бачите?AntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 17:20Хоч би вже не ганьбився
-
AntonyKandaurov
Member
Що тобі не подобається? Ти кричиш що ноути від батарейки не тестять. я тобі кидаю скрін і посилання звідси на огляд місячної давнини - ти вже починаєш щось видумавати за зафіксовану яскравість. Ти вже зовсім того, не знаєш чого ти хочеш?yuriy_dd: ↑ 16.12.2025 17:28ви знову за своє? у своєму ж тексті фрази не бачите?
Відправлено через 37 секунд:
yuriy_dd: ↑ 16.12.2025 16:10на інших сайтах, включно і на цьому - тести від батареї не роблять
-
yuriy_dd
Member
але ви в принципі відрізняєте тест швидко дії при роботі від батареї і тест автономності?AntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 17:31Що тобі не подобається? Ти кричиш що ноути від батарейки не тестять
-
AntonyKandaurov
Member
То навіщо ти сюди припер свій власний тест автономності і коли тебе почали тицяти пикою в твої вигадані 28 годин то ти почав вже тут заливати про тести швидкодії. Може ти вже нарешті визначишся із тим що ти хочеш отримати у відповідь на свої питання?yuriy_dd: ↑ 16.12.2025 18:42але ви в принципі відрізняєте тест швидко дії при роботі від батареї і тест автономності?AntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 17:31Що тобі не подобається? Ти кричиш що ноути від батарейки не тестять
-
yuriy_dd
Member
ви впевнені? бо ваша реакція як колись люди реагували на твердження що земля обертається навколо сонцяAntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 18:59і коли тебе почали тицяти пикою в твої вигадані 28 годин
це різні речі - тут мова йде про те що x86 суттєво падає швидкодія при роботі від батареїAntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 18:59то ти почав вже тут заливати про тести швидкодії
-
AntonyKandaurov
Member
І, знову з'їзд до коней, тракторів, обертання сонця та інші тези які ми вже чули тисячу і один раз.yuriy_dd: ↑ 16.12.2025 20:12ви впевнені? бо ваша реакція як колись люди реагували на твердження що земля обертається навколо сонця
Так, я впевнений що твій скріншот це 16 годин роботи stand by із повністю вимкненими бездротовими сервісами, включеним максимальним енергозбереженням і забороною спати/гібернувати і нульовим навантаженням весь цей час.
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
Цього ніхто не заперечує, від батареї падає швидкодія. Було би дивно якби було навпакиyuriy_dd: ↑ 16.12.2025 20:12це різні речі - тут мова йде про те що x86 суттєво падає швидкодія при роботі від батареї
Відправлено через 6 хвилин 16 секунд:
Ти ж не будеш чисто мені записувати 16 годин відео аби я тобі повірив? Або все ж таки аби заткнути за комір якогось рандома на маленькому форумі ти наважешся?
Звісно що ні бо хто буде на мене витрачати свій час, логічно.
-
yuriy_dd
Member
а як ви можете пояснити що скрін каже що екран був увімкнений?AntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 20:27Так, я впевнений що твій скріншот це 16 годин роботи stand by
але у АРМ швидкодії від батареї не падаєAntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 20:27Цього ніхто не заперечує, від батареї падає швидкодія. Було би дивно якби було навпаки
це вам вже дивно чи що ні?
звичайно що не буду по-перше М1 у мене вже нема, а MacBook air m4 він в роботі і я не можу виділитись стільки часу щоб провести тестAntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 20:27Ти ж не будеш чисто мені записувати 16 годин відео аби я тобі повірив?
-
AntonyKandaurov
Member
Екран в мінімум = працює. Головне все зайве вимкнутиyuriy_dd: ↑ 16.12.2025 20:52як ви можете пояснити що скрін каже що екран був увімкнений?
Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
А по третє людина не буде витрачати свій час аби щось довести рандому на форумі. Вуаля, ти познав дзен інтернет-суперечки . Можливоyuriy_dd: ↑ 16.12.2025 20:52звичайно що не буду по-перше М1 у мене вже нема, а MacBook air m4 він в роботі і я не можу виділитись стільки часу щоб провести тест
Відправлено через 50 секунд:
От навіть ні на процентик не падає, авжеш.
-
yuriy_dd
Member
а якщо таке зробити на х86? отримаєте 28 год роботи екрану?AntonyKandaurov: ↑ 16.12.2025 20:55Екран в мінімум = працює. Головне все зайве вимкнути
-
AntonyKandaurov
Member
yuriy_dd
Ні, не отримаємо. Навіщо задавати питання на які ти сам знаєш відповідь?
Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Але сенсу в цьому 0.0 . Для роботи достатньо 8 годин автономки, для забавок треба екофлоу або інший варіант додаткового живлення. А 28 годин роботи екрану в мінімумі нікому не потрібні. А ютуб 28 годин твій мак не покрутить хоч як би ти не намагався довести зворотнє
Ні, не отримаємо. Навіщо задавати питання на які ти сам знаєш відповідь?
Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Але сенсу в цьому 0.0 . Для роботи достатньо 8 годин автономки, для забавок треба екофлоу або інший варіант додаткового живлення. А 28 годин роботи екрану в мінімумі нікому не потрібні. А ютуб 28 годин твій мак не покрутить хоч як би ти не намагався довести зворотнє
-
artko
Member
Apple Macbook Air M1 (2020), Apple Macbook Air M4 (passive cooling), Asus Vivobook S 14 OLED
таблиця споживання у різних режимах. Apple Macbook Air M1 (2020) - WiFi Websurfing 17h 10min, WiFi Websurfing 16h 00min
Apple Macbook Air M4 (passive cooling) - WiFi Websurfing 16h 13min, WiFi Websurfing max. Brightness 7h 05min
Asus Vivobook S 14 OLED - WiFi Websurfing 17h 10min, WiFi Websurfing max. Brightness 10h 57min
дані згідно
https://www.notebookcheck.net/Apple-Mac ... 057.0.html
https://www.notebookcheck.net/The-passi ... 534.0.html
https://www.notebookcheck.net/Asus-Vivo ... 243.0.html
так, я теж повірив в 28 годин екрану у арму
таблиця споживання у різних режимах. Apple Macbook Air M1 (2020) - WiFi Websurfing 17h 10min, WiFi Websurfing 16h 00min
Apple Macbook Air M4 (passive cooling) - WiFi Websurfing 16h 13min, WiFi Websurfing max. Brightness 7h 05min
Asus Vivobook S 14 OLED - WiFi Websurfing 17h 10min, WiFi Websurfing max. Brightness 10h 57min
дані згідно
https://www.notebookcheck.net/Apple-Mac ... 057.0.html
https://www.notebookcheck.net/The-passi ... 534.0.html
https://www.notebookcheck.net/Asus-Vivo ... 243.0.html
так, я теж повірив в 28 годин екрану у арму
-
pelia
Member
notebookcheck це лайно, по версії пана Юрія, немає чого кидати сюди ці куплені тести (хоча вони колись і були упереджені за амд, було діло)
-
artko
Member
pelia
ну, я не знайшов інших швидко, де є вимірювання енергоспоживання у різних режимах та доволі багато тестів різних пристроїв в схожих умовах. може є ще хтось? порівняти можна буде.
ну, я не знайшов інших швидко, де є вимірювання енергоспоживання у різних режимах та доволі багато тестів різних пристроїв в схожих умовах. може є ще хтось? порівняти можна буде.
-
yuriy_dd
Member
3 компа, кожен з швидкістю роботи з оперативкою на рівні 270 гб/с
всі на арм
місця для x86 нема
Відправлено через 46 хвилин 42 секунди:
ситуація для Нвідіа також погана - сильно дорожче повільніше і сильно більше споживає
і це лише проти М4 Про
але ще є М4 Мах
ну і новий М5 вже скоро

всі на арм
місця для x86 нема
Відправлено через 46 хвилин 42 секунди:
ситуація для Нвідіа також погана - сильно дорожче повільніше і сильно більше споживає
і це лише проти М4 Про
але ще є М4 Мах
ну і новий М5 вже скоро
-
pelia
Member
І що це дасть мені на практиці? У мене локально проект буде збиратись на багато швидше? Чи може давінчі/АЕ/прем'єр буде швидше рендерити відео? Чи може гітлаб/жира/бітбакет/гітхаб буде працювати швиде на стільки щоб воно не тупило на стороні серверу коли я запускаю пайплайни і тикаю тикаю на кнопку "автомерж" і воно дійсно встигає за мною, а не тупо мержить (було багато разів, я швидший за респонс сервера)? Ні? Тоді який сенсyuriy_dd: ↑ 17.12.2025 19:01 3 компа, кожен з швидкістю роботи з оперативкою на рівні 270 гб/с
всі на арм
місця для x86 нема![]()
![]()
-
waryag
Member
Який жах!yuriy_dd: ↑ 17.12.2025 19:473 компа, кожен з швидкістю роботи з оперативкою на рівні 270 гб/с
всі на арм
місця для x86 нема![]()
Він настільки активно підлизував еплу, що я здивований, що відео викладене на ютубі, а не на порнхабі у тематичній категорії.yuriy_dd: ↑ 17.12.2025 19:47ситуація для Нвідіа також погана - сильно дорожче повільніше і сильно більше споживає![]()
![]()
-
Alexsandr
Member
А что он делает вообще в тесте? использует квантованyые нейросети? А если запустить FP16 или сколько там в оригинале? В данном случае ARM идет в довесок к видеокартам как специфическим ускорителям. Лень просматривать видео все, там есть тесты на разных значениях квантования и разном размере базы?
-
yuriy_dd
Member
може й нічого не дасть, ця новина більше для поціновувачів прогресу, а конкретно для тих хто запускає локальні LLM, для кого важлива ціна, швидкість, споживанняpelia: ↑ 17.12.2025 19:50І що це дасть мені на практиці?
до речі 100Вт/год - це 72 кВт/міс
саме так, якщо ви використовуєте можливості що задіюють AI. Ви знаєте де це застосовується - чи як завжди ваші знання знову погані? Вам допомогти це поправити, чи самі пошукаєте?pelia: ↑ 17.12.2025 19:50Чи може давінчі/АЕ/прем'єр буде швидше рендерити відео?
яким чином? озвучуючи реальні результати тестів?waryag: ↑ 17.12.2025 21:33Він настільки активно підлизував еплу
Відправлено через 33 хвилини 42 секунди:
пс: до речі пристрій для вимірювання споживаної потужності - в мене такий точно як у автора відео
Відправлено через 7 хвилин 58 секунд:
якраз знайшов відео на підтвердження своїх слів:yuriy_dd: ↑ 12.12.2025 00:52не хватає докумекати що я маками користуюся понад 10 років?
а як можна за 10 років не прийти до очевидного висновку - навіщо купувати дорогезні макбук про - які реально тротлять?
дешевше і краще купити мак студію + для мобільності (якщо реально треба) макбук ейр