Кто во что играет?

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

fantomrulezz: 20.10.2025 10:15В Shadow of the Erdtree в мене на 4090 нижче 60 фпс просаджувалось, а це топова карта на момент виходу.
Це через промені(криво реалізовані), я їх вимкнув і гра літала не навантажуючи карту. Грав із LS в 144 ФПС.
destructX
Member

Грає хтось в Arc Riders? Що можете сказати?
ramm
Member

mult: 19.10.2025 22:27Мабуть складність в Елдені залежить від того, хто як проходить гру.
Хто іде тупо за маркерами сюжету не досліджуючи біоми.
Тому мабуть друга частина гри буде складною.
Хто максимально досліджує біоми, виконує завдання, то друга частина гри не складніша за першу.
Мені теж було не складно.
Бо я по гайдам виконував всі квестові лінії, плюс досліджував все що є на карті, як зверху, так і печери, катакомби і приховані локації теж.
Яких доволі немало.
При такому проходженні рівень прокачки буде відчутно більший, ніж у тих хто іде по маркерам.
Дуже смішно дивитись, як люди намагаються сперечатись з статистикою та математикою.
Для простоти порівняння:
Беремо класичний білд sword&board який обирають більшість гравців, нехай це буде кращий з негібридних клинків - Lordsworn's Straight Sword і ти йдеш до першого обов'язкового боса, Маргіта. В тебе на цей час, якщо ти не рашив боса, буде приблизно 20 сили і 10 спритності та зачарований до +3 меч, це 155 чистої шкоди. Бос має 4174 хп, отже без зачарувань і намазок тобі потрібно 27 ударів.
Тепер беремо боса перед Crumbling Farum Azula - Вогняного гіганта. В тебе оптимально прокачаний персонаж з 40/40 сили та спритності та максимально зачарований меч +25, це 447 шкоди. Бос має 42363 хп, отже нам треба нанести 95 ударів.
І це все без урахування резистів.
Бачиш проблему?
Последний раз редактировалось ramm 20.10.2025 14:41, всего редактировалось 1 раз.
vladka767
Member

ramm: 20.10.2025 14:37Бо я по гайдам виконував всі квестові лінії, плюс досліджував все що є на карті, як зверху, так і печери, катакомби і приховані локації теж.
Яких доволі немало.
Мені здається, якщо для того, щоб пройти гру, треба дивитися гайди, то це погана гра...
Це як розгадувати кросворди дивлячись відповіді, який в цьому сенс ?
ramm
Member

vladka767: 20.10.2025 14:39Мені здається, якщо для того, щоб пройти гру, треба дивитися гайди, то це погана гра...
Більше того, тобі треба табатись між грою і вікі кожні десять хвилин, щоб ненароком не пропустити нпц до якого треба повернутись на минулу локацію після діалогу чи не вбити якогось боса передчасно.
Г- геймдизайн. :rotate:
fantomrulezz
Member

kairo: 20.10.2025 14:21Грав із LS в 144 ФПС.
Чув, що за нього наче можуть забанити?
Це ж втручання в роботу рушія, воно може зламати логіку ай-фреймів...
Пам'ятаю ще в першому доремастерному дарк соулс була така фігня, якщо використовувати моди, що розблоковують 60 фпс.

Ну і знов таки, будь-який вид фреймгену - то не то.
Навіть рідний нвідіївський фреймгенератор таке собі і дуже далекий від комфорту "честних" кадрів (згенерованих в нативі або dlss), бо не знижує час кадру.
Все таки, на найтоповішій карті при застарілому графоні я очікую мати нормальний фпс з коробки.
vladka767
Member

ramm
Та ну то вже якесь садо мазо для людей кому в житті не вистачає проблем.
Мені, наприклад, вистачає)
kairo
Member

vladka767: 20.10.2025 14:39Мені здається, якщо для того, щоб пройти гру, треба дивитися гайди, то це погана гра...
Все там спокійно проходиться без гайдів. На БГ3 теж мільйон гайдів, це погана гра? Це частина сучасної ігрової культури, гайди та ігрові Вікі існують практично до кожної відомої гри.

Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
ramm: 20.10.2025 14:37Тепер беремо боса перед Crumbling Farum Azula - Вогняного гіганта. В тебе оптимально прокачаний персонаж з 40/40 сили та спритності та максимально зачарований меч +25, це 447 шкоди. Бос має 42363 хп, отже нам треба нанести 95 ударів.
Я не пам'ятаю, скільки ударів завдавав Вогняному Гіганту, але точно не 95. В грі є мільйон способів полегшити собі життя, ті самі прахи. Предмети, ітд ітп.

Відправлено через 1 хвилину 42 секунди:
fantomrulezz: 20.10.2025 15:10Чув, що за нього наче можуть забанити?
Це ж втручання в роботу рушія, воно може зламати логіку ай-фреймів...
Пам'ятаю ще в першому доремастерному дарк соулс була така фігня, якщо використовувати моди, що розблоковують 60 фпс.
Моди, які розблоковують фреймкап то інше, бо вони дійсно втручаються в рушій, ЛС працює "ззовні", тому проблем немає.
Alvaro
Member

kairo: 20.10.2025 15:25На БГ3 теж мільйон гайдів, це погана гра?
Для бг3 не нужны гайды. Это для тех кто хочет минмаксить на каких-то высоких сложностях с одной жизнью. Если кто-то играет бг3 по гайдам изначально, он ломает себе всю суть этой игры.
kairo
Member

fantomrulezz: 20.10.2025 15:10Все таки, на найтоповішій карті при застарілому графоні я очікую мати нормальний фпс з коробки.
Так має бути з коробки без обмежень, але я грав із ЛС і воно комфортніше і без якихось артефактів.

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
Alvaro: 20.10.2025 15:30Для бг3 не нужны гайды. Это для тех кто хочет минмаксить на каких-то высоких сложностях с одной жизнью. Если кто-то играет бг3 по гайдам изначально, он ломает себе всю суть этой игры.
Як мінімум є купа крутих гайдів (Фекстралайф наприклад), які пояснюють, як працює ДнД в грі та нічого не ламають в плані юзер експірієнса. Все ж таки бойова система ДнД складніша за Елден і багато хто без гайдів буде тупити.

Відправлено через 2 хвилини 30 секунд:
ramm: 20.10.2025 15:02Г- геймдизайн.
спойлер
Изображение
Alvaro
Member

kairo: 20.10.2025 15:35Все ж таки бойова система ДнД складніша за Елден і багато хто без гайдів буде тупити.
Она проходима и с тупежом. Если там гайды просто механики уточняют это по сути просто обучение базовым механикам которые плохо обучает игра. Это значит уже недочет игры. Но в бг3 вроде бы вполне есть обучение. Насколько оно понятное открытый вопрос. Если оно не может понятно объяснить что такое спам бросок, значит это проблема игры и игра в таких аспектах действительно кривая.

Остальные гайды на всякие билды это спойлерная ерунда которая диктует как кому играть и споцлерит где что брать. Это просто убивает всю сильную сторону этой игры . Это разве что годится для того кто уже прошел раз или два и хочет какойто новый билд просто в третий раз покатать на каком о спортивном интересе .
kairo
Member

Alvaro: 20.10.2025 15:44Она проходима и с тупежом. Если там гайды просто механики уточняют это по сути просто обучение базовым механикам которые плохо обучает игра. Это значит уже недочет игры. Но в бг3 вроде бы вполне есть обучение. Насколько оно понятное открытый вопрос. Если оно не может понятно объяснить что такое спам бросок, значит это проблема игры и игра в таких аспектах действительно кривая.
Рівно так само Елден проходиться, і я думаю, що 80% гравців проходили його без гайдів чи Вікі. В БГ3 досить складна система: АС, Профішенсі, Сейвінг Тхроуз і тому подібне. Я без гайдів не в'їхав.
Последний раз редактировалось kairo 20.10.2025 16:03, всего редактировалось 1 раз.
vladka767
Member

kairo: 20.10.2025 15:30 Все там спокійно проходиться без гайдів. На БГ3 теж мільйон гайдів, це погана гра? Це частина сучасної ігрової культури, гайди та ігрові Вікі існують практично до кожної відомої гри.
Я ж не кажу що гайди це погано, але якщо гайди - це єдиний спосіб пройти груі не спалити дупу, то це якось не правильно, як на мене.

Отправлено спустя 1 минуту 6 секунд:
Alvaro
згоден на всі 100% !
kairo
Member

vladka767: 20.10.2025 15:52Я ж не кажу що гайди це погано, але якщо гайди - це єдиний спосіб пройти груі не спалити дупу, то це якось не правильно, як на мене.
Що саме ви маєте на увазі під спалити дупу? Провалити квести? Так це в любій нормальній РПГ так. Просто пройти гру? Гайди для цього не треба, нафармив левел, взяв міміка та виніс усіх босів.
vladka767
Member

kairo: 20.10.2025 15:55Що саме ви маєте на увазі під спалити дупу?
Це коли на проходження боссфайту треба декілька десятків (не реддіті бачив що на деякі і сотні!) спроб.
kairo
Member

vladka767: 20.10.2025 16:05Це коли на проходження боссфайту треба декілька десятків (не реддіті бачив що на деякі і сотні!) спроб.
Жодного боса не траїв декілька десятків разів. Більшість босів, це 2-8 разів. Фінальні боси по 2-3 траї, Маленія ~8. Щоб траїти якогось боса десятки-сотні разів, можна досліджувати світ, піднімати левел і повернутися, щоб завалити його з пару спроб. Для цього ніякі гайди не треба.

Я ще розумію, якби ми говорили про Секіро, там дійсно один шлях - git gud. Елден сама доступна гра для масового гравця і височезний онлайн на протязі років цьому підтвердження.
vladka767
Member

kairo
Ну значить ваш скілл значно вищий за середній
kairo
Member

vladka767
Згідно hltb, середній час проходження Елдену:
Main Story - 60 Hours
Main + Sides 101 Hours .

В мене одне проходження - 100 годин. Тобто, як у середнього гравця.
vladka767
Member

kairo
Ну в мене є пояснення : ті, хто знайомий з соулсами і відповідно має уявлення за мехніки подібних ігор (мають скілл >= середноьго) пройшли гру до кінця, а в інших підгоріла дупа і вони закинули її так і не пройшовши тому не приймали участь у статистиці.
alumem
Member

destructX
Визуал ок, грефен ок, звук норм(было пару моментов когда типы почти в притык беззвучно подходили)
Третье лицо херота, особенно когда все попривыкнут и начнуть сидеть.
По поводу баланса и тд сложно говорить ибо играли в обрубок.
Квесты скучнейшие.
В соло мне больше понравилось бегать чем в пати)
Арки(боты) есть душные, ну или в начальном гире они такие только.
Дико бесило когда выбиваешь один крутилятор дрону и его начинает жестко п*дорасить что хрен попадешь.
+ если на тебя боты заагрились то они буду игнорировать других игроков даже когда они будут рядом с ними стоять.

Спавны один на одном, почти всегда знаешь откуда в начале катки будет противник

Отправлено спустя 50 минут 47 секунд:
а ну и ттк огромный если сравнивать бомж еквип на бомж еквип.
Уже вижу минус от тех кто любит нюхать текстурки и слушать журчание всякой хрени.
Для меня всегда во главе стоит гемплей, ну в данном случае это пвп.
А ну еще пару копеек по поводу баланса, те кто играл прошлые бетки говорят если у тебя золотой щит и прокачаный ган то ты вперед ногами можешь целые сквады выносить чистя всю карту.
И ты загиреного игрока от бомжа никак визуально отличить не можешь что бы расчитать свои шансы
Последний раз редактировалось alumem 20.10.2025 20:03, всего редактировалось 1 раз.
Ответить