Минулого кварталу AMD поставила 32,2% усіх x86-процесорів для настільних ПК

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

tornadox: 19.08.2025 02:42В простої енергоефективність м4 звісно - вражає
конкретно в мене - 0.9-1.4 Вт
tornadox: 19.08.2025 02:42 Серйозні задачі крутяться на перевірених десятиліттями рішеннях.
саме так - серйозні дяді вміють рахувати - в Дата Центрах - підведену потужність потрібно зарезервувати (батареї, генератори) і відвести тепло
саме тому всі турбуються про енергоефективність

але що це я розійшовся - ви ж самі все це знаєте
tornadox
Member

yuriy_dd: 19.08.2025 05:03конкретно в мене - 0.9-1.4 Вт
от і я про те ж саме, М4 більшість часу знаходиться в простої, коли важкі навантаження тепер виконуються в хмарі. Тобто самий ідеальний варіант для АРМ пк це легкі сценарії використання, наприклад веб (участь в веб конференціях, дзвінки, наповнення контенту в веб додатках), набір тексту та перегляд контенту.
yuriy_dd: 19.08.2025 05:03саме так - серйозні дяді вміють рахувати - в Дата Центрах - підведену потужність потрібно зарезервувати (батареї, генератори) і відвести тепло
саме тому всі турбуються про енергоефективність

але що це я розійшовся - ви ж самі все це знаєте
так звісно, більшість друзів які використовують мак для роботи в айті не компілюють ніякий код локально, все відбувається в хмарі яка на х86, відповідно будь яке тестове середовище має бути ідентичне хоча би за архітектурою до продакшена.

По своїй суті АРМ лептопи це ті ж самі планшети які вже роками існують на ринку, але через відсутність нормальних інтерфейсів (як фізичних так і софтових) не могли ніяк зайти в сектор створення контенту.
yuriy_dd
Member

tornadox: 19.08.2025 11:36М4 більшість часу знаходиться в простої, коли важкі навантаження тепер виконуються в хмарі
ну його також можна використовувати для запуску локальних LLM,
tornadox: 19.08.2025 11:36Тобто самий ідеальний варіант для АРМ пк це легкі сценарії використання
а що інші роблять на віндовс тонких ноутбуках?
М4 - може запускати і дуже складні задачі, просто подивіться тести
tornadox: 19.08.2025 11:36так звісно, більшість друзів які використовують мак для роботи в айті не компілюють ніякий код локально, все відбувається в хмарі яка на х86
я до такого ще не дійшов - компілюю, запускаю і тестую - локально, а вже потім результат у хмару
навіть не уявляю на скільки мені би було складніше робити розробку через хмару ..
tornadox
Member

yuriy_dd: 19.08.2025 16:37 ну його також можна використовувати для запуску локальних LLM,
жодна відкрита LLM яка може запуститися на тому слабенькому маку не дотягне до жодних комерційних LLM
тому це все іграшки.
yuriy_dd: 19.08.2025 16:37а що інші роблять на віндовс тонких ноутбуках?
і мене є ігровий ультрабук з відеокартою нвідія, видає більше фпс чим макбук в кіберпанку без статтерів, і йому вже скоро ювілей
yuriy_dd: 19.08.2025 16:37М4 - може запускати і дуже складні задачі, просто подивіться тести
не знаю що там може м4, в мене м4 про, і я бачу що і як він може і як він статтерить
yuriy_dd: 19.08.2025 16:37я до такого ще не дійшов - компілюю, запускаю і тестую - локально, а вже потім результат у хмару
навіть не уявляю на скільки мені би було складніше робити розробку через хмару ..
я про комерційну розробку взагалі, а для таких задачі в мене є OrangePi
Ответить