Кто во что играет?

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Ответить
Автор
Member

Ну да. Потім можна старий tales of vesperia, там головний герой прикольний та історія цікаво розвивається, геймплей устарівший.
mycolaevich
Member

SaxOFFoN: 20.07.2025 05:10 І питання до тих, хто давно в темі подібних ігор, а що ще може дати такий досвід?
Поки що дивлюсь в сторону останньої фіналки 16. Там наче все те ж саме має бути, але в більш дорослій імплементації.
ФФ16 геймплейно це Devil May Cry, з Jrpg там нічого спільного, плюс дехто скаржиться на дуже роздуту писанину. З свіжого хвалять Metaphor: ReFantazio.
VladimirV
Member

Wonderlands добиваю, бо роздавали в Epic. В Borderlands до цього ніколи не грав.
Давно поставив за мету не кидати ігри до фіналу. Поки за останні декілька років скіпнув до фіналу лише RDR2.
Тому допроходжу, залишилось пару локацій зачистити. А так посередня, досить якісно зроблена, рпг лутер-шутер з елементами данжен-мастеру. Кооперацію не запускав, та і фармити ендгейм grinding gear mode точно ні. Впринципі, непогано. Але і нічого такого. За що там скільки грошей просять в цих шутер-лутерах?
До цього 150 год KCD перше добив.
Далі мабуть DEATHLOOP? Бо висить з роздач, а чи варта вона часу. Бо почнеш прийдеться добивати :insane:
neo89skynet
Member

SaxOFFoN
Persona 3 Reload, Persona 4 Golden, Persona 5 Royal
Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age
Final Fantasy VII Remake (двi частини)
Final Fantasy XIII
Yakuza Like a Dragon + Infinite Wealth
Fuga: Melodies of Steel
Ni no Kuni II: Revenant Kingdom
South Park: The Stick of Truth
Metaphor: ReFantazio
Atelier Ryza (1-3)
Resonance of Fate
The Legend of Heroes: Trails
Valkyria Chronicles - зараз перепроходжу. :super:
Васильович
Member

VladimirV: 20.07.2025 11:32Давно поставив за мету не кидати ігри до фіналу.
ІМХО, варто кидати нецікаві ігри, фільми, серіали, книги, дівок. Це абсолютно нормально.
Навіть якщо ти вже заплатив і втратив гроші, то ти ще й втрачатимеш свій час, який зміг би використати якось корисніше (але це не точно :D ).
waryag
Member

SaxOFFoN: 20.07.2025 05:10 Поки що дивлюсь в сторону останньої фіналки 16. Там наче все те ж саме має бути, але в більш дорослій імплементації.
За ЖРПГ досвідом - до рімейків сьомої частини.

Але треба розуміти, що це дуже специфічний жанр, а у експедиції багато західних покращень.

Відправлено через 9 хвилин 31 секунду:
VladimirV: 20.07.2025 11:32 Давно поставив за мету не кидати ігри до фіналу. Поки за останні декілька років скіпнув до фіналу лише RDR2.
Я б всеж-таки порадив спробувати добити РДР2, одна з небагатьох ігор, що дарують оригінальний досвід і емоції.
Чітко по квестам, не відволікаючись на опенворлд і активності. Чи навіть подивитися ігрофільм на ютубі (але це буде гірше по емоціям)
VladimirV: 20.07.2025 11:32 Далі мабуть DEATHLOOP? Бо висить з роздач, а чи варта вона часу. Бо почнеш прийдеться добивати :insane:
Швидше ні. Гру показано в основному для фанатів дісхоноред. Якщо не грали - спробуйте спершу ДХ1-2.
VladimirV
Member

waryag: 20.07.2025 18:15Я б всеж-таки порадив спробувати добити РДР2
Ну мене там ланчер добив, просто дуже сильно розсердив, хоча я вирішив ту проблему viewtopic.php?f=15&t=223284&p=3966991#p3966991
Але в цілому, я іі пам'ятаю розпочав після КП2077:ФЛ. Без ФЛ взагалі не раджу кп ставити, 60% крутості гри саме в доповненні. Пройшов її так, щоб вже ніколи не повертатись - всі кінцівки і всі замовлення фікскерів. ФЛ і догтаун дуже круті. І після цього поставив рдр- і просто дуже був здивований, наскільки там керування вбоге, стрілянина нединамічна і повільна. Все якесь тягуче, повільне, навіть полювання. Незнаю, я от нічого не побачив крім графонію там. Може повернусь, але вже після неї пройшов Плагу реквієм, ксд - це топ ігри (хоча багуль в ксд вистачало мілких).
Щось поки не тягне. для початку хай Україну зі свого рокстару розбанять.
waryag
Member

VladimirV: 20.07.2025 19:46 Ну мене там ланчер добив, просто дуже сильно розсердив, хоча я вирішив ту проблему viewtopic.php?f=15&t=223284&p=3966991#p3966991
Це не привід грати в посередню гру замість класної. Тим більше, гроші рокстарам вже занесли і можна зі спокійною совістю ставити піратку :laugh:
Геральт
Member

RDR2 тастільки тягуче, що осилив його лише в 3 підходи з інтервалом в кілька місяців. Та й то, тільки через "жадібність", бо гра була куплена. Якийсь час по тому, віддав ак покупцю своєї відяхи, як бонус.

DEATHLOOP досить весела і динамічна. Та й не є довга. Всього 4 невеличкі карти, з повторами.
mult
Member

VladimirV
Я теж купив цей рдр давно, довгенько пролежала в бібліотеці, було не до неї, бо війна.
А коли спробував запустити то виявилось що мій стім підвязаний до іншої поштової скриньки у рокстар.
Я колись давно брав в стімі макс пейн 3 і тоді мабуть реєструвався, я вже й не памятаю цього.
А та поштова скринька давно вже видалена і заведена нова.
Декілька днів пробував довести тим ........ в службі підтримки, що гра моя і потрібно лише змінити привязку стіма до нової пошти.
Скріни з чеками зі стіму про покупку і ще купу всього чого вони просили вислав.
І пофіг, результат, ми провели розслідування і не підтвердили що ви власник цієї гри.
Чеки покупки в стімі для них зовсім не аргумент.
Такої гівно компанії я ще не зустрічав.
Може й добре що не відновив доступ.
З таким підходом до гравців і кривизною їх продуктів, починаючи від лаунчера, закінчуючи кривим керуванням і стрільбою по відгукам, то краще в таке грати через піратки.
Збережеться купа нервів.
Зарікся брати любі ігри цієї компанії офіційно.
Тим більше Україну забанили.
Вони нас за людей не вважають, а українці на кожному кутку нахвалюють рокстар, весь український ютуб завалений очікуванням нової ГТА, нахвалюванням і рекомендаціями грати в їх інші ігри і нести їм гроші.
snegurrrka
Member

SaxOFFoN
Привіт! Я можу спробувати, оскільки багато (відносно звісно) ігор з жанру JRPG пройшов, лише уточнення - а чим саме ті ж ігри від Atlus наприклад не сподобалися? Я ж правильно розумію, що мова швидше за все за Persona 5 йде як найбільш очевидний вибір для ознайомлення?

З приводу фіналок - саме як гру із серії Final Fantasy 16 захейтили багато хто, бо в ній значно менше тих самих JRPG елементів, це більше динамічний екшн, досить похмурий, в якому ще й до того дають керувати виключно одним персонажем, а не групою як зазвичай. Проте мені цілком сподобалося - побічні завдання правда досить одноманітні, а світ дещо порожній, тому не можу сказати, що її надто цікаво "зачищати", але йти переважно саме за головним сюжетом, то це все ще фіналка - драма, зради, інтриги, over the top екшн та емоції :up:

Ще з фіналок пройшов свого часу FF XV - забути й не згадувати, трохи пробував FF XIII, проте дропнув через душність та одноманітність - дивився про неї відоси нещодавно і все ж вирішив не пробувати знову. Поки з найбільш цікавих це звісно FF VII Remake та FF VII Rebirth, але це не завершена поки що трилогія, виходу останньої частини ще невідомо скільки треба буде зачекати.

Із серією Tales не так сильно знайомий, окрім Arise пройшов ще Tales of Berseria - не певен, що можу однозначно рекомендувати, досить застаріли механіки, хоча похмура історія помсти досить цікава, але бойова система мені не дуже зайшла, дещо через силу завершував.

Загалом, якщо хочеться пограти щось із більш сучасних JRPG, де не лише просто turn based combat, але є ще щось цікаве (parry хоча б) - тут точно готовий топити за Yakuza: Like a Dragon та сиквел Like a Dragon: Infinite Wealth, які прийшли на зміну beat 'em up ігроладу попередніх ігор серії Yakuza.

Також дуже сильне враження свого часу (але то давно) справила - Dragon Quest XI S - Echoes of an Elusive Age (Definitive Edition) - виглядає більш "анімешно", але гра неймовірно крута і мабуть одна з взірцевих JRPG в плані того, щоб полегшити, а не ускладнювати весь час життя гравцям своїми ігровими механіками.

P.S. Щось пропустив останню сторінку з порадами, тому деякі вже ігри назвали, але сподіваюся щось теж цікаве зміг підсвітити.
Enjthesilence
Member

Геральт: 20.07.2025 21:48 RDR2 тастільки тягуче, що осилив його лише в 3 підходи з інтервалом в кілька місяців. Та й то, тільки через "жадібність", бо гра була куплена. Якийсь час по тому, віддав ак покупцю своєї відяхи, як бонус.

DEATHLOOP досить весела і динамічна. Та й не є довга. Всього 4 невеличкі карти, з повторами.
фанатіку асасинів звичайно рдр2 не зайде. це ж гра не про аванпости, ще й сюжет присутній, є над чим подумати

Відправлено через 30 хвилин 56 секунд:
mult: 20.07.2025 21:56 З таким підходом до гравців і кривизною їх продуктів, починаючи від лаунчера, закінчуючи кривим керуванням і стрільбою по відгукам, то краще в таке грати через піратки.
Збережеться купа нервів.
Зарікся брати любі ігри цієї компанії офіційно.
Тим більше Україну забанили.
Вони нас за людей не вважають, а українці на кожному кутку нахвалюють рокстар, весь український ютуб завалений очікуванням нової ГТА, нахвалюванням і рекомендаціями грати в їх інші ігри і нести їм гроші.
самі ігри від рокстар - це знак якості, "криве керування і стрільба?" це звичайно смішно) ігри бабадзакі ніколи навіть поруч не стояли за рівнем рдр2 і ніколи не будуть, бо це просто тупорила доїльня дубової формули гри з позаминулої ери консолей.
лаунчер - параша, факт, як в принципі всі існуючі лаучнери крім стіму, погоджуюсь що з таким відношенням дійсно спокійно можна піратити гру, але сама гра від цього гірше на стає, це лише спосіб запуску, все ж пк не основна платформа.
Перевірив - в гру пускає, онлайн працює, але тема цікава, треба буде щось пошукати, "зрада" присутня
mult
Member

Enjthesilence
Я не кажу що рдр2 погана, тут діло у відношенні до гравців і до України в цілому.
Я пограти так і не зміг, через причини які описав вище, а піратити мені поки ліньки :)
Може мені не повернули доступ саме через їх бани рашки і нас.
Можна спробувати ще з ними поспілкуватись коли вони розбанять Україну.
В гру пускає хто вже був зареєстрований, це тільки для нових користувачів не дає реєструватись від України, треба вибирати Європу.
Хоча відгуки про танці з бубном з їх лаунчером мені не додають бажання в спробах відновити доступ до акаунта :)
Як я це не навиджу, коли купляєш в стімі гру, а тобі ще треба ставили лівий лаунчер, реєструватись там і тп.
Це схоже на сидіння на двох стільцях, хочеться і гру продати і відпускати від себе не хочеться.
В моєму розумінні, якщо віддаєте гру іншій платформі по продажі, то робіть так щоб вона запускалась тільки з цієї платформи.
Це не тільки рокстар стосується, є ще декілька таких компаній.
Може пізніше піратку спробую, мені медитативні ігри після дарк соулсів подобаються для відпочинку :)
Зараз повернувся в Nioh2.
Бойова система звичайно в ньому по багатше і цікавіше ніж дарк соулси :)
Граю составним посохом.
До цього грав і списом і іншими.
Я на білди не граю, в nioh 2 тільки з НГ + треба обовязково запарюватись з білдами бо буде дупа.
А перше проходження можна грати для душі.
Тому я проходжу один раз і наступний разу теж починаю нову гру тільки з іншою зброєю.
Шкода нема українізатора.
fantomrulezz
Member

Пройшов Lies of Pi та доповнення Overture
Гра дуже зайшла, оцінив би на 5-/5.

Чудовий сеттінг +
Обожнюю стімпанк, жаль, що він не часто зустрічається в медіапродуктах.

Цікава бойова система +
Дуже сподобалась фішка з розділенням зброї на дві частини, що дозволяє комбінувати різні мувсети та абілки від рукояток з різними типами дамагу, ренджу і т.д. від навершя.

Якісна проробка локацій, мобів та босів +
Красиві і наповнені локи, ніякого непотрібного відкритого світу.
Нормально читаємі боси. По балансу ближче до ранніх соулсів, коли Мімодзакі ще не упоровся в штучне переускладнення гри для задротів.

Шикарний саундтрек +
Всі пластинки в отелі переслухав і додав плейліст.

Непоганий сюжет +
Який, о боже, не треба шукати з лупою дрібним шрифтом в описі предметів.

Мабуть єдина екшн-рпг з упором на бойовку та складність, яку я справді можу назвати саме "соулс-лайк", бо тут справді саме соулсами відверто вдохновлялись і це деколи мінус -
Бо в копіюванні формули соулсів розробники зайшли надто далеко і скопіювали не лише плюси соулсів, а і деякі мінуси. Наприклад, всратий і далеко не юзер-френдлі інтерфейс, особливо інвентар.

Але, слава богу, скопіювали не все і це, як на мене, зробило гру краще соулсів.
Наприклад, є ненапряжна вказівка в телепортах, яка приблизно показує в якому районі є прогрес по квесту. Не маркер чи компас на мінікарті, але значно спрощує життя і робить неможливою типову фромовську ситуацію, коли при проходженні без гайдів провалюєш половину квестів.
В гри навіть є, о боже, сховайте від екранів фромофанатиків, налаштування рівня складності.
І це не зробило гру поганою чи легкою. На макс. складності це рівень соулсів, а на мінімальних може пограти і недосвічений гравець заради історії.
Що в принципі, в черговий раз раз доводить, що Мімодзакі - просто лінивий геймдизайнер, який відверто доїть десятки років одну і ту саму формулу (яку скопіював колись з Severance: Blade of Darkness), причому за десяток ігор навіть не спромігся її адекватно оптимізувати та осучаснити.
kairo
Member

fantomrulezz: 26.07.2025 11:47Пройшов Lies of Pi та доповнення Overture
Гра дуже зайшла, оцінив би на 5-/5.
Через дивну політику МС, виходить, що мені треба купувати гру та ДЛЦ, щоб пройти лише ДЛЦ. В цьму плані великий недолік Геймпасу.
Що в принципі, в черговий раз раз доводить, що Мімодзакі - просто лінивий геймдизайнер, який відверто доїть десятки років одну і ту саму формулу (яку скопіював колись з Severance: Blade of Darkness), причому за десяток ігор навіть не спромігся її адекватно оптимізувати та осучаснити.
При усій правильній критиці Фромів, вони ледве не єдині, хто реально розиває жанр та пробує щось нове:
  • Sekiro, де зовсім інша бойова система й упор на парирування;
  • Bloodborne, який відмовився від щитів і зробив гру динамічнішою;
  • Elden Ring, який вперше для серії відкрив повністю відкритий світ зі свободою дослідження.
  • Nightreign, який пішов в кооп.
  • Duskbloods, який буде PvPvE
По пам'яті, хіба Team Ninja зі своїми Nioh трохи змінили формулу, додавши елементи Д'ябло.
На рахунок історії, в Секіро чітка та зрозуміла історія.

На рахунок Severance, лінь знову було все розписувати, просто запитав в ЧатГПТ:
спойлер
"🗡 3. "Скопіював з Severance" — історично хибне або принаймні дуже спрощене твердження
Severance: Blade of Darkness — дійсно важлива і впливова гра з хардкорною бойовкою та темним фентезі. Але твердження, що Міядзакі "скопіював" формулу з неї — міф або дуже поверхневе трактування.

Souls-формула формувалася з урахуванням King's Field, Shadow Tower, ICO, Zelda, Berserk тощо.

Severance ніколи не була популярною в Японії й навряд чи мала суттєвий вплив на FromSoft — принаймні це не зафіксовано в інтерв'ю чи розробницьких щоденниках.

Спільні риси — це радше збіг еволюційних ідей хардкорного екшену, а не пряме копіювання."
Kolian
Member

Dead Island 2 якось зайшла, зараз великі знижки на неї на psstore.
Ну і класика
спойлер
IMG_20250725_115524819_HDR_AE.jpg
walkman3000
Member

Enjthesilence: 26.07.2025 03:23ігри бабадзакі це просто тупорила доїльня дубової формули гри з позаминулої ери консолей.
fantomrulezz: 26.07.2025 11:47Мімодзакі - просто лінивий геймдизайнер, який відверто доїть десятки років одну і ту саму формулу (яку скопіював колись з Severance: Blade of Darkness), причому за десяток ігор навіть не спромігся її адекватно оптимізувати та осучаснити.
Изображение
YumaX
Member

VladimirV: 20.07.2025 11:32Давно поставив за мету не кидати ігри до фіналу. Поки за останні декілька років скіпнув до фіналу лише RDR2.
В мене гра давно куплена, кілька підходів, зараз не поспішаючи бігаю, десь 40% сюжету лише, я так і не можу зрозуміти в чому кайф, ті ж вестерни Call of Juarez, наприклад, проходив на одному диханні :dontknow:
Draqoon
Member

Роудмуві це як самурай, немає цілі є лише шлях до фіналу.
Рдр1 набагато динамічніше розвивається, але він і застарів трохи.
waryag
Member

kairo: 26.07.2025 13:21При усій правильній критиці Фромів, вони ледве не єдині, хто реально розиває жанр та пробує щось нове:

Sekiro, де зовсім інша бойова система й упор на парирування;

Bloodborne, який відмовився від щитів і зробив гру динамічнішою;

Elden Ring, який вперше для серії відкрив повністю відкритий світ зі свободою дослідження.

Nightreign, який пішов в кооп.

Duskbloods, який буде PvPvE
Після секіро вони перестали розвиватися і почали гнати масу контенту з мінімальними затратами.
Так, вони вкладаються в босів і роботу художників в цілому, інколи роблять мінорні покращення, але в іншому все направлено на максимальне доїння фанатів:
- ДС3 - підтягнули графон, перейшли на ману, трішки оказуалили, а так максимально безпечний ДС.
- ЕР - ДС3 у відкритому світі з тотальною копіпастою всього.
- найтрейн - НАДЗВИЧАЙНО лінивий кооп на основі ДС/ЕР під модний батлрояль.
- даскбладс - поки рано говорити, але 99%, що швиденько склепали лінивий екз для нінки, все одно куплять...

Відправлено через 2 хвилини 55 секунд:
fantomrulezz: 26.07.2025 11:47Що в принципі, в черговий раз раз доводить, що Мімодзакі - просто лінивий геймдизайнер, який відверто доїть десятки років одну і ту саму формулу (яку скопіював колись з Severance: Blade of Darkness), причому за десяток ігор навіть не спромігся її адекватно оптимізувати та осучаснити.
Над половиною ігор ФС він не працював :rotate:
Ответить