Новости
Последние статьи и обзоры
HP Z440 / Z640 Lga 2011-3 ,разбор платы ,проблема post кодов
-
Ray2000gt
Advanced Member
corionln, можна продублювати ще англійською мовою, але не факт, що допоможе.
Не зрозуміло в чому проблема, якщо «вінда прекрасно працює». Який SSD, nvme чи sata? Якщо nvme, то ви його і не побачите в біос.
Не зрозуміло в чому проблема, якщо «вінда прекрасно працює». Який SSD, nvme чи sata? Якщо nvme, то ви його і не побачите в біос.
-
S
Member
Он бывает с большим вентилятором на стойках в комплекте, который крепится к самой плате. Лучше с вентилятором чем без него брать.Boris77: ↑ 14.12.2023 12:17Я брал этот. Все 4 канала работают отлично.
https://www.aliexpress.com/item/1005005575811095.html
-
corionln
Junior
мать шитая. ссд сата.nochnik89: ↑ 15.01.2024 12:48 этот метод , с 4го шагаВ биосе еще поиграйтесь рейд + ahci режимы . Включите все сата порты
- спойлер
Отправлено спустя 41 секунду:
мать прошитая ? ссд сата ?
Насчет поиграться в биосе попробую, щас стоит вроде ahci. в Легаси видны все диски, в Уефи только жесткий
Відправлено через 43 секунди:
ssd sata - apacerRay2000gt: ↑ 15.01.2024 12:58 corionln, можна продублювати ще англійською мовою, але не факт, що допоможе.
-
nochnik89
Member
так а как в легаси анлок делать ? только уефи .corionln: ↑ 15.01.2024 15:38в Легаси видны все диски, в Уефи только жесткий
Это в платах где анлок автоматом можно любую среду использовать
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
если там мой мод биос - то там вообще и не все нвме диски видятся даже через переходник. Об этом писал много раз. Так у меня и не вышло свежую версию биоса замутить с анлокомRay2000gt: ↑ 15.01.2024 12:58Якщо nvme, то ви його і не побачите в біос.
-
corionln
Junior
диски в уейфи, мод ваш, да. ниже если глянуть пишет что видит легаси,а что видит uefi может стоит просто отключить легаси? я не знаю. попробовал как вы сказали - включить все порты, ahci + raid и тд. ничего не помогло.nochnik89: ↑ 15.01.2024 15:48так а как в легаси анлок делать ? только уефи .corionln: ↑ 15.01.2024 15:38в Легаси видны все диски, в Уефи только жесткий
Это в платах где анлок автоматом можно любую среду использовать
Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:если там мой мод биос - то там вообще и не все нвме диски видятся даже через переходник. Об этом писал много раз. Так у меня и не вышло свежую версию биоса замутить с анлокомRay2000gt: ↑ 15.01.2024 12:58Якщо nvme, то ви його і не побачите в біос.
Відправлено через 5 хвилин 33 секунди:
https://imgur.com/a/Syly9Mu
Відправлено через 56 хвилин 45 секунд:
ссд видит только в легаси бут. а хдд и флешку можно запустить через uefi boot and legacy boot. В то время как ссд дает запустить только с Легаси, не смотря на то что диск ссд в Mbr формате (GUID разметка)
-
Ray2000gt
Advanced Member
Так для uefi наче GPT треба.corionln: ↑ 15.01.2024 17:09 В то время как ссд дает запустить только с Легаси, не смотря на то что диск ссд в Mbr формате (GUID разметка)
-
corionln
Junior
Gpt, я помилився GUID розмітка то є Gpt
-
tfv
Junior
С анлокнутым биосом не завелся 2673v4, биос не обновляется. Может будет у кого дамп 250 или 261?
-
nochnik89
Member
tfv
Он и не заведется . Оговаривалось тут много раз это. Там микрокоды только под в3 камни только.
Буду на складе числа 17-18, то скину дамп свежего биоса
Он и не заведется . Оговаривалось тут много раз это. Там микрокоды только под в3 камни только.
Буду на складе числа 17-18, то скину дамп свежего биоса
-
r0m1k
Junior
приветствую.
подскажите, анлок турбобуста на этой плате возможен что ли только по "старой методе"? ну то есть там где нужно драйвер загружать на раздел загрузочный. анлок же путем редактирования биос невозможен что ли, я правильно понял (прочел только пару страниц с конца, так что рад буду ошибаться)..?
и еще - куда подавать дежурку что-то я в упор не вижу? а то пока что у меня БП в перманентно включенном состоянии находится вместе с матерью...+
ps: на счет иетоды написал ерунду - все работает и с полноценным редактированием биос. это просто человек почему-то старый метод использовал...
остается вопрос про дежурку...
подскажите, анлок турбобуста на этой плате возможен что ли только по "старой методе"? ну то есть там где нужно драйвер загружать на раздел загрузочный. анлок же путем редактирования биос невозможен что ли, я правильно понял (прочел только пару страниц с конца, так что рад буду ошибаться)..?
и еще - куда подавать дежурку что-то я в упор не вижу? а то пока что у меня БП в перманентно включенном состоянии находится вместе с матерью...+
ps: на счет иетоды написал ерунду - все работает и с полноценным редактированием биос. это просто человек почему-то старый метод использовал...
остается вопрос про дежурку...
-
Ray2000gt
Advanced Member
Питання до знавців цих станцій. Які вентилятори використовуються в заводських СЖО, 92мм чи 80мм? Бачу, вони трохи різні для Z420 та Z440, в другому варіанті йдуть подовжені шланги, як раз те що треба, от тільки радіатор хочеться 92мм.
Може хтось тестував їхню ефективність. Начебто заявлені високі характеристики. Думаю трохи переробити під охолодження компактної збірки на і7 13700.
Може хтось тестував їхню ефективність. Начебто заявлені високі характеристики. Думаю трохи переробити під охолодження компактної збірки на і7 13700.
-
over2020
Junior
Усім привіт!
Може є в когось корпус (з блоком живлення) Z440 або Z640?
Купив би.
Може є в когось корпус (з блоком живлення) Z440 або Z640?
Купив би.
-
crossfire007
Junior
nochnik89
добрый день. можно еще раз попросить у вас ставильно работащий mod bios для Z440?
добрый день. можно еще раз попросить у вас ставильно работащий mod bios для Z440?
-
BotVasya
Member
Доброго дня, придбав собі z440, мені цікаво чи хтось намагався вставити dcpmm? Як система ці модулі бачить, звісно якщо бачить?
-
Master_X
Junior
Звичайно що dcpmm не бачить та і не повинна.
-
GeniusKp
Junior
Добрий вечір. Допоможіть побороти проблему 5 сигналів и миготіння красної лампи.
z440 в рідному корпусі, з кулерами, крім кулера пам'яті.
+ 2696 v3
+ 2 планки по 32 гб, хуникс. 2rx4 2933
Все працювало поки не залишив якось в режимі сну, десь з пів часа стояв в сні, потім начав піщати 5 раз и блимати світодіод.
Що тільки вже не робив перестав стартувати... біос не трогав, можливо навіть рідний (якщо до мене його не трогали тут не знаю)
озу міняв, виймав, міняв місцями, залишав одну, чистив контакти, підкидував 2 по 8 micron 1rx4 2133
міняв відео
міняв проц ставив 2630 v3
виймав батарейку, нажимав кнопку скидання биос.
нульц, нічого, та сама проблема 5 разів піщить і блимає світодіодом
хтось зтикався як вирішити? дякую.
z440 в рідному корпусі, з кулерами, крім кулера пам'яті.
+ 2696 v3
+ 2 планки по 32 гб, хуникс. 2rx4 2933
Все працювало поки не залишив якось в режимі сну, десь з пів часа стояв в сні, потім начав піщати 5 раз и блимати світодіод.
Що тільки вже не робив перестав стартувати... біос не трогав, можливо навіть рідний (якщо до мене його не трогали тут не знаю)
озу міняв, виймав, міняв місцями, залишав одну, чистив контакти, підкидував 2 по 8 micron 1rx4 2133
міняв відео
міняв проц ставив 2630 v3
виймав батарейку, нажимав кнопку скидання биос.
нульц, нічого, та сама проблема 5 разів піщить і блимає світодіодом
хтось зтикався як вирішити? дякую.
-
Ray2000gt
Advanced Member
GeniusKp, швидке гугління по запиту HP Z440 5 beeps видає доволі багато результатів, читайте форуми, може щось допоможе.
Ось перше, що видає https://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-B ... -p/6755120
Ось перше, що видає https://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-B ... -p/6755120
-
GeniusKp
Junior
Ray2000gt
Перечитав вже що знайшов, і перепробував варіанти якщо ви читали мій пост, тому і пишу, питаю що це може бути якщо не память проц і відео. Може якогось живлення немає, може кондери може хтось зтикався.
Перечитав вже що знайшов, і перепробував варіанти якщо ви читали мій пост, тому і пишу, питаю що це може бути якщо не память проц і відео. Може якогось живлення немає, може кондери може хтось зтикався.
-
nochnik89
Member
5 раз - у меня это или битая память или битый кп в самом проце. С другим я не стыкался. Не знаю что у Вас там конкретно.
Самый крайний правый черный слот попробуйте с разными плашками. Желтой кнопкой сбросить биос до заводского
Самый крайний правый черный слот попробуйте с разными плашками. Желтой кнопкой сбросить биос до заводского
-
vertexterator
Junior
Доброго всім дня! Маю плату Z440,бажаю злобити анлок турбобусту, мікруху 25Q128FV випаяв і зчитав програматором на всякий випадок, пробував відкривати цей дамп через MMtool але я так зрозумів що самі останні версії біоса він не підтримує, можливо хтось зможе скинути дамп з вже готовим анлоком чи знадобиться робити відкат через саму плату на стару версію біоса тоді вже зчитувати і редагувати через MMtool?