Відеокарта AMD Radeon RX 9060 XT представлена офіційно. Старт продажів заплановано на червень

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
byaka
Member

Повідомлення

SergN: 21.05.2025 12:34 Якось не цікавився протистоянням 7600ХТ і 4060Ті, але в контексті даної теми подивився на хотлайн, і бачу, що і в цьому поколінні 16Гб карта від АМД дешевша від 4060Ті 8Гб. От цікаво, яке співвідношення продажів між ними в цьому сегменті, адже все повторюється і для нових серій.
Рекомендую оновити вашу iнформацiю.rx7600xt дуже сумна вiдяшка i конкурентом rtx4060ti нiколи не була
https://www.techpowerup.com/review/doom ... ark/5.html
Krakrakrya
Member

Повідомлення

Nortrom
Затем шо щас кагби 2025. Та навіть консолі в 2к можуть більш-менш малювати
Геральт
Active Member

Повідомлення

Vi: 21.05.2025 11:59
Enjthesilence: 21.05.2025 11:47 а тут на графіках реально порівняння 16 гб карти проти 8 гб на ултьтра налаштуваннях в 2к?
Именно.
Отличный график, ну. :laugh:
Так порівнюються карти співставні по ціні, хіба ні?
А те, що куртка в дорожчу карту менше врами поставив, кого це ше може дивувати, камон
Nortrom
Member

Повідомлення

Только Pulse будет 8и гиговый
Зображення
Зображення
skrepchezavr
Member

Повідомлення

Геральт: 21.05.2025 12:51

Именно.
А те, що куртка в дорожчу карту менше врами поставив, кого це ше може дивувати, камон
А еще не во всех играх 8 гиг памяти в 5060ти сильно просаживал фпс это от конкретной игры зависит, поэтому сравнения на слайдах разных версий имеет место быть сравниваеться прежде всего ЦЕНА самое важное для потребителя и количество фпс :rolleyes:
lostsoulforever
Member

Повідомлення

Vlaad13: 21.05.2025 09:13
daesz: 21.05.2025 08:00 powerpizza
крутнути нижче заголовку релігія не дозволяє? :facepalm:
Зображення

По темі - невже неможна було найняти когось, хто більше 2 разів бачив інтерфейс фотошопу?
спойлер
Зображення
У нас в магазинах вона теж буде 300? Я правильно розумію? :laugh:
щось я не бачив від тебе подібного коментаря під новинами про нові карти nvidia :)

в чому ваша проблема почекати огляди нормальні не реф версій і цін в магазинах, більше 10 років на цьому сайті і завжди під кожним анонсом срачі про msrp ціну
скільки себе памятаю ці слайди з презентацій про % фпс не значили нічого і ніколи ні в amd ні в nvidia
Аціо
Member

Повідомлення

Volodya811: 21.05.2025 09:09
item2: 21.05.2025 08:59 9060 XT 16 ГБ виглядає дуже вигідно:
- на 20% швидша за 5060 і ще більше за 1% Low
- має вдвічі більше пам'яті
- має вдвічі більше ліній PCIe
- коштує майже як 5060 (на 2500 грн дорожча)
- пообіцяли усі нові фішки типу Ray Reconstruction і новий FG (можливо як MFG) в цьому році
Дорожча не на 2500 грн, а значно більше буде. Ви не врахували податки (ПДВ 20% і додаткові накрутки від наших монополістів). І ПДВ рахується на повну ціну відеокарти, а не на різницю між цінами на АМД і Нвідіа.
5060 може добре підійти для ряду популярних онлайн ігор, для роботи з фото та відео та в якості відеокарти на мультимедійний ПК.
А от щодо 9060 ХТ є попередні питання:
1. Як там з температурами чипа? 3+ ГГц з дешевим охолодженням в цьому ціновому сегменті.
2. Як там з температурами пам'яті? Чи будуть виробники відеокарт ставити випарні камери на пам'ять, яка сильно гріється?
3. Не розкрите питання щодо кількості "нескінченного кешу". Це важливо для 1080р.
От якраз MSRP це врахуванням податків, заробітку та націнки. Тобто АМД ті чіпи йдуть баксів по 30-40, сама плата баксів 60 з усім, 75 баксів з 16гб, інше все націнка. І от тут з'явиться чарівний містер куртка, і так дійсно чудова карта за 350 баксів за його наказом почне коштувати на 70-100 баксів дорожче. А він міцно тримає усіх вендорів, на коліна куртка король! Так само і у Інтел гарна 580 за 250 баксів, коштувати стала від 330.
Vi
Member

Повідомлення

Геральт: 21.05.2025 12:51

Именно.
Сравнивается тёплое с мягким. Из графика вообще не очевидно соотношение производительности конкурирующих продуктов, поскольку при тестировании они загнаны в заведомо невыгодные одной из сравниваемых карт, условия. В тестах 5060ti 16 vs 8 в некоторых играх разница доходит до двух/трёхкратной - тут всего 6% средней, что в итоге даст отставание радеона от зелёной карты при равном объёме памяти, и/или в другом, более рациональном сценарии использования карточки (меньшее разрешение, использование технологий апскейлинга и фремгенерации).
На лицо явная попытка манипулирования общественным сознанием - точно также, как и в случае с презентацией хуанга и графиками с фреймгеном относительно карт без его поддержки.
Хотя фанатам всё норм, смотрю: такое ощущение, что половина форума являются акционерами одной из компаний и заботятся о продажах хуанга и лизы, как-будто о своём собственном благосостоянии. :up:
Востаннє редагувалось 21.05.2025 14:10 користувачем Vi, всього редагувалось 2 разів.
Mumik
Member

Повідомлення

Правильно сделали, что сравнивали с 5060 ti на 8 гб, даже если не брать во внимание почти одинаковую цену. Эта видеокарта больше всего заслуживает унижений. У меня такое чувство, что для этого её и выпустили.

Как затычку профитней будет взять какую-то 5050 в будущем, которая получит те же 8 гб. Даже эта новая 9060 xt подойдёт больше, так как у неё 16 линий PCIe и не будет резать производительность. Плюс можно сэкономить на материнка.
Геральт
Active Member

Повідомлення

Vi: 21.05.2025 14:02 Сравнивается тёплое с мягким. Из графика вообще не очевидно соотношение производительности конкурирующих продуктов, поскольку при тестировании они загнаны в заведомо невыгодные одной из сравниваемых карт, условия. В тестах 5060ti 16 vs 8 в некоторых играх разница доходит до двух итрёхкратной - тут всего 6% средней, что в итоге даст отставание радеона от зелёной карты при равном объёме памяти.
На лицо явная попытка манипулирования общественным сознанием - точно также, как и в случае с презентацией хуанга и графиками с фреймгеном относительно карт без его поддержки.
Хотя фанатам всё норм, смотрю: такое ощущение, что половина форума являются акционерами одной из компаний и заботятся о продажах хуанга и лизы, как о своём собственном благосостоянии.
Тобто коли промені тестують, то це не "завідомо невигідні одній карті умови", а тут "не смійте на ультрах в QHD" порівнювати? :D
Про яку 5060Ti-16 може йти мова, якщо вона 430$, тобто майже на 25% дорожча? А на ринку різниця, скоріш за все, буде ще більша. Бо не мамонт.
9060XT випереджає дорожчу 5060Ti-8, причому, так виглядає, що в нативі. Нефанатам лише змиритись.
Vi
Member

Повідомлення

Геральт: 21.05.2025 14:18
Vi: 21.05.2025 14:02 Сравнивается тёплое с мягким. Из графика вообще не очевидно соотношение производительности конкурирующих продуктов, поскольку при тестировании они загнаны в заведомо невыгодные одной из сравниваемых карт, условия. В тестах 5060ti 16 vs 8 в некоторых играх разница доходит до двух итрёхкратной - тут всего 6% средней, что в итоге даст отставание радеона от зелёной карты при равном объёме памяти.
Хотя фанатам всё норм, смотрю: такое ощущение, что половина форума являются акционерами одной из компаний и заботятся о продажах хуанга и лизы, как о своём собственном благосостоянии.
Тобто коли промені тестують, то це не "завідомо невигідні одній карті умови", а тут "не смійте на ультрах в QHD" порівнювати? :D
Про яку 5060Ti-16 може йти мова, якщо вона 430$, тобто майже на 25% дорожча? А на ринку різниця, скоріш за все, буде ще більша. Бо не мамонт.
9060XT випереджає дорожчу 5060Ti-8, причому, так виглядає, що в нативі. Нефанатам лише змиритись.
Это я то тут нефанат? :lol:
Товарищ, у вас ус отклеился. А я считаю откровенным скотством поведение обоих компаний-дуополистов на рынке потребительских графических карт, что фанам обоих цветов до сих пор невдомёк. :laugh:
Геральт
Active Member

Повідомлення

Vi: 21.05.2025 14:23 Это я то тут нефанат? :lol:
Товарищ, у вас ус отклеился. А я считаю откровенным скотством поведение обоих компаний-дуополистов на рынке потребительских графических карт, что фанам обоих цветов до сих пор невдомёк. :laugh:
Ну, якщо я - фанат (АМД), то опоненти - нефанати.
Скотство почалось з 2000(промені+апскейл), якщо хто призабув. І АМД таки менш зашкварена. Але то вже таке, лірика.
Сабж виглядає цілком адекватно.
Denvys5
Member

Повідомлення

Геральт: 21.05.2025 14:26Ну, якщо я - фанат (АМД), то опоненти - нефанати

В оригіналі було "я конечно не фанат интел, но..." і далі про надійність, стабільність, бренд і так далі
kairo
Member

Повідомлення

Геральт, який мабуть один із найпотужніших фанатів червоного табору на цьому форумі, дивується тому, що його вважають фанатом))
Vi
Member

Повідомлення

Геральт
Скотство одной компании не оправдывает скотство другой - абое рябое.
На сколько адекватный продукт, мы увидим на релизе после реальных тестов неангажированными людьми и держа на уме ценник в реальных магазинах - большинство вопросов сейчас возникает не к видиокартам, как таким, а к их ценам и позиционировании на рынке, когда откровенно слабые на данный момент карточки, не способные тянуть новые игры без дегенераторов и апскейлеров из-за обрезанности по всем параметрам, нам впаривают по неадекватным ценникам ввиду отсутствия реальной конкуренции на рынке и ослепления жаждой прибыли из-за бума ИИ истерии.
Shtopor
Member

Повідомлення

Дожили до того часу коли AMD з індексом *60 сильніше за Nvidia з тим же індексом. Це лишній раз доводить що 5050 назвали 5060 і продають за 300+ баксів.

Але взагалі тут правильно помітили - 5060Ti 8GB може в певних іграх давати дуже низький фпс із за пам'яті, що сильно знижує планку середнього фреймрейту (особливо у QuadHD). Дуже зручно порівнювати з 9060XT 16 Gb. Але певно що в проектах, де пам'яті багато непотрібно, чи в FullHD - 9060XT 16 Gb вже буде не така крута. Особливо у порівнянні з 5060Ti 16 Gb (яка буде звісно дорожче).
Але якщо порівнювати залізо за однакову ціну - Хуанг сам винен що викинув незбалансований продукт за 379 у.о. Краще мати в усіх іграх 40-60 фпс, ніж в одних 80, в інших 20.

Думаю наступним кроком зелених буде пониження цін на 5060Ti 8 та 16 Gb. Наближаючи їх ціни до 9060XT 8/16 Gb, думаю перевага буде на стороні Nvidia.
Востаннє редагувалось 21.05.2025 15:11 користувачем Shtopor, всього редагувалось 2 разів.
Nortrom
Member

Повідомлення

Думаю наступним кроком залених буде пониження цін на 5060Ti 8 та 16 Gb. Наближаючи їх ціни до 9060XT 8/16 Gb, думаю перевага буде на стороні Nvidia.
Nvidia и снижение цен? Ага щас. Они в таком случае супер серии выпустят.
Аціо
Member

Повідомлення

Vi: 21.05.2025 14:47 Геральт
Скотство одной компании не оправдывает скотство другой - абое рябое.
Там не обидва таки, король має бути тільки один, один король помер - здоров'я новому королю, інші васали.
спойлер
Так можливо за таке казати коли родичі, але от згадаємо за Інтел їм розбудовувати ринок, зацікавлювати покупців і все таке інше. Вони поставили вартість 250 баксів на свої карти, фактично за безцінь постачаючи вендорам чіпи, а вендори сказали 330+ і крапка бо от так, а дехто 500+ вимагав та не згодився випускати їх 580 за дешевше, відмовився. То значить змова вендорів? І де усі ті ВТО, комітети журнали та спортлото? А немає їх, тож сьогодні ринком керує впливовіші, вибудовуючи корупцію та тоталітаризм. До чого це призведе? Складно вирахувати? Та ні не складно - до протистояння інтересів та перемоги однієї з сторін, тобто або концтабір, або геноцид. Продовжуйте людство - гарний шлях, та то тільки іграшки та забавки.
Геральт: 21.05.2025 14:26
Vi: 21.05.2025 14:23 Это я то тут нефанат? :lol:
Ну, якщо я - фанат (АМД), то опоненти - нефанати.
Скотство почалось з 2000(промені+апскейл), якщо хто призабув. І АМД таки менш зашкварена. Але то вже таке, лірика.
Сабж виглядає цілком адекватно.
Пане Червоний Покемон, чого ви? Не переймайтесь - вас усі поважають.
У вас сильна та потужно незламна тощо!
Усі люди фанати, це наша вада людства узагалі. :beer:
Vi
Member

Повідомлення

Аціо
спойлер
Зачем же так пессимистично?
Я в человечество верю: вполне смогут и в геноцид и концлагерь одновременно. :laugh:
Аціо
Member

Повідомлення

Shtopor: 21.05.2025 15:03 Дожили до того часу коли AMD з індексом *60 сильніше за Nvidia з тим же індексом. Це лишній раз доводить що 5050 назвали 5060 і продають за 300+ баксів.

Але взагалі тут правильно помітили - 5060Ti 8GB може в певних іграх давати дуже низький фпс із за пам'яті, що сильно знижує планку середнього фреймрейту (особливо у QuadHD). Дуже зручно порівнювати з 9060XT 16 Gb. Але певно що в проектах, де пам'яті багато непотрібно, чи в FullHD - 9060XT 16 Gb вже буде не така крута. Особливо у порівнянні з 5060Ti 16 Gb (яка буде звісно дорожче).
Але якщо порівнювати залізо за однакову ціну - Хуанг сам винен що викинув незбалансований продукт за 379 у.о. Краще мати в усіх іграх 40-60 фпс, ніж в одних 80, в інших 20.

Думаю наступним кроком зелених буде пониження цін на 5060Ti 8 та 16 Gb. Наближаючи їх ціни до 9060XT 8/16 Gb, думаю перевага буде на стороні Nvidia.
От побачите - куртка просто зробить ціни 16гб версій однаковими. І АМД нічого не зможе з цим зробити.
І я маю на увазі не зниження, а здорожчення.

-Синку мене позбавили доплат та премій.
-Тато тато так тепер ти будеш менше пити?
-Ні синку, тепер звісно ти будеш менше їсти.
Vi: 21.05.2025 15:24 Аціо
спойлер
Зачем же так пессимистично?
Я в человечество верю: вполне смогут и в геноцид и концлагерь одновременно. :laugh:
:beer:
Відповісти