Подивимось чи приїде сбу з собаками мене шукати
Новини
Останні статті і огляди
З листопада світові ціни на відеокарти зросли на 15%. Найбільше подорожчали GeForce RTX 5090 й RTX 5070 Ti
-
AntonyKandaurov
Member
Була якась мутка але не відбулась офіційно плюс 1.1 лям це не 700 штук 5090. Далі гортати тендери по закупівлях ганчірок і сміттєвих пакетів було ліньки.
-
Opteron
Member
Попит і так величезний (саме тому ціни і виросли), але не в Україні.Mozdev: ↑ 18.02.2026 10:32Через надмірно високі ціни( а зараз вони ще більшими стали), знизяться ціни буде величезний попит.2) надзвичайне падіння попиту
Хто і навіщо буде в такій ситуації знижувати ціни? Щоб що?
Ціни падають коли
1) відбувається падіння собівартості
2) або перевиробництво внаслідок якихось факторів
І от якщо і коли ця вся бульбашка ШІ лопне - так, тоді ціни впадуть і все це залиє ринок.
А поки маємо, що маємо. Бюджетні компи перестали збирати взагалі.
Умовно ігрове від 60к ще є, але вже точечно.
І найближчим часом здешевшання ніхто не очікує.
Максимум - фіксація на рівнях, що вже є.
-
Artem_M
Member
Серйозно? Звичайний тендер на 50 системників (машини для обробки даних (апаратна частина) за 1,1 млн...тобто по 22 тис за ПК.AntonyKandaurov: ↑ 19.02.2026 07:05 Була якась мутка але не відбулась офіційно плюс 1.1 лям це не 700 штук 5090. Далі гортати тендери по закупівлях ганчірок і сміттєвих пакетів було ліньки.
Подивимось чи приїде сбу з собаками мене шукати![]()
Зрада відміняється?
Падіння попиту теж некисло впливає на ціноутворення...Opteron: ↑ 19.02.2026 09:28 ...Ціни падають коли
1) відбувається падіння собівартості
2) або перевиробництво внаслідок якихось факторів
Востаннє редагувалось 19.02.2026 10:04 користувачем Artem_M, всього редагувалось 1 раз.
-
nochnik89
Member
AntonyKandaurov
и это гос установа , в отчетах где тратится более ляма )персолнальні комп'ютери
-
Аціо
Member
Ви зареєструйтесь у Prozorro і де що дивне побачите - наприклад інші закупівлі, які не висвітлює без реєстрації.AntonyKandaurov: ↑ 19.02.2026 07:05 Була якась мутка але не відбулась офіційно плюс 1.1 лям це не 700 штук 5090. Далі гортати тендери по закупівлях ганчірок і сміттєвих пакетів було ліньки.
Подивимось чи приїде сбу з собаками мене шукати![]()
Але майте на увазі, посилання на них може вам зламати життя, та життя вашим батькам або дітям.
Тому не раджу викладати.
Справа Магамедрасулова повірте це ще дрібне, це ще з відомою людиною з дахом та зв'язками, звичайні люди просто зникають (родинами).
Там навіть відкрита частина на десятки мільйонів що місяця ~на мільйон ойро на місяць,nochnik89: ↑ 19.02.2026 10:02 AntonyKandaurovи это гос установа , в отчетах где тратится более ляма )персолнальні комп'ютери
і таких прокуратур в Україні ~190, тобто тільки на серветочки та носовички 2млрд ойро на рік.
А якщо порахувати усі держустанови вийде 120млрд+ ойро на рік.
Отож Україна не бідна країна, а пограбована.
Бо це навіть без врахувань відкатів, хабарів, підкупу 120млрд+ ойро на рік.
-
Yurius
Member
Аціо: ↑ 19.02.2026 11:47звичайні люди просто зникають (родинами).
-
AntonyKandaurov
Member
Питань немає, розходи великі але 700 відеокарт 5090 якось все одно не в'яжеться, а в теорію змови щось не дуже хочется вірити на слово.
СБУ досі не приїхали, мама дзвонила - все добре. Може вночі воронка чекати?
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
Оце правда, здається що жодна країна в світі не витримає більшого знущання ніж Україна, вже все що можна вивезли/розпиляли/ вкрали а ти ба - ще грести й грести, хоч війна, хоч ядерний апокаліпсис. А кажуть вічного двигуна не існує.Аціо: ↑ 19.02.2026 11:47пограбована
-
Аціо
Member
Дякую за крихту оптимізму, але розчарую вас - теорії змов це дрібничка, а насправді все набагато гірше.AntonyKandaurov: ↑ 19.02.2026 12:36 Питань немає, розходи великі але 700 відеокарт 5090 якось все одно не в'яжеться, а в теорію змови щось не дуже хочется вірити на слово.
Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:Оце правда, здається що жодна країна в світі не витримає більшого знущання ніж Україна, вже все що можна вивезли/розпиляли/ вкрали а ти ба - ще грести й грести, хоч війна, хоч ядерний апокаліпсис. А кажуть вічного двигуна не існує.Аціо: ↑ 19.02.2026 11:47пограбована![]()
І повірте верхівка як два пальці о асфальт, приносить у жертву людей за для розваги, а не тільки задля залякування чи прибираючи свідків. І канібалізм це також дрібна розвага для них, як і полювання на "здобич" різних національностей, статі та віку, як і ритуальні оргії.
-
AntonyKandaurov
Member
Аціо
Ну, це вже окрема тема для розмови
Ну, це вже окрема тема для розмови
-
evenmore
Member
За последние ~3-4 месяца цена 4090 на вторичке выросла с 45-55к до 90-100к.Firebrand: ↑ 18.02.2026 08:45 nochnik89Вот именно, интересно было бы глянуть статистику продаж месячных, того же телемарта, условного. Они хотя бы одну 5090 в месяц ,продают?.Кто сейчас вообще покупает компы то ?сомневаюсь.
Нижняя планка цены 5090 за 2 месяца поднялась с 90-110 вторичка-новые до 140-160к.
3090 которые годами не были нужны по 20к выгребли по 30к.
И если вы думаете что покупать стали кратно меньше, то сильно ошибаетесь.
-
Ostin
Member
Так, люди нічому не вчатьсяevenmore: ↑ 20.02.2026 11:26если вы думаете что покупать стали кратно меньше, то сильно ошибаетесь
-
evenmore
Member
Вот тут я правда не понимаю, чему конкретно и кто должен учиться?)Ostin: ↑ 20.02.2026 12:41Так, люди нічому не вчатьсяevenmore: ↑ 20.02.2026 11:26если вы думаете что покупать стали кратно меньше, то сильно ошибаетесь![]()
-
Ostin
Member
evenmore
Зі спостережень дуже легко і просто зробити висновок: в будь-якій стрьомній ситуації основна маса людей робить одну і ту ж річ із завидною постійністю - поспішає позбавити себе своїх грошей.
Причому я говорю не про тих, хто розумів ситуацію і заздалегідь запасся. І не про тих, в кого назріла покупка, а обставини склались невдало. Що ж поробиш, якщо купівля необхідна - її робиш навіть за дорожчу ціну.
Я говорю про тих, хто на початку і в середині панічних настроїв біжить витрачати гроші лише з однієї причини - "всьо будєт даражать!". А чи доцільна ця купівля, чи ні - справа десята. Ґроші треба занести)
Зі спостережень дуже легко і просто зробити висновок: в будь-якій стрьомній ситуації основна маса людей робить одну і ту ж річ із завидною постійністю - поспішає позбавити себе своїх грошей.
Причому я говорю не про тих, хто розумів ситуацію і заздалегідь запасся. І не про тих, в кого назріла покупка, а обставини склались невдало. Що ж поробиш, якщо купівля необхідна - її робиш навіть за дорожчу ціну.
Я говорю про тих, хто на початку і в середині панічних настроїв біжить витрачати гроші лише з однієї причини - "всьо будєт даражать!". А чи доцільна ця купівля, чи ні - справа десята. Ґроші треба занести)
-
Firebrand
Member
evenmore
Я не собираюсь спорить,но объективно,покупательная способность драматически упала, я конечно же говорю про тех ,кто делает покупки в Украине и живет здесь же..И если вы думаете что покупать стали кратно меньше, то сильно ошибаетесь.
-
zuzunga
Junior
Вона не просто впала, вона ледве дише...Я не собираюсь спорить,но объективно,покупательная способность драматически упала, я конечно же говорю про тех ,кто делает покупки в Украине и живет здесь же.