Dell почала оснащувати комп'ютери з відеокартами GeForce RTX механічним фіксатором роз'єму 12V‑2×6

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 12:03
oversteve: 25.02.2026 11:47 виробник заради приколу дає довгу гарантію, щоб частіше міняти, я навіть не буду це коментувати...
це гарантія на заміну, а не герантія на якість, тим більше - не гарантія на механічне зношення
:facepalm:
є рекомендації для перехідника, для проводів від бж немає, крім 1 тупняка від сісоніка
по-перше, вимоги не до "перехідника", а до конектора і вони саме через збільшений перетин дротів при зменшенні розміу конекторів, для уникнення механічного стресу саме конекторів
саме до перехідника, бо там відвалюється пайка від неправильного перегину, до конекторів немає і яскравий приклад то 90 градусні роз'єми, які я наводив раніше
ви самі читаєте те, що постите? дьоргав кабель, при чому за окремі піни і додьоргався, що 1 пін відвалився :dontknow:
промазав, буває
https://www.reddit.com/r/pcmasterrace/c ... regularly/
от як раз яскравий приклад поступового відвалу пайки в перехіднику через тиск на перехідник, тільки тут користувач вчасно спохватився і замінив його на новий
у 12пін стандарт такий
який з двох? :laugh:
авг16 і термінали на 13А в 12вхпвр - це стандарт, авг16 і термінали на 13А в 8пін - це ініціатива виробника, в дешевих бж, які відповідають стандарту 8-пін може бути з терміналами на 5-7А і проводами авг18-20
чудова ілюстрація прогару 8пін :D
звичайно, якщо виходити за межі номіналу 150W, номінал 12pin не рятує взагалі
а де захист від виходу за межі "номіналу", це ж православний роз'єм, де все продумали інженери :think:

ви на Мілованова схожі, я вже напевно раз 5 написав, що давав опір терміналів, а не всього з'єднання
ви надали опір терміналів - я розрахував втрати на терміналах, надасте опір з'єднання - будуть розраховані втрати на з'єднанні - і вони також гарантовано будуть вищими через ту саму формулу та той самий квадрат струму, ваші намагання звести все "ми не знаємо одночасно всіх 1000 деталей тому розрахувати нічого не можемо" - не пройде, складні інтеграли вирішують частинами B-)
ви берете неправильні значення струму, невідомі значення опору і далі рахуєте :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

хто вам по гарантії замінить згорівший 8pin або atx24? питання риторичне B-)
саме до перехідника, бо там відвалюється пайка від неправильного перегину, до конекторів немає і яскравий приклад то 90 градусні роз'єми, які я наводив раніше
яким чином виробник БЖ до перехідника?
от як раз яскравий приклад поступового відвалу пайки
ось типовий приклад сучасної школоти, яка не засвоїла фізику: пайка не відвалюється при термальних циклах в побутовій електоніці, пайка відвалюється при постійних механічних вібраціях, тому в тих самих авто на клемах АКБ принципово не використовується, а для ПК це не має значення за межами початкового вигину кабелів при кабель-менеджменту

питайте якщо щось незрозуміле B-)
авг16 і термінали на 13А в 12вхпвр - це стандарт, авг16 і термінали на 13А в 8пін - це ініціатива виробника, в дешевих бж, які відповідають стандарту 8-пін може бути з терміналами на 5-7А і проводами авг18-20
перетин дротів не має відношення, він визначає втрати на дротах, у випадку 12pin жодного разу не горіли дроти, а виключно 12pin конектори, що є справедливим також і для 8pin
а де захист від виходу за межі "номіналу", це ж православний роз'єм, де все продумали інженери :think:
150W це офіційний стандарт для одного роз'єму PCIE 8pin, якщо користувач свідомо виходить за межі стандарту - це проблеми виключно користувача, і не покриваєтьься жодною гарантією :dontknow:
ви берете неправильні значення струму, невідомі значення опору і далі рахуєте :dontknow:
я беру виключно номінальні значення, відповідо до стандартів:
для 600W це 100W на пін для 1x 12pin-hfr або 8.3 ампер на пін
для 600W це 50W на пін для 4x 8pin-pcie або 4.16 ампер на пін

далі використовуємо елементарну, шкільну фізику і отримуємо кратні втрати на 12pin
Denvys5
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 14:05для 600W це 50W на пін для 4x 8pin-pcie
Є ще варіант - 2х 8pin-EPS
Тоді 75вт/пін
Трохи перевищення базової спеки, але повністю вкладається в розширену спеку EPS
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 14:05
хто вам по гарантії замінить згорівший 8pin або atx24? питання риторичне B-)
виробник дає гарантію на свої вироби, які можуть працювати в тому режимі, які він зазначив, виробники добротних бж дозволяють ганяти 300Вт по своїх 8пін

яким чином виробник БЖ до перехідника?
ви самі прив'язали обмеження перехідника до роз'єму, я навів приклад, що на роз'єм такі обмеження не поширюються :dontknow:
от як раз яскравий приклад поступового відвалу пайки
ось типовий приклад сучасної школоти, яка не засвоїла фізику: пайка не відвалюється при термальних циклах в побутовій електоніці, пайка відвалюється при постійних механічних вібраціях, тому в тих самих авто на клемах АКБ принципово не використовується, а для ПК це не має значення за межами початкового вигину кабелів при кабель-менеджменту

питайте якщо щось незрозуміле B-)
в зазначеному приклади і відбулася "деградація" у вигляді відвалу пайки через механічну дію на перехідник
перетин дротів не має відношення, він визначає втрати на дротах, у випадку 12pin жодного разу не горіли дроти, а виключно 12pin конектори, що є справедливим також і для 8pin
ви питали про стандарт - я відповів про стандарт :dontknow:
150W це офіційний стандарт для одного роз'єму PCIE 8pin, якщо користувач свідомо виходить за межі стандарту - це проблеми виключно користувача, і не покриваєтьься жодною гарантією :dontknow:
8пін + криві руки - винен користувуч
12пін + криві руки - винен 12пін
чудова логіка :gigi:

я беру виключно номінальні значення, відповідо до стандартів:

далі використовуємо елементарну, шкільну фізику і отримуємо кратні втрати на 12pin
а треба використовувати фактичні
50Вт це в мусорних бж на термінали з допуском 5-7А
100Вт це в добротних бж на термінали з допуском в 13А (я наводив опір саме такого терміналу)

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
Denvys5: 25.02.2026 14:11
dext: 25.02.2026 14:05для 600W це 50W на пін для 4x 8pin-pcie
Є ще варіант - 2х 8pin-EPS
Тоді 75вт/пін
Трохи перевищення базової спеки, але повністю вкладається в розширену спеку EPS
там 84Вт (336Вт на роз'єм), і я це вже згадував в попередній темі, але на жаль для людини це не аргумент :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 25.02.2026 14:24 виробник дає гарантію на свої вироби
виробник дає гарантію на конкретні сценарії використання, механіка в 100% випадків не підпадає під гарантію і це стосується не тільки БЖ, читайте уважніше
ви самі прив'язали обмеження перехідника до роз'єму, я навів приклад, що на роз'єм такі обмеження не поширюються :dontknow:
я нічого не прив'язував бо в 100% вирадків горить роз'єм без різниці чи це перехідник, чи прямий, жодного разу не згоріли дроти або сам БЖ
в зазначеному приклади і відбулася "деградація" у вигляді відвалу пайки через механічну дію на перехідник
пайка не відвалюється при термальних циклах, пайка відвалються при вібраціях та механічному згинанні, тому в побутовій електоніці у вас всюди пайка, а де є найменший натяк на згинання, вібрації, зовніншє використання - обтиснення

питайте якщо залишились питання B-)
ви питали про стандарт - я відповів про стандарт :dontknow:
що не рятує 12pin - тому що це дегенеративний стандарт by design :shuffle:
8пін + криві руки - винен користувуч
12пін + криві руки - винен 12пін
чудова логіка :gigi:
просто надайте частоту та катастрофічність випадків, труднощів не викличе?
а треба використовувати фактичні
50Вт це в мусорних бж на термінали з допуском 5-7А
100Вт це в добротних бж на термінали з допуском в 13А (я наводив опір саме такого терміналу)
тож за фактом: "мусорні" термінали 8pin поза специфікацією тягнуть, "добротні" термінали 12pin в межах специфікації не тягнуть - і до дого тут дегенеративний дизайн? :rotate:
Востаннє редагувалось 25.02.2026 15:29 користувачем dext, всього редагувалось 1 раз.
waryag
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 11:12суто механчіно: за однакової якості виконання кращий, нерухомий контакт забезпечить більший конектор з тонкішими дротами чи менший конектор з товстішими дротами?
на додачу, пиитання зі школьного курсу фізики: де будуть більші втрати - на контакті з вдвічі меншим опором та вдвічі більшим струмом або вдвічі більшим опором та вдвічі меншим струмом? :rotate:
Навіть якщо ігнорувати очевидні спроби підігнати питання під бажаний результат, сама їх постановка - ідіотська. :facepalm:
dext
Member

Повідомлення

waryag: 25.02.2026 15:29 Навіть якщо ігнорувати очевидні спроби підігнати питання під бажаний результат, сама їх постановка - ідіотська. :facepalm:
не ідіотська, а фактична, бо в комбінації 4x 8pin vs 1x 12pin у вас вдвічі меше дротів/конекторів - з відповідними струмами та втратами, які ви нічим не компенсуєте.
тому лиши ідіот повірить у рекламні слайди, а не фізику (яку 100% не засвоїв)
waryag
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 14:05я беру виключно номінальні значення, відповідо до стандартів:

далі використовуємо елементарну, шкільну фізику і отримуємо
кратні втрати на 12pin чергову порцію маячні на базі шкільної фізики?
dext
Member

Повідомлення

waryag: 25.02.2026 15:34 кратні втрати на 12pin чергову порцію маячні на базі шкільної фізики?
Можемо почати з бази: скільки дротів/пінів у 1x 12pin vs 4x 8pin pcie, який струм виходить на кожен з розрахунку 600W? Ви зможете, я у вас вірю :laugh:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 15:28
oversteve: 25.02.2026 14:24 виробник дає гарантію на свої вироби
виробник дає гарантію на конкретні сценарії використання, механіка в 100% випадків не підпадає під гарантію і це стосується не тільки БЖ, читайте уважніше
мова і йде про конкретний сценарій використання від виробника - 300Вт на роз'єм, при чому там механіка - х з
я нічого не прив'язував бо в 100% вирадків горить роз'єм без різниці чи це перехідник, чи прямий, жодного разу не згоріли дроти або сам БЖ
коли горить 8пін там також горить саме роз'єм, а не дроти чи бж :dontknow:
пайка не відвалюється при термальних циклах, пайка відвалються при вібраціях та механічному згинанні, тому в побутовій електоніці у вас всюди пайка, а де є найменший натяк на згинання, вібрації, зовніншє використання - обтиснення
пайка відвалилася через перегинання перехідника - це механічний вплив на перехідник
dext: 25.02.2026 15:28 що не рятує 12pin - тому що це дегенеративний стандарт by design :shuffle:
у ваших індивідуальних фантазіях :dontknow:

dext: 25.02.2026 15:28 просто надайте частоту та катастрофічність випадків, труднощів не викличе?
https://www.reddit.com/r/nvidia/comment ... as_across/
інно прозвітувала про 15 випадків по Європі, на тисячі проданих карт це не дуже багато як на мене
dext: 25.02.2026 15:28 тож за фактом: "мусорні" термінали 8pin поза специфікацією тягнуть, "добротні" термінали 12pin в межах специфікації не тягнуть - і до дого тут дегенеративний дизайн? :rotate:
у ваших індивідуальних фантазіях не тягнуть :dontknow:
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 25.02.2026 15:49 мова і йде про конкретний сценарій використання від виробника - 300Вт на роз'єм, при чому там механіка - х з
ще раз:
- 300вт на один 8pin PCIE не є стандартом, стандартом є 150W, відповідо номінальні струми на пін та 4 конектори для 600W виключно з цього стандарту
- що там собі дозволяє окремий виробник не має значення, це його ініціатива, а не правило
звичайно, де стверджувалося інше? просто через нормальний дизайн 8pin горить значно рідше
пайка відвалилася через перегинання перехідника - це механічний вплив на перехідник
це однократне, а деградація 12pin з часом постійна і при відсутності механічного впливу
чи не кожен перший тех.оглядач притримується такої думки, тож нас багато, так B-)
інно прозвітувала про 15 випадків по Європі, на тисячі проданих карт це не дуже багато як на мене
15 випадків на 15+ проданих відеокарт? потужно :laugh:
на тисячі проданих карт
а от такої інформації вони не надали, це ваші особисті мрії

на додачу, вони свідомо(?) не надали інформацію про проблемні 8pin (бо їх немає?) щоб не руйнувати психіку певної категорії "експертів", які прогулювали шкільну програму :rotate:
у ваших індивідуальних фантазіях не тягнуть :dontknow:
впливова у нас фантазія, що стає стабільним дженелом новин та роботи для пожежників :gigi:
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 19:43
oversteve: 25.02.2026 15:49 мова і йде про конкретний сценарій використання від виробника - 300Вт на роз'єм, при чому там механіка - х з
ще раз:
- 300вт на один 8pin PCIE не є стандартом, стандартом є 150W, відповідо номінальні струми на пін та 4 конектори для 600W виключно з цього стандарту
- що там собі дозволяє окремий виробник не має значення, це його ініціатива, а не правило
тільки шо замірив опір терміналу з типового "мусорного" бж, який відповідає стандарту - 1.71мОм, нагадую що у 12вхпвр терміналу було троха менше, ніж 0.4мОм, різниця більше ніж в 4 рази, тобто більша за квадратичну різницю струму, думаю на цьому моменті можна закрити питання з "нагрівом" :banan:
звичайно, де стверджувалося інше? просто через нормальний дизайн 8pin горить значно рідше
просто формулювання трішки по дибільному написано. без статистики це ваші фантазії
це однократне, а деградація 12pin з часом постійна і при відсутності механічного впливу
інші приклади деградації ви не навели :dontknow:
чи не кожен перший тех.оглядач притримується такої думки, тож нас багато, так B-)
перегляди самі не накрутяться і дорогі приблуди самі себе не продадуть
15 випадків на 15+ проданих відеокарт? потужно :laugh:
на тисячі проданих карт
а от такої інформації вони не надали, це ваші особисті мрії
гугл каже, що компанія відгружає під 3кк карт щорічно, приблизно половина моделей з недороз'ємом
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 25.02.2026 20:02 тільки шо замірив опір терміналу з типового "мусорного" бж, який відповідає стандарту - 1.71мОм
яка потужність цього бж, який опір терміналу 12pin на цьому бж, чи підтримує цей бж 12pin взагалі? якщо ні - ви самі знаєте, куди це засунути :rotate:
можна закрити питання з "нагрівом"
напевно, 12pin горять від хейту, а не фізики, занотуємо :rotate:
просто формулювання трішки по дибільному написано. без статистики це ваші фантазії

я навів випадки деградації з часом, фантазії це з вашого боку робити вигляд, що нічого не сталося ("тату, де море?")
перегляди самі не накрутяться і дорогі приблуди самі себе не продадуть
бідний шкіряний жупан, як він цей булінг переживе, за ваші ж кошти :laugh:
гугл каже
а шкільна математика каже, що вам потрібні 4 числа:
- кількість проданих карт з 12pin
- кількість проблем з 12pin
- кількість проданих карт з 8pin
- кількість проблем з 8pin
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 20:26
oversteve: 25.02.2026 20:02 тільки шо замірив опір терміналу з типового "мусорного" бж, який відповідає стандарту - 1.71мОм
яка потужність цього бж, який опір терміналу 12pin на цьому бж, чи підтримує цей бж 12pin взагалі? якщо ні - ви самі знаєте, куди це засунути :rotate:
звичайний дешманський бж з 8пін живленням відяхи, через перехідник підтримує, отже через цей термінал можна валити 50 Вт і "грітися" вн буде сильніше за термінал 12вхпвр :teacher:
можна закрити питання з "нагрівом"
напевно, 12pin горять від хейту, а не фізики, занотуємо :rotate:
все горить, питання в тому в якій кількості і наявність аргументи того, що 12вхпвр горить частіше

я навів випадки деградації з часом, фантазії це з вашого боку робити вигляд, що нічого не сталося ("тату, де море?")
ваш перший приклад - чувак тиждень тикав роз'єм туди сюди і смикав за проводки в роз'ємі, доки не роздовбав 1 пін
ваш другий приклад - в перехіднику відвалилася пайка від перегину
шось не бачу тут деградації :think:

Відправлено через 7 хвилин 35 секунд:
dext: 25.02.2026 20:26 а шкільна математика каже, що вам потрібні 4 числа:
то ви заявляєте, що 12вхпвр горять частіше за 8пін, і не наводите ніяких даних
я ж просто кажу, що випадків прогару 12вхпвр дуже мало і як приклад навожу цілком реальні дані від інно3д
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 25.02.2026 20:59 звичайний дешманський бж з 8пін живленням відяхи, через перехідник підтримує, отже через цей термінал можна валити 50 Вт і "грітися" вн буде сильніше за термінал 12вхпвр
ви не відповіли на питання: якої потужності або хоча б віку БЖ? бо в мене є плати з першими ревізями ATX-12V, там піни дуже цікаві, але це практично не має значення через потужність ЦП (35-95W), з яких вичавити навіть 150W неможливо/проблематично -- на відміну від сучасних GPU
все горить, питання в тому в якій кількості і наявність аргументи того, що 12вхпвр горить частіше
звичайно: є брак (8pin), є брак by-design (12pin) :gigi:
ваш перший приклад - чувак тиждень тикав роз'єм туди сюди і смикав за проводки в роз'ємі, доки не роздовбав 1 пін
другий приклад я і наводив раніше, "пайка від перегину" не відвалюється поступово, за кілька місяців, це має назву деградація/оксидація через термічни цикли, самі придумайте зручну назву під цей процес
я вихожу з даних GN та частоти появ прогарів 12pin vs 8pin, що однозначно не на користь 12pin,
і чудово розумію чому ви чипляєтесь за inno як єдиний рятувальний круг, але без статистики відмов 8pin (яких напевно нуль :rotate:) ці чудові та незначні 15 випадків ні-про-що B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 22:41
oversteve: 25.02.2026 20:59 звичайний дешманський бж з 8пін живленням відяхи, через перехідник підтримує, отже через цей термінал можна валити 50 Вт і "грітися" вн буде сильніше за термінал 12вхпвр
ви не відповіли на питання: якої потужності або хоча б віку БЖ? бо в мене є плати з першими ревізями ATX-12V, там піни дуже цікаві, але це практично не має значення через потужність ЦП (35-95W), з яких вичавити навіть 150W неможливо/проблематично -- на відміну від сучасних GPU
звичайний бж, не новий, але з нормальним 8пін живленням відяхи
https://www.silverstonetek.com/ru/produ ... /SX500-LG/
звичайно: є брак (8pin), є брак by-design (12pin) :gigi:
без аргументів це пук в лужу
другий приклад я і наводив раніше, "пайка від перегину" не відвалюється поступово, за кілька місяців, це має назву деградація/оксидація через термічни цикли, самі придумайте зручну назву під цей процес
відвалюється, але менше з тим, це "деградація" пайки, ви ж писали про деградацію роз'єму, беремо кабель від бж, де взагалі немає пайки і нічого не "деградує" :dontknow:
я вихожу з даних GN та частоти появ прогарів 12pin vs 8pin, що однозначно не на користь 12pin,
і чудово розумію чому ви чипляєтесь за inno як єдиний рятувальний круг, але без статистики відмов 8pin (яких напевно нуль :rotate:) ці чудові та незначні 15 випадків ні-про-що B-)
ви опираєтесь на опитування ГН з різницею результататів в межах статистичної похибки (я вже мовчу про предмет опитування і відсутність кількісних показників) і стверджуєте, що прогарів 12вхпвр більше
я чепляюсь до інно як до джерела фактичної інформації, і при цьому я не стверджую, що випадків більше-менше, я пишу, що випадків дуже мало
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 25.02.2026 23:41 звичайний бж, не новий, але з нормальним 8пін живленням відяхи
2015р, 500W ну... :rotate:
були наведені, в т.ч. самою PCI-SIG, випуском "нового" стандарту
відвалюється, але менше з тим, це "деградація" пайки, ви ж писали про деградацію роз'єму, беремо кабель від бж, де взагалі немає пайки і нічого не "деградує" :dontknow:
саме так: збільшується падіння напруги, що вирішується заміною кабеля
ви опираєтесь на опитування ГН з різницею результататів в межах статистичної похибки (я вже мовчу про предмет опитування і відсутність кількісних показників) і стверджуєте,
єдине питання - sampling error, все інше - маніпуляція та damage control, бо ваші улюблені 15 випадків від inno можна також списати на похибку, але якщо проблем з 8pin нуль то це лише підвердження очевидних речей (об'єктивно гіршого механічного та електричного дизайну)
я чепляюсь до інно як до джерела фактичної інформації, і при цьому я не стверджую, що випадків більше-менше, я пишу, що випадків дуже мало
фактично берете і порівнюєте частоту появ прогарів на 12pin і 8pin, а також задаєте питання, чому ваша улюблена inno не назвала кількість прогарів 8pin B-)
oversteve
Member

Повідомлення

dext: 26.02.2026 11:37
oversteve: 25.02.2026 23:41 звичайний бж, не новий, але з нормальним 8пін живленням відяхи
2015р, 500W ну... :rotate:
і шо? нормальний бж з нормальним 8пін живленням, адекватних аргументів на противагу у вас немає :dontknow:
були наведені, в т.ч. самою PCI-SIG, випуском "нового" стандарту
знову ж таки я не бачу ваших аргументів :dontknow:
саме так: збільшується падіння напруги, що вирішується заміною кабеля
отже є приклад відвалу пайки у перехіднику і його заміна (перехідника, не кабеля), приклад деградації роз'єму ви не навели :dontknow:
ви опираєтесь на опитування ГН з різницею результататів в межах статистичної похибки (я вже мовчу про предмет опитування і відсутність кількісних показників) і стверджуєте,
єдине питання - sampling error, все інше - маніпуляція та damage control, бо ваші улюблені 15 випадків від inno можна також списати на похибку, але якщо проблем з 8pin нуль то це лише підвердження очевидних речей (об'єктивно гіршого механічного та електричного дизайну)
навіть якщо у інно нема прогарів 8пін (про що вони не писали), 15 кейсів на сотні тисяч проданих карт це ні про що, і якщо ви по цьому показнику порівнюєте роз'єми, то це тягне на черговий :facepalm:
фактично берете і порівнюєте частоту появ прогарів на 12pin і 8pin, а також задаєте питання, чому ваша улюблена inno не назвала кількість прогарів 8pin B-)
ще раз напишу як для Мілованова - я не порівнюю частоту прогарів, я пишу, що випадків прогару 12вхпвр дуже мало, щоб про щось судити

в сухому залишку ні прикладів, ні якихось даних на підтвердження вашої цінної думки немає :dontknow:
waryag
Member

Повідомлення

dext: 25.02.2026 20:26а шкільна математика каже, що вам потрібні 4 числа:
Якщо оперувати не шкільною, все набагато складніше.
Бо 16-пін незрівнянно активніше використовується в важких і тривалих робочих завданнях, і він не має варіантів серед топових карт з великим ТДП.
В той же час 8пін - це переважно лоу карти з невеликим споживанням і великими запасами по живленню.
dext: 25.02.2026 22:41я вихожу з даних GN та частоти появ прогарів 12pin vs 8pin, що однозначно не на користь 12pin,
Також, статистику спотворює використання перехідників, яке катастрофічно погіршує надійність.

В ідеалі, ми повинні порівнювати 16 і 8 пін при підключенні нативним кабелем і з перехідником. Але так буде нецікаво...
dext
Member

Повідомлення

oversteve: 26.02.2026 12:30 і шо? нормальний бж з нормальним 8пін живленням, адекватних аргументів на противагу у вас немає :dontknow:
для єдиного(?) роз'єму на <150W це не має практичного значення, зазвичай карти з 1x8pin споживають значно менше 150W
знову ж таки я не бачу ваших аргументів :dontknow:
елементарно: навіщо випускати "новий" стандарт 12pin, якщо "старий" 12pin не гірший за 8pin? питання знову риторичне
отже є приклад відвалу пайки у перехіднику і його заміна (перехідника, не кабеля), приклад деградації роз'єму ви не навели :dontknow:
пайка не відвалюється за відсутності руху/механікі, поступово погіршується опір конекторів, і був наведений приклад підвищення падіння напруги / деградації конекторів

"відвал пайки" це ваша нова мантра на неочікувану (ні) деградацію конекторів B-)
навіть якщо у інно нема прогарів 8пін (про що вони не писали), 15 кейсів на сотні тисяч проданих карт це ні про що
ми порівнюємо конектори, що саме каже про їх якість та дизайн
ще раз напишу як для Мілованова - я не порівнюю частоту прогарів, я пишу, що випадків прогару 12вхпвр дуже мало, щоб про щось судити
див. вище
в сухому залишку ні прикладів, ні якихось даних на підтвердження вашої цінної думки немає :dontknow:
приклади деградації з часом - в наявності, стабільні прогари - в наявності, кратна частота прогарів - в наявності, прогари 8pin від inno на "сотні тисяч проданих" - відсутні, до чого тут дегенеративний дизайн - питання саме до вас B-)

Відправлено через 6 хвилин 47 секунд:
waryag: 26.02.2026 21:54 Якщо оперувати не шкільною, все набагато складніше.
Бо 16-пін незрівнянно активніше використовується в важких і тривалих робочих завданнях, і він не має варіантів серед топових карт з великим ТДП.
В той же час 8пін - це переважно лоу карти з невеликим споживанням і великими запасами по живленню.
тож для передачі більшої потужності ви зменшили розміри і збільшили струм - що ж може піти не так, до чого тут базова/шкільна фізика? :laugh:
Також, статистику спотворює використання перехідників, яке катастрофічно погіршує надійність.

В ідеалі, ми повинні порівнювати 16 і 8 пін при підключенні нативним кабелем і з перехідником. Але так буде нецікаво...
16pin чудово горять і без перехідників, бо див. вище - це і є визначенням дегенеративного дизайну, погіршення абсолютно всіх електричних і механічних характеристик
Відповісти