Даніель Вавра у захваті від DLSS 5. Ця технологія робить Kingdom Come: Deliverance II реалістичнішою

Обсуждение статей и новостей сайта
Ответить
Автор
Member

Rosberg: 01.09.2026 13:52 DLSS - не революційна технологія, а маркетинг. Без нового кроку в растровій продуктивності, нові покоління не будуть продаватись лише за допомогою костилів.
2026й потроху минає, а люди досі таке пишуть :rotate:
Геральт
Active Member

erkins007
The native resolution of a liquid crystal display (LCD), liquid crystal on silicon (LCoS) or other flat panel display refers to its single fixed resolution. As an LCD consists of a fixed raster, it cannot change the resolution to match the signal being displayed as a cathode-ray tube (CRT) monitor can, meaning that optimal display quality can be reached only when the signal input matches the native resolution. An image where the number of pixels is the same as in the image source and where the pixels are perfectly aligned to the pixels in the source is said to be pixel perfect.[1]
Native_resolution
Filabatya
Member

kairo
Навіть не подумав, що в людини нвідіа)
Последний раз редактировалось Filabatya 01.09.2026 15:28, всего редактировалось 4 раза.
OleksandrV
Junior

vsx: 01.09.2026 14:31
kairo: 01.09.2026 12:09 Візуальний стиль не змінився.
Еще как меняется. Например по лору у Кратоса пепельно-белый цвет кожи, дллс5 делает его обычным
ценой -100 кадров
В моді на DLSS 5 є налаштування Local Tone Strength - це параметр який відповідає за інтенсивність фільтру освітлення поверхонь відповідно до обраного стилю нейронного рендерингу. Якщо його виставити в 0, то усі зміни в кольорі освітлення поверхонь прибираются, а залишається лише накладене затінення. Такій підхід дозволяє зробити зображення більш глибоким взагалі без викривлення кольорової гамми.

Zealoth: 01.09.2026 14:37
OleksandrV: 01.09.2026 13:34 Зараз граю в Сталкер 2 з цим модом, і враження дуже позитивні
А как с производительностью на 5070 с этим модом в с2? Отьедает то прилично по ресурсам, у меня на 5070 ті на 3440х1440 с фреймгеном х2 и ДЛСС качество в среднем 90-120.

На епічних, 2к з DLAA - в районі 40 FPS. З 2х фреймгеном в районі 75-80. DLAA - нажаль обов'язковий з цим варіантом мода, тому що навіть DLSS на якість дає значні шумі в затіненні, яке генерує нейронний рендеринг.
Rosberg
Member

Enjthesilence: 01.09.2026 15:00
Rosberg: 01.09.2026 13:52

DLSS - не революційна технологія, а маркетинг. Без нового кроку в растровій продуктивності, нові покоління не будуть продаватись лише за допомогою костилів.
А растрова продуктивність - це не маркетинг? Графіка в іграх - це взагалі набір костилів і оптимізацій, і яка різниця, яким саме способом ти отримуєш вищу продуктивність, якщо в результаті картинка виглядає краще? Чи знову будемо розмусолювати, що TAA виглядає як блюрне месиво порівняно з DLSS, що MSAA програє DLAA і т. д.?
Фреймгенератор рятує в іграх із хардлоком по FPS, дозволяє знизити споживання відеокарти, допомагає в іграх із жахливою оптимізацією під процесор. Раніше був один брутфорс у залізі для ігрових GPU, а тепер з'являються тензорні блоки. Навіть Radeon до цього дійшли. І цілком очевидно, що за цим майбутнє.
В кожній грі, де є змога вмикати длсс\длаа, я це роблю - тому що воно дає банально найкраще згладжування, а там де нема і це щось старе, длдср допоможе.
І як ми все життя на ній сиділи і платили адекватні гроші за відеокарти.
Enjthesilence
Member

Rosberg: 01.09.2026 15:22
Enjthesilence: 01.09.2026 15:00

А растрова продуктивність - це не маркетинг? Графіка в іграх - це взагалі набір костилів і оптимізацій, і яка різниця, яким саме способом ти отримуєш вищу продуктивність, якщо в результаті картинка виглядає краще? Чи знову будемо розмусолювати, що TAA виглядає як блюрне месиво порівняно з DLSS, що MSAA програє DLAA і т. д.?
Фреймгенератор рятує в іграх із хардлоком по FPS, дозволяє знизити споживання відеокарти, допомагає в іграх із жахливою оптимізацією під процесор. Раніше був один брутфорс у залізі для ігрових GPU, а тепер з'являються тензорні блоки. Навіть Radeon до цього дійшли. І цілком очевидно, що за цим майбутнє.
В кожній грі, де є змога вмикати длсс\длаа, я це роблю - тому що воно дає банально найкраще згладжування, а там де нема і це щось старе, длдср допоможе.
нормально ти тему перевів, я за прайс нічого не кажу. з цінами на залізо проблема, так. але якби тобі сказати, раніше було доступніше не через "растрову продуктивність"
Rosberg
Member

kairo: 01.09.2026 15:03
Rosberg: 01.09.2026 13:52 DLSS - не революційна технологія, а маркетинг. Без нового кроку в растровій продуктивності, нові покоління не будуть продаватись лише за допомогою костилів.
2026й потроху минає, а люди досі таке пишуть :rotate:
Та суть в тому, що я намагаюсь неупереджено ставитись до техніки. Мав і 5070Ti і інші карти, і сидів довше на зелених, ніж червоних. Але зараз не бачу сенсу переплачувати лише за те, за чим женеться натовп ;)
kairo
Member

Rosberg: 01.09.2026 15:26Та суть в тому, що я намагаюсь неупереджено ставитись до техніки. Мав і 5070Ti і інші карти, і сидів довше на зелених, ніж червоних. Але зараз не бачу сенсу переплачувати лише за те, за чим женеться натовп
Так в чому суть вашої тези про DLSS - маркетинг. От я та мільйони людей постійного його використовують, де тут маретинг?
Rosberg
Member

Enjthesilence: 01.09.2026 15:23
Rosberg: 01.09.2026 15:22

нормально ти тему перевів, я за прайс нічого не кажу. з цінами на залізо проблема, так. але якби тобі сказати, раніше було доступніше не через "растрову продуктивність"
Так в прайсі і суть мого першого допису. Суто для мене має значення ціна/продуктивність, на інше готовий закрити очі, тим більше, коли переваг від цих технологій не так і багато. Може я сліпий, але великої різниці в зображенні не помітив між 5070ti і старішою Радеонкою.
Последний раз редактировалось Rosberg 01.09.2026 15:37, всего редактировалось 1 раз.
Rosberg
Member

kairo: 01.09.2026 15:29
Rosberg: 01.09.2026 15:26Та суть в тому, що я намагаюсь неупереджено ставитись до техніки. Мав і 5070Ti і інші карти, і сидів довше на зелених, ніж червоних. Але зараз не бачу сенсу переплачувати лише за те, за чим женеться натовп
Так в чому суть вашої тези про DLSS - маркетинг. От я та мільйони людей постійного його використовують, де тут маретинг?
На мою думку, дуже суб'єктивну думку - це розвод на гроші. Там, де не вийшло зробити обіцяне продуктивне залізо, але знайшли можливість приклеїти непоганий % до ціни під ШІ ажіотаж.
kairo
Member

Rosberg: 01.09.2026 15:37На мою думку, дуже суб'єктивну думку - це розвод на гроші. Там, де не вийшло зробити обіцяне продуктивне залізо, але знайшли можливість приклеїти непоганий % до ціни під ШІ ажіотаж.
4090 на 55% продуктивніша за 3090Ті. І це вони 4090Ті не випустили. Пройшло 4 роки, у АМД досі немає аналогічної по продуктивності карти. Де тут маркетинг?
item2
Member

erkins007
По-перше оглядачі зазначають, що відчутні проблеми з AMD FG фреймпейсингом мають приблизно половина протестованих ігор. По-друге оптіскейлер має оптимізації, щоб покращити рівномірність виводу кадрів. По-третє ніхто з оглядачів не тестує разом з оптіскейлером, а я тестував у 3 іграх a
AMD FG через DLSS інпутс. Проблем немає, плавність чудова, інакше вимкнув би. Теорія - це добре, але практика говорить про інше. Те, що NVidia може бути ще на 10-20% плавніше відчуватись допускаю, але в мене й так усе чудово. Вивести проміжний кадр в буфер приблизно через 0,5 часу від базового fps не є непосильною задачею, що вимагає тільки апаратних блоків. Достатньо прямих рук в розробника і ти це знаєш.
Enjthesilence
Member

Rosberg: 01.09.2026 15:32
Enjthesilence: 01.09.2026 15:23

Так в прайсі і суть мого першого допису. Суто для мене має значення ціна/продуктивність, на інше готовий закрити очі, тим більше, коли переваг від цих технологій не так і багато. Може я сліпий, але великої різниці в зображенні не помітив між 5070ti і старішою Радеонкою.
тобто на якість самого зображення ти очі готовий закритий, навіть якщо це вбоге ТАА, головне щоб "нативі" фпс\доллар був кращим, вірно?
Rosberg
Member

kairo: 01.09.2026 15:42
Rosberg: 01.09.2026 15:37На мою думку, дуже суб'єктивну думку - це розвод на гроші. Там, де не вийшло зробити обіцяне продуктивне залізо, але знайшли можливість приклеїти непоганий % до ціни під ШІ ажіотаж.
4090 на 55% продуктивніша за 3090Ті. І це вони 4090Ті не випустили. Пройшло 4 роки, у АМД досі немає аналогічної по продуктивності карти. Де тут маркетинг?
Якщо порівнювати флагмани, сперечатись не буду, АМД відстає серйозно. Але як щодо 4080 і 5080? Без фрейм гену в 5080 скільки там в плюсі, 10-12 кадрів? Сильно. А ціна така за що? за міль'ярди в екосистему ШІ?
Последний раз редактировалось Rosberg 01.09.2026 15:56, всего редактировалось 2 раза.
Enjthesilence
Member

item2: 01.09.2026 15:42 erkins007
По-перше оглядачі зазначають, що відчутні проблеми з AMD FG фреймпейсингом мають приблизно половина протестованих ігор. По-друге оптіскейлер має оптимізації, щоб покращити рівномірність виводу кадрів. По-третє ніхто з оглядачів не тестує разом з оптіскейлером, а я тестував у 3 іграх a
AMD FG через DLSS інпутс. Проблем немає, плавність чудова, інакше вимкнув би. Теорія - це добре, але практика говорить про інше. Те, що NVidia може бути ще на 10-20% плавніше відчуватись допускаю, але в мене й так усе чудово. Вивести проміжний кадр в буфер приблизно через 0,5 часу від базового fps не є непосильною задачею, що вимагає тільки апаратних блоків. Достатньо прямих рук в розробника і ти це знаєш.
там крім фреймпейсингу він просто програє за якістю реконструкції кадру, дає більше артефактів.
Rosberg
Member

Enjthesilence: 01.09.2026 15:46
Rosberg: 01.09.2026 15:32

тобто на якість самого зображення ти очі готовий закритий, навіть якщо це вбоге ТАА, головне щоб "нативі" фпс\доллар був кращим, вірно?
Саме так, бо що TAA мило, що DLSS те ж мило, але з більшим фпс. Я ж кажу, може я сліпий.
Enjthesilence
Member

Rosberg: 01.09.2026 15:52
kairo: 01.09.2026 15:42
Якщо порівнювати флагмани, сперечатись не буду, АМД відстає серйозно. Але як щодо 4080 і 5080? Без фрейм гену в 5080 скільки там в плюсі, 10-12 кадрів? Сильно.
в середньому на 15-16% потужніша за 4080супер + енергоефективніша. але знову таки, до чого все це? не будуть в найближчі покоління робити ставку на растер і типову продуктивність, як було раніше, тепер будуть робити ставку на тензори, рт, апскейлери та енергоефективність і через дифіцит всього і взагалі глобальну ситуацію в економіці, воно буде коштувати дорого.
Enjthesilence
Member

Rosberg: 01.09.2026 15:54
Enjthesilence: 01.09.2026 15:46

Саме так, бо що TAA мило, що DLSS те ж мило, але з більшим фпс. Я ж кажу, може я сліпий.
сліпий, якщо для тебе ТАА і ДЛСС дають однакове зображення, ти - сліпий, мені шкода. фср4 та длсс4 в режимі "якість", дають більш чіткішу і стабільнішу картинку за ТАА натив.
Последний раз редактировалось Enjthesilence 01.09.2026 15:58, всего редактировалось 1 раз.
Rosberg
Member

Enjthesilence: 01.09.2026 15:56
Rosberg: 01.09.2026 15:54
сліпий, якщо для тебе ТАА і ДЛСС дають однакове зображення, ти - сліпий, мені шкода
Та дякую. Але не треба мене шкодувати. Нехай кожен залишається зі своєю відеокартою і при своїй думці)
Rosberg
Member

Enjthesilence: 01.09.2026 15:55
Rosberg: 01.09.2026 15:52

Якщо порівнювати флагмани, сперечатись не буду, АМД відстає серйозно. Але як щодо 4080 і 5080? Без фрейм гену в 5080 скільки там в плюсі, 10-12 кадрів? Сильно.
в середньому на 15-16% потужніша за 4080супер + енергоефективніша. але знову таки, до чого все це? не будуть в найближчі покоління робити ставку на растер і типову продуктивність, як було раніше, тепер будуть робити ставку на тензори, рт, апскейлери та енергоефективність і через дифіцит всього і взагалі глобальну ситуацію в економіці, воно буде коштувати дорого.
От де ти бачиш енергоефективність? Поки що, ці технології потребують шаленої кількості енергії. Смішно просто, особливо якщо говорити про енергоефективність 5090.
Ответить