я взагалі на своєму QD-OLED не бачу ніяких проблем зі шрифтами і ореолів тежwalkman3000: ↑ 27.03.2026 15:37у який спосіб? HiDPI робить її менш помітною, але саму проблему не вирішує і є процент людей які бачать ореоли. те, що комусь норм це добре, але треба враховувати той процент кому це заважає бо проблема єtablestikus: ↑ 27.03.2026 12:28Проблеми з текстом ще в минулому поколінні пофіксили
Новости
Последние статьи и обзоры
Обсяги постачання OLED-моніторів за підсумками минулого року зросли на 92%
-
tablestikus
Member
-
walkman3000
Member
OLED (Organic Light-Emitting Diode)Геральт: ↑ 27.03.2026 17:13Ризик вигоряння монітору - це нормально? Маркетологи не дарма їдять свій хліб.
Ну в того хоч "ризик", в лижі вище - "схильність до"
а якщо підрубити якийсь vivid mode то можна вшатати ваш олед менш ніж за півроку, якщо прям дуже треба то пару місяців вистачить
а я бачу. от на мерехтіння мені пофігу, взагалі, якщо це не амолед як в старих галактикахtablestikus: ↑ 27.03.2026 17:15я взагалі на своєму QD-OLED не бачу ніяких проблем зі шрифтами і ореолів теж
-
Геральт
Member
Я в курсі. Просто кумедно спостерігати, як вікно Овертона працює. Раніше "схильний до вигоряння", як одна з, кх-м, характиеристик, виглядало б дико. А зараз ніби й норм. Згадуються старі електрони (крім тих, що з трубкою Toshiba), яким норм так під дих давала денді та інші приставки. Але й там це "нормою" не було. Швидше непристосованність ТВ до такого режиму.
-
dead_rat
Member
А взуття рветься, джинси протираються, конденсатори вздуваються, труби іржавіють, та й ми старіємо.Геральт: ↑ 27.03.2026 17:13 walkman3000
Ризик вигоряння монітору - це нормально?Маркетологи не дарма їдять свій хліб.
Ну в того хоч "ризик", в лижі вище - "схильність до"![]()
Час в помиральну яму?
-
FirstTDM
Member
Увы - бесполезно объяснять - раз блогеры с видосиками сказали, что выгорает сразу - значит этого надо бояться вплоть до смертельных колик... ну не будут же врать в инетеdead_rat: ↑ 27.03.2026 18:18А взуття рветься, джинси протираються, конденсатори вздуваються, труби іржавіють, та й ми старіємо. Час в помиральну яму?
-
Геральт
Member
Ну, якщо на супер технологічному еко-френдлі взутті, яке в 2х дорожче за звичайне, напишуть "підошва схильна до відклеювання" і це буде сприйматись, як норма, то мабуть пора в ту яму.dead_rat: ↑ 27.03.2026 18:18 А взуття рветься, джинси протираються, конденсатори вздуваються, труби іржавіють, та й ми старіємо.
Час в помиральну яму?
-
Filabatya
Member
в 2К це трвердження вже майже правдиве 
-
walkman3000
Member
плазмові тв так само горіли від статики як зараз оледи і нічого, а коштували як пара 5090. а зараз олед за 1/6 від ціни плазми дає більшеГеральт: ↑ 27.03.2026 17:54Раніше "схильний до вигоряння", як одна з, кх-м, характиеристик, виглядало б дико. А зараз ніби й норм
-
Геральт
Member
Плазмові ТВ брали такі самі...ем-м...оригіналиwalkman3000: ↑ 28.03.2026 00:01плазмові тв так само горіли від статики як зараз оледи і нічого, а коштували як пара 5090. а зараз олед за 1/6 від ціни плазми дає більшеГеральт: ↑ 27.03.2026 17:54Раніше "схильний до вигоряння", як одна з, кх-м, характиеристик, виглядало б дико. А зараз ніби й норм
Але навіть вони не розказували "та це норм, що горять. Є гарантія, а якщо щось - новий візьму"
-
zalizo_org
Member
Чувак, в мене точно така сама відяха і я юзаю в задоволення 43" 4К на ній. Поки жодної потреби з покупки нової не виникає.brahma: ↑ 26.03.2026 16:46Але щось якось голо, тіки 4к. А я не з тої сім'ї, багатої, щоб до Моніка в придачу відяху за умовних 1.5к баксів брати і ще й dlss і тд юзати.
-
Tetronga
Member
Нічого?Геральт: ↑ 27.03.2026 08:20В мене один монітор з 2012, інший з 2020. 9год/день це ще лайт режим, переважно 12-14. Сумарні години напрацювання прикиньте самі. Що було б з оледом в тих же умовах?Tetronga: ↑ 26.03.2026 20:30
Ну звісно ні, тільки яка різниця якщо за стільки років там в будь-якому випадку вже тисячі (якщо не десятки тисяч) годин напрацювання вже?
-
walkman3000
Member
ну майже так і булоГеральт: ↑ 28.03.2026 01:16Але навіть вони не розказували "та це норм, що горять. Є гарантія, а якщо щось - новий візьму"
чи вартували вони своїх грошей? ні. чи вартували емоції які вони подарували тих грошей? десь півроку точно так, далі ти просто звикаєш і треба шось більше. така сама проблема зі звуком. тупо rabbit hole
-
StTechnik
Member
у меня у тещи до сих пор моя старая плазма Панасоник ST30 50" шпарит на ура. И изображение должен сказать не каждому ЛЭДу дано. Я ее в 2010 году по моему брал. Что то в тех годах.walkman3000: ↑ 28.03.2026 11:23тільки новий не довелось брати
-
walkman3000
Member
они еще жрали и грелись как конвекторStTechnik: ↑ 28.03.2026 11:36у меня у тещи до сих пор моя старая плазма Панасоник ST30 50" шпарит на ура. И изображение должен сказать не каждому ЛЭДу дано. Я ее в 2010 году по моему брал. Что то в тех годах.
-
FirstTDM
Member
О... это уже "любимый" философский вопрос для всех аудио/видеофилов... как перевести бабло в эмоции и нафига!?walkman3000: ↑ 28.03.2026 11:23чи вартували вони своїх грошей? ні. чи вартували емоції які вони подарували тих грошей? десь півроку точно так, далі ти просто звикаєш і треба шось більше. така сама проблема зі звуком. тупо rabbit hole
Можно/нужно иди от обратного: «Разочарование от низкого качества длится дольше, чем радость от низкой цены» (С) Генри Форд
Ну а так, конечно, каждый выбирает по вкусу и кошельку- множество людей реально не видят/не слышат ничего и спокойно смотрят фильмы/сериалы на смартфоне - ну и кто им судья? Про акустику в стиле китайских бумбоксов с лампочками вообще напоминать не буду...
-
walkman3000
Member
это одна из финальных стадий болезни перед исцелениемFirstTDM: ↑ 28.03.2026 12:22О... это уже "любимый" философский вопрос для всех аудио/видеофилов... как перевести бабло в эмоции и нафига!?
-
Геральт
Member
Там вище відосик з випаленим логотипом LG. "Нічого", угу
-
Tetronga
Member
Ну так, всі, хто купують ОЛЕДи - ідіоти, бо в одного вигорів монітор. Все правильно
-
Геральт
Member
Ознаки деградації побачили абсолютно різні тестувальники на різних моніторах.Tetronga: ↑ 28.03.2026 16:00 бо в одного вигорів монітор. Все правильно
- спойлер
Якщо по 4 год/день статики, то його вистарчить аж на 3,5 роки. А далі, як з битими пікселями: терпіти можна, але продати вже важче, бо монітор свої ключові якості втратив.
Ні, якщо його юзати суто для відосиків/іграшок та ще й дмухати на нього, то може воно й проживе адекватний термін. Але ж не всі беруть мон суто під забавки.