Windows 10 набирає популярність, тоді як частка Windows 11 потроху знижується

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Ekz0rcyst: 29.01.2026 13:25 MqM
Як намене ви задаєте дивні питання. Ви в Android сервіси google теж вимикаєте? Риторичне питання.
Ну це, насправді, зовсім різні речі. Сервіси гугла на смарті дозволяють дуже багато речей, в той час як копілот і вандрайв нафіг не вперлись
Ekz0rcyst
Member

pelia
Я бачу це інакше, - гугл диск пропонує робити бекапи телефону і робить це і це дісно зручно. В свою чергу вандрайв зараз пропонує практично те ж саме тому тут певний паритет. Чи буде цим користуватись користувач мені в принципі байдуже, бо це хай кожен вирішує сам для себе, мова не про те. Копайлот туди ж, бо є Джеміні і знову ж хтось ним користується хтось ні, тому говорити що взагалі не вперлось нікому в мене язик не повернеться.
DuckRider
Member

Ekz0rcyst: 29.01.2026 13:25 MqM
Як намене ви задаєте дивні питання. Ви в Android сервіси google теж вимикаєте? Риторичне питання.
Отключаю.
Ekz0rcyst
Member

DuckRider
Ну а я ні. Тут немає неправильного підходу. Я до цього і веду, що є вибір і це гуд.
SergiusTheBest
Member

tablestikus: 05.02.2026 22:52 Тобто ми повертаємось до моменту що ти юзаєш або бубунту або в стані як зараз сам собі щось ковиряй? далеко з таким не поїдеш, особливо фраховуючи як в бубунту пхають все підряд і воно стає від рока до року все більше франкенштейном яке наче живе, але краще не тикати в нього палкою.
Існує купа дистрибутивів на основі убунту на будь-який колір та смак. Фактично, це просто стандарт набору бібліотек, способу їх запаковки та розповсюдження.
pelia
Member

Ekz0rcyst: 06.02.2026 00:59 pelia
Я бачу це інакше, - гугл диск пропонує робити бекапи телефону і робить це і це дісно зручно. В свою чергу вандрайв зараз пропонує практично те ж саме тому тут певний паритет. Чи буде цим користуватись користувач мені в принципі байдуже, бо це хай кожен вирішує сам для себе, мова не про те. Копайлот туди ж, бо є Джеміні і знову ж хтось ним користується хтось ні, тому говорити що взагалі не вперлось нікому в мене язик не повернеться.
Ну не зовсім, насправді. Я користуюсь цим на телефоні чисто тому що якщо він гавкне, то йому кінець скоріше за все, дуже часто ремонт не рентабельний, та і не можна дістати накопичувач з телефона і переставити в інший (вже все для цього зробили) в той час коли пк вмирає, то дістати інфу з нього набагато простіше
tablestikus
Member

SergiusTheBest: 06.02.2026 10:00
tablestikus: 05.02.2026 22:52 Тобто ми повертаємось до моменту що ти юзаєш або бубунту або в стані як зараз сам собі щось ковиряй? далеко з таким не поїдеш, особливо фраховуючи як в бубунту пхають все підряд і воно стає від рока до року все більше франкенштейном яке наче живе, але краще не тикати в нього палкою.
Існує купа дистрибутивів на основі убунту на будь-який колір та смак. Фактично, це просто стандарт набору бібліотек, способу їх запаковки та розповсюдження.
Прив'язка до убунту-бейс дистрибутиву найбільш безглуздий спосіб самогубства, так як воно все іде по шляху вінди від якої так хочуть утікти)
SergiusTheBest
Member

tablestikus: 06.02.2026 10:59 Прив'язка до убунту-бейс дистрибутиву найбільш безглуздий спосіб самогубства, так як воно все іде по шляху вінди від якої так хочуть утікти)
Аргументуйте. Як на мене, то це нормальний підхід, і багато софта йому слідують.
tablestikus
Member

SergiusTheBest: 06.02.2026 14:15
tablestikus: 06.02.2026 10:59 Прив'язка до убунту-бейс дистрибутиву найбільш безглуздий спосіб самогубства, так як воно все іде по шляху вінди від якої так хочуть утікти)
Аргументуйте. Як на мене, то це нормальний підхід, і багато софта йому слідують.
Якщо це нормальний підхід - то навіщо мігрувати з вінди на те саме?
Ekz0rcyst
Member

tablestikus
А якщо замінити Ubuntu на Debian? :)
tablestikus
Member

Ekz0rcyst
стане трохи краще, але там свої ньюанси)
я особисто тяжію до десктопів на красношляпних похідних. меньше в них експерементів і не намагаються гнатися за стільно, модно, молодіжно
SergiusTheBest
Member

tablestikus: 06.02.2026 15:05 Якщо це нормальний підхід - то навіщо мігрувати з вінди на те саме?
Тому що зручніше, швидше працює, не треба активації, оновлення зробленні по-людські, не сує всюди копайлот та вандрайв.
tablestikus
Member

SergiusTheBest: 07.02.2026 16:49
tablestikus: 06.02.2026 15:05 Якщо це нормальний підхід - то навіщо мігрувати з вінди на те саме?
Тому що зручніше, швидше працює, не треба активації, оновлення зробленні по-людські, не сує всюди копайлот та вандрайв.
А це точно про Убунту?
artko
Member

tablestikus: 07.02.2026 17:14А це точно про Убунту?
це скоріш про арч та похідні )
SergiusTheBest
Member

tablestikus: 07.02.2026 17:14 А це точно про Убунту?
Не тільки, є багато хороших дистрибутивів. Але починати раджу з чогось на основі Ubuntu, наприклад Mint - багато інформації та мінімум проблем.
waryag
Member

Ekz0rcyst: 06.02.2026 00:59Я бачу це інакше, - гугл диск пропонує робити бекапи телефону і робить це і це дісно зручно. В свою чергу вандрайв зараз пропонує практично те ж саме тому тут певний паритет. Чи буде цим користуватись користувач мені в принципі байдуже, бо це хай кожен вирішує сам для себе, мова не про те. Копайлот туди ж, бо є Джеміні і знову ж хтось ним користується хтось ні, тому говорити що взагалі не вперлось нікому в мене язик не повернеться.
Сервіси гуглу на андроїд пропонують не просто бекапи і ШІ, пошту з кліентом, провідний на платформі магазин програм, ютуб, систему авторизації і ще купу всього, без чого користуватися смартфоном складно чи незручно.

У майків - нічого подібного. Може, офіс був би десь близько, але він окремо і за гроші.
tablestikus
Member

artko: 07.02.2026 17:16
tablestikus: 07.02.2026 17:14А це точно про Убунту?
це скоріш про арч та похідні )
Схоже, так. Арч готувати треба, але гарно. В самого досі є пару знайомих гентушніків що років 15-20 тримаються на ній і не сплигують)

Відправлено через 38 секунд:
SergiusTheBest: 07.02.2026 18:01
tablestikus: 07.02.2026 17:14 А це точно про Убунту?
Не тільки, є багато хороших дистрибутивів. Але починати раджу з чогось на основі Ubuntu, наприклад Mint - багато інформації та мінімум проблем.
От якраз мінімум проблем як на мій погляд це якраз не про убунту-похідні дистрибутиви.
Ответить