Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Member

Замість біампінга активний кросовер тут, я би до 1855 все-таки добавив
Radio Bay
Member

tablestikus: 22.02.2026 16:32Хех, і вони хочуть за це майже $200
Depo, саунд-тест в конце, с привязкой по времени

Серединка жирненькая, верхами не цокотят. Низа не много, но вполне. Имхо сбалансированный звук.
Следующими вылезли МR5, пока не забыл ткнул по таймлайну в звук, понравились меньше. Низа чуть больше, по середина площе. Интересный вариант
The_Rusik
Member

Filabatya
Типа такого?:
https://a.aliexpress.com/_EyOsm2G

Закажу в следующем месяце edifier 1855, дороже чем я хотел, но если они реально лучше, то 2000 грн нет так много доплатить.
Filabatya
Member

The_Rusik
JCAlly JM20 або що знайдете фііо КА б у на олх за ці гроші, як купите кАлонки то затесті з свистком і без дуже цікаво :shuffle:
і цей піде що ви кидали, там ж свій цап всередині :up:
з сабом не спішіть, то хороша річ, але не дешева,якщо для трифоніка, а не тільки для кіно
там є саб вихід, знайдете потім щось хороше б у на олх
Последний раз редактировалось Filabatya 22.02.2026 20:31, всего редактировалось 3 раза.
The_Rusik
Member

Filabatya
Спасибо.
Меня смущает только подключение в 1855 колонок между собой, почему не сделать нормально, кабель если не заменить, ни штекер.
Filabatya
Member

там біамп там 4 конектора в тому кабелі, якщо ви хочете хлр чи якісний міжблок класом вище, що пан Слон радиви вище, то вам в клас више відповідно, вибачаюсь за тавтологію :shuffle:
VovaII
може там запобіжник всередині просто перегорів? розберіть подивіться, понюхайте в кінці кінців :rotate:
Последний раз редактировалось Filabatya 22.02.2026 20:25, всего редактировалось 4 раза.
VovaII
Member

Під час пропадання/вмикання світла перестали працювати колонки. Гугління підказало, що найімовірніше згорів трансформатор у блоці живлення колонок. Підкажіть стабілізатор для колонок? Можна «із запасом».
Дякую.
The_Rusik
Member

Filabatya
Да, я про это и говорю, что разъем не стандартный. Отдельно проблема будет купить? В s1000 тоже вроде не стандартный.
Filabatya
Member

The_Rusik
пробував втиснути свої 10кг гроби на робочий стіл, все ви правильн пишете :-/
Последний раз редактировалось Filabatya 22.02.2026 20:47, всего редактировалось 2 раза.
The_Rusik
Member

Filabatya
Так я не говорил что баса много нужно, мне нужен более чистый звук. И чаще буду не громко использовать.
Б/у не хочу, и они уже большие для меня на стол.
Radio Bay
Member

До речі, закаво, що то за роз'єм такий. Наврятче глуха пропієтарщина

Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
Filabatya
Людина вже обрала розумний напрямок у своєму бюджеті

Відправлено через 29 хвилин 50 секунд:
The_Rusik: 22.02.2026 20:27Отдельно проблема будет купить?
Looks like KPPX-4P
https://ru.scsikabel.com/news/kppx-4p-o ... 29361.html
https://imrad.com.ua/ru/kppx-4p
https://au.mouser.com/ProductDetail/Kyc ... cInA%3D%3D
https://www.mouser.com/catalog/specshee ... x_kpjx.pdf
спойлер
Нумерация пинов на штекере
Если смотреть на штекер со стороны пайки (там, где находятся контактные чашечки для проводов) и держать его так, чтобы плоская сторона паза (ключа) была внизу, контакты расположены следующим образом:
Левый верхний: Pin 4
Правый верхний: Pin 3
Левый нижний: Pin 2
Правый нижний: Pin 1
Примечание: На оригинальном пластиковом основании штекера часто есть очень мелкие цифры — если они видны, ориентируйтесь в первую очередь на них.
Схема подключения (для Edifier R1855DB)
Исходя из стандартной конфигурации кабеля Edifier MAC6 для систем с bi-amping:
Pin 1 & 2 (Нижний ряд): Используются для ВЧ-динамика (Твитера).
Pin 1: Плюс (+)
Pin 2: Минус (-)
Pin 3 & 4 (Верхний ряд): Используются для НЧ-динамика (Вуфера).
Pin 3: Плюс (+)

Рекомендации по сборке:
Кабель: Используйте 4-жильный медный кабель (рекомендуется сечение не менее 18 AWG или 0.75
) для минимизации потерь мощности.
Соблюдение полярности: Крайне важно, чтобы Pin 1 на одном конце соединялся с Pin 1 на другом. Перепутанная полярность (фаза) приведет к плоскому звуку без баса или может повредить усилитель.
Изоляция: Разъемы DIN довольно компактны. Используйте тонкую термоусадку на каждый контакт после пайки, чтобы избежать случайного короткого замыкания между жилами внутри корпуса штекера.
Экран: Оригинальные кабели часто экранированы для защиты от наводок. Если ваш кабель имеет экран, его можно припаять к металлическому корпусу разъема.
RoMiLiUs
Member

Ось де справжня аудіфілія починається :D
DC-DC кабель для лінійного блока живлення з перерізом AWG14 з ОСС міді :laugh:
Изображение
Насправді я шукав просто 0.5м кабель, але не знайшовши нічого іншого, замовив цей :)
Последний раз редактировалось RoMiLiUs 25.02.2026 15:35, всего редактировалось 1 раз.
Firebrand
Member

The_Rusik: 22.02.2026 20:17 Filabatya
Спасибо.
Меня смущает только подключение в 1855 колонок между собой, почему не сделать нормально, кабель если не заменить, ни штекер.
Чего вы так паритесь по поводу того кабеля, если он не бракован, то будет служить десятилетиями. Скорее вы смените колонки ,чем что то с кабелем случится.
IrosLAV
Member

IrosLAV: 15.02.2026 10:30 Привіт. Хочу поміняти Klipsh The Fives на щось краще. Найбільш не подобається вузьконаправлені високі частоти (по центі дивана супер, збоку дивана їх вже не чути) та й загалом звучання "краще середнього", але не "вау". Декілька днів поглинаю інформацію про Hi-Fi, але все ж не можу зрозуміти що мені підійде. Є маленька квартира-студія 36 квадратів, зона прослуховування ~25 квадратів. Слухатиму здебільшого на низькій гучності, щоб не заважати сусідам. Ютуб/фільми/музика - 30/30/30. Джерелом буде Hisense U7Q PRO. Активна чи пасивна - без різниці. Я навіть не можу вирішити, 2.0 чи 5.1. По бюджету така ж невизначенність, не хочеться витрачати більше 1к$, але якщо воно варто того - то хай буде і 2к$ і навіть більше. Дуже хвалять KEF LS50 Wireless II, але вони доволі дорогі, не знаю чи є сенс? Дешевші типу KEF LSX - не знаю чи буде достатньо, боюсь міняти шило на мило. І не можу знайти відповідь на питання, чи зможуть колонки в такому компактному корпусі грати крраще великих підлогових. Полочні/підлогові - теж велике питання, не можу знайти однозначної відповіді що буде краще. Порардьте якісь статті/фоуми/ютубканали на цю тему.
Додам схему квартири, може підкажете мені в яку сторону рухатись:
Изображение
Поміняв Кліпші на Кефи. Грає відчутно краще, з'явились високі. В мобільному додатку навіть можна їх регулювати) Взяв також саб SVS SB-1000 Pro, але не догадався що кабель для з'єднання з колонками треба купляти окремо. Підійде любий соло-RCA, немає сенсу дорогий брати?

Відправлено через 35 секунд:
Изображение
Filabatya
Member

На фоні цього теліка, їх навіть не видно :gigi:
Якийсь цап стрімер проситься: wiim, eversolo :up:
Там і для саба місце можна пошукати на четвереньках по хаті, ящо джерело толкове з'явиться :up:
Зараз прийде Слон і дасть посилання на міжблок :idea:
Последний раз редактировалось Filabatya 14.03.2026 12:04, всего редактировалось 2 раза.
IrosLAV
Member

Filabatya: 14.03.2026 11:57 Якийсь цап стрімер проситься
От повністю лишній пристрій в моїй ситуації) Жінка лише ютубом з ТВ користується, я собі з телефону музику транслюю :)
Firebrand
Member

IrosLAV
. Грає відчутно краще, з'явились високі
Это как минимум странно,что ваши колонки клипш, скрывали высокие частоты. :rolleyes:
StTechnik
Member

Filabatya: 14.03.2026 11:57Якийсь цап стрімер проситься:
Там тумба для начала просится. А то табуреток не хватит все это расставлять :D
Radio Bay
Member

IrosLAV: 14.03.2026 11:54Поміняв Кліпші на Кефи. Грає відчутно краще
Наборчик вау, еще и SVS
Filabatya: 14.03.2026 11:57Зараз прийде Слон і дасть посилання на міжблок
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/hi-f ... %7Corganic я тут стабилен :)
Себе б взял сборный Неотек 3003, но он дороще, будет интерес поищю. Там ₴1000 метр где-то без коннекторов
IrosLAV: 14.03.2026 11:54але не догадався що кабель для з'єднання з колонками треба купляти окремо
Виробник кладе кабелі рівня, щоб вмикнути та перевірити — не треба чекати чогось. Вмикнув, перевірив, купив нормальні. Час це вже запам'ятати
Filabatya: 14.03.2026 11:57Там і для саба місце можна пошукати на четвереньках по хаті, ящо джерело толкове з'явиться
Усе там норм, а фазу покрутити не завадить
Firebrand: 14.03.2026 16:48Это как минимум странно,что ваши колонки клипш, скрывали высокие частоты
Тут важно понимать, что играют не колонки, а сетап

IrosLAV
Класний септап, потиснув руку, от як треба, стієчки, усе на місцях

Стійки можна засипати, я дріб використовував, №7 здається, до половини, або на 2/3
Firebrand
Member

Radio Bay: 14.03.2026 17:35Тут важно понимать, что играют не колонки, а сетап
заглушить высокие у клипш, это надо постараться. :spy:
Ответить