Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

нащо взагалі тулити людині цап коли він обирає активні колонки? :shuffle: особливо якщо він в результаті підключить їх до нього через цифру :rotate:
Radio Bay
Member

S0N1C: 30.07.2026 12:57нащо взагалі тулити людині цап коли він обирає активні колонки?
Активні колонки передбачають у середині підсилювач і все. В мене активні колонки грають з цапа.
Інша річ, що активні колонки бувають ще й цапом, далі наступають гойдалки чи можна пустити звук повз їх цапа/дсп,
то вже потрібно розглядати окремо
Hotspur
Member

Scoffer: 30.07.2026 12:52А небюджетні то не r2r
не ну ти широко береш :gigi:

Відправлено через 27 секунд:
S0N1C: 30.07.2026 12:57 нащо взагалі тулити людині цап коли він обирає активні колонки? :shuffle: особливо якщо він в результаті підключить їх до нього через цифру :rotate:
деяким активним треба ЦАП. майже всім

Відправлено через 3 хвилини 4 секунди:
Radio Bay: 30.07.2026 12:54Та хто б 2 полоси нормальні зробив, тим більше 3 полоси, якщо не коаксіал, у ближнє поле — таке собі.
я дивився 3 полоски Elac Uni-Fi 2.0 - там багато тупо технічного браку. виробник це визнав і шось там думае робити. наміряв це той самий амір
S0N1C
Member

ті варіанти які він розлядав - мали вбудований, і фііо за 10к їм не вс*лась :shuffle:
Hotspur
Member

Monitor Audio Studio 89 все добре але дорого

Відправлено через 27 секунд:
S0N1C: 30.07.2026 16:29 і фііо за 10к їм не вс*лась
фііо всього 100 баксів :weep:
Radio Bay
Member

Hotspur: 30.07.2026 16:28я дивився 3 полоски Elac Uni-Fi 2.0
Цікаві колонки, потім пошукаю саунтести

ФК. чутливість - 85 Дб
Макс. опір - 6 Ом

Але це мене насторожує.
До того ж, пиши у яке поле
The_Rusik
Member

Hotspur
Де за 100 баксів?
MSiAventador
Member

Що обрати:
1) активні колончки для ПК де вбудований вс*атий підсилювач та вбудований DSP індивідуальним катком вирівнюють АЧХ вс*атих динаміків
чи
2) пасивні нормальні колоночки та зовнішній вс*атий китайський ЦАП-підсилювач за 100 баксів.
Науці це не відомо, але це не точно. :dontknow:
Scoffer
Member

Кинь монетку.
Hotspur
Member

MSiAventador: 30.07.2026 16:53зовнішній вс*атий китайський ЦАП-підсилювач за 100 баксів
вони нормальні в більшості :rotate:

Відправлено через 59 секунд:
Scoffer: 30.07.2026 18:05Кинь монетку.
роль ЦАП дуже перебільшують

Відправлено через 44 секунди:
Radio Bay: 30.07.2026 16:36Але це мене насторожує.
До того ж, пиши у яке поле
в ближне звичайно. це бракована модель там технічний брак
Radio Bay
Member

Hotspur: 30.07.2026 18:14роль ЦАП дуже перебільшують
То ти в лоб не порівнював цапів різних класів.
Hotspur: 30.07.2026 18:14в ближне звичайно
Повнорозмір у ближнє — таке собі, але не будемо вчиняти флуд :)

Відправлено через 7 хвилин 51 секунду:
Та ну у дупу такі колонки у ближньому полі

Filabatya
Member

Hotspur
Щоб робити такі заключення треба мати систему дуже високого рівня і точно знати, що саме цап є обмежуючим фактором. При умові, що ви досвідчений слухай і не оперуєте системою загальною вартістю 1К баксів! Референс :beer:
А найгірше в цій всій історії, що останні % покращення йдуть за кратну переплату в ціні девайса і так дуже часто в світі якісних речей :weep:
сказав власник 17 річної звуковухи на югріновських соплях :shuffle:
Последний раз редактировалось Filabatya 30.07.2026 19:11, всего редактировалось 1 раз.
vltk
Member

Radio Bay
Йлоуды вставляют Генелики - больше обертонов звуке, менее "тусклые", то бишь более живые и более цельные по подаче звукового материала и это даже слышно через скомпрессированную трубу.
Radio Bay
Member

vltk: 30.07.2026 19:10Йлоуды вставляют Генелики - больше обертонов звуке, менее "тусклые", то бишь более живые и более цельные по подаче звукового материала и это даже слышно через скомпрессированную трубу.
Ти точно не переплутав навпаки? :)

Відправлено через 7 хвилин 53 секунди:
Filabatya: 30.07.2026 19:04А найгірше в цій всій історії, що останні % покращення йдуть за кратну переплату в ціні девайса і так дуже часто в світі якісних речей
Є таке, взагалі, якість речей та ціна не лінійно пов'язані. Тонкощі відчуваєш під час особисого використання протягом часу
Filabatya
Member

Айлауди більш агресивні і відчуваються більш повноцінними, якщо врахувати їх бас. Але якщо відкинути нижній регістр, то дженели просто у вьому кращі, ну можливо на грязних копозиціях ще більше через це підкреслять огріхи в мастері, бо вони і є інструмент для мастеру. а айлауди туристичний варіант біля ноута в необробленій кімнаті :rotate:
4 комент під відео це підтверджує :up:
по ціні їх треба з мтм вже рівняти ото вже цікаво :gigi:
Последний раз редактировалось Filabatya 30.07.2026 19:39, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

Filabatya: 30.07.2026 19:23то дженели просто у вьому кращі
З обертонами та деталями вони інтелігентно поводяться.
Filabatya: 30.07.2026 19:23ну можливо на грязних копозиціях ще більше через це підкреслять огріхи в мастері
А от бруд вміє грати R2R, я не дарма Motorhead - Ace of Sрades тримаю у тестових :)

Відправлено через 7 хвилин 11 секунд:
Раджу тримати у тестових

Зашібісто лупашить )
Відправлено через 31 хвилину 34 секунди:
Цікаво, що то за півник-ображенка ходить за мною по всіх гілках та минусує. Покажи ябличко, півнику :gigi:
SSSash
Member

Radio Bay: 30.07.2026 13:11
S0N1C: 30.07.2026 12:57нащо взагалі тулити людині цап коли він обирає активні колонки?
Активні колонки передбачають у середині підсилювач і все. В мене активні колонки грають з цапа.
Інша річ, що активні колонки бувають ще й цапом, далі наступають гойдалки чи можна пустити звук повз їх цапа/дсп,
то вже потрібно розглядати окремо
Ось що ШІ відповідає:
"Чого робити категорично НЕ варто (Марна трата грошей):
Купувати дорогий зовнішній ЦАП (DAC):
Навіть якщо ви купите Hi-End ЦАП за $1000 і підключите його через RCA до Kali, колонки все одно візьмуть цей аналоговий сигнал, знову оцифрують своїм внутрішнім АЦП для роботи DSP-кросовера, а потім знову конвертують в аналог. Це класичне подвійне перетворення, яке лише погіршить звук. USB-C вхід у Kali є апріорі найчистішим коротким трактом."
Radio Bay
Member

SSSash: 30.07.2026 21:00Ось що ШІ відповідає:
"Чого робити категорично НЕ варто (Марна трата грошей):
Купувати дорогий зовнішній ЦАП (DAC):
Навіть якщо ви купите Hi-End ЦАП за $1000 і підключите його через RCA до Kali, колонки все одно візьмуть цей аналоговий сигнал, знову оцифрують своїм внутрішнім АЦП для роботи DSP-кросовера, а потім знову конвертують в аналог. Це класичне подвійне перетворення, яке лише погіршить звук. USB-C вхід у Kali є апріорі найчистішим коротким трактом."
Там є суперечливий момент у твердженні, але щоб не вдаватися у флуд, у даному випадку, погоджусь.
Скажімо, мій Musician Pegasus туди вмикати безглуздо.

Взагалі, мені цей швидкий вибір інтуїтивно сподобався.

Чекаємо відгуків. Kali лайно не робить, тому його й не буде.
SSSash
Member

Взагалі, мені цей швидкий вибір інтуїтивно сподобався.
Чекаємо відгуків. Kali лайно не робить, тому його й не буде.
Дякую за допомогу з вибором... якщо наважусь придбати Kali Audio LP-UNF, поділюсь враженнями.
Ответить