Новости
Последние статьи и обзоры
Флудилка (часть 2)
-
Sanьka
Member
Продолжение флудилки
начало viewtopic.php?f=16&t=148323
В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Пропаганда наркотиков, алкоголя!!! и т.п.
Ну понеслась....
начало viewtopic.php?f=16&t=148323
В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Пропаганда наркотиков, алкоголя!!! и т.п.
Ну понеслась....
-
blvckxscvle
Member
Барбарис
Платиру, у продавца с рейтингом
Платиру, у продавца с рейтингом
-
Scoffer
Member
Абсолютно не згоден. Якщо звик до колонки, то бойлер здається диким костилем. Гаряча вода закінчується в самі невдалі моменти, чекати поки це одоробло нагріється, вану не набрати. Я реально страждав в моменти коли знімав хати з бойлерамиVolodimir:Если в квартире и только для горячей воды - то бойлер явно предпочтительнее и беспроблемней.
-
_clawfinger_
Member
Співчуваю, реально халепа.DarkJoney:Мужики, у меня рвануло газовую колонку... Разнесло стену, колонку, вырвало трубы...
Якщо тільки гаряча вода без опалення, то краще бойлер накопичувальний, поставити бак з великою ємністю й двухтарифний лічильник якщо нема, то обов'язково поставити. Ну й таймер щоб вночі грів, а вдень користуватися. Реальна економія. Тільки треба правильно вирахувати ємність баку, щоб з запасом невеличким був, щоб вдень не врубати для підігріву, а тільки вночі.DarkJoney: Вот сейчас думаю как быть:
- перестраивать и снова ставить колонку
- перестраивать и ставить бойлер
Что потенциальнее будет выгоднее?
Відправлено через 2 хвилини 15 секунди:
А там бойлер часом не на 20-30л? А то є такі власники що спецом у орендних хатах ставлять з маленьким баком чисто для галочки.Scoffer:Якщо звик до колонки, то бойлер здається диким костилем. Гаряча вода закінчується в самі невдалі моменти, чекати поки це одоробло нагріється, вану не набрати. Я реально страждав в моменти коли знімав хати з бойлерамиКолонка і тільки колонка!
-
Scoffer
Member
_clawfinger_
Стандартна ванна 150+ літрів, трішки побільші і на 200 з лишнім. Покупатись вдвох вже 300, а якщо ще й діти...
У тебе ж бойлер на 300-500 літрів, правда?)
Стандартна ванна 150+ літрів, трішки побільші і на 200 з лишнім. Покупатись вдвох вже 300, а якщо ще й діти...
-
WakeMe
Member
Не поможет и такой, бойлер же как стэк, литр кипятка вышел, литр холодной вошёлScoffer:бойлер на 300-500 літрів
-
Scoffer
Member
WakeMe
Визнаю, бойлер на кубометр таки вирішує проблему
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Найбільш неочікувано для мене, як юзера колонок зі стажем, в бойлері був той факт, до якщо холодну воду відрубили, то запаси гарячої з бойлера просто відкривши гарячий кран не сточиш
Визнаю, бойлер на кубометр таки вирішує проблему
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Найбільш неочікувано для мене, як юзера колонок зі стажем, в бойлері був той факт, до якщо холодну воду відрубили, то запаси гарячої з бойлера просто відкривши гарячий кран не сточиш
-
ascord
Member
Дома колонка, а на даче проточный водонагреватель. Разницы никакой. Снести нафиг дома колонку чтоли
-
Kozakevich
Member
А у меня рвануло теплотрассу,сижу уже 8 дней без горячей воды,через неделю обещали починить.Хотя они обычно при авариях за 3-4 дня управлялись 
Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
Я думаю если купаться под душем,то воды уйдёт явно меньше,чем 150 литров
Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
Надо купаться всем вместеScoffer:_clawfinger_
Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
Я думаю если купаться под душем,то воды уйдёт явно меньше,чем 150 литров
-
WakeMe
Member
Kozakevich
Пфф, с 98-го года горячую воду от дома отрезали
Киевлянин наверное
Пфф, с 98-го года горячую воду от дома отрезали
-
Scoffer
Member
Kozakevich
З душем кайф не той
Відправлено через 1 хвилину 49 секунди:
З душем кайф не той
Відправлено через 1 хвилину 49 секунди:
Колонка і є газовий проточний водонагрівач. Якщо ти про електро, то завезти в квартиру 15+ кіловат може бути проблемно. Часто міські мережі противляться таким затіям.ascord:Дома колонка, а на даче проточный водонагреватель.
-
leif
Member
WakeMe:Пфф, с 98-го года горячую воду от дома отрезали Киевлянин наверное
у Львові тут взагалі у більшості людей цілодобове водопостачання холодної води всього-навсього з 2009 року. до 2009го цілодобову холодну воду мали всього 150 тис людей з 750тис населення міста. всі інші по графіку, який постійно порушували.
-
ascord
Member
Я имел в виду электрический. Не так выразился. У него мощность вроде 3 или 5, 15 какая-то фантастическая цифраScoffer:Kozakevich
З душем кайф не той
Відправлено через 1 хвилину 49 секунди:Колонка і є газовий проточний водонагрівач. Якщо ти про електро, то завезти в квартиру 15+ кіловат може бути проблемно. Часто міські мережі противляться таким затіям.ascord:Дома колонка, а на даче проточный водонагреватель.
-
Scoffer
Member
ascord
15 це приблизна потужність рядової газової колонки. Ну там менше 10 дуже рідко. Часто взимку її ледве вистачає щоб прогріти воду.
На дачі літом і 3-5 може вистачити.
15 це приблизна потужність рядової газової колонки. Ну там менше 10 дуже рідко. Часто взимку її ледве вистачає щоб прогріти воду.
На дачі літом і 3-5 може вистачити.
-
_clawfinger_
Member
Це ємність ванни, а треба вирахувати масу тіла, адже воно теж займає місце. Так що набагато менше води треба.Scoffer:_clawfinger_
У мене бойлер 100л, але в мене ванни нема, в мене душова кабінка, на 4-х осіб вистачає з головою. Ще один бойлер на кухні на 30 л для посуду.Scoffer: У тебе ж бойлер на 300-500 літрів, правда?)
Kozakevich:Я думаю если купаться под душем,то воды уйдёт явно меньше,чем 150 литров
Відправлено через 2 хвилини 57 секунди:
Не противляться, але ставлять такий прайс за надання послуги, що тупо вбиває всю ідею. Хоча в цілому усе залежить від міста, та району. У мене наприклад, щоб отримати 10кіловатт, треба заплатити 21К грн.Scoffer: Колонка і є газовий проточний водонагрівач. Якщо ти про електро, то завезти в квартиру 15+ кіловат може бути проблемно. Часто міські мережі противляться таким затіям.
-
WakeMe
Member
Ну такое. Если кто-то любит навалить напор, да погорячее, то хватает на 2, а то и одного человека 100л. Зимой особенно._clawfinger_:У мене бойлер 100л, але в мене ванни нема, в мене душова кабінка, на 4-х осіб вистачає з головою.
-
Kozakevich
Member
Да нас вроде миновало,всё работаетWakeMe: Пфф, с 98-го года горячую воду от дома отрезали
И да,я не кыянин
-
_clawfinger_
Member
Так я ж не проти. Але як правильно підмітив Scoffer:WakeMe: Ну такое. Если кто-то любит навалить напор, да погорячее, то хватает на 2, а то и одного человека 100л. Зимой особенно.
У мене в приватному секторі спецом занижена потужність 4.3кіловата, якщо поставити проточний нагрівач, то доведеться вирубати усі прилади коли гріється вода. А враховуючи що з землі вона йде льодяна особливо взимку, то гріти треба добряче, щоб була реально гаряча вода. А заплатити 21К грн щоб мати змогу поставити більше, не бачу сенсу. Тут краще ставити газову колонку без варіантів, вигідніше буде однозначно.Scoffer:Якщо ти про електро, то завезти в квартиру 15+ кіловат може бути проблемно
А загалом я воду не економлю використовую скільки треба.
-
Kozakevich
Member
Тут кому как.Мне под душем приятнее,да и помыться быстрее,чем целую ванну набиратьScoffer: З душем кайф не той![]()
Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
об'єм_clawfinger_: треба вирахувати масу тіла
Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
_clawfinger_: А загалом я воду не економлю використовую скільки треба.
-
_clawfinger_
Member
Точно! Дякую за поправку.Kozakevich:об'єм
-
shatun
Member
DarkJoney:...Разнесло стену, колонку, вырвало трубы... ...как быть:
- перестраивать и снова ставить колонку - перестраивать и ставить бойлер Что потенциальнее будет выгоднее?
А вы в курсе, что у вас есть проектная документация на газовое оборудование и чтобы убрать "точку" нужно разрешение получить и проект перекроить за немало денег?ascord:Дома колонка, а на даче проточный водонагреватель. Разницы никакой. Снести нафиг дома колонку чтоли
Конечно, можно самовольно всё переделать до первого матёрого контролёра.
Так что выбора то и нет - колонку новую нужно ставить. А старая - клеманул редуктор водяного давления, что не редкость, ибо профилактики никто не приучен делать.
Были бы старые стальные водопроводные трубы на входе/выходе - вообще рвануло бы, но пластиковые трубы, не выдержав температуры, сгладили ситуацию.