Цього року китайська CXMT практично наздожене Micron за обсягом виробництва пам’яті DRAM

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Україна отримала право використати частину першого траншу оборонного кредиту ЄС обсягом близько 6 млрд євро для закупівлі компонентів китайського виробництва.
Ці кошти є частиною масштабної програми ЄС, яка передбачає виділення 60 млрд євро на оборонні закупівлі для України.
Загалом правила програми передбачають, що продукція, придбана за європейські гроші, має походити переважно з країн ЄС, України або інших затверджених партнерів.
Однак регламент містить виняток: якщо необхідні товари неможливо швидко отримати в достатній кількості, Україна може звернутися до Брюсселя по спеціальний дозвіл на закупівлю в інших країнах. Саме таким механізмом і скористався Київ.
Ви коли поносите китай, не забувайте де саме Україна купляє запчастини для дронів, котрими утилізовують кацапів. І що було б якби китай вперся рогами і просто закрив би експорт необхідних компонентів. Пальцем воювали б?
Volodymyr1985
Member

Scoffer: 15.07.2026 14:12
Україна отримала право використати частину першого траншу оборонного кредиту ЄС обсягом близько 6 млрд євро для закупівлі компонентів китайського виробництва.
Ці кошти є частиною масштабної програми ЄС, яка передбачає виділення 60 млрд євро на оборонні закупівлі для України.
Загалом правила програми передбачають, що продукція, придбана за європейські гроші, має походити переважно з країн ЄС, України або інших затверджених партнерів.
Однак регламент містить виняток: якщо необхідні товари неможливо швидко отримати в достатній кількості, Україна може звернутися до Брюсселя по спеціальний дозвіл на закупівлю в інших країнах. Саме таким механізмом і скористався Київ.
Ви коли поносите китай, не забувайте де саме Україна купляє запчастини для дронів, котрими утилізовують кацапів. І що було б якби китай вперся рогами і просто закрив би експорт необхідних компонентів. Пальцем воювали б?
От власне, про шо я і говорю, всі ці компоненти і потрібно виробляти в Європі, поки не пізно.
І по-друге, якби не Китай, який ти так любиш, судячи з усього, то якраз таки кацапи воювали би пальцем.

Відправлено через 3 хвилини 59 секунд:
yurius_r: 15.07.2026 13:28
Volodymyr1985: 14.07.2026 23:46Щось не можу знайти інфу, хто ще зараз найближчий до EUV чи чогось подібного, якщо знаєш де дивитись, покажи. :gigi:
Якраз на днях було, Китай вирішив піти своїм шляхом, бо UV літографія не світить через санкції
Ну, це не китайський шлях, а шлях який зараз всі досліджують. Та сама ASML з TSMC і ще там кимось десь з місяць тому теж презентували пластину на цих перспективних 2D-транзисторах. Ну, подивимось, десь в 2030+ стане зрозуміло хто кого обійде :gigi:
Scoffer
Member

Volodymyr1985: 15.07.2026 14:45І по-друге, якби не Китай, який ти так любиш, судячи з усього, то якраз таки кацапи воювали би пальцем.
Якби не китай, ми б цю війну вже сто раз програли просто по кількості м'яса, котре можуть знарятити кацапи в штурм. Головою думай хоч трішки.
Це без європів ми можемо обійтись. Буде дуже фігово, але війна не завершиться. А без китаю не можемо.
Volodymyr1985: 15.07.2026 14:49всі ці компоненти і потрібно виробляти в Європі, поки не пізно.
І хто ж там їх вироблятиме? Місцеві турки? Чи сирійці в три зміни? :lol: :lol: :lol:
Последний раз редактировалось Scoffer 15.07.2026 14:59, всего редактировалось 2 раза.
kabostebeztak
Member

Scoffer: 15.07.2026 14:12 І що було б якби китай вперся рогами і просто закрив би експорт необхідних компонентів.
От саме цього я і боюсь.

Відправлено через 1 хвилину 30 секунд:
Scoffer: 15.07.2026 14:12 Ви коли поносите китай
Бо це кончена геноцидальна диктатура, як і росія.
Scoffer
Member

kabostebeztak: 15.07.2026 14:55Бо це кончена геноцидальна диктатура
Брехня. З 80+ народностей геноцидять лише одну, ту що любить з поясами вибухати. Всіх інших все влаштовує. Виїзд, до речі, вільний. Це заїхати назад непросто.
Це тобі не совок і не кндр. Не подобається - валіза-вокзал і вали нафіг, ніхто не стримує.

Відправлено через 9 хвилин 39 секунд:
Тільки не треба віщати про те що вони не знають як у інших, все вони знають. Бував колись в Парижі? Чи в Венеції? Там 90+% туристів китайці. Проходу від них немає. В лувр набиваються як оселедці в банку.
unique-neon
Member

Я тут теж познайомився з німецькою якістю на днях. Замовив товар в Amazon de. Заблокували акаунт. При цьому вже не раз на ту ж карту купував в Amazon us. Amazon de сам же і підтягнув ту карту. Ну зробив їх хотілки, також довелось вотсап поставити, бо без смс не впускали після анлока, і смс телефоном теж не відправляли. Ну біс з ним історія продовжилась. В день відправки (а це було майже через тиждень після оплати) канцельнули моє замовлення, ні емейла про то, ні причин чому канцельнули.
Volodymyr1985
Member

Scoffer: 15.07.2026 14:53
Volodymyr1985: 15.07.2026 14:45І по-друге, якби не Китай, який ти так любиш, судячи з усього, то якраз таки кацапи воювали би пальцем.
Якби не китай, ми б цю війну вже сто раз програли просто по кількості м'яса, котре можуть знарятити кацапи в штурм. Головою думай хоч трішки.
Це без європів ми можемо обійтись. Буде дуже фігово, але війна не завершиться. А без китаю не можемо.
Volodymyr1985: 15.07.2026 14:49всі ці компоненти і потрібно виробляти в Європі, поки не пізно.
І хто ж там їх вироблятиме? Місцеві турки? Чи сирійці в три зміни? :lol: :lol: :lol:
Капець, який ти тугий. Сам пишеш, шо за європейські гроші ми купуємо у Китаю компоненти, а потім пишеш, шо без Європи ми би обійшлись... :facepalm:
Scoffer
Member

Volodymyr1985: 15.07.2026 15:28Капець, який ти тугий. Сам пишеш, шо за європейські гроші ми купуємо у Китаю компоненти, а потім пишеш, шо без Європи ми би обійшлись...
Мозок ввімкни нарешті. Гроші є багато де. А компоненти є ВИКЛЮЧНО в китаї. Настільки виключно що сам євросовок погодився з цим ствердженням і вимушений був зробити виключення в правилах.
dead_rat
Member

unique-neon: 15.07.2026 15:21 Я тут теж познайомився з німецькою якістю на днях. Замовив товар в Amazon de. Заблокували акаунт. При цьому вже не раз на ту ж карту купував в Amazon us. Amazon de сам же і підтягнув ту карту. Ну зробив їх хотілки, також довелось вотсап поставити, бо без смс не впускали після анлока, і смс телефоном теж не відправляли. Ну біс з ним історія продовжилась. В день відправки (а це було майже через тиждень після оплати) канцельнули моє замовлення, ні емейла про то, ні причин чому канцельнули.
А при чому Амазон до німецької якості? :think:
Volodymyr1985
Member

Scoffer: 15.07.2026 15:35
Volodymyr1985: 15.07.2026 15:28Капець, який ти тугий. Сам пишеш, шо за європейські гроші ми купуємо у Китаю компоненти, а потім пишеш, шо без Європи ми би обійшлись...
Мозок ввімкни нарешті. Гроші є багато де. А компоненти є ВИКЛЮЧНО в китаї. Настільки виключно що сам євросовок погодився з цим ствердженням і вимушений був зробити виключення в правилах.
Все, ОК, я не можу опонувати такому видатному інтелекту як твій, на що я тільки сподівався. :lol:
Всього хорошого!
Scoffer
Member

Volodymyr1985: 15.07.2026 15:42на що я тільки сподівався.
Як так сталось що 27 країн і Україна 28ю так легко і без 10-річних обговорень погодились з фактом того що без китаю діла не буде? Хоча в правилах явно записано витрачати гроші на закупівлі всередині єс. От коли почнеш думати хоч трішки, тоді почнуть сходитись одна з одною цікаві подробиці. Мозок врубай, корисна справа це.
unique-neon
Member

dead_rat: 15.07.2026 15:35
unique-neon: 15.07.2026 15:21 Я тут теж познайомився з німецькою якістю на днях. Замовив товар в Amazon de. Заблокували акаунт. При цьому вже не раз на ту ж карту купував в Amazon us. Amazon de сам же і підтягнув ту карту. Ну зробив їх хотілки, також довелось вотсап поставити, бо без смс не впускали після анлока, і смс телефоном теж не відправляли. Ну біс з ним історія продовжилась. В день відправки (а це було майже через тиждень після оплати) канцельнули моє замовлення, ні емейла про то, ні причин чому канцельнули.
Бо це німецький амазон. Зі штатівським я таких приколів не мав ні разу. А тут з першої покупки поперло
dead_rat
Member

unique-neon: 15.07.2026 16:00
dead_rat: 15.07.2026 15:35

Бо це німецький амазон. Зі штатівським я таких приколів не мав ні разу. А тут з першої покупки поперло
Амазон весь штатівський, для локальних країн там пара плагінів і додаткових інтеграцій, на тому все.
Ти ж не здивувався, що твій аккаунт від US амазона підійшов? Там взагалі одна система, просто доступна з різних URL і підтягує додаткові налаштування. Походу для німців стоїть додаткова перевірка не торгувати з країнами де йде війна чи щось таке - мені наприклад відмовили в поверненні податку на покупку, бо Україна для Німеччині в тому ж списку що раша та Іран
unique-neon
Member

Ну тобто німецькі приколи все-таки причетні до ситуації
dead_rat
Member

unique-neon: 15.07.2026 16:52
Ну тобто німецькі приколи все-таки причетні до ситуації
Але не мають нічого спільного з німецькою якістю, просто Україна у блек лісті
kabostebeztak
Member

Scoffer: 15.07.2026 15:09
kabostebeztak: 15.07.2026 14:55Бо це кончена геноцидальна диктатура
Брехня. З 80+ народностей геноцидять лише одну, ту що любить з поясами вибухати.
Ісламофобія це погано.
unique-neon
Member

dead_rat: 15.07.2026 18:05Але не мають нічого спільного з німецькою якістю, просто Україна у блек лісті
Так я і не в Україну замовляв, а на німецьку адресу, поштовий форвардер. Прямої доставки і так не було
yariksom
Member

Scoffer: 15.07.2026 14:53І хто ж там їх вироблятиме? Місцеві турки? Чи сирійці в три зміни?
Німці можуть, яких з ВАГ звільнятимуть, думаю українці поможуть, а сирійців можна уже домів відправляти, з турками не вийде вони там з 50х заселялись.
Ответить