Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Scoffer
Member

feson: 06.07.2025 19:34Хоча в цілому всі 6.5 діни приблизно мають однаковий VAS.
Від 2.5 до 25 літрів. Приблизно однаковий :D
Radio Bay
Member

NN: 08.07.2025 06:44 Добрый день, порекомендуйте цап для fiio ft1
В пределах 2-3к грн
Свисток типа AudioQuest Dragonfly на вторинці. Пошукаємо, якщо буде цікаво
Filabatya
Member

почитайте що там в тих версіях мінялося які цапи ставились, можливо варто переплатити тисячу за якусь версію щоб потім не жаліти
Radio Bay
Member

Перше - це не цап, друге - так, але я б новішу версію з єЮею взяв, тут щось дуже дешево, хоча хто за

Відправлено через 2 хвилини 2 секунди:
Людина аудіотехнікою торгує
feniks_tm
Member

Radio Bay: 08.07.2025 10:53
NN: 08.07.2025 06:44 Добрый день, порекомендуйте цап для fiio ft1
В пределах 2-3к грн
Свисток типа AudioQuest Dragonfly на вторинці. Пошукаємо, якщо буде цікаво
Не бачу сенсу ганятись за тим старим оверпрайсом. Заради цікавості поліз шукати відгуки-порівнняння червоної/кобальту і більшість пишуть, що нові простенькі фіошки і то краще. І це відгуки 3-4 річної давності...
Radio Bay
Member

feniks_tm: 08.07.2025 22:51що нові простенькі фіошки і то краще
Може бути, я у темі глибоко не плаваю. Я більш про напрямок думки говорив. Прокинув дискусію на тему
feniks_tm
Member

Radio Bay: 08.07.2025 23:00
feniks_tm: 08.07.2025 22:51що нові простенькі фіошки і то краще
Може бути, я у темі глибоко не плаваю. Я більш про напрямок думки говорив. Прокинув дискусію на тему
Якщо прибрати Cirrus Logic'и з поля вибору (через цю проблему), то можна ще глянути щось типу Akliam PD5/PD6. Вони якраз до 3 тисяч. Але, враховуючи власний досвід з FT1, там і JM20 Max має бути з головою, хіба на майбутнє.
NN
Junior

Возьму тогда наверное jm20 max
Radio Bay
Member

feniks_tm: 08.07.2025 23:06Але, враховуючи власний досвід з FT1
:up:

NN
Слухаємо feniks_tm, в нього є досвід :)

Я тут теоретик, але напрямок думки обраний правильно

Відправлено через 59 секунд:
NN: 08.07.2025 23:45Возьму тогда наверное jm20 max
:up: І відгук
feniks_tm
Member

Radio Bay: 08.07.2025 23:49 Слухаємо feniks_tm, в нього є досвід :)

Я тут теоретик, але напрямок думки обраний правильно
Та не те, щоб я був аудіофілом з тонною практичного досвіду, точно так-само теорії на основі чужого досвіду з тирнетів. З єдиним виключенням, що маю FT1 і можу сказати, що хоч вони і розкриваються з кращим джерелом, але різниця відносно набортного ALC4080 не те щоб суттєва. Якщо спеціально не шукати "моменти", то можна сидіти і на встройці. Для мене зовнішні DAC+AMP комбо це впершу чергу стабільність, якщо я мінятиму залізо в майбутньому, бо обв'язка встройки може добряче так гуляти від мамки до мамки.
Radio Bay
Member

feniks_tm: 09.07.2025 00:15бо обв'язка встройки може добряче так гуляти від мамки до мамки
То так, то головна їх проблема, що кіт у мішку. В мене попередня Asrock Extreme4 грала дичину що по встрійці, що по USB портах. Пощастило, що одразу планка USB 2.0 на 4 порти стояла на корпусі. Звучить дико, але то був повний гейм чейнджер. Гривнасів 100 мабуть коштує. Я одразу туди увімкнув, а коли випадково увімкнув у порт на мамці, то був у щоці. Навіть не уявляю собі скільки людей так слухають, та не розуміють що є такий фінт за 3 копійки :)
Звісно то не на всіх мамках так, але вірогідність є
Ostin
Member

feniks_tm: 08.07.2025 23:06прибрати Cirrus Logic'и
Хлопці знатно захейтили основну масу бюджетних китайських свисточків) Але, сподіваюсь, це змусить виробників чіпів\девайсів трохи ворушити мізками. Враховуючи, що навіть в нас на форумі про цю проблему знають, думаю розголос достатній.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
feniks_tm: 08.07.2025 22:51Не бачу сенсу ганятись за тим старим оверпрайсом
Так. В більшості випадків, нове і бюджетне звучить краще. Імовірно, серед старих моделей можна знайти щось варте в плані особистих уподобань, а от для загальної рекомендації воно вже не катить.

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Ця штука теж має проблему циррусів, але лайтову. Якщо судити з цього списку https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... id=0#gid=0
До речі, там же пишуть, що фільтр NOS не дає спотворень Циррусів. Але бажано його використовувати з хайрезами, бо NOS для записів низької частоти сам по собі не є гуд.
feniks_tm
Member

Ostin: 09.07.2025 08:17 Ця штука теж має проблему циррусів, але лайтову. Якщо судити з цього списку https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... id=0#gid=0
У топікстартера все відносно добре саме на ньому (як для CS-бази), а от у парочки коментаторів уже були проблемки. Схоже, китайці у своїй типовій манері міняють начинку на ходу у різних партіях. Все ж цікаво чи виллється ця тема у якийсь глобальний фікс від виробників.
Radio Bay
Member

Ostin: 09.07.2025 08:17До речі, там же пишуть, що фільтр NOS не дає спотворень Циррусів. Але бажано його використовувати з хайрезами, бо NOS для записів низької частоти сам по собі не є гуд.
NOS на свистках, куду котиться світ? :D
I таке одразу купити (спойлер), може у продавця спитати, але поліпше обрати. Не знаю які там є, не цікавився, але мають бути
USB-C → USB-A
Изображение
Ostin
Member

Radio Bay: 09.07.2025 10:01NOS на свистках
У мене Onix Alpha Xl1 на двох 43198. І так, там є NOS і Fast і Slow і ще щось (не всім користувався). І воно навіть грає по-різному. Я перевіряв, і зараз освоюю Slow)
На жаль, воно "не виїзне"( Тобто громіздке, з ним не походиш і не послухаєш. Це вже як купив, то зрозумів, що буде тільки домашнє використання.
Radio Bay
Member

Ostin: 09.07.2025 10:29Onix Alpha Xl1 на двох 43198
Ну, це вже не свисток, це вже схоже на девайс. Як грає порівняно зі некоштовними стационарами?
NN
Junior

Radio Bay: 09.07.2025 10:01
Ostin: 09.07.2025 08:17До речі, там же пишуть, що фільтр NOS не дає спотворень Циррусів. Але бажано його використовувати з хайрезами, бо NOS для записів низької частоти сам по собі не є гуд.
NOS на свистках, куду котиться світ? :D
I таке одразу купити (спойлер), може у продавця спитати, але поліпше обрати. Не знаю які там є, не цікавився, але мають бути
USB-C → USB-A
Изображение
Он будет лучше чем на матере?
Ostin
Member

В мене немає наразі великих стаціонарних приблуд, тому прямих порівнянь не було. І з навушників у мене зараз теж немає нічого великого, лише маленькі вкладні.
В загальному, немає сенсу його купувати, щоб "втикати" в смартфон. Воно розкривається, коли підключаєш додатковий павербанк і слухаєш по балансу. Ось тут відразу лишає позаду мій компактний плеєр Hidizs AP80 Pro-X, з перших же секунд.
Я думаю, що якість звуку як мінімум "добре" в порівнянні зі стаціонаром. Ну, тут вже багато суб'єктивного. Я давно не слухав великих лопухів.
Radio Bay
Member

NN: 09.07.2025 10:57Он будет лучше чем на матере?
Залежить від якості портів на мамці, від нема різниці до вау. Зустрічав обидва варіанти. На мене простіше бути готовим до всього, цацка коштує 3 копійки
Ответить