Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Барбарис: 30.08.2026 14:29Якщо це було доступно не всім, а лише вручну та за немалу доплату, то як ще це назвати?
як завгодно, але преміальні клавіатури робились взагалі не так. ручне змащення все одно не рівня заводському хоч коли, фоами ніколи не існвували в преміумі, тим він і преміум, про гаскети написав вище

Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
вище уточнив в пості що я уявляю як преміум фічі що переходять в массовий ринок

Відправлено через 12 хвилин 55 секунд:
додам, бо важливо

такі клавіатури як owlab spring чи mr. suit чи ті ж енгрі мяу чи сучасний матрікс це як все преміальні фоамні клавіатури насамперед (які інколи мають опцію збірки і гарного звучання без фоаму, а інколи -- ні), але фоами в них з'явились паралельно з їхнім заходом в массмаркет. тобто тут треба уточнити, що станом на зараз фоами як раз існують аж бігом в преміальному сегменті. але в 19-20-21 роках це все було інакше, матрікс робив такі речі як 2.0 та 2.0аdd, ам та owlab взагалі тільки збирались робити перші кроки на ринку

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
кейкульти, jane, unikorn та матраци 1.2, 2.0 з фоамами ніхто не збирав короч. може збоченці і були, офк, але це не те що котірувалось в ком'юніті і не те, що планували дезігнери дошок
sdbndfgn
Member

Повідомлення

Вітаю! Хтось юзає спліти? Маю корне 3x6, хочу спробувати. Але не можу підібрати лейаут для укр розкладки. Може хто підкаже? Дворах/Колемак не підходе, працюю на різних девайсах, на усіх переходити змоги немає.
спойлер
Зображення
FarCry
Member

Повідомлення

Слухайте... а я правильно розумію, що мої кейкапи з Асуса я зможу тупо поставити на Wooting? Клава виходить MX-сумісна? Вони в мене за 11 років в цілому не постраждали. :laugh:
leif
Member

Повідомлення

sdbndfgn: 30.08.2026 14:48Але не можу підібрати лейаут для укр розкладки.
може вигадати щось своє просто? :dontknow:
ну типу, як вам зручніше буде, туди і призначити літери, яких не вистачає в звичному для них місці
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

FarCry: 30.08.2026 14:50 Слухайте... а я правильно розумію, що мої кейкапи з Асуса я зможу тупо поставити на Wooting? Клава виходить MX-сумісна? Вони в мене за 11 років в цілому не постраждали. :laugh:
звичайно. на вутінг звичайна черрі мх хрестовина як і на старій механіці.
leif
Member

Повідомлення

FarCry: 30.08.2026 14:50а я правильно розумію, що мої кейкапи з Асуса я зможу тупо поставити на Wooting?
канешно!

якщо там хрестик і там хрестик в кейкапі, то зазвичай все сумісне :learn: бувають нюанси з профілями капів, якщо світчі мають світлорозсіювач і стоять перевернуті на 180 градусів на пцб (для підсвіточки), типу як в деяких останніх асусах з черрі профілем, що є відома проблема)

але це не ваш випадок

Відправлено через 2 хвилини 17 секунд:
aaleksandrenko: 30.08.2026 14:53як і на старій механіці.
але ж не всій

є ж ще альпс, і space invaders і купа іншої екзотики
Midi-Fighter
Member

Повідомлення

Порекомендуйте бюджету механіку, на заміну Logitech g410, все в клавіатурі подобається, крім того, що вона глючна(
Для геймінгу та домашнього використання, тайпінг мінімальний, максимально тиху. Розглядав б/в Keychron v1, чи є ще якісь варіанти?
destructX
Member

Повідомлення

Midi-Fighter: 30.08.2026 21:44 Порекомендуйте бюджету механіку, на заміну Logitech g410, все в клавіатурі подобається, крім того, що вона глючна(
Для геймінгу та домашнього використання, тайпінг мінімальний, максимально тиху. Розглядав б/в Keychron v1, чи є ще якісь варіанти?
cidoo qk75 :up:
Відповісти