Новини
Останні статті і огляди
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
fludimir
Member
Cirax
Брал вообще за 400 в локальном магазине, но не суть
Не спорю, но я то писал именно о своём инверторе, которого с головой достаточно для 600вт нагрузки
И реле напряжения на входе и узо должны быть в любом приличном щитке независимо от наличия в нём инверторов, 300В на входе не любит никакая техника. Зато, как оказалось, у недорогого китайского инвертора рабочий диапазон 90-270В
Да, но в данной ситуации 6квт не нужно. Кстати почему 3х6 - зачем вести землю от инвертора?
Не спорю, но я то писал именно о своём инверторе, которого с головой достаточно для 600вт нагрузки
И реле напряжения на входе и узо должны быть в любом приличном щитке независимо от наличия в нём инверторов, 300В на входе не любит никакая техника. Зато, как оказалось, у недорогого китайского инвертора рабочий диапазон 90-270В
Да, но в данной ситуации 6квт не нужно. Кстати почему 3х6 - зачем вести землю от инвертора?
-
Hotspur
Member
fludimir: ↑ 11.11.2025 03:48Ну окей, вот для сравнения конкретно мои затраты (лето 2024):
Короткие 25мм2 кабеля с наконечниками + держатель с предохранителем 250А - 800грн (брал все вместе у форумчанина). Опытным путем проверено что даже мой максимальный ток в 150А не перегревает кабеля длиной всего в 25см.
Кабель 3х2.5 на вход инвертора, 2х2.5 на выход - всего пара метров тк под щитком - 100грн
Обычный автомат на линию питания инвертора - 200грн . Инвертор как потребитель ничем не отличается от других устройств, двухполюсный автомат тут явно не нужен
Двухполюсный автомат на выходе инвертора - 400грн (у меня его нет тк дальше линия с узо и автоматами, но для безопасности добавим)
переключатель 1-2-0 hager 40А - 500грн
Итого две тысячи в сумме, если без интеграции в щиток - 1400
оце порахуй
Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
41 долар 314 ячейки. ссилки не буде. доставка з Китаюstrang: ↑ 11.11.2025 11:17 які зараз актуальні варіанти/ціни/посилання прикупити 8 банок 280-314Ah банок для самозбору?
україна або європа (під доставку meest).
шось не зовсім трешове.
-
Z440_User
Member
Шановне панство, читаючи та вивчаючі тему з'явилося декілька питань стосовно АКБ та "ДБЖ" (саме в лапках), ну і з оглядом на поточні графіки, наприклад мій на сьогодні:
Отже:
наявний ДБЖ
1.) Наявний повністю автоматичний інтерактивний ДБЖ немає жодних налаштувань окрім обмеження максимального струму заряду відповідно до АКБ.
2.) Максимальний струм заряду 30А. Зарядний алгоритм роботи під свинцеві АКБ.
3.) Поріг розряду АКБ після якого ДБЖ автоматично вимикається - 10,5В. Можна примусово увімкнути і розрядити АКБ до 10,0В після чого ДБЖ вимкнеться і заблокується поки трохи не зарядить АКБ. Тобто інверторна частина ДБЖ також під свинцеві АКБ.
Я так розумію що lifepo з їх BMS я із своїм ДБЖ не зможу поженити, та і 30А максимального струму заряду мені сильної погоди з ліферами не зроблять, враховуючи що зарядник ДБЖ їх буде заряджати за логікою свинцевого АКБ. Так?
P.S. Поки що другий рік тримаюся з 2 по 100А*г автомобільні стартерні для авто із функцією старт-стоп. Струм заряду обмежено на 20А, на такий графік вистачає впритик при споживанні в межах 200-300Вт, але після другого блоку без світла потрібно хоча б 7 годин світла.
Гібридник:
1.) Коли є світло, перші 3-4 години воно в межах 170-190В, потім зростає до 200В якщо не настав наступний блок вимкнення. До тогож ще може стрибати, точніше провалюватись до 160В.
2.) Є семисторний стаб на стіні, який реагує на перепади да має діапазон 110-290В, але і реагує на імпульсне велике навантаження, від зварювального інвертора пішов у захист.
3.) Проводка із шкафом заштукатурені та приховані, в щитку місця для чогось нового немає. Ввідна сторона на кабелі 6мм.кв. Кабель з вулиці йде на стаб, зі стаба в щиток. заштукатурений в стіні під прихований монтаж. Тобто сильно по проводах без нарощування не розгонишся.
4.) Головне це живлення фазозалежного котла (справжній нуль, який завжди на одному проводі і не змінює своє розташування, синусоїда), живлення насосної станції на воду (звічайний асинхроний двигун 250Вт).
5.) Робота системи без участі, максимум - перемкнув будинок на режим "ДБЖ" та пішов з хати, а воно там само все робить.
Я так розумію що із такою вхідною напругою я з одним гібридником не виживу і треба чіпляти його після стабу, але при імпульсах зарядки в 50+А для заряду ліфера, стаб буде намагатися витягти просадку вхідного живлення відповідно імпульсами і я отримаю резонанс і вимикання гібридника/стаба.
Наприклад, якщо вхідне у мене 190В, вмикається електродуховка - вхідне просідає до 180В - духовка тени вимикає - вхідне підскакує до 195-197В і падає до 190В. Вихід із стаба при цьому коливається в межах 220-224В.
Коротше, я не знаю в яку сторону дивитися...
П.С. СЕС не пропонувати, про цей шлях я знаю
наявний ДБЖ
1.) Наявний повністю автоматичний інтерактивний ДБЖ немає жодних налаштувань окрім обмеження максимального струму заряду відповідно до АКБ.
3.) Поріг розряду АКБ після якого ДБЖ автоматично вимикається - 10,5В. Можна примусово увімкнути і розрядити АКБ до 10,0В після чого ДБЖ вимкнеться і заблокується поки трохи не зарядить АКБ. Тобто інверторна частина ДБЖ також під свинцеві АКБ.
Я так розумію що lifepo з їх BMS я із своїм ДБЖ не зможу поженити, та і 30А максимального струму заряду мені сильної погоди з ліферами не зроблять, враховуючи що зарядник ДБЖ їх буде заряджати за логікою свинцевого АКБ. Так?
P.S. Поки що другий рік тримаюся з 2 по 100А*г автомобільні стартерні для авто із функцією старт-стоп. Струм заряду обмежено на 20А, на такий графік вистачає впритик при споживанні в межах 200-300Вт, але після другого блоку без світла потрібно хоча б 7 годин світла.
Гібридник:
1.) Коли є світло, перші 3-4 години воно в межах 170-190В, потім зростає до 200В якщо не настав наступний блок вимкнення. До тогож ще може стрибати, точніше провалюватись до 160В.
2.) Є семисторний стаб на стіні, який реагує на перепади да має діапазон 110-290В, але і реагує на імпульсне велике навантаження, від зварювального інвертора пішов у захист.
3.) Проводка із шкафом заштукатурені та приховані, в щитку місця для чогось нового немає. Ввідна сторона на кабелі 6мм.кв. Кабель з вулиці йде на стаб, зі стаба в щиток. заштукатурений в стіні під прихований монтаж. Тобто сильно по проводах без нарощування не розгонишся.
4.) Головне це живлення фазозалежного котла (справжній нуль, який завжди на одному проводі і не змінює своє розташування, синусоїда), живлення насосної станції на воду (звічайний асинхроний двигун 250Вт).
5.) Робота системи без участі, максимум - перемкнув будинок на режим "ДБЖ" та пішов з хати, а воно там само все робить.
Я так розумію що із такою вхідною напругою я з одним гібридником не виживу і треба чіпляти його після стабу, але при імпульсах зарядки в 50+А для заряду ліфера, стаб буде намагатися витягти просадку вхідного живлення відповідно імпульсами і я отримаю резонанс і вимикання гібридника/стаба.
Наприклад, якщо вхідне у мене 190В, вмикається електродуховка - вхідне просідає до 180В - духовка тени вимикає - вхідне підскакує до 195-197В і падає до 190В. Вихід із стаба при цьому коливається в межах 220-224В.
П.С. СЕС не пропонувати, про цей шлях я знаю
-
Геральт
Member
Чому? Вже мабуть 2й рік працює "свинцевий" Eleks kulon разом з 280A ліфером. На ДБЖ виставив 20А, почастішають відключення, виставлю макс- 30А. На BMS обмежив загальну напругу до 13,5. На банках тримається десь 3,35-3,4. Ну, недозаряджені трохи. Їм же краще. При поточному споживанні (котел, ноут, монітор, роутер) ємності спокійно вистарчає на кілька циклів відключень.Z440_User: ↑ 11.11.2025 15:12 Я так розумію що lifepo з їх BMS я із своїм ДБЖ не зможу поженити, та і 30А максимального струму заряду мені сильної погоди з ліферами не зроблять, враховуючи що зарядник ДБЖ їх буде заряджати за логікою свинцевого АКБ. Так?
Востаннє редагувалось 11.11.2025 15:29 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
-
dimus8210
Member
Пошаритись по профільним форумам з питанням чи буде ваш стаб з гібридом конкретним дружити, чи звернутись до виробника стаба з цим питаннямZ440_User: ↑ 11.11.2025 15:12 Шановне панство, читаючи та вивчаючі тему з'явилося декілька питань стосовно АКБ та "ДБЖ" (саме в лапках), ну і з оглядом на поточні графіки, наприклад мій на сьогодні:
Opera Знімок_2025-11-11_142755_www.dtek-dnem.com.ua.png
Отже:
наявний ДБЖ
Гібридник:
П.С. СЕС не пропонувати, про цей шлях я знаю![]()
-
Z440_User
Member
Ну у мене як раз Кулон 1кВт елексовський... Увімкнув і забув. Ну зараз є періоди коли мої 2*100А*Г встигають зарядитись, а ось як знову настане 10...12 годин без світла / 2-3 години світла напругою 170-190В - ото знову буду з дровами до пічки бігати та акуми по черзі на роботу таскати для заряджання (якщо не будуть вимикати на роботі світло)...Геральт: ↑ 11.11.2025 15:25 Чому? Вже мабуть 2й рік працює "свинцевий" Eleks kulon разом з 280A ліфером.
-
geka3250
Member
Вчора заряджав при 193В у мережі, розвивав 61А на заряд із виставлених 70А(макс заявлено 100). Наче непогано, думаю до 180В зможе адекватно заряджати акб. Інвертор - сама дешманська 4.2КВт 24В(повмр, дакстром і подібні).Z440_User: ↑ 11.11.2025 15:121.) Коли є світло, перші 3-4 години воно в межах 170-190В, потім зростає до 200В якщо не настав наступний блок вимкнення. До тогож ще може стрибати, точніше провалюватись до 160В.
Гібридники плавно нарощують струм зарядуZ440_User: ↑ 11.11.2025 15:122.) Є семисторний стаб на стіні, який реагує на перепади да має діапазон 110-290В, але і реагує на імпульсне велике навантаження, від зварювального інвертора пішов у захист.
У котлі немає якихось аналізаторов справжності нуля і фазозалежності. Можна впевнитись замкнувши корпус котла на його підписану нейтраль у вилці і запустити від будь-якого гальванічно розв'язаного інвертора з синусом. Методи вирішення: інвертор, у котрого є реле для замикання N-PE при роботі від акб, примусове з'єднання вхідної і вихідної нейтралей у щитку, замикання N-PE на вилці котла при заживленні через трансформатор 220-220. З насосною станцією проблем бути не повинно, хіба великі радянські мотори на 300-400Вт здатні перевантажити інвертора.Z440_User: ↑ 11.11.2025 15:124.) Головне це живлення фазозалежного котла (справжній нуль, який завжди на одному проводі і не змінює своє розташування, синусоїда), живлення насосної станції на воду (звічайний асинхроний двигун 250Вт).
Ну так воно і робить, можна ще вайфайку підключити до інвертора і моніторити з телефона.Z440_User: ↑ 11.11.2025 15:125.) Робота системи без участі, максимум - перемкнув будинок на режим "ДБЖ" та пішов з хати, а воно там само все робить.
А які параметри розряд-заряд у вашого ДБЖ? Відсічку по бмс пережити може? На тих ще JKBMS можна налаштувати значення під себе, і коли напруги вийдуть за встановлені межі - бмс заблокує заряд або розряд.Z440_User: ↑ 11.11.2025 15:12Я так розумію що lifepo з їх BMS я із своїм ДБЖ не зможу поженити, та і 30А максимального струму заряду мені сильної погоди з ліферами не зроблять, враховуючи що зарядник ДБЖ їх буде заряджати за логікою свинцевого АКБ. Так?
-
Геральт
Member
Z440_User
Ну, значить нарощувати ємність і/або струм заряду. За 3год він залиє макс 90А. Це 1кВт, грубо. Отже споживання має бути ~100Вт, навіть менше (при 10год відключень). Але, за рахунок більшої ємності, вийде дочекатись довшого періоду заряду (7год, припустимо), і там вже він своє трохи дожене (7*30=210А). Але не на свинці, там сумно при таких графіках. Сидів також перші роки, потім того свинцевого позбувся.
Ну, значить нарощувати ємність і/або струм заряду. За 3год він залиє макс 90А. Це 1кВт, грубо. Отже споживання має бути ~100Вт, навіть менше (при 10год відключень). Але, за рахунок більшої ємності, вийде дочекатись довшого періоду заряду (7год, припустимо), і там вже він своє трохи дожене (7*30=210А). Але не на свинці, там сумно при таких графіках. Сидів також перші роки, потім того свинцевого позбувся.
При заряді йому все одно, є там АКБ чи ні. При сильному розряді вирубає споживачів і перейде в режим очікування мережі, потім вирубається сам. Тут більше питання чи БМС не піде в захист при 10,5В.geka3250: ↑ 11.11.2025 15:40 Відсічку по бмс пережити може? На тих ще JKBMS можна налаштувати значення під себе, і коли напруги вийдуть за встановлені межі - бмс заблокує заряд або розряд.
-
Z440_User
Member
І шо, робить за логікою компових ДБЖ? Як немає світла живить від АКБ, як з'явилося, заряджає + віддає 220 в живлення будинку? Вчора в обід було 2 години світлу з напругою 174В потім вимкнули на 4 години. Жінка була вдома, казала яке світло давали. Котел при такій напрузі не включиться.geka3250: ↑ 11.11.2025 15:40 Вчора заряджав при 193В у мережі, розвивав 61А на заряд із виставлених 70А(макс заявлено 100). Наче непогано, думаю до 180В зможе адекватно заряджати акб. Інвертор - сама дешманська 4.2КВт 24В(повмр, дакстром і подібні).
І не заряджають імпульсами? У мене "розхитування як раз починається коли при великому навантаженні просідає зовнішня мережа, стаб піднімає свій вихід, в чей час мережа піднімається, стаб починає знижувати вихід... Ну і зварювання сам по собі типу імпульсне навантаження (то прилип, то точку поставив, то прихваток налупив, то погнав 100-120А струмом варити)geka3250: ↑ 11.11.2025 15:40 Гібридники плавно нарощують струм заряду
До ДБЖ пробував інвертори з чистою синусоїдою, котел ругався на некоректне живлення і блокувався. Після третього інвертора який вот прям самий синусоідальний синус обіцяв, вдалося вмовити котел запуститися, але пьєзозапалювання робило мізки, бо нуль у інвертора то в правій дірочці, то в лівій, як інвертору заманеться при переході на АКБ чи ввімкнені.geka3250: ↑ 11.11.2025 15:40 У котлі немає якихось аналізаторов справжності нуля і фазозалежності. Можна впевнитись замкнувши корпус котла на його підписану нейтраль у вилці і запустити від будь-якого гальванічно розв'язаного інвертора з синусом. Методи вирішення: інвертор, у котрого є реле для замикання N-PE при роботі від акб, примусове з'єднання вхідної і вихідної нейтралей у щитку, замикання N-PE на вилці котла при заживленні через трансформатор 220-220.
Ото плюнув і купив ДБЖ який обіцяв наскрізний нуль та чисту синусоїду - котел питань на задає, а також варочна поверхня з автозапалюванням та блокуванням (ну це вже потім з'ясувалося, спочатку йшла війна за працюючий котел, бо це опалення та гаряча вода).
Ну типу таких вони і є на насосних станціях, звичайні промислові асинхроники 250-300Вт, як на верстатах та іншому промисловому обладнанні. При пуску під 1-1,1кВт кушають.geka3250: ↑ 11.11.2025 15:40З насосною станцією проблем бути не повинно, хіба великі радянські мотори на 300-400Вт здатні перевантажити інвертора.
З налаштувань на ДБЖ є лише обмеження максимального струму заряду. Тицяєш зубочисткою в кнопку і перемикаєш світлодіоди від 5А до максимальних 30А з шагом 5А.geka3250: ↑ 11.11.2025 15:40 А які параметри розряд-заряд у вашого ДБЖ? Відсічку по бмс пережити може? На тих ще JKBMS можна налаштувати значення під себе, і коли напруги вийдуть за встановлені межі - бмс заблокує заряд або розряд.
В мануалі ДБЖ вказано "тип АКБ: герметичні свинцево-кислотні".
Тож звідси і логіка його роботи: Вимкнення по розряду АКБ до 10,5В та робота автоматичного зарядника під кіслотний акум.
-
strang
Member
дякую.Hotspur: ↑ 11.11.2025 14:0041 долар 314 ячейки. ссилки не буде. доставка з Китаюstrang: ↑ 11.11.2025 11:17
які зараз актуальні варіанти/ціни/посилання прикупити 8 банок 280-314Ah банок для самозбору?
україна або європа (під доставку meest).
шось не зовсім трешове.
наче і відповідь є, і корисної інфо не дуже багато.
-
geka3250
Member
Заряджає і дає байпас на вихід. Але режимів там є різних. Та хочу сказати, що ніяких стабілізаторів мережі там немає, просто реле, яке з'єднує вхід і вихід. Чи буде зарядка при 174 - не знаю.Z440_User: ↑ 11.11.2025 16:12Як немає світла живить від АКБ, як з'явилося, заряджає + віддає 220 в живлення будинку?
На протязі десь хвилини виходить на заданий струм, після 90% заряду на акб струм плавно спадає і наближається до нуля при 100%.Z440_User: ↑ 11.11.2025 16:12І не заряджають імпульсами?
Доволі радикально.Z440_User: ↑ 11.11.2025 16:12Ото плюнув і купив ДБЖ який обіцяв наскрізний нуль та чисту синусоїду
Це не проблема. Глибинний насос на 750Вт стартує від автоінвертора на чесних 1300Вт, а радянський 300Вт мотор вагою у 18кг дає короткочасне перевантаження на 4.2КВт гібриднику.Z440_User: ↑ 11.11.2025 16:12Ну типу таких вони і є на насосних станціях, звичайні промислові асинхроники 250-300Вт, як на верстатах та іншому промисловому обладнанні. При пуску під 1-1,1кВт кушають.
Як би можна лфп садити до цього рівня, але нижче 3.0В на елемент ємності майже немає(12В для 4S збірки), не дуже для ресурсу акб. Через бмс налаштувати, щоб раніше відмикала батарею(якщо дбж не боїться такого).Z440_User: ↑ 11.11.2025 16:12Вимкнення по розряду АКБ до 10,5В та робота автоматичного зарядника під кіслотний акум.
-
Hotspur
Member
все правильноZ440_User: ↑ 11.11.2025 15:12Я так розумію що lifepo з їх BMS я із своїм ДБЖ не зможу поженити, та і 30А максимального струму заряду мені сильної погоди з ліферами не зроблять, враховуючи що зарядник ДБЖ їх буде заряджати за логікою свинцевого АКБ. Так?
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
я вже все казав з приводу свинцю. він не призначений для такого використання взагаліZ440_User: ↑ 11.11.2025 15:12 P.S. Поки що другий рік тримаюся з 2 по 100А*г автомобільні стартерні для авто із функцією старт-стоп. Струм заряду обмежено на 20А, на такий графік вистачає впритик при споживанні в межах 200-300Вт, але після другого блоку без світла потрібно хоча б 7 годин світла.
Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
8 ячеек 314-320-330 А+ JK BMS+ зарядка 24 V 40-50 ампер і звичайний інвертор під 24V. буде реальних 7500 Wh а не віртуальних на свинцюZ440_User: ↑ 11.11.2025 15:12Коротше, я не знаю в яку сторону дивитися...
Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
в мене власні постачальники я не даю на них ссилок. це не Аліекспресс це просто магазин в Шандуні
-
Cirax
Member
Возможно подняли цены, сейчас минимум 600+, ну эт такое.fludimir: ↑ 11.11.2025 12:43 Cirax
Так смысл вести к инвертору 3х6, а обратно 2х6.
Покупать 2 разных провода, остатки могут остаться, и выйдет одинаково.
-
Z440_User
Member
Отож, котел не хоче робити нижче 185В, вияснив опитним шляхом. Тобто залишився і без котла і без зарядкиgeka3250: ↑ 11.11.2025 17:25 Заряджає і дає байпас на вихід. Але режимів там є різних. Та хочу сказати, що ніяких стабілізаторів мережі там немає, просто реле, яке з'єднує вхід і вихід. Чи буде зарядка при 174 - не знаю.
Якщо він взяв навантаження і тримає це одна справа, вхідне просіло, стаб підтягнув і їдемо. Але коли воно імпульсами коливає навантаження стабу, а з іншого боку тими імпульсами коливається вхідне - стаб це намагається вирівняти, входить у резонанс і спрацьовує захист. Так було із зварювальним. З наявним ДБЖ є лише легке мерехтіння світла і то, лише на деяких led-лампах воно помітне. Але ж ДБЖ має лише 30А максимального струму а фактично у мене обмежений 20А відповідно до АКБ. З ліферами струм буде від 50+А і ближче до 100А як у мене був досвід із зварювальним, коли він розкачав стаб до захисту.geka3250: ↑ 11.11.2025 17:25 На протязі десь хвилини виходить на заданий струм, після 90% заряду на акб струм плавно спадає і наближається до нуля при 100%.
Ну а що, я задовбався приходити з роботи у 18:00, бігати з дровами до пічки до 21:00 щоб в хаті з 15 градусів стало 25, і у 7:00 прокинутися при 15 градусах. Два інвертори повернув як "не підійшло", третій вже довелося продавати.Доволі радикально.
Та це я знаю, але маємо що маємо, дбж із логікою роботи під свинець, де ти лише можеш обмежити струм заряду.Як би можна лфп садити до цього рівня, але нижче 3.0В на елемент ємності майже немає(12В для 4S збірки), не дуже для ресурсу акб.
Тут не знаю, треба дивитися як він це сприйме...Через бмс налаштувати, щоб раніше відмикала батарею(якщо дбж не боїться такого).
Але тримається, да і вкладень було 6тис грн за два акуми. "Здохне - здам та візьму такі самі, ну хай вони сьогодні 4 тис.грн/шт стали" - така думка була тоді і схоже що залишається актуальною.Hotspur: ↑ 11.11.2025 18:14 він не призначений для такого використання взагалі
Можливість роботи при напрузі 160-190В?8 ячеек 314-320-330 А+ JK BMS+ зарядка 24 V 40-50 ампер і звичайний інвертор під 24V. буде реальних 7500 Wh а не віртуальних на свинцю
Можливість заряджати АКБ та давати в будинок 220В, при вхідній напрузі 160-190В?
При зв'язці стаб+інвертор відсутність розкачування зарядними імпульсами стабу до стану захисту?
Нуль чіткий та постійний на одному проводі як байпас, так і від АКБ, так і при режимі заряду?
Повністю автоматична робота (увімкнув та пішов з хати, воно саме розбереться...)?
П.С. понятно, з цим ДБЖ на lifepo особливої вигоди не буде відносно свинцю, а з гібридниками більше питань, чим відповідей. Вхідна мережа яка є... До введення графіків було стабільно 215-230В...
-
Hotspur
Member
зарядки працюють 100-240 V. Це перероблені серверні БЖZ440_User: ↑ 11.11.2025 18:56Можливість роботи при напрузі 160-190В?
Відправлено через 2 хвилини :
точно ні. це модульна система. можна поставити реле автоматизації але за завжди - в безпеціZ440_User: ↑ 11.11.2025 18:56Повністю автоматична робота (увімкнув та пішов з хати, воно саме розбереться...)?
Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
немає цифрZ440_User: ↑ 11.11.2025 18:56При зв'язці стаб+інвертор відсутність розкачування зарядними імпульсами стабу до стану захисту?
Відправлено через 31 секунду:
який інвертор купиш так і буде. вони всі різніZ440_User: ↑ 11.11.2025 18:56Нуль чіткий та постійний на одному проводі як байпас, так і від АКБ, так і при режимі заряду?
-
fludimir
Member
по своему опыту скажу что все подключения (и не только инвертора) гораздо удобнее делать когда ты сразу видишь какой провод для чего предназначен, а не угадываешь / прозваниваешь / подписываешь каким проводом подключать питание инвертора, а каким его выход.Cirax: ↑ 11.11.2025 18:44Так смысл вести к инвертору 3х6, а обратно 2х6.
Покупать 2 разных провода, остатки могут остаться, и выйдет одинаково.
-
Z440_User
Member
Hotspur: ↑ 11.11.2025 19:12 зарядки працюють 100-240 V. Це перероблені серверні БЖ
Зарядка то понятно, у мене в гаражі теж є зарядка. Як бути із живленням будинку в цей час?
Отож. Свій сьогоднішній графік я показував вище. Світла немає з 4:00 ранку по 11:00, а потім з 15:00 по 21:00. З 00:00 по 7:00 я сплю, з 8:00 по 18:00 я на роботі. Хто буде перемикати заряд/живлення коли вдома нікого немає? Приклад безпечної автоматики щоб хата не згоріла і кота струмом не вбило, враховуючи вхідну напругу 170-190В перші три години подачі живлення?точно ні. це модульна система. можна поставити реле автоматизації але за завжди - в безпеці
Цифр не скажу, коли варив ДніпроМ маленьким зварювальним інвертором електродом ф3 на струмі 110А, жінка сказала що світло почало мігати з наростаючою силою, потім щось заклацало в стабі і він пішов у захист. Прийшлося набирати переносок та чіплятися на "пряму" вуличну розетку.немає цифрZ440_User: ↑ 11.11.2025 18:56При зв'язці стаб+інвертор відсутність розкачування зарядними імпульсами стабу до стану захисту?
-
geka3250
Member
А яка у вас вихідна потужність стаба?Z440_User: ↑ 11.11.2025 18:56Але коли воно імпульсами коливає навантаження стабу, а з іншого боку тими імпульсами коливається вхідне - стаб це намагається вирівняти, входить у резонанс і спрацьовує захист.
-
1985god
Member
Дай посилання по 750 візьмуTimedemo: ↑ 11.11.2025 11:00так вони нові зараз по 750 у постачальніков. то в принципі 600 була повністю адекватна ціна як для покупця так і для продавця.
-
Z440_User
Member
7кВт.geka3250: ↑ 11.11.2025 19:41 А яка у вас вихідна потужність стаба?