Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Ответить
Автор
Member

leif: 24.08.2026 17:26ці старі абс капи видались важчими за сучасніші (не знайшов поки свої маленькі ваги, то ж не можу сказати чи не глюкнуло мене і наскільки саме важчі, якщо це так)
відкопав маленькі ваги, вийшло наступне:
клавіша T vs gmk redacted
Изображение
Изображение
7u пробіл vs gmk redacted
Изображение
Изображение
видно не дуже добре, але розгледіти можна.
в випадку "Т" стара клавіша виявилась на 0.09 грами важчою: 1.02 vs 0.93, а ось пробіл вже старий виявився легшим за новий на 0.25гр: 6.8 vs 7.05 :write:

Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
але ABS пластик 40 років тому був явно інший, як і PBT. ну, власне, інфи, що гмк перекупили у черрі щось окрім молдів мені не траплялось, тобто цілком імовірно, що сам хімічний процес вони налагодили окремо і незалежно від того, що робилось на черрі, а ось молди так, це буквально вони, тому що гмк їх у черрі викупили, і тому профіль клавіш не відрізняється, це ті ж самі форми.

Відправлено через 2 хвилини 42 секунди:
взагалі, здається, лише перші покоління гмк капів були зроблені саме на оригінальних-старих молдах черрі, а потім гмк зробили нові максимально скопіювавши оригінал, але це не точно, я міг щось поплутати :insane:
leif
Member

Думав, що мабуть буду нешвидко звикати до split лівого шифта, ну бо він такий маленький, і через клавішу і все таке. А виявилось – 2 дні і вже навіть не звертаю уваги :kbd:

Звісно, на ту клавішу що додається від його зменшення я так і не придумав що поставити, по дефолту стоїть Ґ але я звик її вводити через right alt + Г, так шо нема сенсу

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Це я до того, що можна було б на інших клавіатурах теоретично теж перейти на split left, бо незручності це не додає, як виявилось. але не ясно нафіга це робити, якщо профіту ніякого теж :gigi:

В випадку кейкапів з g80-1000-had просто вибору іншого немає

Відправлено через 2 години 5 хвилин 3 секунди:
виклали вчора вночі ф1 ог:
спойлер
Изображение
на цей раз WKL нарешті!

але поки я помітив повідомлення (це було о першій ночі по нашому часу), поки трохи дивився фотки і трохи думав, що я буду робити з усіма непотрібними мені плейтами -- вже забрали цей ф1, буквально за годину від розміщення оголошення.

подурів народ з цими f1 OG (хто б казав, лол) :insane:
FarCry
Member

Пробігся по різним виробникам та зрозумів що таки зупинюсь на Wooting 80HE. Там зараз добрі знижки, світчі візьму Lekker L60 V2 - самі важкі з тих що є.
Дуже дивна тема - DIY набор йде тільки з пластиковим корпусом, а готову клаву можна взяти тільки з металевим. :insane:

Ітого:
- 80% TKL ✓
- Лінійні світчі ✓
- ANSI layout ✓
- Кабель, без батареї ✓
- Підсвічування шрифтів ✓
- Локалізована розкладка❌
leif
Member

FarCry: 29.08.2026 16:12Дуже дивна тема - DIY набор йде тільки з пластиковим корпусом, а готову клаву можна взяти тільки з металевим.
то ви, я так розумію, взяли десь такий конфіг:
спойлер
Изображение
FarCry
Member

Ще не брав, але так. Нормальний варіант буде після Cherry MX Black? Ще треба буде дощечка під зап'ястя, але вона там силіконова, фу. Буду шукати окремо.
leif
Member

FarCry
Залежить від людини. Клавіатури дуже суб'єктивна історія.

Якщо ви питаєте мою думку, то я використовую недорогу (не вутінг) магнітну клавіатуру для іграшок (виключно онлайн мультиплеєр), де від неї на мою особисту думку є профіт і взагалі вона має сенс, і більше ні для чого, бо знову ж таки суто на мою думку, яку я нікому не нав'язую, через конструктивні особливості магнітні клавіатури зливають в одну калітку класичній механіці з металевим контактом, коли мова заходить про будь який кейс використання крім швидких іграшок.

Але велика кількість людей використовують магнітні клавіатури для усіх без винятку задач і цих юзерів все влаштовує.

На жаль чи на щастя, треба пробувати самому щоб зробити висновок для себе, інакше ніяк. Чисто статистично, вам скоріше все сподобається ніж ні :)

Порівняння з конкретним світчем не буде коректним, треба оцінювати все в комплексі. Взагалі Черрі Блек в вашому асусі це по нинішніх мірках доволі специфічний конфіг, що виник через збіг ринкових умов, який давно вже історія. Зараз все сильно інакше, а світчів черрі в масс маркеті вже днем з вогнем не знайти :write:

Відправлено через 8 хвилин 12 секунд:
P.s.
Під "недорогою магнітною клавіатурою" я маю на увазі, звісно, доволі нестандартний конфіг, який по фінальній вартості вийде недалеко від конфігу вутінгу який я заскрінив вище (через сайлент світчі і кейкапи). Але це не важливо в контексті теми, в принципі.
StTechnik
Member

FarCry
Мой кейс например (если интересно) полностью совпадает с описаным выше. Сидя на магнитном Кейроне q3 he ( отличная клавиатура кстати) позже приобрел чистую механику. И магнитная теперь используется исключительно для игр. Так что ждем новой консультации «какую механику взять» :D
feniks_tm
Member

leif
StTechnik
Ну бо представники магніток у вас так собі мʼяко кажучи, звісно вони не йдуть у порівняння з механічними бордами значно вищого класу :rotate: Але хто я такий, щоб у те лізти :shuffle:
Lekker L60 V2
Якщо чесно, то сміття ще те. На жаль, опцій з важкими пружинами з коробки мало все одно, тому хіба Lekker Tikken можу порекомендувати. Хоча тут уже більше питань навіщо брати вутінг взагалі, але якщо нема інших опцій по місцю… то що уже :shuffle: Не розумію де ви побачили проблему у тому, щоб самому замінити кейкапи і при цьому отримати рівень якості на дві голови више :insane: Точно так само вас ніхто не змушує використовувати Tri-mode клавіатуру лише по безпроводу, можете взагалі ніколи не перемикатись на безпровід і вийняти ті акумулятори :lol: Дуже дивні у вас таргани вимоги :insane:
StTechnik
Member

feniks_tm
Я бы вообще со временем приобрел бы магнитку чисто 40-60% исключительно под игры. Что бы минимального размера.
mycolaevich
Member

leif: 29.08.2026 17:30 через конструктивні особливості магнітні клавіатури зливають в одну калітку класичній механіці з металевим контактом, коли мова заходить про будь який кейс використання крім швидких іграшок.
А можна поцікавитись в чому магнітки зливають механіці? Сугубо по відчуттях чи є якісь об'єктивні критерії?
feniks_tm
Member

mycolaevich: 29.08.2026 18:30
leif: 29.08.2026 17:30 через конструктивні особливості магнітні клавіатури зливають в одну калітку класичній механіці з металевим контактом, коли мова заходить про будь який кейс використання крім швидких іграшок.
А можна поцікавитись в чому магнітки зливають механіці? Сугубо по відчуттях чи є якісь об'єктивні критерії?
По факту тут тільки один фактор - стійки між платою та плейтом. Люди уже експериментували з їх прибиранням і одразу отримали суттєвий буст по якості та рівномірності звуку, а також відчуттям (очевидно, що з'являєтсья той самий флекс). Якість свічів уже достатньо підтягнули, хіба пошанувачам тактильних не по дорозі (Є звісно декілька представників, але я особливо не бачу сенсу у них, враховуючи природу кастомної точки актуації на магнітках).
leif
Member

feniks_tm: 29.08.2026 17:50Ну бо представники магніток у вас так собі мʼяко кажучи
своє бачення з цього приводу я вже в топіку тут якось викладав розгорнуто і з того часу для мене особисто не змінилось рівно нічого.

звичайно, дорожчі магнітні клавіатури будуть краще ніж бюджетні, але ж питання в тому, що і вони не можуть конкурувати з класичною механікою для частини юзерів.

тому я і не бачу сенсу для себе купувати дорожчу НЕ клавіатуру, яку буду все одно використовувати суто для іграшок на сайлентах і отримаю по факту рівно той же магнітний експірієнс, що у мене вже є. адже я впевнений на 99.999%, що подібна клавіатура (хоч яким би топчіком в магнітному світі не була) не дотягнеться навіть до слабших дошок в моїй колекції в плані звуку і відчуттів від тайпінгу і внаслідок буде миттєво переведена на сайленти, щоб юзатись суто для іграшок.

коротше, просто для мене є кращі варіанти витратити гроші на "погратись з клавіатурами" ніж така опція як заради цікавості взяти якусь іншу НЕ/tmr клавіатуру, щоб потицяти її пів години і почути на власні вуха інші варіації магнітного саунду. для когось може бути інакше, нема питань, всі ми різні.

Відправлено через 3 хвилини :
mycolaevich: 29.08.2026 18:30А можна поцікавитись в чому магнітки зливають механіці?
не кожна магнітна клавіатура зіллє механіці, в бюджетному сегменті в набитих фоамами клавіатурах там в принципі байдуже що брати, і навіть скоріше я за те, що б брати магнітну. в більш замороченому клавіатурному підході, там у магнітних клавіатур немає шансів, "сугубо по відчуттях", так
feniks_tm
Member

leif: 29.08.2026 18:40
feniks_tm: 29.08.2026 17:50Ну бо представники магніток у вас так собі мʼяко кажучи
своє бачення з цього приводу я вже в топіку тут якось викладав розгорнуто і з того часу для мене особисто не змінилось рівно нічого.

звичайно, дорожчі магнітні клавіатури будуть краще ніж бюджетні, але ж питання в тому, що і вони не можуть конкурувати з класичною механікою для частини юзерів.

тому я і не бачу сенсу для себе купувати дорожчу НЕ клавіатуру, яку буду все одно використовувати суто для іграшок на сайлентах і отримаю по факту рівно той же магнітний експірієнс, що у мене вже є. адже я впевнений на 99.999%, що подібна клавіатура (хоч яким би топчіком в магнітному світі не була) не дотягнеться навіть до слабших дошок в моїй колекції в плані звуку і відчуттів від тайпінгу і внаслідок буде миттєво переведена на сайленти, щоб юзатись суто для іграшок.

коротше, просто для мене є кращі варіанти витратити гроші на "погратись з клавіатурами" ніж така опція як заради цікавості взяти якусь іншу НЕ/tmr клавіатуру, щоб потицяти її пів години і почути на власні вуха інші варіації магнітного саунду. для когось може бути інакше, нема питань, всі ми різні.
Ну бо твій досвід зводиться до двох моделей свічів і однієї клавіатури :dontknow: Як можна на основі цього формувати якусь думку я не знаю. Як і не розумію, що ти хочеш відчути від треймаунта з алюм плейтом, звісно воно зливатиме механіці з гаскетом по відчуттям. Звісно ж вподобання у всіх різні, але цей тейк "подібна клавіатура (хоч яким би топчіком в магнітному світі не була) не дотягнеться навіть до слабших дошок в моїй колекції в плані звуку і відчуттів від тайпінгу" одразу в топку. Тупа передвзятість :apes: Чомусь ти не бачиш проблеми довести механіку до своїх вподобань, але з магнітками все одразу зводиться до того, як воно звучить/відчувається з коробки на стокових свічах і твердому плейті :rotate:
leif
Member

feniks_tm: 29.08.2026 18:46Звісно ж вподобання у всіх різні
на цьому і порішаємо, я не наполягаю і завжди пишу, що це лише моя думка. кожен нехай робить свої висновки самостійно.

так якось збіглось, що ця думка співпадає з консенсусом щодо магнітних клавіатур в хардкорно-ентузіастському ком'юніті, в якому чимало людей перепробували десятки топових магнітних дошок і залишились з точно таким же ставленням до цього питання після цього. але, мабуть, просто усі упереджені там в тому ком'юніті. що з цих задротів взяти :)
feniks_tm
Member

leif: 29.08.2026 18:51 так якось збіглось, що ця думка співпадає з консенсусом щодо магнітних клавіатур в хардкорно-ентузіастському ком'юніті, в якому чимало людей перепробували десятки топових магнітних дошок і залишились з точно таким же ставленням до цього питання після цього. але, мабуть, просто усі упереджені там в тому ком'юніті. що з цих задротів взяти :)
Якщо ці "гуру" досі розцінюють вутінг як єдину вдалу магнітку, то тут можна не продовжувати навіть цей діалог :gigi:
leif
Member

feniks_tm: 29.08.2026 18:46 але з магнітками все одразу зводиться до того, як воно звучить/відчувається з коробки на стокових свічах і твердому плейті
та для мене взагалі питання не так стоїть) немає сенсу щось доводити, якщо апріорі світчі з магнітною вставкою і без опору ліфа не можуть звучати і відуватись як механічні. ну що б ти не робив з цим.

в ентузіастському сегменті мова не йде навіть про яку б то не було конкуренцію, ну послухай навіть того ж алексотоса з цього питання, це з найпопсовіших оглядачів клавіатур. він каже буквально те, що кажу я, тільки у нього за плечима десятки і десятки НЕ клавіатур і світчів які він збирав і модив і тестив. йому теж про упередженість будеш розповідати? ну ну )

Відправлено через 5 хвилин 41 секунду:
це вже не кажучи про те, що у мене взагалі вся механіка на пайці, абсолютна більшість на халф-плейтах і плейтлес, магнітні клавіатури цих опцій чомусь не пропонують, навіть не знаю чому так, що б це могло бути :dontknow:
feniks_tm
Member

leif: 29.08.2026 18:55 в ентузіастському сегменті мова не йде навіть про яку б то не було конкуренцію, ну послухай навіть того ж алексотоса з цього питання, це з найпопсовіших оглядачів клавіатур. він каже буквально те, що кажу я, тільки у нього за плечима десятки і десятки НЕ клавіатур і світчів які він збирав і модив і тестив. йому теж про упередженість будеш розповідати? ну ну )
Так :lol: Ну серйозно, ці "механічні ентузіасти" зачасту тестують якусь фігню, коли мова йде про магнітки і потім формують "топи свічів" з відверто застарілого шлаку. І я після цього маю задуматись, що вони щось там шарять і маю змінити свою власну думку :spy: ? "Магнітки фігня, ось я протестував вутінг на лекерах, а як відомо краще за вутінг нічого нема, значить магнітки не можуть у звук і відчуття" - десь так я бачу всю ту кастомну механічну секту.
mycolaevich
Member

leif
feniks_tm
Зрозумів, дякую. З моїми вимогами "щоб не дуже гучна і не брязчала" можна не паритись і брати магнітку.
leif
Member

mycolaevich
100%, поза сумнівом
feniks_tm
Member

mycolaevich
свапаєш свічі на TNT Six Realms Silent - отримуєш мікс тишини і топової стабільності.
P.S Магнітні Keychron несумісні з афтермаркет магнітними свічами
Ответить