Мінімальні кошти, це скільки?QFlash: ↑ 26.07.2026 19:42В розумінні? Мене не дуже люблять (особливо аудіофіли) бо я руйную систему.OverPow: ↑ 26.07.2026 18:19Откуда ты знаешь, что о тебе говорят ?
Кожен може зробити HI-FI за мінімальні кошти.
Такі справи.
Хоча я не бачу проблеми в вирішенні технічного питання.
Закони природи і фізики неможливо порушити. Лише пізнати.
Відправлено через 26 хвилин 42 секунди:
OverPow
То таке, але на форумі вітається розмова на Українській мові.
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор акустики
-
torny
Member
-
QFlash
Member
torny
Точної цифри не назву, але приблизно 100$.
Так, гучного звуку не буде. Десь 25W синусоїдальної без спотворень.
Взагалі це невдячна справа цим займатись.
Я ніскільки не заробив - лише потратив.
Але отримав звучання HI-FI класу.
Касети та вініл також чудово працює, але не маю жодної нормальної платівки.
Деякі кошти вернулись від здачі на лом совкових транзисторів КТ808А (золото).
Вони всі текли на мегаомах по всіх переходах. От як буде звучати amplifier на таких транзисторах де з кристалом проблеми?
Тому так і є. Кожен совковий УНЧ одної лінійки звучить по різному.
Mac не зараховується - воно з коробки співає.
Дякую за запитання.Мінімальні кошти, це скільки?
Точної цифри не назву, але приблизно 100$.
Так, гучного звуку не буде. Десь 25W синусоїдальної без спотворень.
Взагалі це невдячна справа цим займатись.
Я ніскільки не заробив - лише потратив.
Але отримав звучання HI-FI класу.
Касети та вініл також чудово працює, але не маю жодної нормальної платівки.
Деякі кошти вернулись від здачі на лом совкових транзисторів КТ808А (золото).
Вони всі текли на мегаомах по всіх переходах. От як буде звучати amplifier на таких транзисторах де з кристалом проблеми?
Тому так і є. Кожен совковий УНЧ одної лінійки звучить по різному.
Mac не зараховується - воно з коробки співає.
-
Radio Bay
Member
Накидай сетап, досить звездіти, щоб людина взяла $100, витратила та отримала результат. Колонки, підсилювач, джерело, може активніQFlash: ↑ 26.07.2026 20:07Точної цифри не назву, але приблизно 100$
-
QFlash
Member
Що накидати? Я ж говорив взяв Романтику МЄ-222с на пломбах за 500 грн. разом з акустикою. Це апарат 3 в 1. Касетна дека, УНЧ та вініл.Radio Bay: ↑ 26.07.2026 21:00Накидай сетап, досить звездіти, щоб людина взяла $100, витратила та отримала результат. Колонки, підсилювач, джерело, може активні
Спеціально апарат другої групи складності. Щоб важче було витягувати HI-FI з нього.
От великий + що у нього електронні регулятори і можна плавно налаштовувати тонкорекцію, а не просто включив - "ой щось не так" бо не звучить.
І не буде ніколи, ніколи, ніколи звучати і співати. Потрібні налаштування згідно графіка.
Найбільша проблема для мене - було знайти 2 мікрохи Philips TCA740 і TCA730 - бо це Old варіант. Вони коштують копійки але попробуй знайди їх в адекватному стані.
В одному Ти правий - потрать 10000$ чи скільки там можеш собі дозволити і будеш мати Hi-FI. І то ще під знаком питання.
Добре, це тема по АС.
Більше коментувати не буду.
-
Z440_User
Member
QFlash, ти давай повністю дописуй.
В платі preamp ти замінив радянські к140ун10 та ун14 на імпортний повний аналог від Philips, плати кінцевого УНЧ ти викинув і замість них сунув готового конструктора з AliExpress.
Від тої початкової романтики 222 у тебе лишилося відсотків 30 пасивних елементів, не рахуючи корпуса.
В платі preamp ти замінив радянські к140ун10 та ун14 на імпортний повний аналог від Philips, плати кінцевого УНЧ ти викинув і замість них сунув готового конструктора з AliExpress.
Від тої початкової романтики 222 у тебе лишилося відсотків 30 пасивних елементів, не рахуючи корпуса.
-
Radio Bay
Member
Ти реально вважаєш, що якась людина у здравому глузді буде у 2026 цим займатися замість того, щоб купити нормальні колонки, та хоч тіж Edifier, що зовсім не хайэнд? Несеш якусь дурню, віком з 80-хQFlash: ↑ 26.07.2026 21:38Я ж говорив взяв Романтику МЄ-222с на пломбах за 500 грн. разом з акустикою. Це апарат 3 в 1. Касетна дека, УНЧ та вініл
-
QFlash
Member
Так, дивись:Z440_User: ↑ 26.07.2026 22:58В платі preamp ти замінив радянські к140ун10 та ун14 на імпортний повний аналог від Philips, плати кінцевого УНЧ ти викинув і замість них сунув готового конструктора з AliExpress.
Совкові к174УН10 та К174УН12 поміняв на Philips/ важко знайти їх.
Це основне - бо совкові то працюють то не працюють або напівбиті. Я їм аж напругу накинув 18,17V - що по даташиту перебор, але так вони саме краще працюють і витягують по графіку саме як я приводив.
На виході MX50SE з транзисторами Toshiba/
В чому проблема я вклався в 100$
Так, на чистому совку Ти хрин получиш Hi-FI
Якщо скажеш що це вже не Ромашка то Ти правий.
Але навіщо мені Ромашка яка не буде співати?
Последний раз редактировалось QFlash 26.07.2026 23:23, всего редактировалось 1 раз.
-
Hotspur
Member
1960х. в 1980 було сильно краще ніж Романтику МЄ-222сRadio Bay: ↑ 26.07.2026 23:04Ти реально вважаєш, що якась людина у здравому глузді буде у 2026 цим займатися замість того, щоб купити нормальні колонки, та хоч тіж Edifier, що зовсім не хайэнд? Несеш якусь дурню, віком з 80-х
-
OverPow
Member
Вопрос перечитай внимательно. Если не дошло, ещё раз перечитай.QFlash: ↑ 26.07.2026 19:42В розумінні? Мене не дуже люблять (особливо аудіофіли) бо я руйную систему.OverPow: ↑ 26.07.2026 18:19Откуда ты знаешь, что о тебе говорят ?
Кожен може зробити HI-FI за мінімальні кошти.
Такі справи.
Хоча я не бачу проблеми в вирішенні технічного питання.
Закони природи і фізики неможливо порушити. Лише пізнати.
Відправлено через 26 хвилин 42 секунди:
OverPow
То таке, але на форумі вітається розмова на Українській мові.
Что ты вообще несешь.
-
QFlash
Member
Z440_User
Чи може Ти прихильник оригіналу.
Я мав на меті - витягнути Hi-FI за мінімальні кошти.
Також правильне твердження що за потужність треба викласти більше коштів.
Про це сперечатися не буду.
І ще одне - АС/
Я замовляв динамічні головка ширики 500грн 2 штуки.
Яле вже говорив що здав на лом 808А по 50грн за штуку. Ну у мене їх штук 50 було. І всі текли по чорному.
Чи може Ти прихильник оригіналу.
Я мав на меті - витягнути Hi-FI за мінімальні кошти.
Також правильне твердження що за потужність треба викласти більше коштів.
Про це сперечатися не буду.
І ще одне - АС/
Я замовляв динамічні головка ширики 500грн 2 штуки.
Яле вже говорив що здав на лом 808А по 50грн за штуку. Ну у мене їх штук 50 було. І всі текли по чорному.
Последний раз редактировалось QFlash 26.07.2026 23:32, всего редактировалось 2 раза.
-
Radio Bay
Member
А вийшло лайно, ти навіть не розумієш, як звучиль хайфай, піди у салон послухайQFlash: ↑ 26.07.2026 23:26Я мав на меті - витягнути Hi-FI за мінімальні кошти
Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
Дурня. От не про потужністьQFlash: ↑ 26.07.2026 23:26Також правильне твердження що за потужність треба викласти більше коштів
https://mirakustiki.ua/ua/p1509006228-n ... -nait.html
Лампові підсилювачі - окрема тема
-
QFlash
Member
Z440_User
Не обовязково Ромашкою бавитись.
Можна взяти любий більш менш нормальний УНЧ і пробувати щось витягнути з нього.
Але великий + якщо у ньому будуть електронні регулятори.
З класичною системою тонкорекції я не дуже хотів бавитись. Я не є спеціаліст в електроніці.
Інженерної освіти не маю.
Ти знаєш більше за мене.
Не обовязково Ромашкою бавитись.
Можна взяти любий більш менш нормальний УНЧ і пробувати щось витягнути з нього.
Але великий + якщо у ньому будуть електронні регулятори.
З класичною системою тонкорекції я не дуже хотів бавитись. Я не є спеціаліст в електроніці.
Інженерної освіти не маю.
Ти знаєш більше за мене.
Последний раз редактировалось QFlash 26.07.2026 23:39, всего редактировалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
Коли замовиш SEAS або Scanspeak пишиQFlash: ↑ 26.07.2026 23:26Я замовляв динамічні головка ширики 500грн 2 штуки
-
Z440_User
Member
QFlash є певна межа, після якої конкретний апарат перестає бути саме тим апаратом.
Умовно:
Взяли колонки S90 від радіотехніки, останні, ті що з пластиковою мордою.
- замінили всі динаміки на імпорт
- замінили кросовери
- переробили майже повністю корпуси
- замінили та переробили повністю звукопоглиначі в корпусах.
Осьо, дивіться як у мене грають ці S90!
Одне питання, що лишилося від тих S90?
Ось приблизно такого рівня твій твік підсилювача романтики.
Умовно:
Взяли колонки S90 від радіотехніки, останні, ті що з пластиковою мордою.
- замінили всі динаміки на імпорт
- замінили кросовери
- переробили майже повністю корпуси
- замінили та переробили повністю звукопоглиначі в корпусах.
-
QFlash
Member
Z440_User
З гетинаксом були проблеми. На ньому побудований якраз передовик з тими чутливими мікрохами.
Сам знаєш що з гетинаксом від старості стається. Це як губка яка вбирає всяку гидоту.
І потрібно було його добряче помити в дистильованій воді щоб всі солі та кислоти витягнути.
Це важливо - таке "грязне" співати не буде.
Відправлено через 7 хвилин 11 секунд:
Але мені потрібен був спів.
Чи Ти думаєш мені колекція потрібна тих апаратів.
По друге це сам процес. Ти читаєш літературу і шукаєш і зрештою розумієш саму суть питання як воно працює.
Як вдосконалити АС я не читав.
Може пізніше. Але мене вже влаштовує.
Це саме то звучання яке шукають, яке я шукав.
З рештою що там вдосконалювати в тих 10АС-207.
Треба брати нові.
З гетинаксом були проблеми. На ньому побудований якраз передовик з тими чутливими мікрохами.
Сам знаєш що з гетинаксом від старості стається. Це як губка яка вбирає всяку гидоту.
І потрібно було його добряче помити в дистильованій воді щоб всі солі та кислоти витягнути.
Це важливо - таке "грязне" співати не буде.
Відправлено через 7 хвилин 11 секунд:
Так я не заперечую. Кажу що ти правий, і то вже не Ромашка в прямому розумінні.Z440_User: ↑ 26.07.2026 23:46Умовно:
Але мені потрібен був спів.
Чи Ти думаєш мені колекція потрібна тих апаратів.
По друге це сам процес. Ти читаєш літературу і шукаєш і зрештою розумієш саму суть питання як воно працює.
Як вдосконалити АС я не читав.
Може пізніше. Але мене вже влаштовує.
Це саме то звучання яке шукають, яке я шукав.
З рештою що там вдосконалювати в тих 10АС-207.
Треба брати нові.