Ви праві, у рокфол 3 і скай однакові свічі а в прошки сайлентиdestructX: ↑ 01.09.2026 00:59вони абсолютно по різному звучать, бо у мого ская про версія та сайлент світч, в нього майже немає звуку, рокфол3 хіба схожий зі звичайними скайфолами, не прошкамиVincent66: ↑ 01.09.2026 00:22
Не знаю чому але мены чомусь rockfall 3 по звуку нравиться більше...хоча зараз ще раз послухав порівняння з скайфолл і наче одинаково звучать)
Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
Vincent66
Member
-
7mindfields
Member
Ти дивишся на клавіатуру з бюджетом в $30, якщо воно працює це вже winVincent66: ↑ 31.08.2026 22:52 Дивився ще AULA F87 і ATTACK SHARK K86 наче не погані, але візуально не подобаються...сильно просто чи що...
-
NST1983
Member
Поюзав декілька місяців AULA F87 і вирішив замовити собі AULA F108 ProVincent66: ↑ 31.08.2026 22:52 Дивився ще AULA F87 і ATTACK SHARK K86 наче не погані, але візуально не подобаються...сильно просто чи що... може через те що був налаштований на hator і тепер шукаю щось подібне...пафосне яб сказав мабуть.
Дивився ще з bloody але так шрифти просто ужас...дуже не подобаються да і візуально якісь вони перевантажені.
Да і зациклився на 80% хоча розумію що ще прийдеться брати окремо numpad блок і ставити в стороні щоб коли знадобиться був під рукою але для игор краще tkl формат. Зараз в мене a4tech g800v і вони величезна..якось стало не комфортно і хочеться повноцінний tkl, хоча якщо порівнювати в новими клавіатурами 100% то вони все рівно компактніші ніж моя... і питання чи треба мені 80%...
p.s. розмовляв з другом на роботі в нього як виявилось hator rockfall 2 і вже більше року і ніяких проблем. може з hator не все так погано і варто розглянути skyfall.А от коврик від хатор повне гівно...
А з приводу lorgar підкупила екосистема(хочу ще коврик купити їхній з підвсіткою той що 900х360) та плюшки в комплекті
AULA F87 дуже кайфова виявилась. Дуже приємна на дотик. Мінус - не має підсвітки клавіш, хоча я майже все в сліпу набираю
-
Vincent66
Member
Ну так в тому і сенс щоб вибрати краще і те що подобається з малого бюджету, не всі можуть/хочуть дозволити собі клаву за 200-300 баксів.7mindfields: ↑ 01.09.2026 10:17Ти дивишся на клавіатуру з бюджетом в $30, якщо воно працює це вже winVincent66: ↑ 31.08.2026 22:52 Дивився ще AULA F87 і ATTACK SHARK K86 наче не погані, але візуально не подобаються...сильно просто чи що...![]()
Моя стара a4 tech працює вже більше 10 років і думаю ще стільки ж пропрацює не дивлячись на те що вона теж бюджетна
-
7mindfields
Member
В мене теж десь валяється бюджетна мембранна мультимедійна клавіатура, яка пропрацювала більше 11 років, до чого тут це? На ринку вже доволі довго існують вдалі бюджетні пропозиції типу aula f75 (навіть кноб є, і звучить на голову вище ніж якийсь хатор 5річної давності чи гіга k83 на червоних чері, ще й шанс прожити довше без даблкліку має за якусь logitech g410), але всеодно знаходяться естети з вкрай малим бюджетом (для механіки), які починають розповідати про те, що ця клавіатура виглядає якось ʼдуже простоʼVincent66: ↑ 01.09.2026 12:04Ну так в тому і сенс щоб вибрати краще і те що подобається з малого бюджету, не всі можуть/хочуть дозволити собі клаву за 200-300 баксів.7mindfields: ↑ 01.09.2026 10:17
Ти дивишся на клавіатуру з бюджетом в $30, якщо воно працює це вже win![]()
Моя стара a4 tech працює вже більше 10 років і думаю ще стільки ж пропрацює не дивлячись на те що вона теж бюджетна
Последний раз редактировалось 7mindfields 01.09.2026 13:34, всего редактировалось 1 раз.
-
leif
Member
просто зауважу, що цей чудовий гмк сет зараз можна купити на НК знову за 59 баксів, за ці ж гроші пропонують також awaken та dots
правда будь-яка доставочка нині

Відправлено через 3 хвилини 54 секунди:
чомусь, до речі, мені раніше здавалось, що з срібним топом метрополіс на біасі виглядає краще, але оце поставив з чорним і якось більше подобається:
хоча ніби більш банально
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
ну хоч законопроект про оподатування посилок знову не пройшов сьогодні і то непогано) ще потягаємо клавіатурне добро
правда будь-яка доставочка нині

Відправлено через 3 хвилини 54 секунди:
чомусь, до речі, мені раніше здавалось, що з срібним топом метрополіс на біасі виглядає краще, але оце поставив з чорним і якось більше подобається:
хоча ніби більш банально
Відправлено через 3 хвилини 18 секунд:
ну хоч законопроект про оподатування посилок знову не пройшов сьогодні і то непогано) ще потягаємо клавіатурне добро
-
karokum
Member
Мав Rockfall 2 Mecha TKL. Як на першу механіку враження були позитивні спершу. Через 2 роки корпус почав скриптіти за що не візьмись, а потім і деякі клавіші глючити (найбільш користовувані - WASD). Хотсвапу нема - тож тільки на смітник, якщо гратися з перепайкою бажання нема (та і сенсу)
-
StTechnik
Member
Курьер Мист - самое пока надежное из всего. Все заграничные посылки теперь только так доставляю.leif: ↑ 01.09.2026 13:39правда будь-яка доставочка нині
-
leif
Member
людина вимагає пафосну клавіатуру!7mindfields: ↑ 01.09.2026 13:32ця клавіатура виглядає якось ʼдуже простоʼ
Vincent66: ↑ 31.08.2026 22:52був налаштований на hator і тепер шукаю щось подібне...пафосне яб сказав мабуть
правда тут справді складно щось порадити, бо чи є та чи інша клавіатура пафосною особлисто мені визначити досить непросто
що визначає рівень пафосу?
-
Vincent66
Member
Я образно сказав) просто між самі затор та лоргар виглядають більш нарядно, тобто маркетинг працює добре і на старості років захотілось щось більш яскраве, раніше таке не подобалось а зараз захотілось)leif: ↑ 01.09.2026 14:11людина вимагає пафосну клавіатуру!7mindfields: ↑ 01.09.2026 13:32ця клавіатура виглядає якось ʼдуже простоʼ
Vincent66: ↑ 31.08.2026 22:52був налаштований на hator і тепер шукаю щось подібне...пафосне яб сказав мабуть![]()
правда тут справді складно щось порадити, бо чи є та чи інша клавіатура пафосною особлисто мені визначити досить непросто![]()
що визначає рівень пафосу?
Я наче і не сильно старий але захотілось) і зараз логіка зі здоровим глуздом розходиться з візуальним вподобанням).
Я хоч теж давно працюю в торгівлі і знаю як все працює але попався на маркетинг)
-
leif
Member
Vincent66
все одно не дуже вас розумію, тут мабуть більше грає роль естетика в тому вигляді в якому бачите її саме ви, тому що я, скажімо, своїми очами це бачу зовсім інакше)
все одно не дуже вас розумію, тут мабуть більше грає роль естетика в тому вигляді в якому бачите її саме ви, тому що я, скажімо, своїми очами це бачу зовсім інакше)
-
7mindfields
Member
Ну тоді тут лишається тільки один гравець на ринку, apayado на milky yellowleif: ↑ 01.09.2026 14:11 людина вимагає пафосну клавіатуру!
-
leif
Member
7mindfields
З козирів зайшов
З козирів зайшов
-
Барбарис
Member
Vincent66, можу свою фіолетову продати Epomaker Galaxy80 з свічами Tecsee x BBN і кейкапами FBB Death DAMN, бо я лінуюсь перемикати з магніткою і шукаю ще якусь латунну(чи мідну)
Там є підсвітка та яскравий вигляд. Це достатньо пафосно?
Там є підсвітка та яскравий вигляд. Це достатньо пафосно?
Треба десь спробувати що це, але мабуть після дерев'яної та мідної. А ще й спліт хочу7mindfields: ↑ 01.09.2026 16:05 apayado на milky yellow
-
7mindfields
Member
Тоді поспішай, це не якісь попсові qwertykeys, тут черга до самого конвеєру на рік впередБарбарис: ↑ 01.09.2026 16:23 Треба десь спробувати що це, але мабуть після дерев'яної та мідної.
Тут хтось цікавився evo80 доречі, якщо комусь ще треба, віддам бандлом два баребони evo80 фіолетову і білу qk75n за 11.8к, по ево був 1 раз глюк з двома діодами у правій частині (ті, що над блоком зі стрілками), якось мерехтіли криво, по кукею легкі косметичні нюанси
Последний раз редактировалось 7mindfields 01.09.2026 16:38, всего редактировалось 1 раз.
-
Барбарис
Member
7mindfields, а що краще обрати?
-
7mindfields
Member
В мене не самий потужний експірієнс, але я вірю у розвиток лоупрофайл бордівБарбарис: ↑ 01.09.2026 16:32 7mindfields, а що краще обрати?
-
karokum
Member
Зняв я свої дзвенячі Baby Kangaroo щоб поекспериментувати з худ модом на ліф, і поставив незліченну кількість разів хвалені Milky Yellow Pro. Спершу вони здалися мені якимись ватними, я взагалі був спантеличений. Але воно і не дивно - 3.4мм тактилки проти 4мм лінійного ходу і ще з таким мяким ботом аутом. Потрібен був період адаптації для мозку, після якого уже все стало на свої місця - дійсно класний світч, ну і з коробки прям мега плавний.
На рахунок Baby Kangaroo і худ моду, то часу переробити всю партію поки не було, але зробив кілька спроб з запасними - ліф пінг дійсно прибирає повністю або ж до рівня коли він не так помітний, і як там і писали, робить тактильність трохи тугішою, але разом з тим, здалося, що втрачається різкість самої тактильності, що мені не дуже сподобалося. Але цей мерзенний звук прибирає, і вже добре. Він доволі таки гучний, я запишу коли візьмуся до всієї партії, але по рівню роздратування це десь недалеко від сухих стабів
І до речі про них. Owlab V2 стаби, змащував по гайдах в інтернеті, але в пробілу досі люфт солідний, хоч і без звуку. Здається мені так не має бути
На рахунок Baby Kangaroo і худ моду, то часу переробити всю партію поки не було, але зробив кілька спроб з запасними - ліф пінг дійсно прибирає повністю або ж до рівня коли він не так помітний, і як там і писали, робить тактильність трохи тугішою, але разом з тим, здалося, що втрачається різкість самої тактильності, що мені не дуже сподобалося. Але цей мерзенний звук прибирає, і вже добре. Він доволі таки гучний, я запишу коли візьмуся до всієї партії, але по рівню роздратування це десь недалеко від сухих стабів
І до речі про них. Owlab V2 стаби, змащував по гайдах в інтернеті, але в пробілу досі люфт солідний, хоч і без звуку. Здається мені так не має бути
-
leif
Member
може таке бути тим паче зі стоковим мастилом і пружиною.karokum: ↑ 01.09.2026 17:31Спершу вони здалися мені якимись ватними, я взагалі був спантеличений.
мілкі йелоу потребують обов'язкового модінгу на мій (і не тільки) погляд: філми, змащування, заміна пружини. от тоді вони сяють. в стоці не так, хоча сам пластик вдалий, тому норм.
тому що це rail bottom out, а не pole bottom out як в лонгполл світчах. тобто стем в кінці ходу впирається в боттом хаузінг площею двох бокових рейлів, а не досить маленькою площею ніжки стему (pole), ну і так, це досить м'який нейлонkarokum: ↑ 01.09.2026 17:31ще з таким мяким ботом аутом
Відправлено через 1 хвилину 40 секунд:
залежить від партії і від вподобань юзера) як на мене, то ручне змащення MYP обов'язкове. мега плавний світч це тенжи (7mindfields підтвердить), якщо таке подобається то рекомендую спробуватиkarokum: ↑ 01.09.2026 17:31ну і з коробки прям мега плавний
Відправлено через 1 хвилину 59 секунд:
тугіше але менш різко?karokum: ↑ 01.09.2026 17:31робить тактильність трохи тугішою, але разом з тим, здалося, що втрачається різкість самої тактильності, що мені не дуже сподобалося.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
який саме люфт? залежно від світча стає більше-менше? якщо можете записати відео -- можна будь щось підказати. а якщо ще й фото змащених стабів є (збоку, тобто в профіль, зі вставленою скобою і хаузінгом) тоді ще кращеkarokum: ↑ 01.09.2026 17:31І до речі про них. Owlab V2 стаби, змащував по гайдах в інтернеті, але в пробілу досі люфт солідний, хоч і без звуку. Здається мені так не має бути
-
karokum
Member
Ага. Якщо в звичайному найбільший опір в точці тактильності так скажем, після чого все легко провалюється вниз, то з цим модом якраз різниця між найвищою точко опору і після неї не така велика, враження наче сам ліф до стема прижимається дуже сильно, через що такий ефект. Хоча я ще достеменно не розібрався що куди там давить піджимає і чому саме ліф тепер не вібрує, це уже потім. Плюс ці обрізки з філмів непонятно якої товщити, може з іншим матеріалом буде і різниця менше. Я ще бачив на ліф клеять щось типу малярного скотчу, але це уже ту мач. Стем ходитьleif: ↑ 01.09.2026 18:17 тугіше але менш різко?![]()
звучить не дуже, якщо чесно. менш різко ще ладно. але "тугіше"? хід стема взагалі ок?
Ось відео, звуки на камеру звісно страшні, вживу трохи не так різко але тим не менш. Я мастив по гайду, лише на стінки хаузингу і стему - хоча останній ну прям дуже вільно ходить. І у мене якраз питання до цього брязкіту як на другій половині відео, коли лиш легко торкаєшся клавішіleif: ↑ 01.09.2026 18:17 який саме люфт? залежно від світча стає більше-менше? якщо можете записати відео -- можна будь щось підказати. а якщо ще й фото змащених стабів є (збоку, тобто в профіль, зі вставленою скобою і хаузінгом) тоді ще краще
- спойлер
-
Змащені вони ще раніше, коли вперше все збирав. Чим мастив? - пупупу, ну тут є моментик, взагалі я хотів 205g0 і BDZ, і пішов я за ними на ... лох юа
(на цьому можна закінчити)
Ну взагалі продавець наче солідний, відгуків багато, ціни адекватні, а на фотках були оригінальні тари з мастилами та наліпками продавця, проте прийшло мені ось це- спойлер

Тож помащені вони скоріш за все незрозуміло чим, але тим не менш на інших стабах таких проблем немає