GSC розкрила подробиці великого оновлення 2.0 для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
AlexWest
Member

Повідомлення

AlmstHappySndwch: 16.08.2026 14:59
AK_47: 14.08.2026 19:37 Пока а-life не поправят, не буду проходить даже. Запускал вначале, и вот недавно, именно посмотреть на ии npc, их поведение - до первых сталкеров еще очень далеко, ощущается что много чего спавнится под тебя, мутанты, сталкеры, своей жизни в хоне нет как было в прошлых частях или она максимально примитивна.
Пєрвих сталкєров? Тю, а в перших сталкерах офігіти який алайф був. Особливо в першому, ага.
Задовбали нити.

Відправлено через 9 хвилин 27 секунд:
AlexWest: 15.08.2026 11:57
Та яка різниця як воно там працює на рівні скриптів, коли в старій трилогії світ живе незалежно від тебе, і гравець це відчуває. А в другій частині ти ніфіга цього не відчуваєш. Я ще не зустрічав гравців, які б хвалили живість світу в другій частині – всі бачать кінцевий результат, а не скрипти.
Та не живе там нічого
Я оце зараз перепроходжу перші Сталкери перед DLC. І так – там є відчуття, що у світі щось відбувається не лише в радіусі пару метрів від тебе. А як це працює на рівні коду – гравцеві глибоко побоку. У грі головне емоції.
AlmstHappySndwch
Junior

Повідомлення

AlexWest: 16.08.2026 15:59
AlmstHappySndwch: 16.08.2026 14:59
Пєрвих сталкєров? Тю, а в перших сталкерах офігіти який алайф був. Особливо в першому, ага.
Задовбали нити.

Відправлено через 9 хвилин 27 секунд:

Та не живе там нічого
Я оце зараз перепроходжу перші Сталкери перед DLC. І так – там є відчуття, що у світі щось відбувається не лише в радіусі пару метрів від тебе. А як це працює на рівні коду – гравцеві глибоко побоку. У грі головне емоції.
З моменту релізу неодноразово проходив усі сталкери. Перший чекав ще тоді, коли він облівіон лостом був.
І знаєте що? Я на пам'ять знаю, де буде скільки сліпих собак, снорків чи кровосісів. І що вони усі роблять теж пам'ятаю. Ну немає в першому алайфу від слова взагалі. Нічого там не живе. Труп Вовка в багатті на складах кожного проходження - це алайф? Кровосісі в селі в ідентичних місцях, які тебе тупо чекають, - це алайф? Та там банально сюди кинеш гранату - кровосос, туди кинеш гранату - кровосос. Стоять, чекають. Не роблять нічорта.
Війна угрупувань в ЧН - це теж не алайф. Ці ідіоти спавняться нонстоп, але не можуть пройти сто метрів до точки, яку ти тримаєш годину. Тому що вони "живуть" і вперед-назад на метровому пятачку бігають. В поклику Прип'яті загони кудись ходять, з кимось воюють. А потім сидять у трупах біля багаття. Тож чим алайф другої частини гірший від попередніх?
AlexWest
Member

Повідомлення

AlmstHappySndwch: 16.08.2026 17:25
AlexWest: 16.08.2026 15:59
З моменту релізу неодноразово проходив усі сталкери. Перший чекав ще тоді, коли він облівіон лостом був.
І знаєте що? Я на пам'ять знаю, де буде скільки сліпих собак, снорків чи кровосісів. І що вони усі роблять теж пам'ятаю. Ну немає в першому алайфу від слова взагалі. Нічого там не живе. Труп Вовка в багатті на складах кожного проходження - це алайф? Кровосісі в селі в ідентичних місцях, які тебе тупо чекають, - це алайф? Та там банально сюди кинеш гранату - кровосос, туди кинеш гранату - кровосос. Стоять, чекають. Не роблять нічорта.
Війна угрупувань в ЧН - це теж не алайф. Ці ідіоти спавняться нонстоп, але не можуть пройти сто метрів до точки, яку ти тримаєш годину. Тому що вони "живуть" і вперед-назад на метровому пятачку бігають. В поклику Прип'яті загони кудись ходять, з кимось воюють. А потім сидять у трупах біля багаття. Тож чим алайф другої частини гірший від попередніх?
Тим, що він дратує людей. А на релізі це взагалі був випалювач нервів покруче випалювача мізків.
В перших частинах А-лайф виконує головну задачу: створює враження оживленої Зони і не напрягає. Якщо вивчити будь-яку гру вздовж і впоперек, то, звісно, побачиш всі недоліки.

Відправлено через 32 хвилини 49 секунд:
Ось щойно зустрів Вовка на Ростку в SoC. Він натурально туди приматиляв з Кордону на своїх двох.
Відповісти