Притомний бу хардтейл 1к (1х12 shimano, reba, boost), притомний бу підвіс з сумнівною історією (не те щоб я заохочував) - теж 1к. І багато таким користуються. На шмот косарь теж не головне викладати, грають також в більшості не на 4к оледах.dead_rat: ↑ 24.07.2026 10:42Спорт? Велосипеди від 2к$, літній шмот 300$, шмот на холодну погоду ще косарь. Виїзд покатати в горах від косаря.
Та взагалі, будь які збори спортивні - купа грошей. Хоч біг, хоч плавання, хоч харчування в тренажерці.
Звичайно можна дешевше, але це вже аналог геймінгу в Counter Strike 1.6
Новости
Последние статьи и обзоры
NVIDIA підвищує ціни на комплекти з графічного процесора та пам’яті для відеокарт GeForce
-
unique-neon
Member
-
unique-neon
Member
Про біг і тренажерку спірно. Не всім потрібні збори, а харчування - то і так людям треба їсти (а багатьом іще й менше ніж їдять). Єдине що підтюнити - замістити трохи жирів/виглеводів білками, дорожче але не критично. Я взагалі в якості силового тренінгу калістеніку останні роки використовую - безкоштовно.dead_rat: ↑ 24.07.2026 10:42Хоч біг, хоч плавання, хоч харчування в тренажерці
-
Artem_K
Member
Це вік, й чим далі тим більше то часу невистачає, то не цікаві іграшки... на те, щоби перепройти Сталкер 2 в мене пішло 11 місяцівunique-neon: ↑ 24.07.2026 10:29В мене знайомі (десь так 95%) взагалі не цікавляться відео іграми. Я і сам все менше граю, за рік кілька тайтлів пройду, та і все на тому. Це при тому, що вільний час є, але цікавіше його витратити на щось доречніше ніж south of midnight. Медіа індустрію взагалі понесло в болото. Наприклад "Одісею" на тижні переглянув - ну сильно більшого очікував від Нолана, ще трохи і Уве Бол вирветься у лідери кінематографу.
Дивлячись на те, куди світ катиться в листопаді карту оновив, а грається на ній син та я раз на тиждень десь на вихідних.
-
VladimirV
Member
В багато ігор можна пограти на бюджетних картках за 10к-12к. ТАК не в усі (хоча це дискусійне питання, думаю що в усі, питання налаштувань). Якщо не піддаватись цим нескінченним хайпам і хейтам в інтернеті, якщо не вестись на повідку у інфлюенсерів і контент мейкерів, для яких хайпити це єдиний сенс роботи. Є взагалі ігри, які на відрах запускаються, хай це не буде останній резік чи що зараз еталон заради чого дехто готовий віддавати великі гроші? Коли мені зовсім зовсім сумно з іграми, я запросто можу запустити футбольний менеджер або який небудь "лол ТФТ" які будуть працювати на відеокартах 2012 року... без питань.Ostin: ↑ 24.07.2026 09:34Пан в анабіозі був? Вже зараз купують значно менше, ні про яке звикання не може йти мова.Input_Lag: ↑ 24.07.2026 04:06будуть купляти як раніше
Одна із вагомих переваг грульок на компі була їх дешевизна. Тобто дешеве залізо + ігри на здачу (а багато ще й піратили). Зробити з пк елітний геймінг - це фактично поховати напрям як такий. Лишиться кілька поціновувачів з безлімітним доступом до грошей та парочка "нуна больше зарабативать". Всі нормальні люди успішно змінять хобі.
В мене, звісно, дещо викривлена статистика. Бо я не знаю жодної людини, яка занесла штуку зелених за відеокартку, щоб вечорами наярювати в ігрульки) І з моїх спостережень, таких людей я так і не побачу на власні очі, окрім форумів)
Хай будуть люди, готові віддавати будь-які гроші аби в них було все топове, то їх діло. Головне що більшість починають включати мізки і в них автоматом все таки спрацьовує стоп-фактор, навіть якщо в них є ті гроші, бо там питання вже в іншому - а чи воно їм потрібно чи може краще щось інше? Або пограти або купити?
- спойлер
- Я наприклад з таких самих, мені вже за 40, і воно мені гратись не те щоб так сильно треба, собі купив весною 2023 р. у знайомого ФОПа захейчену на цьому форумі всіми кому не лінь 3060/12 за 10к, зайшовши до нього фізично в його магазин (ми знайомі). Зі стопки 3060-х, які йому заніс горе-майнер (майнінг на картках схлопнувся восени 2022 якщо що), карти були взагалі без пилюки, очевидно не працювали толком, вибрав на ga104 з дельтою(гп<->хотспот) 9-10градусів.
Так на ній і сиджу, почитую потік новин про ринок вк, про безліч корисних порад на форумах, і т.п. До 2020 я взагалі грав тільки ммо з друзями, але особливо після повномасштабки я тупо неможу заходити грати з русаками в будь-яку ммо(вони там завжди будуть від цього не дітись) і щось там з ними обговорювати в діскордах, мене це прям взбісило, хоча з декома програли і по 5+ років, зараз ммо граю тільки як сінгл і то давно заходив, бо індустрія ммо стагнує, а це зовсім не те.
Натомість став потрохи грати в сінгли, з останнього пройшов Метро трилогію, Кіберпанк(на три кінцівки), Кінгдом Кам І(100%), Хогвартс (на 100%),і ще безліч різних ігруль не самих нових, останню от буквально ще не видалив, думаю чи пройти в режимі НГ+, Плага Тейл Реквієм. Першу частину теж пройшов, це шикарні ігри (хоча казуальні навіть на макс. складності. Але для мене не казуальні - то йди в онлайн і грай проти інших, там тобі розслабитись не дадуть) Все абсолютно налаштовується під невибагливий геймінг в фул хд (в моєму випадку 2560х1080). Гроші є, немає ніякого бажання замовляти і віддати 2000$ ~ 2500$ за монік з діагоналлю 40″+ і вк рівня 5070ti.
-
МОНАХ
Member
leif: ↑ 23.07.2026 15:39 ...на одному залізі можна доволі комфортно сидіти по 7-8 років, і не відчувати, що ти відстав від прогресу на світлові роки
► Во-во!_Andrik_: ↑ 23.07.2026 16:09 Чим далі тим більше впевнений що поточний мій комп зі мною на довго, дуууууже довго...
► А чому не суміщати ВЖЕ?AlexWest: ↑ 23.07.2026 16:10 ... піду в Ютуб-геймінг, із принципу...
► Саме так! І не тільки музика, а і аудіокниги (правда в останньому випадку далеко не всі можуть сприймати на слух і одночасно у всіх кольорах і подробицях малювати собі в голові картинку - в іграх воно "якось наглядніше"Ostin: ↑ 24.07.2026 10:44 Портативне аудіо взяти. За 2-3 тисячі зараз можна купити дуже пристойний плеєр і навушники, і от тобі хобі.
► ...
- спойлер
- Кожному своє, звісно, але у мене вшивий "бюджетний найнер" від Ардіса 2015-го, якщо можна так висловитись в лапках - "модельного року". Уже набігав на ньому більше 9000км. не замінивши навіть цепок (доглядаю). Це одоробло вагою в 18кг без обвісу (і десь 21 з ним) - не те щоб необхідність, але км 28-32 на годину "крейсерської" на ньому можна тримати. Зазвичай катав на ньому 2-3 рази на буднях по 20-30км і 2-3 рази на вихідних на "дальняки" по 70-120км
- спойлер
- (зараз - рідше
не хочу травмувати ніжну психіку груп оповіщення ТЦК, бо так гоняться слідом так гоняться - підрізають, зупиняють, вискакують в боєготовності... а тут відстрочка. Можуть запакувати тупо на нервах
були спроби)
► З обов'язкового екіпу - шолом і захисні окуляри, інше - по потребі, аби були якісь відбиваючі елементи/ліхтарик-фара, насос, фляги-ізотоніки, ремкомплект з мінімумом необхідного...
-
AlexWest
Member
Та я суміщаю. Насправді мій ПК спокійно витягне все, що треба, поки я назбираю на новий. Просто принципово не хочеться віддавати тим козлам таку суму, щоб не відчувати потім козлом себе. Чи радше бараном. А повністю в Ютуб-геймінг я піду лише коли старий ПК накриється, а гроші на новий ПК підуть на щось інше.МОНАХ: ↑ 24.07.2026 15:59► А чому не суміщати ВЖЕ?AlexWest: ↑ 23.07.2026 16:10 ... піду в Ютуб-геймінг, із принципу...Для мене є дуже багато відео-ігор, які мені цікаві, але часу так обмаль, що більшість з таких ігор я не стану купувати аби просто лежали "на потім", але які я хочу хоча б побачити - часто на фоні якоїсь не складної роботи або під час готування вечері і т.д. вмикаю якийсь прийнятний геймплей і суміщаю приємне з корисним, бо точно знаю, що скоріш за все цю гру ніколи вже не те що не пройду, але й забуду за неї.
-
unique-neon
Member
А вимірювали розтяг? Бо сучасні ланцюги і близько стільки не ходять.МОНАХ: ↑ 24.07.2026 15:59Уже набігав на ньому більше 9000км. не замінивши навіть цепок (доглядаю).
-
Timedemo
Member
не перебільшуйте. по гриби нічого не треба. на рыбалку раз на 5к купи пару спінінгів і вудок і ловиш рибу. йкщо шмот від прада для спорту то да, дорогу, але ж не обов"язково для бігу вдягатись на 300 баксів. та і спорт різний буває. кататись можна і не по горах для задоволення, а по ті ж самі гриби та рибалку. спорт без тренажерки теж існує, лавка і турнік багато закривають питаннь, булоб бажання це робить.dead_rat: ↑ 24.07.2026 10:42Спорт? Велосипеди від 2к$, літній шмот 300$, шмот на холодну погоду ще косарь. Виїзд покатати в горах від косаря.
Та взагалі, будь які збори спортивні - купа грошей. Хоч біг, хоч плавання, хоч харчування в тренажерці.
Звичайно можна дешевше, але це вже аналог геймінгу в Counter Strike 1.6
є люди які виправдовуть чому щось не робить, а є люди які знаходять можливості робити щось для задоволення. в 90х роках знаходили чим займатись, футблол, річка, рибалка, пекарь, квадрат, турніки, лазання по заброшках , і нічого, були сильні і підтягнуті. А зараз потрібно бути тільки в модних шмотках в модному тренажерному залі та за епл вотч, щоб чогось досягти і чимось було зайнятись.
Відправлено через 1 хвилину 10 секунд:
так авто для душі мені це ламба за 300т євро. але якось ізджу на інших авто, і на душі нормально.dead_rat: ↑ 24.07.2026 10:45Взагалі не треба, але ти давно не перевіряв скільки коштує вєлік для душі, а не бу корч щоб в магаз проїхатися.Ostin: ↑ 24.07.2026 10:44 Одна справа, коли ти тицяв мишку і не заносив, і зовсім інша справа, коли треба занести за відюху, потім озу+ссд, і тут вже не штука баксів. А в такому варіанті купити норм велик або стати мотоциклістом - це вже одного поля ягідки нарівні з тицянням. Я розумію, що ті, хто полюбляє мишку, інерційно будуть туди ж тягнутись. Але от молода людина, не обтяжена синдромом пк-шника - нахіба оце все їй взагалі?![]()