Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор акустики
-
Filabatya
Member
Замість біампінга активний кросовер тут, я би до 1855 все-таки добавив
-
Radio Bay
Member
tablestikus: ↑ 22.02.2026 16:32Хех, і вони хочуть за це майже $200
- Depo, саунд-тест в конце, с привязкой по времени
-
Серединка жирненькая, верхами не цокотят. Низа не много, но вполне. Имхо сбалансированный звук.
Следующими вылезли МR5, пока не забыл ткнул по таймлайну в звук, понравились меньше. Низа чуть больше, по середина площе. Интересный вариант
-
The_Rusik
Member
Filabatya
Типа такого?:
https://a.aliexpress.com/_EyOsm2G
Закажу в следующем месяце edifier 1855, дороже чем я хотел, но если они реально лучше, то 2000 грн нет так много доплатить.
Типа такого?:
https://a.aliexpress.com/_EyOsm2G
Закажу в следующем месяце edifier 1855, дороже чем я хотел, но если они реально лучше, то 2000 грн нет так много доплатить.
-
Filabatya
Member
The_Rusik
JCAlly JM20 або що знайдете фііо КА б у на олх за ці гроші, як купите кАлонки то затесті з свистком і без дуже цікаво
і цей піде що ви кидали, там ж свій цап всередині
з сабом не спішіть, то хороша річ, але не дешева,якщо для трифоніка, а не тільки для кіно
там є саб вихід, знайдете потім щось хороше б у на олх
JCAlly JM20 або що знайдете фііо КА б у на олх за ці гроші, як купите кАлонки то затесті з свистком і без дуже цікаво
і цей піде що ви кидали, там ж свій цап всередині
з сабом не спішіть, то хороша річ, але не дешева,якщо для трифоніка, а не тільки для кіно
там є саб вихід, знайдете потім щось хороше б у на олх
Последний раз редактировалось Filabatya 22.02.2026 20:31, всего редактировалось 3 раза.
-
The_Rusik
Member
Filabatya
Спасибо.
Меня смущает только подключение в 1855 колонок между собой, почему не сделать нормально, кабель если не заменить, ни штекер.
Спасибо.
Меня смущает только подключение в 1855 колонок между собой, почему не сделать нормально, кабель если не заменить, ни штекер.
-
Filabatya
Member
там біамп там 4 конектора в тому кабелі, якщо ви хочете хлр чи якісний міжблок класом вище, що пан Слон радиви вище, то вам в клас више відповідно, вибачаюсь за тавтологію 
VovaII
може там запобіжник всередині просто перегорів? розберіть подивіться, понюхайте в кінці кінців
VovaII
може там запобіжник всередині просто перегорів? розберіть подивіться, понюхайте в кінці кінців
Последний раз редактировалось Filabatya 22.02.2026 20:25, всего редактировалось 4 раза.
-
VovaII
Member
Під час пропадання/вмикання світла перестали працювати колонки. Гугління підказало, що найімовірніше згорів трансформатор у блоці живлення колонок. Підкажіть стабілізатор для колонок? Можна «із запасом».
Дякую.
Дякую.
-
The_Rusik
Member
Filabatya
Да, я про это и говорю, что разъем не стандартный. Отдельно проблема будет купить? В s1000 тоже вроде не стандартный.
Да, я про это и говорю, что разъем не стандартный. Отдельно проблема будет купить? В s1000 тоже вроде не стандартный.
-
The_Rusik
Member
Filabatya
Так я не говорил что баса много нужно, мне нужен более чистый звук. И чаще буду не громко использовать.
Б/у не хочу, и они уже большие для меня на стол.
Так я не говорил что баса много нужно, мне нужен более чистый звук. И чаще буду не громко использовать.
Б/у не хочу, и они уже большие для меня на стол.
-
Radio Bay
Member
До речі, закаво, що то за роз'єм такий. Наврятче глуха пропієтарщинаThe_Rusik: ↑ 22.02.2026 20:17ни штекер
Відправлено через 6 хвилин 38 секунд:
Filabatya
Людина вже обрала розумний напрямок у своєму бюджеті
Відправлено через 29 хвилин 50 секунд:
Looks like KPPX-4PThe_Rusik: ↑ 22.02.2026 20:27Отдельно проблема будет купить?
https://ru.scsikabel.com/news/kppx-4p-o ... 29361.html
https://imrad.com.ua/ru/kppx-4p
https://au.mouser.com/ProductDetail/Kyc ... cInA%3D%3D
https://www.mouser.com/catalog/specshee ... x_kpjx.pdf
- спойлер
-
Нумерация пинов на штекере
Если смотреть на штекер со стороны пайки (там, где находятся контактные чашечки для проводов) и держать его так, чтобы плоская сторона паза (ключа) была внизу, контакты расположены следующим образом:
Левый верхний: Pin 4
Правый верхний: Pin 3
Левый нижний: Pin 2
Правый нижний: Pin 1
Примечание: На оригинальном пластиковом основании штекера часто есть очень мелкие цифры — если они видны, ориентируйтесь в первую очередь на них.
Схема подключения (для Edifier R1855DB)
Исходя из стандартной конфигурации кабеля Edifier MAC6 для систем с bi-amping:
Pin 1 & 2 (Нижний ряд): Используются для ВЧ-динамика (Твитера).
Pin 1: Плюс (+)
Pin 2: Минус (-)
Pin 3 & 4 (Верхний ряд): Используются для НЧ-динамика (Вуфера).
Pin 3: Плюс (+)
Рекомендации по сборке:
Кабель: Используйте 4-жильный медный кабель (рекомендуется сечение не менее 18 AWG или 0.75
) для минимизации потерь мощности.
Соблюдение полярности: Крайне важно, чтобы Pin 1 на одном конце соединялся с Pin 1 на другом. Перепутанная полярность (фаза) приведет к плоскому звуку без баса или может повредить усилитель.
Изоляция: Разъемы DIN довольно компактны. Используйте тонкую термоусадку на каждый контакт после пайки, чтобы избежать случайного короткого замыкания между жилами внутри корпуса штекера.
Экран: Оригинальные кабели часто экранированы для защиты от наводок. Если ваш кабель имеет экран, его можно припаять к металлическому корпусу разъема.
-
RoMiLiUs
Member
Ось де справжня аудіфілія починається

- DC-DC кабель для лінійного блока живлення з перерізом AWG14 з ОСС міді :laugh:

Последний раз редактировалось RoMiLiUs 25.02.2026 15:35, всего редактировалось 1 раз.
-
Firebrand
Member
Чего вы так паритесь по поводу того кабеля, если он не бракован, то будет служить десятилетиями. Скорее вы смените колонки ,чем что то с кабелем случится.The_Rusik: ↑ 22.02.2026 20:17 Filabatya
Спасибо.
-
IrosLAV
Member
Поміняв Кліпші на Кефи. Грає відчутно краще, з'явились високі. В мобільному додатку навіть можна їх регулювати) Взяв також саб SVS SB-1000 Pro, але не догадався що кабель для з'єднання з колонками треба купляти окремо. Підійде любий соло-RCA, немає сенсу дорогий брати?IrosLAV: ↑ 15.02.2026 10:30 Привіт. Хочу поміняти Klipsh The Fives на щось краще. Найбільш не подобається вузьконаправлені високі частоти (по центі дивана супер, збоку дивана їх вже не чути) та й загалом звучання "краще середнього", але не "вау". Декілька днів поглинаю інформацію про Hi-Fi, але все ж не можу зрозуміти що мені підійде. Є маленька квартира-студія 36 квадратів, зона прослуховування ~25 квадратів. Слухатиму здебільшого на низькій гучності, щоб не заважати сусідам. Ютуб/фільми/музика - 30/30/30. Джерелом буде Hisense U7Q PRO. Активна чи пасивна - без різниці. Я навіть не можу вирішити, 2.0 чи 5.1. По бюджету така ж невизначенність, не хочеться витрачати більше 1к$, але якщо воно варто того - то хай буде і 2к$ і навіть більше. Дуже хвалять KEF LS50 Wireless II, але вони доволі дорогі, не знаю чи є сенс? Дешевші типу KEF LSX - не знаю чи буде достатньо, боюсь міняти шило на мило. І не можу знайти відповідь на питання, чи зможуть колонки в такому компактному корпусі грати крраще великих підлогових. Полочні/підлогові - теж велике питання, не можу знайти однозначної відповіді що буде краще. Порардьте якісь статті/фоуми/ютубканали на цю тему.
Додам схему квартири, може підкажете мені в яку сторону рухатись:
![]()
Відправлено через 35 секунд:

-
Filabatya
Member
На фоні цього теліка, їх навіть не видно 
Якийсь цап стрімер проситься: wiim, eversolo
Там і для саба місце можна пошукати на четвереньках по хаті, ящо джерело толкове з'явиться
Зараз прийде Слон і дасть посилання на міжблок
Якийсь цап стрімер проситься: wiim, eversolo
Там і для саба місце можна пошукати на четвереньках по хаті, ящо джерело толкове з'явиться
Зараз прийде Слон і дасть посилання на міжблок
Последний раз редактировалось Filabatya 14.03.2026 12:04, всего редактировалось 2 раза.
-
IrosLAV
Member
От повністю лишній пристрій в моїй ситуації) Жінка лише ютубом з ТВ користується, я собі з телефону музику транслююFilabatya: ↑ 14.03.2026 11:57 Якийсь цап стрімер проситься
-
Firebrand
Member
IrosLAV

Это как минимум странно,что ваши колонки клипш, скрывали высокие частоты.. Грає відчутно краще, з'явились високі
-
StTechnik
Member
Там тумба для начала просится. А то табуреток не хватит все это расставлятьFilabatya: ↑ 14.03.2026 11:57Якийсь цап стрімер проситься:
-
Radio Bay
Member
Наборчик вау, еще и SVSIrosLAV: ↑ 14.03.2026 11:54Поміняв Кліпші на Кефи. Грає відчутно краще
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/hi-f ... %7Corganic я тут стабиленFilabatya: ↑ 14.03.2026 11:57Зараз прийде Слон і дасть посилання на міжблок
Себе б взял сборный Неотек 3003, но он дороще, будет интерес поищю. Там ₴1000 метр где-то без коннекторов
Виробник кладе кабелі рівня, щоб вмикнути та перевірити — не треба чекати чогось. Вмикнув, перевірив, купив нормальні. Час це вже запам'ятатиIrosLAV: ↑ 14.03.2026 11:54але не догадався що кабель для з'єднання з колонками треба купляти окремо
Усе там норм, а фазу покрутити не завадитьFilabatya: ↑ 14.03.2026 11:57Там і для саба місце можна пошукати на четвереньках по хаті, ящо джерело толкове з'явиться
Тут важно понимать, что играют не колонки, а сетапFirebrand: ↑ 14.03.2026 16:48Это как минимум странно,что ваши колонки клипш, скрывали высокие частоты
IrosLAV
Класний септап, потиснув руку, от як треба, стієчки, усе на місцях
Стійки можна засипати, я дріб використовував, №7 здається, до половини, або на 2/3
-
Firebrand
Member
заглушить высокие у клипш, это надо постараться.Radio Bay: ↑ 14.03.2026 17:35Тут важно понимать, что играют не колонки, а сетап