Флудилка (часть 2)

Разговоры обо всем
Закрыто
Автор
Member

Продолжение флудилки
начало viewtopic.php?f=16&t=148323

В данной теме действуют правила аналогично остальным.
В т.ч. запрещено :
1. Обсуждение политики
2. Торговля во всех ее проявлениях
3. Пропаганда наркотиков, алкоголя!!! и т.п.

Ну понеслась....
blvckxscvle
Member

Барбарис
Платиру, у продавца с рейтингом
Scoffer
Member

Volodimir:Если в квартире и только для горячей воды - то бойлер явно предпочтительнее и беспроблемней.
Абсолютно не згоден. Якщо звик до колонки, то бойлер здається диким костилем. Гаряча вода закінчується в самі невдалі моменти, чекати поки це одоробло нагріється, вану не набрати. Я реально страждав в моменти коли знімав хати з бойлерами :-/ Колонка і тільки колонка! :nunu:
_clawfinger_
Member

DarkJoney:Мужики, у меня рвануло газовую колонку... Разнесло стену, колонку, вырвало трубы...
Співчуваю, реально халепа.
DarkJoney: Вот сейчас думаю как быть:
- перестраивать и снова ставить колонку
- перестраивать и ставить бойлер

Что потенциальнее будет выгоднее?
Якщо тільки гаряча вода без опалення, то краще бойлер накопичувальний, поставити бак з великою ємністю й двухтарифний лічильник якщо нема, то обов'язково поставити. Ну й таймер щоб вночі грів, а вдень користуватися. Реальна економія. Тільки треба правильно вирахувати ємність баку, щоб з запасом невеличким був, щоб вдень не врубати для підігріву, а тільки вночі.

Відправлено через 2 хвилини 15 секунди:
Scoffer:Якщо звик до колонки, то бойлер здається диким костилем. Гаряча вода закінчується в самі невдалі моменти, чекати поки це одоробло нагріється, вану не набрати. Я реально страждав в моменти коли знімав хати з бойлерами :-/ Колонка і тільки колонка! :nunu:
А там бойлер часом не на 20-30л? А то є такі власники що спецом у орендних хатах ставлять з маленьким баком чисто для галочки. :insane:
Scoffer
Member

_clawfinger_
Стандартна ванна 150+ літрів, трішки побільші і на 200 з лишнім. Покупатись вдвох вже 300, а якщо ще й діти... :) У тебе ж бойлер на 300-500 літрів, правда?)
WakeMe
Member

Scoffer:бойлер на 300-500 літрів
Не поможет и такой, бойлер же как стэк, литр кипятка вышел, литр холодной вошёл :laugh:
Scoffer
Member

WakeMe
Визнаю, бойлер на кубометр таки вирішує проблему :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Найбільш неочікувано для мене, як юзера колонок зі стажем, в бойлері був той факт, до якщо холодну воду відрубили, то запаси гарячої з бойлера просто відкривши гарячий кран не сточиш :D
ascord
Member

Дома колонка, а на даче проточный водонагреватель. Разницы никакой. Снести нафиг дома колонку чтоли
Kozakevich
Member

А у меня рвануло теплотрассу,сижу уже 8 дней без горячей воды,через неделю обещали починить.Хотя они обычно при авариях за 3-4 дня управлялись :-/

Отправлено спустя 1 минуту 18 секунд:
Scoffer:_clawfinger_
Стандартна ванна 150+ літрів, трішки побільші і на 200 з лишнім. Покупатись вдвох вже 300, а якщо ще й діти... :)
Надо купаться всем вместе :idea: :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
Я думаю если купаться под душем,то воды уйдёт явно меньше,чем 150 литров ;)
WakeMe
Member

Kozakevich
Пфф, с 98-го года горячую воду от дома отрезали :laugh: Киевлянин наверное
Scoffer
Member

Kozakevich
З душем кайф не той :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 49 секунди:
ascord:Дома колонка, а на даче проточный водонагреватель.
Колонка і є газовий проточний водонагрівач. Якщо ти про електро, то завезти в квартиру 15+ кіловат може бути проблемно. Часто міські мережі противляться таким затіям.
leif
Member

WakeMe:Пфф, с 98-го года горячую воду от дома отрезали Киевлянин наверное
:lol: :lol:
у Львові тут взагалі у більшості людей цілодобове водопостачання холодної води всього-навсього з 2009 року. до 2009го цілодобову холодну воду мали всього 150 тис людей з 750тис населення міста. всі інші по графіку, який постійно порушували.
ascord
Member

Scoffer:Kozakevich
З душем кайф не той :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 49 секунди:
ascord:Дома колонка, а на даче проточный водонагреватель.
Колонка і є газовий проточний водонагрівач. Якщо ти про електро, то завезти в квартиру 15+ кіловат може бути проблемно. Часто міські мережі противляться таким затіям.
Я имел в виду электрический. Не так выразился. У него мощность вроде 3 или 5, 15 какая-то фантастическая цифра
Scoffer
Member

ascord
15 це приблизна потужність рядової газової колонки. Ну там менше 10 дуже рідко. Часто взимку її ледве вистачає щоб прогріти воду.
На дачі літом і 3-5 може вистачити.
_clawfinger_
Member

Scoffer:_clawfinger_
Стандартна ванна 150+ літрів, трішки побільші і на 200 з лишнім. Покупатись вдвох вже 300, а якщо ще й діти...
Це ємність ванни, а треба вирахувати масу тіла, адже воно теж займає місце. Так що набагато менше води треба.
Scoffer: У тебе ж бойлер на 300-500 літрів, правда?)
У мене бойлер 100л, але в мене ванни нема, в мене душова кабінка, на 4-х осіб вистачає з головою. Ще один бойлер на кухні на 30 л для посуду. :) Взяв з запасом, хоча можна було обійтися на 15-20 л. Але якщо гості приходять, то посуду багато, то й води багато виходить. Але усе одно ще лишається вода.
Kozakevich:Я думаю если купаться под душем,то воды уйдёт явно меньше,чем 150 литров ;)
:up: абсолютно вірно.

Відправлено через 2 хвилини 57 секунди:
Scoffer: Колонка і є газовий проточний водонагрівач. Якщо ти про електро, то завезти в квартиру 15+ кіловат може бути проблемно. Часто міські мережі противляться таким затіям.
Не противляться, але ставлять такий прайс за надання послуги, що тупо вбиває всю ідею. Хоча в цілому усе залежить від міста, та району. У мене наприклад, щоб отримати 10кіловатт, треба заплатити 21К грн. :insane:
WakeMe
Member

_clawfinger_:У мене бойлер 100л, але в мене ванни нема, в мене душова кабінка, на 4-х осіб вистачає з головою.
Ну такое. Если кто-то любит навалить напор, да погорячее, то хватает на 2, а то и одного человека 100л. Зимой особенно.
Kozakevich
Member

WakeMe: Пфф, с 98-го года горячую воду от дома отрезали :laugh:
Да нас вроде миновало,всё работает
И да,я не кыянин :rotate:
_clawfinger_
Member

WakeMe: Ну такое. Если кто-то любит навалить напор, да погорячее, то хватает на 2, а то и одного человека 100л. Зимой особенно.
Так я ж не проти. Але як правильно підмітив Scoffer:
Scoffer:Якщо ти про електро, то завезти в квартиру 15+ кіловат може бути проблемно
У мене в приватному секторі спецом занижена потужність 4.3кіловата, якщо поставити проточний нагрівач, то доведеться вирубати усі прилади коли гріється вода. А враховуючи що з землі вона йде льодяна особливо взимку, то гріти треба добряче, щоб була реально гаряча вода. А заплатити 21К грн щоб мати змогу поставити більше, не бачу сенсу. Тут краще ставити газову колонку без варіантів, вигідніше буде однозначно.

А загалом я воду не економлю використовую скільки треба.
Kozakevich
Member

Scoffer: З душем кайф не той :laugh:
Тут кому как.Мне под душем приятнее,да и помыться быстрее,чем целую ванну набирать :beer:

Отправлено спустя 1 минуту 38 секунд:
_clawfinger_: треба вирахувати масу тіла
об'єм :idea:

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
_clawfinger_: А загалом я воду не економлю використовую скільки треба.
:nunu: :nunu: :nunu: :gigi:
_clawfinger_
Member

Kozakevich:об'єм
Точно! Дякую за поправку. :up:
shatun
Member

DarkJoney:...Разнесло стену, колонку, вырвало трубы... ...как быть:
- перестраивать и снова ставить колонку - перестраивать и ставить бойлер Что потенциальнее будет выгоднее?
ascord:Дома колонка, а на даче проточный водонагреватель. Разницы никакой. Снести нафиг дома колонку чтоли
А вы в курсе, что у вас есть проектная документация на газовое оборудование и чтобы убрать "точку" нужно разрешение получить и проект перекроить за немало денег?
Конечно, можно самовольно всё переделать до первого матёрого контролёра. :-/
Так что выбора то и нет - колонку новую нужно ставить. А старая - клеманул редуктор водяного давления, что не редкость, ибо профилактики никто не приучен делать.
Были бы старые стальные водопроводные трубы на входе/выходе - вообще рвануло бы, но пластиковые трубы, не выдержав температуры, сгладили ситуацию.
Закрыто